אהמ...

noamgk

New member
אה...

אז אתה קורא בין השורות? תנסה לקרוא את מה שאני כותב בפירוש, כי אני לא מנסה להסתיר שום דבר. אתה יכול לסלף את דבריי כמה שאתה רוצה, אני עצמי לא מסתיר כלום. ניסיון פיצול? הדגשתי חילוניים כי רובם חילוניים, בדרך כלל אלה החילוניים, אז למה שלא אכתוב את זה? לא מצופה מהם, כי אותם לא מדריכה התורה, לא כי הם נחותים. הם באו לשם בגלל איכות החיים, בגלל שזה מקום נפלא, בגלל כל מיני סיבות. מעטים מהם באו כדי "ליישב את הארץ" (שוב, אין בזה פסול). אולי מי שחושב אחרת ממך הוא נחות בעיניך, אבל אצלי זה לא עובד ככה.

TheOrion

New member
אני לא ניסיתי להפוך אנשים לכאלה.

אני הצגתי עובדות. העובדה היא שגם חילוניים וגם דתיים(אותם מדריכה התורה) נפרדו לאחר כבוד מהרצועה בזכות כסף.

TheOrion

New member
נמנמ

שיש גם חילוניים וגם דתיים שיצאו מעזה בזכות הכסף. אפילו אתה הודית בזה.

noamgk

New member
לא ממש נכון.

הכיפות הסרוגות רואות את המדינה כערך (ולא רק כצורך), ולכן לפי המצופה המשפחות הדתיות יעזבו קרוב מאוד ליום פקודה כי הם לא רוצים לצאת נגד מדינת ישראל, ובטח לא לחוות את הגירוש ממש. לא בגלל הכסף, זה בטוח.

TheOrion

New member
גרר עליך

אתה מנסה להוציא את המתנחלים טלית שכולה תכלת. ברור לך שזה לא נכון. גם דתיים יצאו משם בגלל כסף.

noamgk

New member
ברור לי שזה כן נכון.

אם כל כך קשה לך להאמין שעוד נשאר ציבור אידאולוגי במדינה הזאת, אתה מוזמן לבוא ולראות את הרישומים של כל הפעילויות. אתה מוזמן לדעת שאף אחד לא מקבל כסף על חלוקת סרטים (בניגוד לשמאל), שאף אחד לא מקבל כסף מהפעילות שלו בכלל, שמוכרים אוכל בפעילויות של יש"ע (עיר האוהלים בי-ם, כפר מימון וכו') במחירי עלות (בלי שום רווח) ועוד ועוד. כן, זה אולי נשמע מופרך, אבל זה קיים. יש אנשים שבשבילם לא הכל מסתכם בכסף.

noamgk

New member
אה,

אבל ברור שיש דתיים שיצאו משם בגלל כסף. אבל ברור גם שמי שנשאר עד עכשיו (וזה בערך 100% משפחות) - לא

TheOrion

New member
כתבת את התגובה הזו כבר.

לחזור על עצמך זה לא דבר טוב, זה אומר שאתה לא באמת מגיב על דברים שנאמרו, אלא מגיע עם נאומים מוכנים מהבית.
זה קיים. אתה טוען שזה בערך 100% אני טוען שלא.

noamgk

New member
אני חוזר על עצמי,

כי זה עדיין תקף. אם אני אכתוב את זה במילים אחרות זה יהיה יותר טוב? חבל להתאמץ. עדיף לקשור נעליים
בכל מקרה, יש הבדל אחד בין מה שאתה טוען לבין מה שאני טוען: אני מכיר את האנשים האלה, אני חי ביניהם, אני שומע מה הם אומרים ויודע מה הם חושבים, ואני בעצמי אחד מהם. ובכלל, אם הם כל כך רוצים כסף, למה הם נאבקים כל כך נגד התוכנית הזאת?

TheOrion

New member
אמרתי שיש כאלה.

אמרתי שהמנהיגים כאלה? אמרתי שרובם כאלה? אמרתי שכולם כאלה!? אמרתי שיש הרבה כאלה, נקודה. למד את ההבדלים
. אדם נאבק כנגד משהו משתי סיבות: 1) התמורה לא נריאת לא מספקת. 2) הוא נגד אותו מעשה. כל אדם והסיבות שלו להתנגדות
.

noamgk

New member
זו הוצאת שם רע.

כי, שוב, אני יודע שאין הרבה כאלה. מילא תגיד "יש כאלה". מאיפה לך שיש הרבה?

TheOrion

New member
הוצאת שם רע.

ידעתי שתגיע לדבר שכזה בסופו של דבר
. הוצאת שם רע, דהיינו, זו למעשה הכפשה אם אני אומר שהם כאלה. דהיינו, אנשים שהם כאלה נחותים מאנשים שאינם כאלה. דהיינו, צדקתי במה שאמרתי מקודם, ואתה אכן טוען שאנשים שנשארים ברצועה עליונים על אלה שלא נשארים שם.

noamgk

New member
../images/Emo31.gif

האנשים האלה נלחמים מתוך אידאולוגיה ואתה אומר שהם עושים את זה בשביל כסף. לומר על אדם שהוא רודף בצע זו הוצאת שם רע.

TheOrion

New member
כמו שאמרתי...

אתה מחזק את דבריי. אתה טוען שאם אנשים יוצאים מעזה בשביל הכסף, הם רודפי בצע. אני לא אמרתי שאנשים שנלחמים בהתנתקות עד עכשיו הם רודפי בצע. אתה מוזמן לעיין בהודעותיי ולראות שלא כתבתי דבר כזה.

noamgk

New member
לא...

ואני אמרתי שזה טבעי לקחת את הפיצויים. אבל לומר ש"עושים את זה בשביל הכסף", כלומר מוסרים את העבודה, החיים, הזמן הפנוי, ימים ולילות שלמים - רק בשביל כסף, זו רמיזה לבצע כסף.

TheOrion

New member
נמנמ

עכשיו אתה זה שקורא בין השורות. ואני עוד חשבתי שמפסיקים לעשות את זה
. ואני לא אמרתי את זה, אני אמרתי שיש מתנחלים רבים שעזבו את הרצועה בשביל הכסף. הם הבינו שאם ישחקן עם הממשלה הם יפסידו עבודה, כסף ועוד ויקבלו פחות פיצווים, מאשר אם יחתמו על המסמכים ויקבלו את הפיצוי המלא. לי זה נראה כמו שיקול כלכלי גרידא.

noamgk

New member
אז אשאל שוב,

למה אתה חושב שיש "מתנחלים רבים"? יש "מתנחלים", מאיפה לך שרבים? אתה מכיר אותם? שמעת אותם? דיברת איתם?

למעלה