אהלן חבר'ה!!

אהלן חבר'ה!!

יש לי שתי שאלות מתוך סקרנות. חיפשתי תשובות עליהן ב"שאלות ותשובות" אבל לא הצלחתי למצוא. אני רוצה לציין שאני שואל לא מתוך שום כוונה לשפוט ובטח שלא לפגוע אלא פשוט לדעת יותר על אסקסואליות. אז השאלות הן ככה: 1. אם אדם א-מיני אינו נמשך לאף אחד מהמינים ומין הוא נושא שלא עושה לו כלום, איך גבר מסוגל לשכב עם אישה (כדי להביא ילדים למשל). אני פשוט לא מבין טכנית איך זה פועל. הרי אם אני אנסה לאונן על גבר ואני סטרייט אני לא אצליח אז לא הבנתי איך אסקסואלים עושים את זה. שוב, זה רק מתוך סקרנות. אם השאלה פוגעת אני מצטער ותעירו לי על כך 2. כאשר אתם מחפשים בן/בת זוג לפי מה אתם מעדיפים אדם מאותו מין או מהמין השני. זאת בחירה שאתם עושים בעצם במודע? לפי אופי למשל? והאם המראה החיצוני של בן/בת הזוג חשוב בכלל? האם הוא משחק תפקיד שוב תודה רבה ולילה טוב לכולם!!

Limbonic Art

New member
תשובות

לפחות אנסה: 1. ענית לעצמך קצת על השאלה בתוך השאלה- זוג א-מיני המעוניין להביא ילדים לעולם- יקיימו יחסים מיניים בשביל מטרה. מטרה זו שככל הנראה חשובה להם מאוד . בשביל מטרות ולהשיג דברים לפעמים צריך "לסבול" ככה דברים עובדים בעולם
לגבי אוננות- זהו אמנם אקט מיני כלשהו , אך הוא לא נעשה לרוב עם אדם נוסף (עד פה אמורה להיות הסכמה) - מטרתו היא סיפוק . לא כולם כמוך זקוקים לפנטזיה בעת האוננות, כלומר הם לא חייבים בכלל לחשוב על משהו בזמן הזה. גם ככה דבר זה הוא מכני לגמרי וישנם גם סיבות הורמונליות היכולות לגרום לאדם לרצות בפורקן. 2. זו שאלה כללית מידי , משערת שכל אחד תיהיה לו/ה תשובה שונה. יש א-מינים שקיימת אצלהם משיכה אל גברים או נשים . המשיכה היא רומנטית ולא מינית. יש א-מינים שלא מרגישים הבדל בכלל ואין להם העדפה לאחד המינים. ויש כאלה שבכלל לא חשים משיכה , אפילו לא רומנטית וכאלה קרוב לוודאי לא יחפשו/ירצו בן/ת זוג. לגבי מראה חיצוני/ אופי- כל אחד חשוב לו דברים אחרים ולכן התשובות יהיו שונות.

תודה רבה

על התשובות היפות! אם אפשר בבקשה עוד עוד שאלה אחרונה: האם ידוע על א-מיניות כמשהו גנטי או התפתחותי או שלא יודעים בכלל או שלא בטוחים? והאם אצל אדם א-מיני משהו יהיה שונה בבדיקות דם נגיד טוסטסטרון נמוך או שאפשר לדעת שאדם הוא א-מיני רק לפי מה שהוא מרגיש

Limbonic Art

New member
../images/Emo13.gif

את הא-מיניות עוד לא חקרו לעומק , לצערנו הרב. מקובל לתפוס את הא-מיניות כאל משהו שנולדים איתו (מאחר ואם זה משהו התפתחותי כתוצאה ,נאמר, מחוויה רעה, משפחה , סביבה וכו'- אז המצב הוא נפשי שראוי לטיפול ולא להתיחס לבעיות מסוג זה כא-מיניות). לא ידוע על קשר בין רמות הורמונים בדם כאלה ואחרות אצל אדם א-מיני. אם לאדם כלשהו חסר הורמון כלשהו, מין הראוי, שישלים אותו , כי מחסור בהורמונים גורמים לאי שלל תופעות לוואי שונות ומשונות (בנהם אף דיכאון). מניסיון, רמות ההורמונים אצלי בדם תקינה, לצערי חלק אף ברמה גבוהה מהממוצע המקובל אצל נשים

תודה על התשובות

לפי מה שענית לדעתי יכול להיות שזה פסיכולוגי התפתחותי כמו שבן אדם הומו זה גם משהו פסיכולוגי לדעתי יותר מאשר גנטי

Limbonic Art

New member
דעות תשאיר לעצמך . תודה.

