אבולוציה או תכנון תבוני?

חנוך25

New member
עובדה שמנסים ולא מצליחים. זה נקרא "תיאוריית התכנון התבוני"

nightjar

New member
מרשים ככל שיהיה

(לדעתי זבובי הפרות שדומים לעכביש קפצן מרשימים יותר), הציור סכמטי, אז לא ברור לי למה אתה קורא לו "מושלם" ו"מציאותי". האם מעולם לא ראית נמלה?

pozetiv

New member
הטעות היא במושגים .

אבולוציה היא מושג נכון שלא מסבירים אותו נכון .
בכתבה מדובר בברירה טבעית. צרעה מתרחקת מנמלים משום שהם גונבות את הביצים שהן מטילות בחרק פונדקאי. זבוב פירות שהוא החרק המועדף על הצרעה משום קרבתו למזון לזחלי הצרעה שרד יותר מכל זבוב אחר שמתרבה מספרית, מפני ההסוואה שמוטבעת בכנפיו כמו אצל פרפרים. אז מדובר בברירה טבעית .

אבולוציה היא התהליך שאדם מתחיל מתא והופך בהדרגה לאדם בוגר .

לגבי תכנון תבוני, אם תאמר אלוהים תכנן, ישב וכתב תוכנית לחרק שבכנפיים שלו יהיה כך וכך או יותר נכון שבDNA שלו יהיה קוד כזה וכזה, זה השפלה של אלוהים לתחתיות שאין יותר עמוקות מהם, מה לו ולחרק ? כמו שתגיד שגם את הצבע של מה שאתה מוריד באסלה הוא תכנן.

יש DNA ויש כרומוזומים שעוברים לדור הבא זה כמו השאלה מה קדם למה הביצה או התרנגולת? בביצה יש תרנגולת ובתרנגולת יש ביצה וכך העולם עובד .

יותר חשוב שתשאל איך זה שבעולם כלכך בלתי צפוי והפכפך עדיין חיים בני אדם ?
האם זה אבולוציה או תכנון תבוני ?

jamejame

New member
ברור שאלוהים תכנן את החרא, צבעו, מרקמו וריחו

כל מחשבה אחרת כמוה ככפירה בעיקר ומבטיחה למהרהר בה מושב של כבוד על אחת מהאסלות בגיהנום.
מה שמביא אותנו לשאלה- מתי ברא אלוהים את החרא? על פי התיאור הראשון, המוכר יותר (ששת ימים וכו') החרא נברא ביום החמישי יחד עם החיות, המעופפים והתנינים הגדולים, כלומר החרא נברא לפני שנברא האדם. על פי התיאור השני (פרק ב' פסוק ד' ואילך) בריאת האדם הקדימה את בריאת בעלי-החיים, לכן האדם נברא לפני שנברא החרא. זוהי שאלה תאולוגית רקטאלית ופילוסופית שמעט מדי עוסקים בה, וחבל- מה קדם למה, החרא לאדם או האדם לחרא.
אני נאלץ לסיים את ההקלדה על מנת להוריד את המים.

jamejame

New member
הביאו אליי את מי שתכנן את

אספקת החלות לשבת לעיר בני-ברק.
המח שלי מסרב להאמין שתהליך חסר שכל מסוגל ליצור דבר כזה יעיל, שהרי בכל יום שישי יש לכל תושבי בני-ברק חלות.
או במילים אחרות- גם עקרונות פשוטים (ביקוש והיצע, תחרות חופשית במקרה של בני-ברק, אבולוציה במקרה של עולם החי) יכולים ליצור מבנים מורכבים ללא התערבות מתכנן.

למעלה