יפה, עכשיו אנחנו מדברים.
מעולם לא כפרתי בצורך שלי בשיר של מרגול, בשביל הדחקה או מה שיהיה. הנקודה היא אחרת לגמרי, בחיים לא הייתי *קונה את השיר הזה*. וזאת הנקודה האמיתית, אם השיר הזה "שווה לי" 20 אגורות והוא נמכר בחמישה שקלים אז לא הייתה מתבצעת עסקה, אבל לעניין הזה אני עוד אחזור בסוף התגובה שלי. לגבי עניין השימוש העצמי, ההבדלה באה במקרה הזה לא לעניין ההשמעה בציבור אלא לצריבה ומכירה של הדיסקים כמו שעושים אנשים בשוק. המצב הזה הוא שונה מהותית מ"שימוש עצמי" בהקשר הזה ובאמת קרוב יותר ל"גניבה". "גניבה היא עוולה כללית שמתפרשת גם על פני זכויות ורעיונות.", הנושא הסמנטי באמת פחות מעניין בהקשר הזה, אבל העובדה היא שיש לאקט פגיעה בזכויות יוצרים שם משלו ונקרא למרבה הפלא "הפרת זכויות יוצרים", וכיוון שהוכחתי באותות ובמופתים בהודעה הקודמת שלי למה יש הבדל מהותי בין הגניבה הקלאסית שכולנו מכירים לבית הפרת זכויות יוצרים, הבחירה שלך או של אחרים לכנות אותה "גניבה" היא כפי שכבר אמרתי תעלול רטורי זול (כמו ה"אפטרהייד" של הערבים הישראלים). כעת נתייחס לטיעונים שלך: א. דיברנו על הורדה (במקרה הזה מראפיד שייר אפילו), לא על שיתוף קבצים נכון? כל נושא לגופו. ב. העובדה שאני מוריד את האלבום של מרגול מראפיד שייר לא פוגעת בשום דרך ביכולת הרשויות לאכוף את הדברים (שהיא גם ככה אפס) וגם אם כן, זה לא מעניין אותי כי אני לא חושב ששיתוף קבצים הוא בלתי מוסרי (ואסביר מדוע בסיפא של התגובה). ג. לא פגעתי בשרתים האלה, כי גם ככה לא הייתי משתמש בהם. אלא אם כן הם מוכרים את השיר ב-20 אגורות. ד. Whatcha talking about willis? עכשיו אני אתייחס לטיעון המרכזי שלי מדוע מבחינתי שיתוף קבצים היא בממוצע תופעה חיובית: הצריכה של מוזיקה של חובב מוזיקה היא לרוב הרבה יותר גדולה מהיכולת שלו להוציא כסף עליה, האדם הממוצע לא יכול לקנות את כל האלבומים שהוא רוצה, וחנויות גם לא יכולות לגרום לאנשים לשלם על אלבומים את הסכום המדוייק שהם שווים להם. כמו הדוגמה בהתחלה: הרבה פעמים אני אהיה מוכן לשלם על אלבום רק עשרה שקלים, אבל אם הוא נמכר בשלושים לא תתבצע עסקה. 1. בלי שיתוף קבצים: אני לא שומע את האלבום, אני *לא מרוויח* עשרה שקלים לאמן לא אכפת. 2. עם שיתוף קבצים: אני שומע את האלבום, אני מרוויח עשרה שקלים, לאמן עדיין לא אכפת. רק שעכשיו אולי יהיה לו עוד מעריץ שיבוא להופעות שלו או יגרום לאנשים אחרים לקנות את הדיסק שלו. בגלל שהרוב המוחלט של המוזיקה הנצרכת עומדת בקריטריונים האלה (אנשים ששומעים אלפי אלבומים לא יקנו אלפי אלבומים), הרי שבממוצע הפגיעה באמנים קטנה יותר מהתועלת שבאה לציבור הרחב. מעבר לזה, מכיוון שבמבנה העסקי המודרני מירב הכסף מדיסקים מגיע לאנשים באמצע ולא לאמן, ממש לא אכפת לי שהעסקים הסחטניים והמנוונים שלהם יפגעו, תשאל כמעט כל אמן שהוציא דיסק בארץ והוא יגיד לך שרוב הכסף שלו מגיע מהופעות לא מהדיסקים. אלו שבאמת מרוויחים מהאלבומים הם מספיק עשירים ששיתוף קבצים לא באמת פוגע בהם. אבל גם אם לא תסכים עם דבריי, וזכותך המלאה לא להסכים איתם. זה לא משנה את העובדה הבאה: הפרת זכויות יוצרים היא לא גניבה!