אהלן חבר'ה!!

Tristitia

New member
למה שחבר שלך לא יעזור לך בזה?

מחקרים כאלה שמורים על PDF באתר האוניברסיטה, גם אם אתה לא בקורס של פסיכולוגיה אתה יכול לקרוא שם בעזרת סיסמא (של חבר שלך או מישהו קרוב אחר..). בלי סיסמא אי אפשר בכלל לשלוח קישור. זה כמו שאני אשלח לך דף מחשבון הבנק שלי ויופיע לך שגיאה או דף כניסה למערכת הדורשת תעודת זהות וסיסמא. בכל אופן, יש ויש ובשום מקור או מחקר או מאמר לא נטען אחוזים ספציפים . יש מחקרים שקבעו שזה גנטי ומשם הפסיקו להתייחס אל זה כסטייה. וכן יש גם טענות שזה התפתחותי ואני מאמינה שיש התפתחותי - מה שאני לא מאמינה שברוב המיקרים זה התפתחותי. עד פה - אולי בפורום הומוסקסואליות יביאו לך יותר נתונים מאשר אני או מישהו אחר בפורום שלנו.

Limbonic Art

New member
יש היפנוזה לאירועים לא מודעים

ומה שלא מודע -לא ידוע - מה שלא ידוע לא מוכח ונשאר כטענה ותו לא
והייי! היי! עד דוגמאות הרוצחים

gabriel1349

New member
קורסים של חבר שלך? ומשם אתה מחליט החלטות?

עם כל הכבוד אני עברתי 2 תארים שלמים בפסיכולוגיה , להבנתי, לא קיים שום דבר בפסיכולוגיה שהוא 100% נכון . זה לא מדע מדוייק ולכן אי אפשר לקבוע כלום על אדם שלא מכירים . אילו לכל תופעה או בעיה או הפרעה היה טיפול קבוע לכולם ואילו לכולם זה היה נובע מאותו מקום- הדברים היו הרבה יותר קלים להבחנה כמו גם טיפול. כל מה שכתבת הוא יותר מאפלולי ולא מדוייק כי פשוט אין דיוק - אז אל תחפש דיוק ותשובה חד משמעית לשום דבר, כי כל אדם הוא בפני עצמו. מה שטריסטיטיה הגיבה לך לגבי קיום של מחקרים גנטיים הם אכן קיימים , אך יותר קל למצוא אותם דווקא תחת קטגוריה של ביולוגיה וגנטיקה מאשר פסיכולוגיה, כי די מזמן הומוסקסואליות לא נמצאת במדריך הפסיכולוגי כמשהו המזקק הבחנה וטיפול. אנחנו, בין היתר ,לא חיים ביוון העתיקה ודברים היום הרבה יותר מודרנים ומתפתחים מאשר לקבוע עובדות לפי מה שהעין רואה או הראש חושב ומסיק מסקנות, אי אפשר להסיק יותר מידי מסקנות בפסיכולוגיה ובטח לא לקבוע עובדה חד משמעית על קבוצה שלמה כזאת או אחרת, כל אדם הוא אינדבדואלי.

Limbonic Art

New member
יש מחקרים ברשת..אמנם הם לא עמוקים ורציניים

אבל כמה פורסמו אפילו בYNET (כמה שמפרסמים שם שטויות לפעמים, תצטרך בנתיים להסתפק בזה, אלא אם מישהו יכניס אתך למאמר רלוונטי או מחקר מעמיק שלומדים אותו באקדמיה הגבוהה): |הלניק|http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2989643,00.html|סלינק|

סווינג

New member
../images/Emo4.gif

כל מי שמנפנף בטיעון שהומוסקסואליות היא גנטית" ומשוכנע שזה עושה לו איזשהו שירות אני ממש ממליצה לו שיקרא את המאמר "הומוסקסואליות: קונסטרוקט תרבותי – דיאלוג עם ריצ'ארד שניידר" של דיוויד הלפרין. אני לא מתיימרת לקבוע אם זה גנטי או התפתחותי, ואני ממליצה לאף אחד לא להתיימר ולהיזהר ממדע מגוייס אבל אם כבר מביאים טיעון מוטב לפחות להכיר אותו לעומק על צדדיו המורכבים. אגב, אני דיי בטוחה שגם א-מיניים ירגישו נשכרים אם יקראו את המאמר הזה. הוא מומלץ נגד תחושת נחיתות אם מנקרת בכם בטעות. אלה הפרטים: דיוויד הלפרין, "הומוסקסואליות: קונסטרוקט תרבותי – דיאלוג עם ריצ'ארד שניידר" (תרגום: עמליה זיו), בתוך: מעבר למיניות, 135-150.

