אהלן לכולם

Athaclena

New member
dead.

ספוילר ל"משמר לילה", לאלה שאכפת להם האמת שבכל הספרים הוא מת עד כמה שאפשר לדעת, חוץ מה-5 דקות הראשונות במשמר לילה בעבר, עד שcarcer הורג אותו. ובכלל בהנחה שהספר הזה מתרחש בעבר, בהווה של עולם הדיסק הוא בטוח מת. ויימס פשוט אדיר, מתוקי חמודי... הוא תמיד אוהב ללכת לבד, והנה עכשיו שתיים ממנו הולכים ביחד לבד. (תרגום מהזיכרון)

Athaclena

New member
הכנתי אתמול במקרה...

אז לא, תודה - כבר יש לי
ויש את הקטעים עם הרופא: אנחנו אוכלים כבד... אווז. בסוף כמה אנשים מבינים בדיוק מה קרה? ויימס, וcarcer, וטינרי והרופא. ולו-טזה, כמובן. עוד מישהו?

Maladict

New member
אנשים שמבינים עיניין

החבר של לו טזה או איך שלא קוראים לו. אני באמת צריך לקרוא את טייף אוף טיים מסופר שם עוד קצת על המסדר שלהם. אך אבוי עוד לא סיימתי לקרוא את המחלקה...

Athaclena

New member
נו מסכן.

אני קראתי הכל חוץ מהמחלקה וthe wee free men. , רוצה רוצה רוצה. wanna bikkit bikkit wanna wanna!

The Mad Hatter

New member
לא סיימת את "המחלקה"?

(מדובר על MR, נכון?) זה מסביר את עניין הכינוי. המ. *שותקת* והמצב שלי יותר גרוע. לא התחלתי את night watch. אני ממש רוצה לקרא אותו אבל אין לי כח להתחיל. :( thief of time ספר יפה ביותר. אחד מהטובים בסדרה, לדעתי.

Maladict

New member
ערפדים הם לא תמיד צמאי דם

האמת זה לא מדויק בקשר לכינוי שלי. יש לי נטייה להידמות לערפד גם ככה אבל מעולם לא חיבבתי דם אלא היתי יותר בקטע של קולה או קפה או סתם מיץ תפוזים? מאלאדיקט היה פשוט הכינוי המושלם בשבילי. ונייט וואצ' ממש אדיר נותן הסבר מורחב על ויטינארי ועל הפוליטיקה של אנק מורפורק

The Mad Hatter

New member
.......

הייתי קוראת את נייט וואץ', אבל סדרת השומרים מתחילה לשעמם אותי, כך שנתקעתי כבר בתחילת "ג'ינגו". לא יודעת למה. אני מאבדת חשק לקרא בכל פעם שאני רואה את השם של ויימס. נו אופנס. דווקא ויימס הוא אחת הדמוות האהובות עלי...:/ ובקשר למלדיקט...זה בסוף הספר, אני חושבת... (ואני, כמו מטומטמת, קראתי את העמודים האחרונים איך שהספר נחת לידי והרסתי לעצמי את הספר. אבל אני תמיד עושה את זה עם כל ספר שאני קוראת...*_*)

ויימס

New member
כל העניין של מסעות בזמן מטריד אותי

תמיד הם עולים על פרדוקסים אבל מתעלמים מפרדוקסים אחרים. למשל- בבחזרה לעתיד, מרטי (זה השם שלו, נכון...?) חוזר אחורה בזמן ומלמד את אבא שלו לעמוד על שלו, מה שגורם לכך שההווה משתנה. אבל כשמרטי חוזר להווה, הוא זוכר את העבר החלופי שלו ולא את החדש. הוא לא אמור לזכור אותו. הוא נולד אחרי שהשינוי בעבר שגרם לשינוי בהווה נעשה. ויש את הקטע של העמק שנקרא על שם מורה שנפלה לתוכו, ואז הוא והפרופסור מצילים אותה, ובכך גורמים לשם של העמק בעתיד להשתנות- למה מרטי זוכר את השם החלופי? ויש את הקטע שאתה חוזר אחורה בזמן, הורג בטעות את ההורים שלך ובכך מונע מעצמך להיוולד, ואז בעצם אתה לא הורג את ההורים שלך, כי אתה לא קיים וכ"ו... ואם ג'וני מת לפני שהוא הספיק ללמד את ויימס, למה ויימס זוכר אותו במקום לזכור איזה איש שנראה נורא מוכר לו משום מה? ...אני יודעת שאם הם לא היו זוכרים את העבר החלופי מההתחלה זה לא היה מעניין במיוחד, אבל זה מטריד אותי. שמישהו ימצא איזה פיתרון יצירתי.

