אהמ...

TheOrion

New member
חלק מהמשפחות שעזבו דתיות.

ואכן, אותן משפחות דתיות התעסקו בנושאים כלכליים כשעזבו.

noamgk

New member
נו, איפה שמעת עליהן?

וברור שהם התעסקו בנושאים כלכליים, הם אולי צריכים בית?! אבל מי אמר שזו הסיבה לעזיבתם? זה לא כל כך נעים לחיות באווירת אי-ודאות וחרדה מהזמן שעובר. למשל, זוג ניצולי שואה דתי אורז עכשיו את חפציו כי מה שקורה בגוש מזכיר להם את השואה, והם לא רוצים לחזור על זה שוב. הם צריכים כסף, כדי לקנות בית במקום אחר. זה אומר שהם עוזבים בגלל הכסף?!

TheOrion

New member
מזכיר להם שואה?

מתי תפסיקו להשוות שואה לדברים אחרים?
די לדמגוגיה הזולה! וכן, הם עוזבים בגלל הכסף! אם האידיאולוגיה היתה חשובה כל כך, הם היו נשארים למרות שלא היה להם כסף לאחר מכן כדי לקנות בית. הרי אצלכם אדמה >>>>>>>>>>>> חיי אדם

The Bugi

New member
אני לא מבין על מה הויכוח

מגרשים אנשים מהבית שלהם אז לא מגיע להם פיצוי? איך אמר השופט חשין: "העם רוצה להתנתק-העם ישלם".

noamgk

New member
ואגב,

אם כל כך קשה לך להאמין שעוד נשאר ציבור אידאולוגי במדינה הזאת, אתה מוזמן לבוא ולראות את הרישומים של כל הפעילויות. אתה מוזמן לדעת שאף אחד לא מקבל כסף על חלוקת סרטים (בניגוד לשמאל), שאף אחד לא מקבל כסף מהפעילות שלו בכלל, שמוחרים אוכל בפעילויות של יש"ע (עיר האוהלים בי-ם, כפר מימון וכו') במחירי עלות (בלי שום רווח) ועוד ועוד. כן, זה אולי נשמע מופרך, אבל זה קיים. יש אנשים שבשבילם לא הכל מסתכם בכסף.

TheOrion

New member
הבנת הנקרא...

מוצר שחסר לך. קראי שוב את דבריי ואז תגיבי.

noamgk

New member
קראתי.

אתה אומר שהמתנחלים הולכים אחרי הכסף ושזה מה שמשנה להם, ואני אומר לך שלא.

noamgk

New member
קראתי שוב לבד.

אבל כולנו בני אדם. אם אתה רוצה להבהיר משהו, פשוט תעשה את זה. אני מודע לעובדה שגם לי יש מגבלות, אני נחות מאוד יחסית אליך.

TheOrion

New member
לא נחחות כלל וכלל.

זה אתה שמנסה להפוך אחרים לנחותים. "רבים המתנחלים שחיכו שהממשלה תשפר הצעתה לפני שהסכימו לחתום על מסמכים כלשהם בנוגע להתנתקות. מתנחלים אחרים לא מסכימים להתנתק "כי הסכומים שהממשלה מציגה בפנינו הם עלובים!". אז כן, גם אצל מתנחלים רבים הכל זה כסף." איפה פה אני אומר שכל המתנחלים רצים אחרי כסף או משהו בסגנון? כל מה שאני אומר זה שיש הרבה כאלה.

noamgk

New member
גם הרבה אין.

וסליחה, פספסתי את המילה "רבים", כנראה.

s h e s e k

New member
מתעקש!

