אהלן לכולם

Maladict

New member
אהלן לכולם

שלמלום לכולם נעים מאוד אני חדש בפורום. ממש שמחתי לראות שיש פורום לפראצ'ט אז נרשמתי. בכל מקרה יש למישהו ספר טוב להמליץ לי עליו? רצוי ספרים של המוות שהוא ה-דמות של הסידרה. ובכלל צריך לעשות סרט על אחד הספרים מהסידרה מישהו מכיר?

Athaclena

New member
שלום שלום!

מוות כמובן מופיע בכל הספרים, ואתה מכיר את תרועת מוות ואת איש הקציר
... חוץ מזה יש את soul music, hogfather ואולי גם thief of time נחשב. אני אוהבת גם את סדרת המשמר שומרים! שומרים! הוא הראשון מהם. ובכלל, כל הספרים מומלצים. אה כן, בthe last hero יש ציורים מ-ה-מ-מ-י-ם של מוות, רק בשביל זה שווה לקנות את הספר (השאלתי אותו למישהו לפני שבועיים ואני רוצה אותו חזרה...) סרט? לא ידוע לי. אולי על בשורות טובות?

Maladict

New member
../images/Emo96.gifמי הזיז את שעון החול שלי?

כן קראתי את תרועת המוות ואיש הקציר וכמובן את שומרים שומרים שזה ספר אדיר (אפילו המשחק הראשון של עולם הדיסק בנוי לפיו למרות שסתם רוח הוא הגיבור במשחק אבל מילא) וסמואל ויימס (AKA John Keel) בהחלט שווה גם ב mounstrous reigement הוא מופיע. וחבל שיעשו סרט על בשורות טובות עדיף שיעשו על מורט או מכשפות בחוץ לארץ. ואני מקווה שאם יעשו סרט כזה יקחו את אלן ריקמן לגלם את המוות. יהיה שלמלום

Athaclena

New member
אוף איתך, עוד לא קראתי...

את "פלוגה מפלצתית" (god זה נשמע ממש גרוע בעברית. יש הצעות טובות יותר). די לזרות מלח על הפצעים, זה לא יפה
לא רוצה את אלן ריקמן, רוצה שלד. זה לא איש, אין לו פרצוף... שלד ב-CGI. אולי עם הקול של כריסטופר לי כמו שפראצ'ט רצה וכמו שבסדרות המצוירות. אז מה אתה מחפש המלצות, תקרא את כל הסדרה וזהו! ותקרא גם את אלה שלא מהסדרה, כמובן

Maladict

New member
from truckers 2 space men

קראתי ספרים מחוץ לסידרה לא משהו האמת רובם ברמת המדריך הטרמפיסט לגלקסיה לא שזה רע פשוט לא סוג ההומור שאני אוהב. וזה מחלקה מפלצתית ספר טוב ממש טוב טרי כתב אותו במיוחד בשבילנו (Its Abomination upon Nuggan) . אגב יש איזה ספר שמספר על ויטאנרי? קיבלתי קצת רקע עליו בנייט ואטצ' וזה רק עורר לי את התאבון. ואלן צריך לשחק את המוות בקטעים שבהם אנשים לא מבינים שזה מוות וכשהם מבינים שזה הוא אז הם רואים אותו בתור שלד. למשל זה יכול להיות ממש מצחיק ב"מורט" כשמוות בא למשרד העבודה"

Athaclena

New member
מה זאת אומרת "כתב אותו בשבילנו"?

ובלי ספוילרים אם אפשר... בוא נראה. וטינרי יחסית בולט בג'ינגו, די מרכזי ברגלי חימר, ובכלל מופיע בכל מקום שיש את המשמר. וגם ב"האמת"... מופיע גם בזמנים מעניינים, ואולי עוד שאני לא זוכרת (הפיל החמישי?) אה כן, הוא מופיע קצרות ב"הגיבור האחרון" ויותר חשוב - יש שם ציור שלו.

Maladict

New member
אכן

בספר הזה די מתואר הקונפליקט בין ישראל לפליסטינים. אנק מורפורק היא מין ארה"ב שם.

Athaclena

New member
??????!!!!!!!!!!!!!

איפה יש? למי יש? אני רוצה אותו עכשיו!
אני עצבות. אין לי את הספר
אוף

Maladict

New member
לי יש ../images/Emo96.gif ../images/Emo129.gif

תוכלי לקבל אותו אחריש אני אסיים לקרוא ויגמר התור של אנשים שכבר ביקשו אותו ממני

Athaclena

New member
מה, באמת?

