Xanth

Nebelis

New member
Xanth

מישהו מכיר את סדרת ספרי xanth של piers anthony? קראתי את הראשון לפני שנים(איבדתי אותו) קניתי עוד שלושה מהסדרה ולפני שבוע רכשתי את כל הסדרה. המצחיק הוא שבארץ פשוט אין אותו. לא בספריות ולא בחנויות. לטעמי ספרים מדהימים.

Boojie

New member
ו...?

על מה הספרים? מאיזה ז´אנר הם? מה יש בהם שמעניין? שמת לב שבעצם, מבחינתי, תוכן ההודעה שלך אפסי? הרי אני לא מכירה אותך, אין לי מושג מה הטעם הספרותי שלך ואם הוא תואם את שלי, אז מזה שאת/ה אוהב/ת ספר מסוים, אני אמורה להסיק מה? ששווה לקרוא אותו? ואם הטעם הספרותי שלנו לגמרי שונה? בקיצור - לא מפרסמים הודעות כאלו בפורום. רוצים להמליץ על ספר - מספרים עליו לפחות בכמה מילים, כדי שגם לאנשים שאינם מכירים אותך יהיו כלים להעריך אם ההמלצה מתאימה להם או לא. תודה.

הייזל

New member
כן, אני../images/Emo70.gif

גם אין כאן מקום לוויכוח. הוגעות כאלה אינן מקובלות ובזה זה נגמר. זה שבוג´י במצב רוח נוח לבריות ולכן היא לא מחקה את ההודעה הזאת זה עניין אחר.

Nebelis

New member
טוב

אז קודם כל העוינות המיותרת הזאת פשוט זוועתית. תשימי לב שהשאלה הראשונה היא האם מישהו קרא את הספרים הללו. לא המלצתי עליהם, לא סיפרתי עליהם כי חיכיתי לתגובות מאנשים פה שאני בטוח שמבינים במדע בדיוני ופנטזיות. אם את רוצה מידע על הספר רק תבקשי ואשמח לחלוק עימך. ולגבי האמרה הזאת לא מפרסמים הודעות כאלו בפורום - אמרה ילדותית,חסרת כל תכלית ולא עיניינית לחלוטין. אפרסם מה שאני רוצה בגדר נושא הפורום ושלא נוגד את חוקי הפורום. זה שההודעה שלי לא מצאה חן בעינייך זבש"ך. ובקיצור סדרה נחמדה לחלוטין שקראתי רק 5 מהספרים הראשונים ממנה. לדעתי יש כ-23. הספר הראשון(1973?) מספר על ארץ שכולה קסם(XANTH) וכל אדם החי בה, שאין לו יכולת מגית כלשהי מנודה ממנה בגיל 16. הספר עצמו מספר כמובן על בנאדם שאין לו יכולת קסמית ומסע החיפוש שלו אחר ה"קסם" שלו. לספר הראשון קוראים A Spell for Chameleon. היופי האמיתי מאחורי כל הספרים הללו הם משחקי המילים באנגלית. לדעתי מומלץ. אבל כמו ההודעה הראשונה שלי אני לא ראיתי אותו בארץ.

דרגורן

New member
הסבר לבוג´יי ול-Nebelis...

XANTH הינה סידרת פנטסיה שכל הפואנטה בה היא עולם שבו Puns עובדים, כלומר Eye-screem זה גלידה ו-pillow-tree הוא עץ שגדלות עליו כריות שאפשר לישון עליהן. הספרים השונים מספרים הרבה עלילות על אנשים מהעולם שלנו שמגיעים ל-XANTH וגוברים שם הרפתקאות. Nebelis, למרות שההודעה שלך לא עברה על שום חוק של מדינת ישראל או על אמנת ז´נבה, היא כן עברה על אחד מחוקי הפורום. הפורום הוא לוח מודעות שיש בו מקום ל-20 הודעות ראשיות. אפשר להגיב 1,000,000 תגובות להודעה ראשית (או פתיל) ועדיין יהיו 20 פתילים ראשיים. מספיק שאני מוסיף הודעה ראשית בשביל להעיף הודעה ראשית ישנה אל ארכיון ההודעות (אל הדפים האחוריים). עכשיו מכוון שהפורום הוא מקום לדיונים פעילים, הודעות כגון: "שלום שמי איציק ואני אוהב מדע בדיוני, מי עוד אוהב מד"ב?" או "שלום אני יוספה וקראתי את שר הטבעות, משהו מכיר את טולקין?" או "מי עוד חושב שאנדרומדה סידרה פגז?" הן הודעות מיותרות! למה? כי מה כבר אפשר לעשות עם הודעות כאלו? לענות "אני" וזהו? דוגמא לאיך אחת מההודעות הנ"ל הייתה צריכה להראות: "שלום שמי איציק, אני אוהב מד"ב ובעיקר את סידרת חולית, ואת הספרים של אנדר. לאחרונה נתקלתי בסידרת ספרים כזאת וכזאת שמספרת על מוצי ופוצי וקורותיהם על ספינת החלל מורלוק.....האם אתם מכירים ספרים דומים שמדברים על הרפתקאות בחלל?" Nebelis, אין בזה יותר מדי רע, רק שפעם בשבוע אנחנו רואים הודעות כאלו (כמו של איציק) בפורום, והן מעיפות דיונים חשובים והודעות חשובות...

דרגורן

New member
אופס, איפה שכחתי את הנימוסים שלי?

