אבחון אספרגר
עשיתי אבחון לאספרגר באופן פרטי שכולל גם לחצים חברתיים ונפשיים ותפקודיים,
וכל התשובות יצאו שליליות.
עלק אין לי דיסלקציה. אני מתמללת במקצוע שלי, ואני הופכת כל שניה את האותיות ומספרים וממציאה מילים שלא שמעתי ומחסירה מילים שכן היו.
אין לי שום חוש טכני ולא מסוגלת להבין איך גלגלי שיניים עובדים.
אין לי קואורדינציה ולא יודעת מה זה ימינה ושמאלה כשאני מקבלת הוראות לאן ללכת, ואני הולכת לאיבוד בצורה מטורפת, ולכן כל פעם שאני במקום חדש אני מגיעה רק במונית.
יש לי קשיים חברתיים, ודכאון, וחרדה, ו-OCD מטורף, וקושי בהבנת סיטואציות חברתיות, ולא יודעת איך מתמודדים עם דברים.
כשחיפשתי מקום לעשות את האבחון הכנתי רשימה של איזה 30 תכונות שליליות שיש לי, והמכונים שהתעניינתי בהם לאבחון אמרו שזה בדיוק מתאר אספרגר,
אבל במכון שאני בחרתי אמרו לי שהתוצאות מראות שהקושי הוא רגשי ואישיותי.
שאין לי מגבלה פיזית אלא זה הכל מהלחץ שאני נתונה בו שלא נותן לי להבין איך לעשות דברים.
מה שכן, הם כן אמרו שיש אינטליגנציה גבוהה מעל הממוצע, אבל לא שום דבר שלילי.
וזה עוד יותר מסתכל אותי.
לא מאמינה לתוצאות האלה בכלל.
בתיכון ההורים שלחו אותי לאבחון בשביל הארכת זמן במבחנים, שהראה שיש לי חשיבה סוציאטיבית ולוקח לי זמן עד שאני מבינה מה אני צריכה לעשות, אבל גם שאני אחוזון עליון,
ובתואר הראשון הייתי מוגדרת עם לקות למידה בזכות האבחון הזה, והיה לי הארכת זמן במבחנים גם כן, והמורים התחשבו בי ונתנו לי גם הארכת זמן בעבודות הגשה לפעמים.
אני לא יודעת מה לחשוב.
יש לי קשיים.
בגלל זה אני עוברת לחנות ספרים ששם אני לא אקבל משכורת לפי הספק אלא לפי שעה.
אני לא רוצה לרשום את שם המכון, כי הצוות שם נפלא והשירות שלהם מעולה, וההרגשה היתה מדהימה לעשות את המבחנים.
וגם השירות הפסיכולוגי שלהם מעולה, והפסיכולוגית שעשתה לי את האבחון טיפלה בי כמה חודשים עד שהיא עזבה.
ככה שהמכון מתנהל בצורה מדהימה.
אבל התוצאות לא הגיוניות.
כאילו שאם אני יודעת להתבטא אז אין לי שום קושי בחיים...
אם הייתם יודעים כמה שגיאות היו לי כשכתבתי את ההודעה הזאת הייתם מתעלפים...
הקטע העצוב הוא שאני לא יכולה להרשות לעצמי אבחון חדש כרגע,
ובעצם יצא שרק הוצאתי קיטור על משהו שאולי יש/אין לי...
עשיתי אבחון לאספרגר באופן פרטי שכולל גם לחצים חברתיים ונפשיים ותפקודיים,
וכל התשובות יצאו שליליות.
עלק אין לי דיסלקציה. אני מתמללת במקצוע שלי, ואני הופכת כל שניה את האותיות ומספרים וממציאה מילים שלא שמעתי ומחסירה מילים שכן היו.
אין לי שום חוש טכני ולא מסוגלת להבין איך גלגלי שיניים עובדים.
אין לי קואורדינציה ולא יודעת מה זה ימינה ושמאלה כשאני מקבלת הוראות לאן ללכת, ואני הולכת לאיבוד בצורה מטורפת, ולכן כל פעם שאני במקום חדש אני מגיעה רק במונית.
יש לי קשיים חברתיים, ודכאון, וחרדה, ו-OCD מטורף, וקושי בהבנת סיטואציות חברתיות, ולא יודעת איך מתמודדים עם דברים.
כשחיפשתי מקום לעשות את האבחון הכנתי רשימה של איזה 30 תכונות שליליות שיש לי, והמכונים שהתעניינתי בהם לאבחון אמרו שזה בדיוק מתאר אספרגר,
אבל במכון שאני בחרתי אמרו לי שהתוצאות מראות שהקושי הוא רגשי ואישיותי.
שאין לי מגבלה פיזית אלא זה הכל מהלחץ שאני נתונה בו שלא נותן לי להבין איך לעשות דברים.
מה שכן, הם כן אמרו שיש אינטליגנציה גבוהה מעל הממוצע, אבל לא שום דבר שלילי.
וזה עוד יותר מסתכל אותי.
לא מאמינה לתוצאות האלה בכלל.
בתיכון ההורים שלחו אותי לאבחון בשביל הארכת זמן במבחנים, שהראה שיש לי חשיבה סוציאטיבית ולוקח לי זמן עד שאני מבינה מה אני צריכה לעשות, אבל גם שאני אחוזון עליון,
ובתואר הראשון הייתי מוגדרת עם לקות למידה בזכות האבחון הזה, והיה לי הארכת זמן במבחנים גם כן, והמורים התחשבו בי ונתנו לי גם הארכת זמן בעבודות הגשה לפעמים.
אני לא יודעת מה לחשוב.
יש לי קשיים.
בגלל זה אני עוברת לחנות ספרים ששם אני לא אקבל משכורת לפי הספק אלא לפי שעה.
אני לא רוצה לרשום את שם המכון, כי הצוות שם נפלא והשירות שלהם מעולה, וההרגשה היתה מדהימה לעשות את המבחנים.
וגם השירות הפסיכולוגי שלהם מעולה, והפסיכולוגית שעשתה לי את האבחון טיפלה בי כמה חודשים עד שהיא עזבה.
ככה שהמכון מתנהל בצורה מדהימה.
אבל התוצאות לא הגיוניות.
כאילו שאם אני יודעת להתבטא אז אין לי שום קושי בחיים...
אם הייתם יודעים כמה שגיאות היו לי כשכתבתי את ההודעה הזאת הייתם מתעלפים...
הקטע העצוב הוא שאני לא יכולה להרשות לעצמי אבחון חדש כרגע,
ובעצם יצא שרק הוצאתי קיטור על משהו שאולי יש/אין לי...