WIZARD55 הנה מה שהערבים חושבים על שירות לאומי

אישית, אין לי דבר עם פלסטינים.

לא רוצה אותם במדינה שלי, רק אזרחים ישראלים נאמנים: יהודים דרוזים ערבים ובדואים שמתפקדים ככאלו, ותורמים למדינה 3 שנים. ולא חולבים את משאבי המדינה בציניות ובזים לה במקביל. בעיני יש הבדל עצום בין ערבי שמגדיר עצמו ערבי ישראלי, לבין "פלסטיני אזרח ישראל". וערבי ישראלי זה התחלה של שייכות, ואולי לא רק התחלה אלא במקרים מסויימים אנשים גאים שרואים עצמם מחוברים להווי כאן לא פחות מהיהודים עצמם. וכל הדיבורים על קיפוח, וקודם תתנו ואח"כ... אולי ...נשרת. זה בולשיט בכדי להתחמק מהנטל החברתי ועוד במגזר שלהם. הדברים שח"כ זחאלקה אמר מראים על צביעות וכפיות טובה, שכן לו האחרון, אין בעייה לקחת משכורת מהמדינה היהודית ולהוקיע את אחיו הערבים כמצורעים אם יעזו לתרום בשירות אזרחי.

ינשוף4

New member
לגמרי לא בטוח

א. עצם הצורך במסגרת כזאת, למגזר, שייך ל"הפרדה". אם מרצון המגזר, ואם מרצון המדינה. אז כבר אותו חלק הוא נפרד=לא-שווה לכלל. וכמו לגבי החרדים- תמיד יהיו טענות, משני הצדדים, אם הזכויות שאותו שרות מקנה הן מעטות מדי, או רבות מדי. לטעמי- אם השרות אמור להקנות מעמד מקביל ליוצא-צבא, אז לפחות משכו אמור להיות דומה. אם זה טוב, או רע? שאלה אחרת. לדעתי האישית- השרות תורם. קודם כל למשרתים, ואחר כך לחברה ממנה באו. ב. המנהיגים הם שמתנגדים. ובדיוק מהתועלת שאותו שרות יביא- הם חוששים. הוזכרה ההתנגדות ל"ישראליזציה". זה אומר לא רק מבטא והתנהגות (שממילא, עם כל העליות וההרגלים הכל ערבוב שלהם), זה אומר הכרת מסגרות מחוץ לסביבה הביתית הסגורה, ודרכיהן, זה אומר הכרת אחרים, ומעל הכל- עלול להביא לחשיבה עצמאית ובקרתיות. ואיזה רועה ירשה שהעדר שלו יפתח חשיבה עצמית ובקרתיות? וגם במגזר החרדי ההתנגדויות דומות. למרות ששם ה"תרוץ" הוא דתי.

מוחמד5

New member
לא למהר לרתום את הסוסים לעגלה

שאלה לכולם ! האם הייתם גולשים באינטרניט אילו לא הייתה תשתית וספק !! אם הממשלה רוצה בשירותם הלאומי\אזרחי של הצעירים הערבים היא צריכה בראש וראשונה להכין את התשתית לכך. הממשלה צריכה להתחיל לבנות בית חולים בצפון (כפי שהובטח כבר בעבר - בעיר שפרעם ), היא צריכה לפתח את מערכת החינוך בבתי הספר (רק במגזר הערבי עדיין לומדים הילדים בחדרים שכורים ), צריכה לתמוך ולתת תקציבים להקמת מרכזים חברתיים,לבנות בתי אבות, מרכזים קהילתיים...... המדינה צריכה להתחיל במהלכים מעשיים על מנת לספק מקומות בהם יוכלו הצעירים לשרת. ואם יהיו כאלה שיטענו ,לא צריך יש מספיק מקומות בישובים יהודיים או בישובים ערביים, מישהו מכם גר פעם בישוב ערבי וראה את התחבורה הציבורית שם !! מישהו יודע מה זאת אומרת לצאת מהישוב הערבי בתחבורה צבורית (שכמעת ולא קיימת ). כמובן שאני דוחה את דבריו זל זחאלקה, אני לא אוהב את הביטוי מצורעים.

mike00

New member
זה כל מה שהפריע לך בדבריו?