לפי מחקרים שהיו, הוכח, שהומוסקסואליות הוא דבר גנטי שנולדים איתו. את הא-מיניות לא חקרו אז אין לי הוכחות . רק יכולה לומר שהייתי בטיפול פסיכולוגי שנתיים ולא נמצא בי שום דבר התפתחותי לא כשורה. על כן , מה שלא יודעים ולא בטוחים - דעות כמו שלך תשאיר לעצמך ולא על גבי פורום שזה נושאו.

סווינג

New member
אל תתבסס על הטיעון הזה

אם כבר להביא דוגמא של הקהילה לפחות לא דוגמא חלקית שרק מקדמת בורות. קודם כל כי יש גם מחקרים סותרים אבל בעיקר כי יש בו משהו טועה ומטעה שגם מזמין הסתכלות כל נטייה לא מינית או סטרייטית כעל פגם ("בעייה" גנטית) שהמדע "צריך" או "יכול" לתקן. דווקא חוקרים בולטים של הקהילה ההומו-לסבית כמו ג'ודית בטלר או דיוויד הלפרין טוענים שכל הנטיות שוות בכך שכל נטייה מינית (גם הטרוסקסואליות) היא כן משהו התפתחותי נרכש אבל שאינו בר שינוי ואדם אינו יכול להסתלק מהנטייה המינית שלו גם אם ירצה. הנקודה היא שכל הנטיות המיניות משתרשות בדיוק אותה דרך. הבעיות מתחילות כשמגדירים נטייה אחת כנורמלית ומכריזים על כל היתר כסטיות.

סווינג

New member
ואחרי שהעפתי מבט בשאר השרשור

(אין זמן לקרוא) אני מוכרחה להעיר שמי שמפריח כל מיני קביעות מדעיות לכאורה שלפחות יציין מקור אמין ממנה הוא מצטט אותן. זה מומלץ לסטרייטים הומואים וא-מיניים גם יחד, אחרת הם עלולים לגלות שטיעונים שהם משתמשים בהם בלהט בעצם יורים להם ברגל.

gabriel1349

New member
באמת נראה לך שאנחנו עוסקים פה במחקר?

כי אם כן אז ממש לא. הומוסקסואליות לא קשורה בכלל לפורום שלנו וכל הכאב ראש הזה התחיל מששמו אותנו תחת קטגוריית גאווה משום מה . גם פרסומות לאירועי גאווה למינהם לא קשורים לפורום הזה. ביום יום אף אחד מאיתנו לא מדבר על מחקרים. קיימים כל מיני מחקרים בנהם גם" גנטים" זו הייתה התשובה לשאלה. מה מעבר לזה- זה בטח לא נושא הפורום- אנחנו לא פורום מחקר, אף אחד מאיתנו לא חוקר וגם אם היה תמיד יהיה מחקר סותר. זה לא העיסוק שלנו ולא רוצים שזה יהיה העיסוק שלנו אז בבקשה לא להפיל עלינו להתעסק בו! וציטוטים - כנסי למאמרים ומחקרים באוניברסיטה ותראי בעצמך קצת יותר מידי מכל דבר . מה אמין ומה לא - אני לא יכול לדעת לפי ג'ודית בטלר או לפי חוקרים ביולוגים אחרים. מה מקובל להאמין ולחשוב גם בטח לא מעינייננו . הטעות כאן שאותה "התפתחות" שאת וההוא שפתח את השרשור מדברים עליה - היא לא נושא פסיכולוגי ובדרך כלל אפילו לא מדובר בהתפתחות פסיכולוגית אלא אם כבר סוציולוגית סביבתית. אה ואת סותרת את עצמך- כל מה שנרכש הוא בעל שינוי ,באגב, בתפיסת הפסיכולוגים באשר הם, אלא אם לא הם מלכתחילה אמרו את המשפט הזה "היא כן משהו התפתחותי נרכש אבל שאינו בר שינוי ואדם אינו יכול להסתלק מהנטייה המינית שלו גם אם ירצה". מעניין לציין שקיימים הומוסקסואלים שכן שינו את הנטייה שלהם במהלך חייהם - כך שהטענה כבר לא נכונה ב-100%. את מטיפה על חוסר דיוק ואת בעצמך עושה את אותו הדבר. אישית, לא למדתי גנטיקה וביולוגיה לעומק , אני רק יודע שיש כל מיני מחקרים מכל מיני סוגים שחלק סותרים אחד את השני, ואין לי מושג מה מבנהם נכון או לא וסביר להניח מאוד שגם את לא יודעת מה נכון ומה לא . אפשר להאמין למה שרוצים או לחלופין ללמוד מחקר בעצמך ואולי לגלות בעצמך דברים
אף אחד פה לא "יורה לעצמו ברגל" שכן לא ניתן לדייק ולהוכיח ב100% לגבי אף אחד מהטענות. שוב הנושא שלנו פה זה אסקסואלים!!! תשאלו אותנו על מחקרים שהיו בנושא שלנו ונענה לכם ...אולי בעתיד כשיהיו כאלה בכלל, אם בכלל...

