אוהו....!

אתה מטשטש את ההגדרות

מלאכותי מוגדר ככל דבר שיצר האדם. טבעי הוא כל דבר בטבע שלא יצר האדם. זאת הגדרה. הוויכוח יכול להיות האם מלאכותי הוא טוב או רע (או לפעמים ככה ולפעמים ככה). אבל להגיד שאין דבר כזה "מלאכותי" (כמו להגיד שאין דבר כזה "מוסרי") הוא הרס סתמי של משמעויות.

MetalRulez15

New member
אז רגע...

אתה מגדיר מלאכותי כ"כל דבר שיצור חי יצר"-נכון?(כי כידוע, לא רק האדם משנה את פני ה"טבע").

לא.

אני מגדיר מלאכותי ככל דבר שבן אדם יצר. זו ההגדרה המקובלת (תסתכל במילון).

MetalRulez15

New member
אבל זאת רק הגדרה.

"מלאכותי" בעיני הוא גם חלק מהטבע כי הטבע נתן לבני האדם את היכולת ליצור את אותו דבר "מלאכותי". כמו שתטען שקן נמלים אינו דבר "טבעי".

ומשולש בעיני הוא בן ארבע צלעות.

למה להמציא סתם הגדרות. אתה רוצה לטעון שמלאכותי זה דבר טוב - תטען. אבל להתווכח על מה זה מלאכותי זה סתם ביזבוז זמן. קן נמלים הוא טבעי כי ייצרו אותו נמלים. בנין הוא מלאכותי כי ייצרו אותו בני אדם. קל ופשוט. למה לסבך? (וכן, בני אדם כשלעצמם הם "טבעיים". התוצרת שלהם - לא.)

MetalRulez15

New member
עדיין לא הבנתי, ע"פ איזה הגיון...

אתה קובע שהתוצרת של בני האדם היא "מלאכותית"(אם אתה מתייחס ל"מלאכותי" כהגדרה נטו אז אין לי בעיה, אבל אם אתה מתייחס למלאכותי כ"לא טבעי"-פה יש בעיה) והתוצרת של חיות היא טבעית?

זו אמנם הגדרה נטו

אבל מלאכותי הוא גם "לא טבעי", שוב לפי הגדרה נטו (של מה זה "טבעי"). תוצרת של חיות היא טבעית כי כך הגדרנו את המילה "טבעית". אפשר היה לייחד מילה נפרדת לתוצרת של נמלים (נגיד, "נמלאכותי"), אבל אין בכך צורך אמיתי. הסיבה שיש מילה ספציפית לתוצרת של בני אדם היא שבני אדם הצליחו לפרוץ את מצב שיווי המשקל שנקרא "איזון אקולוגי" ולכן לתוצרת שלהם השפעה דרמטית על הסביבה הטבעית, בניגוד לתוצרת של נמלים.

MetalRulez15

New member
אתה יכול לטעון,

ש"מלאכותי" הוא "לא טבעי", אני עדיין יכול לטעון שמלאכותי הוא חלק מהטבע בדיוק כמו "נמלאכותי"(אהבתי...
). בקשר ל"איזון האקולוגי"-מי אמר שזהו מצב "טבעי"?

למבדה

New member
לא. אני באה לפורום כדי להתחבק.

רוצה להתחבק איתי? ווי זמיר. טוב, הבה נסכם: אני כמעט ולא הסכמתי או לא לא הסכמתי איתך (חוץ מבעניין של הטבע, שם זה היה פשוט מתבקש). אני התייחסתי בעיקר לטון המתלהם הנוראי שלך. וכמעט רק על זה תקפתי אותך. כן שאני לא דנה איתך על האם את צודקת או לא בקשר לדת או לטבע... אני מבינה שזה קשה לך להבין, אבל אנא שמרי על הקצב.

afon

New member
קרב בנות!!! (פוסי פייט)../images/Emo59.gif../images/Emo101.gif

meindelbium

New member
מה זה משנה איך קוראים לזה?

העיקר שרוצים קצת דם.....ועדיף שלא יהיה של אתאיסטים שומו שמיים! אני הולך להתפלל בשביל זה!

MetalRulez15

New member
בטח שזה משנה איך קוראים לזה!

אם במקום "מלפפון" היינו אומרים "אלוהים" ואם במקום אלוהים היינו אומרים "מלפפון" היו נפתרות המון בעיות בשנייה.

afon

New member
חחח מכיוון שאסור להגיד יהוה אפשר

להחליף את זה למלפפון! ואז יהיה אפשר להגיד "תודה לך מלפפון שגרמת לי להכנס להריון ישתבח שמו"

MetalRulez15

New member
אסור לומר יהוה?

יהוה יהוה יהוה יהוה יהוה יהוה יהוה יהוה יהוה יהוה יהוה יהוה יהוה מישהו אמר תסמונת הילד-בן-16?
טוב, די לרשום הודעות חסרות כל תועלת, איפה כל המחב"תים??? (אגב ההודעה שלך הייתה מצחיקה
)

afon

New member
יששש אני קיבלתי סמיילי!

ודרך אגב גם אני בן 15 אלוהים אלוהים אלוהים אלוהים אלוהים אלוהים אלוהים אלוהים אלוהים

Lu Tze

New member
הרבבודיה פסק!

פונט לא נחשב ל"כתב", לכן מותר לכתוב יהוה במחשב! השבח לאל!

afon

New member
הללו את אדוני!!!

ישתבח שמו היושב במרומים והגידו אמן!

meindelbium

New member
כיצד אתם מללים את שם אלוקינו../images/Emo46.gif

אסון!! האתאיסטים ישרפו כעונש משמיים!!! ואולי לא? מה רע בלהגיד אלוהים, יהוה ולמה לעזאזל לספור י"ד ט"ו וכו'וכו' כשאפשר לכתוב י"ה י"ו??!?

למעלה