Maladict

New member
הנה לך הפיתרון

קודם כל ויימס לא יכול לזכור את עצמו כבעל עין אחת וצלקת כשהוא צעיר הוא חשב שזה ג'ון קיל זה גם כמו פרודוקס "למה לא רואים את המוות" הוא לא יכול להבין שזה הוא המבוגר כי זה פשוט לא יכול להיות. והפיתרוןלבעית "פרוקודס הסבא" קיים אצלך בספר תצפית עבר של אורסון סקוט קארד. ומלדיקט זה ערפד ריבונר שלא יכול בלי קפה

l o r e

New member
יש פתרון די פשוט לבעיות מסע בזמן

הפתרון נקרא קווי זמן חלופיים (Alternate Time Lines) או יקומים מקבילים. הרעיון הוא די פשוט. כל פעולה שיש לה יותר מאפשרות אחת מתחילה קו זמן, כלומר קיימים אינסוף קווי זמן, שמתפצלים לאינסוף קווי זמן אחרים. כל קו זמן שכזה הוא יקום בפני עצמו, שיש בו הרבה דברים שדומים ליקומים האחרים שנמצאים לידו. הסדרה "גולשים בזמן" (Sliders) מבוססת בדיוק על הרעיון הזה. ביקום אחד, למשל, גזע אחר של קופים הפך להיות הדומיננטי ולא בני האדם. אם ניקח את Night Watch כדוגמא: ויימס עבר למעשה לקו זמן מקביל, שבו קייל נהרג, וויימס תפס את מקומו. הקייל שויימס זוכר הוא קייל האמיתי, שלא נהרג בקו הזמן שלו. קו הזמן שויימס חזר אליו הוא קו זמן אחר, שבו ויימס החליף את קייל שנהרג, וויימס חזר מהמסע בזמן. בקו הזמן המקורי של ויימס, שבו קייל לא נהרג, אין למעשה ויימס כרגע, היות וויימס עבר לקו זמן אחר. פראטצ'ט עצמו משתמש ביקומים מקבילים בג'ינגו, שבו ה-Disorganizer מקריא לויימס את סדר היום של ויימס אחר ביקום מקביל, שבו כולם נהרגים. בעזרת תיאוריית קווי הזמן נפתר הפרדוקס העתיק של ילד שחוזר לרצוח את סבא שלו. הוא למעשה רוצח את סבא שלו ביקום מקביל, שבו הוא לא יוולד למעשה, וחוזר לקו זמן אחר. הוא גם יכול לזכור את כל העבר שלו ביקום החלופי, היות והוא התקיים למעשה.

Maladict

New member
../images/Emo96.gif

לא יותר פשוט לחשוב שויימס היה מאז ומתמיד קייל? הוא פשוט לא זוכר את עצמו בתור אחד כזה וההבדל היחיד שמתחלף הוא הביצה. פעם אחת ביצה שבורה ופעם אחת ביצה מבושלת שלמה לסירוגין.

Athaclena

New member
פשוט, הא?

טוב, הוא באמת די פשוט. זה רק ההסברים שמסובכים
לאן נעלמת בזמן האחרון?

l o r e

New member
יש לי הרבה לימודים ועבודה ומעט מוזה

בחודש הקרוב יש לי המון בחנים, ואחריהם המון מבחנים. הסיוט יסתיים איפשהו בחודש פברואר, ואז אני אחזור להשתתף באופן פעיל יותר.

Athaclena

New member
we're waiting...

לצערי זה אותו הדבר אצל כל הסטודנטים, הם לגמרי מאבדים את מעט החיים שעוד יש להם בתקופת המבחנים. וחודש לפני הם כבר מתחילים להתכונן... בהצלחה רבה

ויימס

New member
פתרון הגיוני ויפה, כעת הכל מסתדר...

תודה לך! לאן נעלמת כל כך הרבה זמן? אתה בדרך כלל כותב הרבה, כבר התחלתי לדאוג לך...
וגם תורך להמשיך ת'סיפור. לא יכולתי להעלות אותו במסמך כי המחשב שלי נדפק ואין לי כרגע וורד. אז תעשה את זה אתה, אתה יודע, צרף את כל הסיפור עד כה במסמך. ותכתוב קטע חדש. אלא אם כן נמאס לך ואתה כבר לא רוצה יותר (חיוך נבוך). שזה יהיה מעט עצוב, כי כבר יש לי איזה שלושה קטעים מוכנים מראש של הצד שלי בעלילה.

למעלה