יו, איזה יופי, תודה תודה תודהדהדהדה me want. אם אתה רוצה להשאיל ממני כל ספר אחר אתה מוזמן (אולי זה ייתן לי קצת פרוטקציה, יקפיץ אותי בתור כזה
)

The Mad Hatter

New member
יש בזה משהו...:)

גם אני, במהלך קריאת הספר, חשבתי שמדובר על הקונפליקט בין ישראל לפלשתינים, אבל אני חושבת שבסך הכל מדובר על מלחמה באופן כללי כאשר אנק מורפורק לוקחת את תפקיד ארה"ב כי....מבחינת הפרטים (ולא רק הקטנים. הפרטים העקרוניים של "המצב" וכו') זה לא כל-כך מתאים למצבינו. וטינארי מופיע בכל ספרי המשמר ואם אלן ריקמן צריך להיות מישהו-זה בהחלט וטינארי. גם טרי פראצ'ט בעצמו אמר שדמיין את אלן ריקמן כוטינארי. מוות צריך להיות הקול של כריסטופר לי ובקטעים בהם הוא ליד אנשים...פשוט צריך לראות אותו מכיוון שונה שרואים בו רק את הגלימה או משהו בסגנון, אני חושבת.

Maladict

New member
צודקת

אלן ריקמן בהחלט צריך להיות וטינארי בקשר לגלימה אני עוד לא כל כך בטוח. יש איזה ספר שפראצ'ט כותב כרגע או שהוא סיים את הסידרה? ואיפה ויימס עם טקס הקבלה שלי? או שאין כזה? ועבדו עלי? שערוריה!!!!!!!!!! I am the Knight who says NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

The Mad Hatter

New member
בשביל טקס קבלה צריך לחכות ל"ויימס".

וטרי לא סיים את הסדרה בינתיים ואני מהמרת שהוא לעולם לא יסיים כך שלנצח נחכה לספר הבא בסדרה ולעולם לא נספיק לקרא את כולה כי כל הזמן יהיו לנו עוד ספרים לסיים לקרא! *המ* כרגע הוא כותב את a hat full of sky-המשך לספר the wee free men ספר ילדים המתרחש בתוך עולם הדיסק, ממה שהבנתי, ושיש בו הופעה של המכשפות (לא בטוחה בקשר לזה). לא קראתי אותו ולא מצאתי זכר אליו בארץ. אבל אולי יש פה מישהו שכן קרא.

Maladict

New member
שאלה חשובה?

האם כולם פה מאותו מין כמו רוב המחלקה?

ויימס

New member
מספר נקודות:

הנה באה הודעה ארוכה מדי: טוב, למיטב ידיעתי יש סרט על ננסי המשאית וסדרות מצויירות על Soul Music ואחיות הגורל. אלא אם כן אתה כבר יודע והתכוונת חוץ מזה..? לדעתי איך שהם עשו שם את מוות היה ממש טוב. גם מבחינת הציור וגם מבחינת הקול. מצד שני, לא נראה לי שיש הרבה אפשרויות נוספות לתיאור דמותו של מוות. אנ'לא חושבת שאלן ריקמן צריך לשחק אותו כשאנשים לא רואים אותו. אולי רק במורט, כי שם מתואר בבירור איך הם רואים אותו. אבל בכל מקום אחר, כמו באיש הקציר, נראה לי שפשוט ישאירו את השלד. אנחנו נבין לבד שהם לא רואים שזה מוות. אנחנו חכמים כאלה. אני ממליצה בחום על צבע הכשף, אור מופלא ומעשי קסמים. ואחיות הגורל, שמאוד אהבתי למרות שהמכשפות היא התת סדרה הכי פחות אהובה עליי. כשאמרת "למרות שסתמרוח הוא הגיבור" התכוונת להגיד שזה דבר רע? אתה לא אוהב את Rincy הקטן??? ...אוי, אתמול חלמתי שאני סתמרוח. נזכרתי עכשיו. לא משנה. הספרים החוץ- דיסקיים היחידים שקראתי זה הננסים, אנשי השטיח ובשורות טובות. בשורות טובות מעולה, והננסים והשטיח אולי לא משתווים לאור מופלא, אבל הם טובים בהחלט. יותר מ Lords & Ladies, למשל. טוב, ראיתי שמספר אנשים רוצים טקס קבלה, פשוט לא הייתי כאן מאתמול ולפתע פתאום צמח פה שירשור (מוזר מאוד (לא השירשור, אלא העובדה שהוא צמח פה)). מצחיקולים, אם כל כך רציתם יכולתם לעשות אתם. זה לא שיש לי מונופול על זה או משהו. טוב, הנה: 1. מהי הדמות האהובה עליך? 2. מהו הספר האהוב עליך? 3. ספר לנו על קטע נבחר. 4. יש להביא ציטוטים, דוגמאות מן המקור, הסברים, נימוקים, הוכחות ובורקס. ...מה ז'תומרת מאותו מין כמו רוב המחלקה...?