1) מדבריך זה באמת מה שמובן, שניצולי השואה מנצלים אינטרסים.. אז תסביר את עצמך יותר טוב! 2) האם היום שבת? האם הוא גר מחוץ לעירוב? האם תספיק להתפלל מנחה? באמת, אל תהיה קטנוני, הרי כולנו יהודים, ויהודי זה לא סתם שם, זה משהו שמלווה אותך כל הזמן. אולי אותך זה פחות מעסיק, אבל יהדות ודת הולכים ביחד, תמיד! ולכן ברגע שמגיעים לכזאת סוגיה (נוראה) בודאי שהדת מתערבת! הרי הכל מתחיל ונגמר בדת! בגלל שאנחנו יהודים, וזו ארץ היהודים! 3) לא כ"כ רבים המתנחלים, הם דווקא מעטים. חתמו על מסמכים? רק לאחר שהממשלה שיפרה את ההצעה? מה אגיד לך, כנראה שהאידיאולוגיה שלהם לא מספיק חזקה. רוב המתנחלים ובכלל המנגדים פועלים אך ורק מתוך אידיאולוגיה. ראית כמה אנשים הפסידו ימי עבודה בשביל המחאה והצעדה בכפר מיימון? כמה תושבי כפר מיימון הוציאו את כספם על אירוח המתנגדים? אין לך מושג בכמה הסתכמו ההוצאות, שאלתי את חברה שלי שאירחה אותנו.. לגבי הפשע, אני לא רוצה להתחיל להתייחס אחד אחד- בוא נגיד שיש פה המון הכללה, כשמדובר בקיצונים בלבד, וכן אין הוכחות, ההפגנה הפכה להיות בלתי חוקית ברגע שהממשלה הפכה אותה לכזאת. הסתה? בסך הכל הבעת דעה! אסור?! זו לא הפרת פקודה זה סירוב פקודה. ואם תרצה פירוט אז אח"כ. את הרעיון הבנת.

TheOrion

New member
חחחח חחחח חחחחחחחחח

1) אז אתה לא מבין מה שכתבתי, איזה כיף לך. 2) אסור ללכת בשבת?
מה זה "עירוב"? לא מכיר. ובקשר למנחה... נו באמת, זה לא קשור בכלל, הוא גר 100 מטרים ממך. דהיינו, אין קשר לדת, ותודה שעזרת לי להראות את זה. נכון, זה נראה כמו דוגמה קטנה וחסרת משמעות, אבל כך הן כל הדוגמות הראשוניות. 3) מעטים? נקודת מבט. פשע - המון הכללה? זה נעשה, נקודה. הדברים אכן נעשו, ואכן קרו, אז מה ההכללה? שאני טוען שקרו מקרים כאלה, ולא אומר שקרו 5 מקרים כאלה? הפגנה בלתי חוקית ברגע שהיא לא עומדת בתנאים במציב החוק להפגנה חוקית. הסתה לסירוב פקודה(צודק, זו לא הפרת פקודה) הופכת להסתה ברגע שאתה גורם לבן אדם לסרב פקודה לאחר שבהתחלה הוא לא רצה. דוגמה: עשרות מנתחלים צועקים על חיילים "סרבו פקודה! זו פקודה בלתי חוקית! לא התגייסתם כדי לפגוע ביהודים!" ועוד משפטים כגון אלה. זוהי הסתה לכדי סירוב פקודה.

E טי

New member
לגבי 2

אם אתה לא יודע מה זה "עירוב" ואם מותר ללכת בשבת איך אתה אומר שזה לא קשור לדת?

E טי

New member
לא זה ולא זה

1. אתה מתכוון שהמתנחלים עושים פשע נגד המדינה?! 2. אם שבת, אסור לך לטלטל אסור לך ללכת בלי כיפה אסור לך ללכת עם בגד שעטנז (כותנה וצמר ביחד) אסור לך ללכת עם בגד עם ארבע כנפות בלי ציצית צריך להישמר על גדרי צניעות צריך לשמור על העיניים ועוד ועוד 3. כבר בוכיח לך נועם שאתה טועה בקשר לכסף. לשפוך שמן על הכביש - לא המתנחלים. הפגנה בלתי חוקית - אם כך אז כל אזרח בישראל הוא פושע. למעלה משני אנשים יחד זאת התקהלות בלתי חוקית. הסתה למרי אזרחי (בלתי אלים) - לא פשע. הסתה להפרת פקודה (בלתי חוקית בעליל) - לא פשע פגיעה באנשי ציבור - לא המתנחלים. תקיפת חיילים - לא "המתנחלים", אולי אנשים מסויימים. הוצאת דיבה - לא המתנחלים. תמשיך...

למעלה