קודם כל נתחיל מזה שיש מספיק מקומות במגזר הערבי שאפשר לתרום בהם,לטובת אנשי המגזר ולא לטובת היהוד... נמשיך עם זה שביישובים החרדיים לומדים בתנאים לא יותר טובים בדרך כלל,התחבורה הציבורית גם שם לא תמיד שופרה דה שופרה ובכלל יש הרבה מהדומה בין שני המגזרים האלה בחברה הישראלית.. הגיעו מים עד נפש!!!

mike00

New member
לא הבנתי אותך

איזה מקומות במגזר הערבי שאפשר לתרום בהם או איזה יישובים חרדיים שבהם לומדים בחדרים?

aviadbarel

New member
אבל אולי ביום שיהיו יותר מתנדבים המדינה תוכל

לפתח את כל השירותים למגזר? כיום (גם אחרי שהמספר הוכפל) רק 560 איש מתנדבים לשירות לאומי.560 מתוך 1,000,000. לו יהיו יותר מתנדבים יוכלו לפתח בתי חולים ומערכת חינוך מפותחת יותר. וחוצמזה פיספסת את החלק הפרקטי של הכתבה. הכתבה הולכת ככה - שנאת ישראל, שנאת ישראל, שנאת ישראל, מתנדבים מצורעים, שנאת ישראל, שנאת ישראל, ובסוף חלק פרקטי. החלק הפרקטי מדבר על זה שהוקמה מנהלת לעידוד הערבים לשירות לאומי. זה בדיוק הכנת התשתית עליה אתה מדבר. חוץ מזה אני לא מבין איזה סיבה הגיונית יש לאנשים לסרב לעשות שירות לאומי? חוץ מישראליזציה, שזה איום ונורא לכשעצמו - פשוט מזעזע להפוך לחלק פעיל ותורם במדינתך. איזה ח"כ מטומטם. תראו לי חבר פרלמנט בכל מדינה אחרת בעולם שמזהיר מהפיכה לחלק מהעם ונותר בתפקידו. דמוקרטיה לפעמים צריכה להתגונן.

מדינת ישראל הקימה למשל מאות בת"ס ערביים

מס' בתה"ס הערביים גדל מ-46 ב-1948/9 ל-444 ב-1991/2, בקצב הגדול פי שניים וחצי מגידול בתה"ס היהודיים. האם זה שכנע צעירים ערביים להתגייס לצה"ל או לשרות לאומי? להיפך: שיעור הלאומנות ואויבי המדינה בין הדור הצעיר במדינה הולך וגדל.

THE WIZARD 55

New member
מודה אני לפניך מלך חי וקיים

שהחזרת בי נשמתי... לא בית ספר דתי, אבל בגן לימדו אותנו את זה
וגם הדלקנו נרות שבת, הייתי אמא של שבת... היו ימים טובים.. עכשיו בוא לשחק מי שמעליי

mike00

New member
בגן???

ואיך הרגשת בתור ערביה[נוצריה?] להגיד את זה? למה לא הוצאת גימלים?

THE WIZARD 55

New member
דרגון בונבון...מה שלומך?

אני אשלח לך תמונה במסינג'ר שהייתי קטנה בסדר? מה שלומך הבוקר..

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif מה נראה לך..

אני למדתי על השואה ולא על הנכבה ראית מה יצא ממני
? עכשיו בוא לשחק במשחק של פיפא..

k e r e n25

New member
בישובים ערבים...

רואים בעיקר חריגות בנייה, אין דין ואין דיין

מוחמד5

New member
בדומה לישובים היהודיים

מספיק לעשות סיבוב קטן בשכונה בכדי לראות את המרפסות הסגורות (לפי החוק זו בנייה ללא אישור ,חריגה בבניה שדינה הריסה )), ומה קורה במושבים (איפה שאמורה להיות קרקע חקלאית!) נבנים להם שם מבנים מפלצתיים המשמשים כמחסנים ומרכזי קניות.

למעלה