Maladict

New member
רוב תודות

תודה על ההמלצות אבל קראתי את כל הספרים של פראצ'ט בעברית. וסתםרוח הוא גיבור טוב ומצחיק אבל הוא הכי פחות אהוב אלי משאר הגיבורים (מוות, סמי, סבתא רוחשעווה) הננסים חמודים וגם אנשי השטיח חביבים בהחלט אבל משום מה לא נקלט אצלי יותר מדיבשורות טובות למרות שאני די אוהב את כל הירידות על אלוהים ועל כל התאוליגיה (ואפילו אם יורשה לי התגאה בעובדה שכתבתי כמה סיפורים כאלו בעצמי) אוקי ולטקס הקבלה. 1. הדמות שאני הכי אוהב ואני חושב שזה היה די ברור זה הוד נצחיותו המוות. 2. הספר שאני הכי אוהב
זה איש הקציר. 3. שמתי את הקטע הזה גם בדף שלי בבמה וגם תליתי אותו מעל למיטה שלי בצבא מודפס על נייר קלף והוא קצת ארוך: In the village in the Ramtops where they understand what the Morris dance is all about, they dance it just once, at dawn, on the first day of spring. They don't dance it after that, all through the summer. After all, what would be the point? What use would it be? But on a certain day when the nights are drawing in, the dancers leave work early and take, from attics and cupboards, the other costume, the black one, and the other bells. And they go by separate ways to a valley among the leafless trees. They don't speak. There is no music. It's very hard to imagine what kind there could be. The bells don't ring. They're made of octiron, a magic metal. But they're not, precisely, silent bells. Silence is merely the absence of noise. They make the opposite of noise, a sort of heavily textured silence. And in the cold afternoon, as the light drains from the sky, among the frosty leaves and in the damp air, they dance the other Morris. Because of the balance of things. You've got to dance both, they say. Otherwise you can't dance either. 4. זה קטע מאיש הקציר, יש לי בורקס פיטריות, תפו"א ופיצה.

ויימס

New member
סתמרוח הוא הגיבור האהוב עליי.

גם את מוות וויימס אני אוהבת, אבל פחות. וסבתא'לה בסדר, אבל היא הכי פחות טובה. היא גם מזכירה לי את סבתא שלי, אבל זה לא קשור עכשיו. גם אני חולה על איש הקציר..! אבל אני יותר אוהבת את אור מופלא, הספר שמציג במיטבו את סתמרוח. רציתי לפרט למה אני אוהבת את סתמרוח הכי, אבל כבר עשיתי את זה כל כך הרבה פעמים, אז לא ממש יש לי כוח. מתישהו אני אכין סיכום ארוך ומרגש ואז אני אכתוב את זה, אוקיי?
אני ממש אוהבת את הספרים החוץ דיסקיים שצויינו לעיל, בגלל שכמו בספרים הדיסקיים יש בהם קטעים שהם כל כך נכונים בקשר לאנשים... כמו ב'שומרים' שויימס מבין שהחבר'ה באנק הולכים להכתיר את הדרקון למלך והוא מתחיל לצחוק, או בבשורות טובות כשאומרים שרוב מה שקורה לעולם לא נובע מהעובדה שבני אדם הם טובים או רעים מטבעם, אלא שהם אנושיים מטבעם, או במעשי קסמים כשסתמרוח הוא האחרון שנשאר כשכולם בורחים בסוף (כשקוין נלחם בשרביט), והוא אומר- "אבל הוא נתן לכם מה שרציתם!" והמכשפוף אומר, "ייתכן שלעולם לא נוכל לסלוח לו על כך." אני אוהבת את הספרים שלו לא רק בגלל שהם מצחיקים, אלא גם בגלל שהם נכונים ומרגשים ולעיתים עצובים. וזה נכון גם לגבי הננסים והשטיח. החנות ואיך שהם האמינו שאין כלום מחוץ לה...

Athaclena

New member
סתמרוח הוא הגיבור האהוב עלייך?

באמת? לא שמנו לב... אמרת את רק עשרים אלף פעם עד עכשיו. יש משהו מאוד נכון במה שאת כותבת. טרי כותב מאוד אמיתי, אפילו שזו פנטזיה. ואפילו עם כל הבדיחות, תמיד יש נימה רצינית. נו, טרי מלך, אחרת מה אנחנו עושים פה בכלל?

Athaclena

New member
excuses, excuses

זה בגלל שאת אוהבת אותו שאת מזכירה אותו כל דקה!

למעלה