אוהו....!

uuuaaa

New member
לפעמים

יש כאן אתאיסטים שעושים שירות טוב לדתיים. הנה אחת מהם.

RANDYme

New member
מה לא יפה? תסבירו את עצמכם

מה אתם רומזים הכל כמו ילדים קטנים??? דברו ישר ולעניין... אם הבנת מה מה שמו אמר על שירות לדתיים תסביר... כי לא הבנתי... ומה לא יפה מצדי?

Lu Tze

New member
זה לא רמז כל כך דק.

הבנאדם מתכוון לזה שאת משרתת את האינטרסים של הדתיים בכך שאת מהווה דוגמא לאתאיסט(ית) הסטריאוטיפי שבטוח בצידקת דרכו. פחות או יותר כמו שמלך החיות מהווה דוגמא לדתי הבור שבטוח בצידקת דרכו.

zacki

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo41.gif

אני מסכים עם כל מילה שלך... ממש נהניתי לקרוא את כל ההודעה. אבל - בסוף כתבת שצמחונות וטבעונות הן שטות - אז קצת הרסת
חבל...

RANDYme

New member
אז תן לי להסביר

האדם הוא טןרף. זו עובד מוכחת. מיצי קיבה, מבנה שיניים, ציורי מערות... יש הוכחות מפה ועד פיטסבורג... אני מאמינה ויודעת שהאדם, בצורת החיים הכי בסיסית שלו היה כן צד חיות וטורף אותם. האדם היה ועדיין זקוק לבשר ולחומרים שבן. לאכול בשר יותר מכמה פעמים בודדות בחודש לדעתי זו חזירות, חריגה מהטבעי,ומאוד מאוד לא בריא.... אז אני לא חושבת שלקחת בצורה מלאכותית את כל "תחליפי "הבשר זה הפתרון. מצאו תחליף למים? (או לחילופין כל דבר טבעי אחר??) האדם חלש מהטבע, ולא יכול להמציא לו תחליפים...

Lu Tze

New member
הערה שלא ממש קשורה לכלום:

האדם הוא אוכל כל, לא טורף.

למבדה

New member
המממ. מחדדת הגדרות.

גם כלבים הם אוכלי בשר, אבל הם לא אוכלי כל, כי הקיבה שלהם לא מסוגלת לעכל אוכל מן הצומח. לעומת הקיבה שלנו, אוכלי הכל, שיכולה לעכל ה-כ-ל.

למחלקת "הטורפים" יש הגדרה.

אינני מומחה, אבל בוודאי ההגדרה כוללת מבנה שיניים (ניבים וכו') ועוד סימני היכר. הכלבים והחתולים שייכים למחלקה זו, הקופים והאדם לא. ישנם אוכלי-כל אפילו במחלקות צמחוניות ממש, כמו החזיר. הקופים בעיקרון, ודמויי האדם בפרט, הם צמחוניים. ישנם גם עמים שלמים עם מסורת צמחונית, החל מהמצרים הקדמונים וכלה בהודים (חלקית).

RANDYme

New member
אז אני "אחדד"

במקור האדם הוא כול בשר... אוכל כל, צמחוני, טורף, מה שתגידו... הנקודה היא שצמחוניות אצל האדם היא לא דבר טבעי...

למבדה

New member
אנחנו פחות או יותר מסכימים, לא?

אני לא אומרת שהאדם לא צמחוני במקור. אני רק ניסיתי להסביר לזאת מלמעלה שיש הבדל בין טורף לאוכל כל, אחרי שלו צה העיר לה על כך.

למה???

New member
אבל...

שאלה לי אליך- למה את מסתכלת על הצורה הכי בסיסית של האדם כדי לטעון שזה "טבעי" שאדם אוכל חיות? את מסתכלת על הצורה הבסיסית של חתול כדי לדעת אם זה טבעי שהוא אוכל חיות? על הצורה של הבסיסית של פיל כדי לדעת שהוא אכן צמחוני? אנחנו כבר עברנו את הצורה הכי בסיסית של האדם- אנחנו חיים בתקופה יותר מתקדמת שבה יש תחליפים לבשר וB12 ואת לא צריכה לאכול בשר יותר... אין לך כל צורך בבשר עצמו אלא רק במה שיש בו (ז"א אין לך צורך בלעיסת הבשר והנאה ממנו אלא יש לך צורך בוויטמינים שלו שאותם את יכולה לספק לעצמך מבלי לאכול בשר). אז למה את ממשיכה עם זה? תראי, נולדנו כבני אדם שהם ייצורים שונים משאר החיות באופן משמעותי... אבל בכל זאת נולדנו לתוך הטבע (גם אם עכשיו הוא עשוי מבטון) וזה העולם שלנו, הסביבה היחידה שאנחנו מכירים! וכשאני הולכת לי באמצע הרחוב אף אחד לא יעצור אותי אם אני אקטוף פרח או אדרוך על ג'וק או אלכלך... אין איזה כוח "עליון" שעוצר זאת בעדי ז"א שבאופן אוטומטי אני מרגישה שמותר לי ושיש לי זכות לעשות את זה.

למעלה