אהמ...

°Whisper°

New member
אהמ...

אני חושבת שזה אחד הפורומים הכי מעניינים שראיתי לאחרונה. היות ואני מוקפת באנשים בני גילי שלא ממש מתעניינים בנושא, אני מוצאת את הפורום הזה מקום מאוד מעניין בשבילי. לפניי זה אצהיר דבר אחד. -אני בהחלט מאמינה בהתנתקות. זאת פעולה שלפי דעתי יכולה לעזור רבות למדינת ישראל הן בכלכלה והן באירגון הפנימי (כלומר, טיפול לא רק בבעיות הבטחוניות, אלא גם בחברתיות- וכאלה יש בשפע). יש לי כמה שאלות למתנגדיי ההתנתקות. אומנם קיים בארץ חופש הביטוי, כל עוד הוא לא פוגע באחר. למה סבתא שלי, ניצולת שואה צריכה לראות את הזוועות האלה? לקרוא לחיילים נאצים? לשים תלאי? לכתוב מספר על הזרוע? איך היא אמורה להסתכל על בן הדוד שלי - החייל הטרי. נאצי? הוא? ממתי? חופש הביטוי הוא טוב- כל עוד משתמשים בו בטעם. עוד שאלה לי אלייכם. (מבחינתי אפילו תקראו לי ילדה קטנה שלא מבינה, אבל ניחא, נשאל בכל זאת.) למה לערב בהחלטה הזאת את הדת? הדת היא נושא כל כך כאוב במדינה הזאת שזה פשוט אסון. למה להכניס להחלטה מדינית את נושא הדת? מה זה יעזור? בשביל מה להביא לתסיסה כזאת? אני לא רואה בזה מעשה חכם. סלחו לי. ושאלה אחרונה. זאת רק אני או שבסופו של דבר הכל מתחיל ונגמר בכסף? אשמח לקבל תשובות, משניי הצדדים. בת 16, שגרה פה, ונמאס לה מזה ברצינות.

nooshP

New member
את כותבת ממש יפה

ויש עוד כאלה שאומרים שהנוער של היום לא משכיל ומחונך.... ממש היה כיף לקרוא את מה שכתבת ואת הצורה שבה התנסחת. אם לא היית כותבת את הגיל אף אחד לא היה מנחש. לי אין תשובות עבורך, כי אני מתחבטת באותם נושאים בידיוק.... וגם אני מוצאת את הפורום הזה מאוד מעניין ומועיל, ומגלה פה דעות שחשבתי שעברו מהעולם אך להפתעתי, יש גם יהודים, שאחרי כל מה שעברנו, יכולים עדיין לחשוב בצורה כזאת גזענית... אני מקווה שתשלבי יפה בפורום!

שלום אני חדש ובעד ההתנתקות

והשאלה שלי היא כוללת , אם ככה המתנחלים עושים עכשיו לפני ההתנתקות , מה יקרה אחרי הפינוי ? קודם היו בחבל עזה מרוחקים פחות או יותר .. עכשיו הם "ייכנסו" למדינה , האם רק הטרור הפלסטיני הוא זה שבאמת מפחיד ?? ומה עם הטרור שעלול להתפרץ מהמתנחלים , ואין פה שום דעה קדומה או סטיגמה , אלא אחרי השמן על הכביש והנינג'ות וקריאות הנאצה והקללות לעבר אנשי הביטחון יש רק מסקנה אחת , גם זה טרור , וזה עוד יתפוצץ לכולנו בפנים .. יום טוב לכם

nooshP

New member
אבל כאן אתה טועה

לטענת חלק מהאנשים כאן, זה לא היו הכתומים ששפכו שמן על הכביש, אלא "ערבים" או "אנרכיסטים" או "קומוניסטים", או בעצם, זה היה השב"כ... כי הרי הכתומים הם טלית שכולה תכלת (או בעצם תלית שכולה כתום)

TheOrion

New member
למעשה אלו היו האמריקנים

שניסו לעזור לשרון לקדם את ענייניו בהתנתקות. לא יודע איך לא ראיתם את זה
.

s h e s e k

New member
סליחה?!

"המתנחלים" האלה הם חלק מהמדינה שלך, הם אזרחים כמוני וכמוך, ולכן אין כזה דבר "ברגע שהם יכנסו לכאן". חוץ מזה אף אחד מהמתנגדים לא מתכוון להגיע לידי אלימות או חס וחלילה טרור! אם מישהו הגיע לכזה דבר- הוא לא מייצג את כלל המתנגדים! הוא יוצא מן הכלל, ותפסיקו למצוא דווקא את הקיצוניים ולומר שככה כל המתנגדים! אף אחד פה לא מנסה להפוך את המדינה, האנשים האלה בסך הכל רוצים להציל את האדמה שלנו, את הבית שלהם! כדאי שתתחילו להבין את זה... אגב, תוך כדי כתיבת הודעה זו אני צופה בחדשות ורואה שדווקא אלה שמגיעים לאלימות הכי אכזרית הם דווקא המשטרה! אז בבקשה..