סווינג

New member
"עוסקים במחקר"?

זה פורום. הגבתי למה ש Limbonic Art כתבה. אולי זה היה קצת חצוף להתפרץ בלי להציג את עצמי אבל אני בעצמי א-מינית שקוראת פה כבר כמה זמן. אף אחד לא מפיל עלייך להתעסק במחקר והדיבור שלך ברבים קצת צורם לי (בהנחה שגם לי מותר להגיב בפורום). לגבי השאר - אני לא מטיפה נגד חוסר דיוק. האמת היא שהתכוונתי למה שכתבת בעצמך מסיבות שהמאמר הספציפי מנמק (אלא אם כבר התבלבלתי עם מאמרים אחרים). כל המחקר של המיניות הוא בעייתי, בעיקר כי הוא יוצא מנקודת הנחה שנטייה לא מינית או לא סטרייטית היא קודם כל תוצאה של תקלה שאותה צריך לאתר.דווקא בגלל זה צריך להתייחס בחשדנות לכל ה"מחקרים" למינהן. יש פה סתירה לכאורה, יש סיכוי שתטרח להציץ במאמר הספציפי? בעיני מחקר עצמי הוא דווקא דבר מאוד חיובי, כי הוא בא לחזק אותך וגם לתת תשובות יותר רציניות מ"רדו לי מהוריד" לאחרים וגם לעצמך במקרים מסויימים. הרי הרבה אנשים יכולים להרגיש "לא בסדר" בגלל שהם א-מיניים וידע זה כוח. איך בדיוק יהיו מאמרים בעתיד עם גישה כמו שלך?

Tristitia

New member
מה שמעניין אותך- תחקרי לבד

ואל תגרמי לריבים וויכוחים על משהו שבכלל לא הבנת לאורך כל השרשור. וכן אנחנו לא פורום מחקר וכל הויכוח מלכתחילה שואף לאפס. כי אף אחד לא יודע מי צודק ומי לא ולא אני ולא את חוקרת . מאמרים תמיד יהיו. יש אנשים שזה העיסוק שלהם ,בלי קשר לגישה של גבריאל או שלך. בנתיים את תקועה במאמרים די ישנים ומאז יצאו מיליונים אחרים. את הגבת למה שלימובניק כתבה כאשר לאורך כל השרשור היא הגיבה והסבירה שלא היה מדובר ב"רק". היא כתבה כתגובה לירון שהחליט שזה יותר התפתחותי מגנטי, אז היא הציבה עובדה שיש גם הוכחות שונות תוך כדי הדגשה שהיא כן בדקה אם יש גורם התפתחותי כלשהו בחייה שלה. ואולי לא מתועד פה כל מה שהיא חושבת ואמרה כי שוב אחרים אמרו את הדברים במקומה והיא לא הרגישה צורך לתקן את הנוסח שלה כאשר אחרים אמרו מה שיש לה לומר.

korpiklaani

New member
לידעתך-

לבעיות פסיכולוגיות התפתחותיות הקשורות במין- יש שמות אחרים מאסקסואליות. ובזה הרגע הוכחת כמה אתה לא מתמצא בביולוגיה וגנטיקה ומליוני המחקרים שכן בוצעו על הומוסקסואלים <אגב ממשיכים לחקור > לא במחקר 1 ולא ב-2 נמצא שהומוסקסואליות היא גנטית לכל דבר וזה מתחיל מהיות האדם עובר בבטן אימו, לפני שהוא בא לעולם בכלל