ברוך הבא
אני Dragoran, הנודה בכינויו דרגורן
בפורום זה אנו אוהבים לעשות דיונים ארוכים (וחסרי כל חשיבות) על כל מה שקשור למד"ב ופנטסיה! אם זה בספרים (המון), סרטים (פחות), סדרות (פחות) או משחקי מחשב (כמעט ולא
) אתה אוהב את Xanth של פירס? אני באמצע סידרה אחרת שלו ששמה Incarnations of immortality (בגדול מספרת על עולם טכנולוגי עם קסם ועוד כל מיני שטויות) לסיום, שוב ברוך הבא!
(דרגורן לבוש בחליפת הנימוסין שלו)

Boojie

New member
דיונים חסרי כל חשיבות??? ../images/Emo129.gif

בוש לך, יבחוש חלל אלטארייאני שכמוך! הדיונים בפורום הזה הם הרי חשיבות לגורל המדינה, האנושות, העולם והגלקסיה! (שלא לדבר על היקום!) מפורום מד"ב ופנטזיה תבוא הישועה!

דרגורן

New member
יבחוש חלל אלטרייאני?

למען הפרוטוכול, אני כבר התנצלתי למטה אז מותר לי להשתולל בלשוני (לאחר ההקדמה) שאני אבוש לי? לו הייתי בנעלייך הייתי מכסה ראשי בדלי מרוב כלימה! הכפלישתים היינו? הדיונים בפורום זה (ובעיקר דיון זה) אינם חשובים לכלום (למעט מרקם הזמן חלל שאילולי המאמצים העל אנושיים של חברי הפורום המהוללים היה כבר מזמן הופך למרק זמן חל
ואז מי יודע מה היה קורה לנו?)... ולמוגבלים שמבינינו שצריכים תמונות בשביל להבין: בוג´יי (ה-
ובעלת ה-
) טענה שאני (
בצורת |דרקון|) הגעתי מ-
דבר שגרם לי (
בצורת |דרקון|) עוגמת נפש רבה

Aimee

New member
ואתה בכלל....

פויה עליך! מה זה להנחות איך משאירים הודעה בפורום? אז מה כייף בפורום הזה? נשמע כמו כללי עבודה. בכל פורום אחר משאירים הודעה כמו "מי עוד אוהב ככה וככה"? ואני מאוד אוהבת לענות על כאלו. טוב די, נהיה לי רע מלהיות כאן. סתם רציתי להביע את היגעלותי מכך שמקבלים הכוונה ודוגמאות למה שאמור להיות דיון.

הייזל

New member
את מוזמנת ללכת...או להשאר

אבל אם את נשארת יש כמה כללים בפורום הזה שאליהם אנחנו מתכוונים ומתכוונות לשמור. את יכולה למצוא אותם בהודעת מנהלת הפורום. תודה!

דרגורן

New member
לא. על מה זה? (עוד המלצונת)

קראת את חולית? זאת סידרת שנכתבה ע"י פראנק הרברט ומספרת על....
מצד אחד יחסוך לך את הצורך לכתוב שתי הודעות ומצד שני בטוח יש מישהו בפורום שלא קרא, אז שווה לספר את זה לו...

Nebelis

New member
יצאת מזה באלגנטיות

חושב שמצאתי את הבעיה... אני רגיל מידי לצ´אטים? לא משנה. קיצור זה גם שלו ומספר על אדם המתחבר למשחק במחשב ונתקע שם. מ1990 או קצת לפני זה. שכחתי לציין משהו? :)

wasaby

New member
עוד על XANTH

למרות שההומור בספרים אלה מבוסס בחלקו הגדול על משחקי מילים, משחקי המילים אינם המאפיין היחידי של XANTH. זהו עולם קסום (או ממלכה קסומה, קיימת פה שניות מסוימת) בו מתקיימים בעלי חיים מיתולוגיים רבים: קנטאורים, בתולות ובתולי ים, ועוד. בנוסף מתקיימות בעולם זה רבות מהאמונות הטפלות שלנו. כך למשל זוג בוגרים בקסנת´ יכול לזמן את החסידה, והיא תביא להם תינוק. בתנאי כמובן שהם הוכנסו בסוד הקונספירציה של המבוגרים (ילדים לא יודעים איך לזמן את החסידה) ושהחסידה לא תתעה בדרך. לכל אחד מהיצורים בקסנת´ יש כשרון קסם כלשהו. זה יכול להיות משהו שימושי כמו לעשות את עצמך ואחרים קלים יותר ע"י הקשה בזנבך עליהם או משהו קצת פחות שימושי כמו כישרון לדבר עם פטריות שמפיניון. לכל אלה מוסיף פירס אנתוני את הזוית המיוחדת שלו: למשל המפלצת שמתחת למיטה חייבת להיות מוגנת מפני השמש ולכן כאשר יוצאים איתה למסע חייבים לסחוב את המיטה שלה. משחקי המילים מאפשרים יצירת יצורים פנטסטיים חדשים. למשל ה night-mare הן סוסות שתפקידן להביא חלומות רעים למי שראוי לכך. אלו ספרים קריאים מאוד ומשעשעים (אם כי לא קורעים מצחוק).

דווקא סוסות הלילה זה לא דוגמא טובה

כיוון שכך זה במקור (מקור שמם של ביעותי לילה באגדות עם).

wasaby

New member
מה הכשרון שלכם?

הכשרון שלי הוא לדעת את העתיד של הרפיות גדולות.

Boojie

New member
כולה צריך להוריד http אחד.

כשמדביקים כתובת, צריך לשים לב שבתיבת הכתובת כבר יש http אחד. פשוט מוחקים אותו לפני שמדביקים את הכתובת.

למעלה