כל מי שהגיב בעצם

חיזק את הטענה שלי :) אני לא קבעתי באופן חד משמעי אם זה התפתחותי או גנטי. אמרתי שלדעתי זה פסיכולוגי יותר מאשר גנטי בהתחלה, זה סתם נראה לי יותר הגיוני לאור כל מיני עובדות שאנשים משנים את נטיותיהם במהלך החיים ותקופות סוציולוגיות למשל (כן כמו יוון העתיקה הדוגמא שאתם שונאים אני לא מבין למה עדיין). ברור שאי אפשר לקבוע חד משמעית זה בעצם מה שניסיתי להגיד פה. יכול להיות שזה פסיכולוגי יכול להיות שזה גנטי יכול להיות שילוב (נראה לי הכי הגיוני) אי אפשר להגיד חד משמעית שזה גנטי בלבד ועם הטענה הזאת בעצם לא הסכמתי קודם בויכוח...

gabriel1349

New member
ואנחנו לא הסכמנו

עם הטענה שלך שזה "משהו פסיכולוגי יותר מאשר גנטי". כי לא ניתן לדעת מה יותר ואם יש משקל למה "יותר". ונאמר פה שאין פה משהו חד משמעי אלא אם זה מדע. מה שאף אחד מאיתנו פה (עד כמה שידוע לי ) לא מדען/ית. כשאתה מדבר על "התפתחות פסיכולוגית" היא לעולם לא תיהיה משהו קבוע , מדוייק וקבוע אצל קבוצה שלמה- וזו הטענה לאורך כל השרשור.

Xylophone

New member
אני לא שונאת את דוגמת

יוון העתיקה. זה מעיד על הרבה מאוד דברים. איך זה שבתקופה אחת צצים להם מלא הומואים ולסביות ובתקופה אחרת פתאום נעלמים? זה גנטי אם זה היה גנטי אז היה אותו מס' או לפחות זה לא היה כול כך נחבא אל הכלים בתקופות מסויימות. אני לא קוראת מאמרים של פסיכולוגיה אבל קוראת הרבה היסטוריה ויודעת שאפילו לפני 100 שנה בקושי ידעו מה זה הומוסקסואליות. והיום הכולל מפוצץ במידע ופתאום צצים מלא הומוסקסואלים ביו סקסואליות ושאר ירקות. פעם גם להתגייר היה באופנה. וגיור- שינוי דת זה דבר רציני לא פחות מנטייה מינית. מה אי אפשר לאמץ נטייה מינית? אם יש הומוסקסואלים שמתחתנים עם בני המין השני ומסתירים את העובדה שהם כאלה לא יכול להיות ההפך?

Tristitia

New member
זה לא פתאום צצו הרבה הומואים

היום יש יותר מודעות, יש תקשורת והרבה מקורות בכדי להבין כמה יש היום . אז לא היה את כל זה וסביר להניח שמי שהיה מוכר כהומו פשוט היה מאוד מפורסם באותה תקופה וכו'. ולא אי אפשר לאמץ נטייה- כדאי להבין את בסיס העיניינים במקום לשייך את זה להיסטוריה.

Limbonic Art

New member
../images/Emo45.gif כמו גם

שתמיד תמיד ידוע שהיו הומואים, נהוג ומקובל להאמין שהיו תקופות שזה היה ידוע פחות בדיוק מהסיבה שזה לא היה מקובל בחברה כמו גם זה היה נחשב כמחלה נפשית - דבר שגרר אנשים הומוסקסואלים פשוט להסתיר את נטייתם. ככה שאין ממש הוכחה שביוון העתיקה היה יותר או פחות הומואים מעכשיו או כל תקופה אחרת בהיסטוריה. אגב, גם היום הם לא כאלה רבים - מה 10%- 15% מקסימום מהאוכלוסיה? זה נראה סביר שתמיד זה היה האחוז באוכלוסיה וזה לא גדל ולא ירד ביותר מידי.

Tristitia

New member
אנשים גם פעם היו רובוטים

עשו מה שכולם עשו , לא איפשרו לעצמם להיות הם וגם היה מקובל להתחתן מוקדם מאוד כי פשוט כולם התחתנו מוקדם מאוד ועשו ילדים בין היתר כי זה מה שציפו מהם. מזל שאנחנו לא חיים בתקופות קדומות ויכולים לאפשר לעצמנו להיות מי שאנחנו

Xylophone

New member
אז בדיוק בגלל זה אפשר לאמץ נטייה

אם את אומרת שפעם אנשים התחתנו כי אמרו להם. אפילו הומוסקסואלים התחתנו- אז הם אימצו נטייה. ילדו ילדים הקימו משפחה וכול זה כשזו לא הנטייה שלהם. אז למה עכשיו זה לא יכול להיות ההפך?

Tristitia

New member
אני לא מוצאת שזה אימוץ נטייה

אם מחר מישהו יכריח אותם להתחתן ולהוליד ילדים- זה אומר שאימצת נטייה של סטרייטית או שאילצו אותך להיות משהו שאת לא ובתוך תוכך את בכלל מרגישה דברים אחרים והופכת להיות הכי לא את והכי מתוסכלת בעולם?

gabriel1349

New member
לא ממש לא.

זה שפיזית הם עשו משהו , לא אומר שהם שינו באמת נטייה ופתאום הם נמשכים לנשים. זה כמו שאת תלכי להתחתן ולהביא ילדים - פיזית תעשי זאת , אבל לא תרגישי באמת משיכה לזה שתתחתני איתו בהנחה שאת א-מינית. ה"אימוץ" לכאורה, הוא פיזי בלבד , למראית עין - אך לא משנה את תחושות , הרגשות ומשיכת האדם . לא מומלץ לאף אחד לעשות משהו שהוא לא חש איתו שלם , כי הנפש "מפרפרת" במקומות אחרים בעוד הגוף "כלוא" במקום שהוא לא שייך אליו ,בנוסף לתחושות חוסר הגשמה עצמית וסיפוק לציד הדחקה (דבר שיוצר המון תסכולים במקרה הטוב ודיכאון במקרה הרע).

למעלה