נכון

גם להיות סטרייט זה פסיכולוגי התפתחותי. אני לא בא בקטע של לעצבן אבל אל תגידו סתם שיש מחקרים שמוכחים שזה גנטי כי עד היום עוד לא קבעו במפורש ויש הרבה שאומרים שזה פסיכולוגי התפתחותי וכדוגמא אפשר להביא את היחסים ההומו סקסואליים שהיו מקובלים ביוון מה שמראה שזה לא יכול להיות רק גנטי

Tristitia

New member
להגיד לא מספיק

והשערות במקומם יונח. וכן יש מחקרים כאלה אם אתה לומד משהו אקדמאי -אתה יכול עם הסיסמא שלך להוציא מאמרים בנושא באתר האוניברסיטה שלך ולהיווכח בעצמך. מה שכן אתה מתבלבל בין סוציולוגיה לפסיכולוגיה. מבחינת פסיכולוגים- הומוסקסואליות הוא לא דבר נרכש. ואת יוון העתיקה תשאיר ביוון העתיקה - מזמן אנחנו לא חיים שם. וכמובן כמובן שיש מיקרים יוצאי דופן בכל דבר ויש גורמים סביבתיים , אבל שורה תחתונה שלא "רק" ואפילו לא ברוב המיקרים. בימנו אנו, רוב ההומואים נמצאים בסביבה שאתה נמצא בה. רובם לא עברו משהו "חריג" שונה ממה שאתה עברת במהלך חייהם. ותסלח לי הדעות שלך מאוד לא מבוססות ומאוד פרימטיביות אפילו (בערך מזמן יוון העתיקה באמת). ושיהיה לך קצת מושג כללי לפני שאתה מדבר- ברגע שהוציאו את ההומוסקסואליות מהדי אס אם (מדריך פסיכולוגי) כסטייה -היו כבר מחקרים שהוכיחו שזה גנטי- זו לא המצאה . לך אין פשוט מספיק ידע!

תשמעי

את בהחלט צודקת אין לי מספיק ידע מצד שני אני מכיר דרך חבר שלי שלומד כמה קורסים בפסיכולוגיה באוניברסיטה תאוריות פסיכולוגיות שטוענות שזה שילוב ויש הסברים פסיכולוגיים שעל פיהם נרכשת נטייה להומוסקסואל. כנראה שאת יודעת יותר טוב ממני (אני לא אומר בציניות) הייתי שמח אם תתני לי קישור למחקר שמראה שזה גנטי ולא פסיכולוגי ואל תשכחי שהדבר החריג שאמור לקרות כדי שאדם יהפוך להומו הוא לא משהו כמו התעללות או את יודעת אירוע מיוחד זה יכול להיות הרבה דברים שקשה להסביר. הרי את מסכימה שאישיות מתעצבת בתהליך התפתחותי נכון? גם אם יש מרכיבים גנטיים הם לא קובעים את הכול? אז נגיד בן אדם שהופך לרוצח והיתה לו ילדות מאושרת? זה יכול לקרות יש דברים בהתפתחות שלא מודעים אליהם והם לא חייבים להיות אירועים קיצוניים ממה שהבנתי הפסיכולוגים שטוענים שהומוסקסואליות היא התפתחותית טוענים שיש ניסיון בקרב ההומוהים לחפש מין קרבה שהם יכולים למצוא אצל אנשים מאותו המין. מין צורך פסיכולוגי בכל מקרה אני אשמח אם תשתפתי אותי במאמר או מחקר שקובע שזה גנטי תודה לך :)

אגב למה פרמיטיבית?

מה רע בדוגמא של יוון העתיקה? זה בכל זאת מראה שנטייה היא לא כמו צבע עיניים, לא?

Limbonic Art

New member
גם צבע עיניים מתחלף- אחותי היא ההוכחה../images/Emo3.gif

נולדה עם כחול , השתנה לאחר שנה לאפור ועכשיו זה ירוק
הבן שלה נולד עם כחול והשתנה לאחר 5 חודשים לחום.... ואגב היא לא ביטלה את הטענה שיש מיקרים שזה התפתחותי- פשוט טענות עם יוון העתיקה לא תקפות לחיים שלנו עכשיו. בדיוק כמו שלא רלוונטי אורח חיים בזמן שלמה המלך או דויד.

למעלה