אבולוציה של שפה

evanescent

New member
ומבחינת הניסוח הקודם

זה לא באמת יכול להיות אותו דבר כשטוענים על שפה וטוענים על מחשבה (מתיחס ל"מבחינתי זה אותו הדבר"). הגיוני שיהיה הבדל בניסוח כי יש הבדל במשמעות - אם אני לא מדברת על משהו זה לא אומר שאני לא חושבת עליו, ושמעתי על אותה תופעה דיווחים גם מאנשים אחרים
(אם כי יש כמה אנשים שאצלם כמעט ולא מורגשת הפרדה כזו).

deathcaster

New member
חלילה

אני לא נעלב, אני רק מוסיף לשאלתך שכבר ציינתי שהיא שאלה טובה מאוד

evanescent

New member
אני יודעת שלא נעלבת

זו סתם היתה הערה הומוריסטית
אח"כ התיחסתי לשאלה ברצינות כי לא ידעתי אם הפנית אותה אלי או אל פותח השרשור. ותודה.

evanescent

New member
אגב, עוד שאלה שנראית לי מענינת

בהקשר של שירת בע"ח ואבולוציה היא אם ועד כמה יש קשר אבולוציוני בין שירת הציפורים (למשל
) לשירת בני אדם. האם החיות ששרות, ובכללן האדם, שרות מסיבות דומות? (אולי זה לא ממש קשור לשאלה הפותחת, אבל זה נראה לי מעניין).

deathcaster

New member
טוב נו...

זה לא שאני יכול להוכיח את זה או משהו... אבל גם כאן אני חושב שהאדם הוא חקיין לא קטן, הוא שמע קולות של חיות ובכללן שירת ציפורים ושדרג אותם לשירה משלו.

alonys

New member
שאלתי בלשן מה דעתו על השאלות שהעלת

והוא היה בהלם מזה שיש בכלל מישהו במאה ה-21 שעדיין מתייחס ברצינות לתיאוריה הגנרטיבית. המודלים האלה שייכים לפיו להיסטוריה רחוקה בבלשנות. הוא כינה אותם "דינוזאוריים".

Sophalin

New member
אוקיי זה רק לידיעתך

אני בלשן. והוא בטח סטרקטוטרליסט או פונקציונליסט. אני יכול להגיד שהתאוריות הפונקציונליסטיות (שמתנגדות לגנרטיביות) חסרות את אפילו יור מאשר הגנרטיביות בעוד שהגנרטיביות אולי מסבירות בצורה לא נכונה או מדוייקת את העובדות (למרות שמשנה לשנה התמונה מתבהרת - הפונקציונליסטים לא ממש מספקים הסברים לתופעות אלא עוסקים יותר בלהסביר למה התאוריה הגנרטיבית לא עובדת... למעשה הענף הריווחי יותר בבלשנות הוא בלשנות גנטיבית שכן זהו הענף שממנו יוצאים לבלשנות חישובית שזה אחד מענפי ההייטק המובילים.... (אגב, רק למען גילוי נאות - אני גנרטיביסט שהפך לפונקציונליסט...)

alonys

New member
בטח שיש הסבר אבולוציוני

בדיוק בגלל שצאצא בלי כישורים לשוניים מיוחדים לאו דווקא היה נכחד אפשר לראות עד היום גברים שמשתמשים בכל מגוון צורות החיזור - החל משריקות, מחוות ו"היי בובה מותק" ועד ציטוט שייקספיר בליווי זר פרחים. אולי כולם יכולים לדבר אבל התוכן ידידי, התוכן... ואם לשפוט לפי היצע המועמדים של המפלגה הרפובליקנית לנשיאות ארה"ב - יש מקום לדאגה בקרב אוכלוסיות מסוימות.

למעלה