../images/Emo41.gifבוקר טוב../images/Emo41.gif

אהלן! ננסה לענות לך אחת לאחת.. |דגש|אמנם קיים בארץ חופש הביטוי, כל עוד הוא לא פוגע באחר. זה לא רק בארץ, זה דמוקרטיה בכלל. וכן, זה גם לא רק חופש הביטוי - זה זכויות אדם ואזרח בכללותן. הזוועות האלו שאת מתארת - הן זוועות, ללא ספק. וסבתא שלך לא צריכה לראות אותם. תאמת, גם אני לא, ואף אחד אחר. גם לדעתי זה שלילי להשתמש בשואה. לא כלם חושבים כך, ואני יכולה לנסות להסביר לך למה - למרות שאינני מסכימה עם החלטה כזו. אז כמו כמעט כולנו, ישנם כאלו שהנושא הזה מאוד מאוד כואב להם. לאנשים אלו - זה מזכיר אסוטיאציות נוראיות ממה שידוע להם על תקופת השואה. ברגע שהם עשו את ההשוואה הזו - הם מתחילים לחפוף בין דברים שלכאורה דומים. לדעתי ההשוואה הזו היא פסולה מיסודה, ולו רק מהסיבה שההבדל בין התקופה הזו לתקופת השואה הוא ניכר. וגם בגלל שסבתא שלך לא צריכה לראות את זה, וחובה לכבד אותה. אז לא - לא כולם עושים דברים כאלו, זה בודדים, ואותם את שומעת. |דגש|למה לערב בהחלטה הזו את הדת? אנשים שחיים על פי הדת - הם לא אנשים שמקיימים את הדת חוץ מלחיות את שאר האספקטים של החיים שלהם בשלווה. הם חיים על פי דת - זאת אומרת שכל חייהם מתנהלים סביב הדברים שקשרוים לדת: התנך, אלוקים וכו'. אמרתי כל? סליחה, רוב. ולכן, כאשר נושא זה עולה לפרק, ישנן את ההשלכות הדתיות. חוץ מזה - הנשוא הזה הוא כל כך מהותי בדת, שלא ניתן להתעלם ממנו מהבחינה הזו. |זאת רק אני, או שבסופו של דבר הכל מתחיל ונגמר בכסף? אינני יכולה לומר לך - שזאת רק את..
אבל זה בהחלט לא כולם. המאבק הזה הוא מאבק למען אידיאל. לא אציל, ולא אצל רבים וטובים הכסף מהווה שיקול כאן. להיפך - אנשים מפסידים ימי עבודה, תורמים מכספם וכו'.. אהה! כמובן - ברוכים הבאים לפורום.. תשתלבי פה בכיף.. רק משהו - בא ננסה לנהל דיונים ענייניים, ולא לגרום לזה להגיע לפסים שליליים. מותר לך לצחוק מבדיחה של מישהו או להגיב לדבריו של מישהו - גם אם יש לו דעה שונה משלך בנושאים מדיניים!!
יום-נעים!

E טי

New member
לא

כל חייהם מתנהלים סביב הדת או יותר נכון הדת סובבת סביב כל דבר בחייהם

אז למען הדיוק..

ככה.. כשאמרתי "רוב, ולא כל" - התכוונתי רב האנשים, לא התכוונתי סביב רוב הדברים.. וזה הדדי - כל חייהם מסתובבים סביב הדת, והדת סובבת כל דבר בחייהם! יחי הדיוק!

E טי

New member
כמה תשובות...

1. פשוט מאוד, כי נצולי שואה אחרים החליטו שהם רוצים להתבטאות. אם ניצול שואה מרגיש שהוא צריך לשים טלאי, אני לא מכיר שום אדם שיחלוק עליו. 2. לא 'מערבים את הדת' הדת מעורבת. הדת היא לא דבר שלוקחים למקומות שאת רוצה, הדת היא דבר שאדם מאמין בו. הדת היהודית נוגעת לכל נקודות החיים. אף אחד לא בוחר אם הדת שלו נוגעת לנקודה הזאת או לא. היא פשוט נוגעת, נקודה. 3. במקרה של שרון, כן. במקרה של המתיישבים, מדובר אך ורק על אידאולוגיה.

