איפה זילזלתי?
קראתי כל מיני מאמרים האמת שאת זה של ynet קישרתי רק בכדי לתת מושג שלא המצאתי שקיים מחקר כזה. הכתבה בווינט - גם ילד יכול להבין את הכתוב בה , אז מבחינתי היא שירתה את המטרה שלי להראות שלא המצאתי את זה. לעומת זאת - מחקר שלם או מאמר שלם - דבר ראשון כל עוד, לא שמור לי דבר כזה על המחשב אני לא יכולה להביא קישור או להוסיף קובץ , כרגע גם אין לי PDF במחשב אז בכלל
אבל זה לא מונע מאחרים להכנס ולבדוק בעצמם. דבר שני, גם אם הייתי יכולה- כמה פה באמת היו יושבים לקרוא 30- 40 דפים באנגלית? והאם זה היה משנה משהו בטענות פה בכלל? שהרי קיימים מיליונים של מחקרים והוכחות למנהם (וכן כן תרצי או לא גם מחקרים גנטים וביולוגים בנושא קיימים ולא 1 ולא 2 בעלי עשרות דפים ולא עמוד כמו בווינט) ומפה בעצם כבר אין נכון או לא , אלא יותר מה לכל אחד ואחד חושב ונראה לו שנכון שכן אף אחד מאיתנו בעצם לא חוקר. מהידע שלי אני יכולה לומר שהסיבות לנטיות מיניות כלשהו (בשפה מקצועית: האטיולוגיה של "התופעה") עדיין לא ברורות. ההתייחסות להומוסקסואליות והמחקר בנושא מאז שנות ה-50 מתבססים על דיווחיהם של הומוסקסואלים ושל אנשים שראיינו הומוסקסואלים (קינסי הוא הבולט שבהם). חוץ מזה ,עדיין חסרים נתונים אמינים בנוגע להתנהגות המינית של בני אדם, בין היתר כי אי אפשר ,למשל להשוות בין אנשים שחיים במקומות ליבראלים ללמשל אנשים שחיים במדינות פרימיטיבות שמין עדיין בגדר טאבו אצלהם וממדינות כאלה - תסכימי שאי אפשר בכלל לחקור את זה. ככה שתמיד הנתונים יהיו חלקיים ולא וודאים , כי חסר מידע שלם מאוכלוסיה שלמה. הומוסקסואלים מדווחים כי אינם יודעים מדוע הם נמשכים דווקא לבני מינם, וכי הנטייה "כפויה" עליהם . לחץ חברתי גורם להומוסקסואלים ,מסויימים, לחיות במסגרת זוגית הטרוסקסואלית ,אולם מסגרת זו גורמת לרובם אי-נחת. דיווחים אלה מחזקים את ההשערה שלא מדובר בבחירה של האדם, אלא בגורם הטבוע באדם מגיל צעיר (אולי אף מלידתו), ואין אפשרות לשנותו בהתערבות חיצונית. זוהי ההשקפה של אנשי המקצוע העוסקים בנושא (פסיכולוגים, סקסולוגים, יועצים חינוכיים ועובדים סוציאליים). כיום מקובלים ביותר הסברים ביולוגיים ולא פסיכולוגיים להומוסקסואליות, אף כי גם הם
עדיין לא הוכחו במידה משביעת רצון (הדגשתי בשביל שלא יתקיפו אותי שקבעתי משהו חד משמעית). וחזרה רגע לעיניין המחקרים- כבר הוזכר פה שקיימים גם מחקרים על בעלי חיים, בגני חיות, למשל, כולם גודלים באותה סביבה עם אותן תנאים . לרוב מין הסתם יש "התנהגות" הטרוסקסואלית באופן קבוע . איך תסבירי את אלה שכן היתה להן "התנהגות" הומוסקסואלית, הרי הם בעלי חיים ולא בני אדם? וקל לעקוב ולדעת אם משהו שונה קרה איתם- הרבה יותר קל לעקוב אחרי בעלי חיים מאשר בני אדם שהם הרבה , הרבה יותר מורכבים.. ולשם הידע הכללי -יחסים חד מיניים נצפו בנשרים,פינגוונים ,לוויתנים ועוד כמה (מעניין לציין, אבל, שהיחסים האלה היו ברוב המיקרים בעצם דו מיניים , כלומר לא קבועים. לעומת זאת, הבנתי, שהיה מחקר קטן בבעלי חיים על א-מיניות וכן יצא <עד כמה שזכור לי פרטים> שבאופן קבוע הם לא הראו עיניין במין). יש גן חיות בניו יורק שמחזיק זוג פינגוונים חד מיני שיש להם מערכת יחסים למעלה מ-15 שנה (בדוגמא הזו- ככל הנראה ,תמיד הם היו עם משיכה חד מינית). עכשיו למען הסר הספק- לא כ"כ מעסיק אותי וחשוב לי לדעת (ובטח שאין לי שום אפשרות להוכיח ) אם "התופעה" נחשבת גנטי , ביולוגי או נרכש מסוג כלשהו. כל עוד מישהו לא בא ואומר לי "זה לא טיבעי ולא נורמלי" או משהו בסגנון - פה אני מקווה שכולם מסכימים איתי (טוב, לא כולם... תמיד יהיו יוצאים מהכלל- רק מקווה שהם לא פה בפורום לפחות
) וזהו אין לי כוחות ולא רואה טעם להגיב משהו בנושא הזה. מקווה שהפעם דייקתי ולא אגרום לויכוחים כי זה כבר מזמן לא דיון אלא ויכוח "מה יותר מה פחות , מה בכלל"... פרשתי