אבולוציה ודת-תשובתו של דר' לפיסיקה,שהוא גם רב

ranisharoni

New member
אוקי אני מוכן להקשיב - מה הוא אומר?

נגד תורת האבולוציה והפרדיקציות שלה.

Cahill

New member
לזה אני מסכימה

הכימאי יוכל להגיד את הסטיית תקן של המדידה ורק בזה לבקר.

אני מניחה, שיש דוגמאות שיהיה לו או לפיזיקאי יותר מה להעיר ולהאיר.

Cahill

New member
אם הוא פיתח את זה, הוא חייב לדעת את הנתון הזה

לא ניתן לפתח ללא ידיעת המסביב כולל בדיקות QA במהלך הפיתוח וקבלת משוב על הפיתוח.

Sophalin

New member
אז אם הוא אכן יודע את הנתון הזה

אז.... הוא גם כימאי אבל גם מתמטיקאי. ולא ייתכן שהוא פיתח את הפיתוח הזה בלי שיהיה לו מספיק ידע מתמטי (אני מניח ברמה של לפחות תואר ראשון)
אולי הוא לא למד לתואר ראשון במתמטיקה אבל שהוא עשה את כל הקורסים הנדרשים בתחום בשביל להבין מה הוא עושה.

אז אנחנו מדברים פה לא על כימאי לתואר ראשון אלא על חוקר. וחוקר חוקר תחומים ומרחיב את הידע שלו בתחומים שבהם הוא נדרש.

וזו בדיוק הנקודה שאליה ניסיתי להגיע - אבולציונים (מקצועיים) לא חוקרים רק ביולוגיה אלא (בהתאם למחקר שלהם) משלימים את כל הידע שהם צריכים מפיסיקה, כימיה, מתמטיקה ויתר המדעים.

בדיוק כמו שאני לצורך המחקר שלי למדתי סטטיסטיקה (למרות שאני עדיין אלך לסטטיסיטיקאי אם אני אצטרך לחשב דברים)

אותו פרופ' שמביע דעותיו על אבולוציה לא יודע ולא מכיר את תורת האבולוציה אז לא משנה כמה ידע פיסיקאלי יש לו - להשתמש בתואר שלו כדי להצדיק את הטיעונים שלו זה הונאה!

Sophalin

New member
לא לא...

הכימאי לא יוכל להגיד את סטיית התקן של הבדיקה. זה יוכל רק המתמטיקאי.
הכימאי יוכל להגיד רק את מבנה החומר ותו-לא...

Sophalin

New member
מה הקשר?

א. אז לא שמעת? זבש"ך. תשאלי את פרופ' פינקלשטיין באונ' ת"א איך הוא עושה את הבדיקות פחמן 14 שלו.

ב. אני לא מבין מה הקשר? כל אחד יכול לבקר את השימוש בכל שיטה אם הוא למד את השיטה
מה שאותו כימאי שהמציא את השיטה לא יכול לבקר זה את הפרשנות שנותנים למספרים.

אני אתן דוגמא. אם בבדיקת תיארוך של פחמן 14 על גרעין שרוף של זית שנמצא באתר ארכאולוגי כלשהו בשכבה X כלשהי מגלים שהוא קיים כבר 2000 שנה.
הכימאי יוכל לכל היותר לבדוק את הבדיקה שנעשתה ולהגיד "זה באמת קיים 2000 שנה או לא"
הוא לא יכול להגיד "זה מתקופת הביזנטים או עידן הטריאס הקדום" (אלא אם כמובן הוא למד גם ארכאולוגיה פרהיסטורית.

Sophalin

New member
לפי הגישה שלך

את לא יכולה לקבוע אם טלוויזיה היא דולקת או כבויה כי את לא מבינה איך היא פועלת.

Cahill

New member
התעייפתי מלהסביר לך

קשה להסביר דברים למי שנותן משפטים סתומים ולא מתייחס למלל שכותבים לו.

Sophalin

New member
אם לא שמת לב

גם אני עייפתי מהדיון - בייחוד לאור העובדה שנראה שאת מעולם לא למדת בתחום מדעי כלשהו.
ולכן הפסקתי להסביר. אני מגיב במשפטים סתומים בתקווה שיבינו ת'רמז

Cahill

New member
גם אתה לא הבנת את תגובתי

לא ארחיב על כך שלא תעלב

למעלה