TheOrion

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

כל תגובה שלך מצחיקה אותי יותר. 1) נאמר ואני ספורטאי שניצל מהרצח הנוראי במינכן. האם אני רשאי להשתמש בעובדה הזו על מנת לקדם אינטרסים אישיים? נמשיך בקו המחשבה הזה. במידה ואני עברתי על החוק וביצעתי פשע כנגד המדינה. האם אני רשאי להשתמש בעובדה >>זו<< על מנת לקדם אינטרסים אישיים? 2) אני רוצה לאכול גבינה צהובה! האם גם פה הדת מעורבת? כמובן שלא. הדת לא מעורכת אוטומטית בשום דבר, אבל אנשים בוחרים לערב אותה על מנת לקדם אינטרסים אישיים שלהם, או אינטרסים של קבוצה מסויימת. 3) במקרה של שרון, כן. במקרה של המתנחלים(והפושעים), גם כן.

E טי

New member
נו באמת...

1. אתה טוען על ניצולי שואה שהם מקדמים אינטרסים אישיים על חשבון השואה?! איזה מן בן אדם אתה?! 2. כן, גם בזה. הגבינה כשרה? אכלת בשר לפני שש שעות? הגבינה מחיה כשרה? בירכת? ועוד ועוד 3. במקרה של המתנחלים? איזה פשע?

TheOrion

New member
חסר הבנת הנקרא או מתעקש?

1) קרא שוב! 2) אתה יודע מה? דוגמה לא טובה. השעה שעת צהריים. אני רוצה ללכת לחבר שגר 100 מטרים ממני. איפה הדת קשורה? 3)
במקרה של המתנחלים
. רבים המתנחלים שחיכו שהממשלה תשפר הצעתה לפני שהסכימו לחתום על מסמכים כלשהם בנוגע להתנתקות. מתנחלים אחרים לא מסכימים להתנתק "כי הסכומים שהממשלה מציגה בפנינו הם עלובים!". אז כן, גם אצל מתנחלים רבים הכל זה כסף. פשעים? לשפוך שמן על הכביש => נסיון לרצח המוני
הפגנה בלתי חוקית הסתה למרי אזרחי הסתה להפרת פקודה פגיעה באנשי ציבור תקיפת חיילים הוצאת דיבה להמשיך?

noamgk

New member
ה"מתנחלים" החילוניים, בדרך כלל.

וזה לא שזה לא בסדר, אחרי הכל להם אין הרבה אמונה, אז הם מעדיפים לסדר את עצמם כמה שיותר מוקדם עם פיצויים שבהחלט מגיעים להם. בכל מקרה, לא תראה משפחות בגוש קטיף שחיכו עד עכשיו כדי שיעלו להם את הסכום. ואיך אתה מסביר את זה שהשמאים לא יכלו להכנס לגוש, ותמיד גירשו אותם? הרי אנחנו רוצים לקבל פיצויים, לא?

TheOrion

New member
סטיגמות.

יש גם 'דתיים' שלא חשים דבר וחצי דבר בנוגע לאדמה ההיא. היו גם 'דתיים' שכבר חתמו על כל המסמכים הדרושים על מנת לצאת מעזה. חסוך ממני את נסיון הפיצול שלך, את הנסיון לגרום לזה שיהיו שני סוגי מתנחלים, כאשר הסוג שכנראה אתה משתייך אליו נחשב עליון יותר. דמגוגיה זולה.

noamgk

New member
הבנת הנקרא...

מוצר שחסר לך. "יש גם 'דתיים' שלא חשים דבר וחצי דבר בנוגע לאדמה ההיא. היו גם 'דתיים' שכבר חתמו על כל המסמכים הדרושים על מנת לצאת מעזה." - לא סתם כתבתי "בדרך כלל". "חסוך ממני את נסיון הפיצול שלך, את הנסיון לגרום לזה שיהיו שני סוגי מתנחלים, כאשר הסוג שכנראה אתה משתייך אליו נחשב עליון יותר. דמגוגיה זולה." - לא סתם כתבתי: "וזה לא שזה לא בסדר, אחרי הכל להם אין הרבה אמונה, אז הם מעדיפים לסדר את עצמם כמה שיותר מוקדם עם פיצויים שבהחלט מגיעים להם." ואם לא הבנת, אסביר לך שזה טבעי לקחת פיצויים, ואם לא הבנת - אמונה לא עושה אדם עליון יותר מאחר.

TheOrion

New member
נמנמ

דווקא אני מבורך בזה, תודה על הדאגה. -כתבת בדרך כלל, אבל הדגשת שם חילוניים. עדיין נסיון פיצול. -צורת הכתיבה שלך הראתה כביכול שהחילוניים שחתמו עושים משהו בסדר כי מהם לא מצופה להישאר שם. מהם לא מצופה לעשות דבר כה חשוב כמו להישאר בגוש קטיף. למה לא מצופה מהם? כי הם נחותים. המסרים שאתה מעביר בין השורות הם המסרים החשובים ביותר, ובמקרה שלך הם מסרים נלוזים וגועליים.

למעלה