אוהו....!

it me

New member
../images/Emo45.gifאני עם מנדלבוים

אבל לא צריך לעשות את זה ככה... לא באנו לפגוע אלא ליהיות הגיוניים. אתה אומר למה לא לספור יה' יו'.. אני אומר למה לספור באותיות כשיש מספרים... שיהיה בכיף אני אומר... נ.ב ההודעה נכתבה בשבת.

meindelbium

New member
זה עם קצת שגיאות אבל!!....

זה מנדלביום היסוד החביב עלי! MENDELEVIUM

RANDYme

New member
../images/Emo6.gifלסיכום

מהדברים שלך את רק ילדה בת 15 אם לא פחות, והרמת אינטילגנציה שמשתמעת מדברי ה"חכמה" שלך רק מוכיחה את זה... אני מקווה בשבילך שאת אכן ילדה קטנה, כי אם את לא אני במקומך פשוט היית שותקת... אז אני בניגוד אלייך לא באתי לפורום להתווכח, ובטח שלא עם אחת כמוך שכל שורה שנייה סוטרת את עצמה... ואם את קוראת למה שעשית "תקיפה"- יש לך הרבה מה ללמוד על תקיפות, ואני לא אהיה זו שאלמד אותך... אז יקרתי, תחזרי לצלליות ולמייק אפ- כי בתחום הזה את בטוח מתמצאת הרבה יותר טוב...

Lu Tze

New member
oh god...

אולי מספיק עם גישת ה"אנחנו אתאיסטים נאורים שלא צריכים את השטויות של אלוהים"? אגב, אם לא באת לפה כדי להתווכח, למה באת לפה? כדי ללמוד יותר טוב את הצד הדתי ולהבין אותו? אה... רגע.. לא אמרת לפני שתי שניות שדת זה בולשיט? אז למה את פה?

RANDYme

New member
יש ויכוח ויש ויכוח...

תחזור כמה הודעות אחורה ותבין שהוויכוח ההוא לא היה שווה התאמצות.. וכן, לדעתי דת זה אכן בולשיט, אבל אפחד לא מינה אותי להיות יחצ"נית האתאיסטים, ואני לא מעוניינת להכיר את הדת. זה רק יהרוס גם אותי.וכן, לדעתי אנחנו אתאיסטים נאורים שלא צריכים תשטויות של אלוהים. בדיוק כמו שחלק מכאן הם דתיים נאורים שלא צריכים תשטויות שלנו.. אז אני כאן כדי לומר את דעתי, כמו שעשיתי, ומי שמגיב מצפה לתגובה ממני, ויקבל אחת.. ובכלל יש פה אנשים שלוקחים את העניין טיפ טיפה יותר מדי קשה..

Lu Tze

New member
זכותך כמובן לחשוב ככה.

מצד שני, אם כולם היו חושבים כמוך, היינו בבעיה רצינית.

Lu Tze

New member
וואלה? אני לא רואה בניתוק של שני

ציבורים בעם כמשהו חיובי. מילא, לא כולם חושבים כמוני.

למה???

New member
RANDYme

מלחמות לא תמיד קשורות לדת. מלחמות קיימות תמיד, בכל מקום ובכל זמן והם מתפתחות מסיבות שבכלל בכלל לא קשורות לדת אלא קשורות לטבע האנושי. לאנשים יש צורך להלחם אחד עם השני! דת מקרבת אנשים, מאחדת אותם ותומכת בהם. אין כל רע בדת עצמה... היהדות היא דת מאד מוסרית וחיובית. האנשים הם אלו שבוחרים להשתמש בה כתירוץ למלחמה. אין לך כל דרךלהיות יותר "קשורה לטבע" ממה שאת עכשיו, לאף אחד אין. גם אם את חיב בחדר רגיל עם מחשב וטלוויזיה ושותה קולה כל היום ולוקחת אקמולים את מתנהגת בצורה טבעית... ואת בסביבה הטבעית שלך נקשרת לטבע שלך. "העוצמה של הטבע"- הו, נשמע מפה כאילו יש איזשהו "גוף" (הנקרא טבע) שהוא רב עוצמה וגדול. נשמע שיש דברים שפוגעים בו, (מו הדת למשל) ומנסים להתחרות איתו וזה בעצם דבר שלילי. את רואה- גם לך יש משהו עליון ממך ממש כמו בדת.

RANDYme

New member
....

אני מאוד מודעת לעובדה שהטבע הוא עליון. אבל אין לו כוונות או רצונות. ככל הידוע לי הטבע הוא לא יישות, ואני לא בובה על חוט שלו שאם לא אעשה כרצונו אני אפגע. הדברים שהטבע יותר הם כל כך חכמים שהמח הפתטי שלנו לא מסוגל לקלוט. ואתה יכול לפרש את זה כחוסר אהבה למין האנושי.. הייתי מעדיפה להיות סוס או דולפין או פרפר. ושוב- מלחמות (של האדם) הם כן, ברוב המקרים קשורות לדת. תחקור קצת בהיסטוריה. אני לא מדברת על מסיונריזם, כי לא ישירות בגלל הדת יש מלחמות, אבל (שוב..) אם כל העולם היה יהודי\נוצרי\מוסלמי\בודהיסטי\ מה שתבחר, לא נראה לי שהיו מלחמות. כולם היו עסוקים בלעבוד את האל, ולא הייתי נלחפ עם מישהו, כי הוא "אחיך". חבל שאלכסנדר מוקדון מת... אפילו שגם הוא לא היה חכם גדול.. ואם אני שותה קולה כל היום ולוקחת אקמולים, אני מאוד רחוקה מהטבעי... כנראה לא הצלחתי להסביר לכם אנשים מה ההגדרה שלי לטבעי..

ארינמל1

New member
אבל למה זה *טוב* להיות טבעי?

זה מה שאני לא מבין. למה את רוצה לחיות טבעי? למה זה טוב? למה את לא רוצה לפגוע בטבע? (אני לא אומר שזה לא טוב, אני פשוט לא מסכים עם הסיבות)

RANDYme

New member
הא??

אני לא מאמינה שכסף, מכונית, בריכה,וקריירה יעשו אותי מאושרת. האדם הציב לו למטרה להשיג את זה,ולמי שאין עדיף למות. אני לא מאמינה שמתוך אלפי זנים ומינים שחיים על פי הצורה הדי בסיסית שלהם,ונהנים מלברוח מאויב,או להשיג אחלה ארוחה- דווקא האדם עלה על ה"אושר העילאי". אני נהנת מטיול ביער עצום, ולהרגיש את הלחות שלו על העור כמו קרם הלחות הכי יקר. אין לי מטרה לפגוע בטבע, ולא נולדתי עם תחושה של סיפוק כשאני רואה גור חתולים נשרף. וכן- יש אנשים כאלה, והמון. יש לי מין קטע מוזר, שאם אני רואה כלב על הכביש, ולידו בן אדם, יכאב לי פי כמה על הכלב. ואל תגיד לי "אבל מה, לאדם הייתה משפחה, חברים," בלה בלה בלה.. מוות לא טבעי זה משהו שהאדם יצר. שיסבול ממנו.

ארינמל1

New member
פספסת את הנקודה

אני לא מאמינה שכסף, מכונית, בריכה,וקריירה יעשו אותי מאושרת. האדם הציב לו למטרה להשיג את זה אז אל תציבי את זה כמטרה לעצמך. יש לך חופש, ולכל האנשים יש חופש. ,ולמי שאין עדיף למות. יש לך ביסוס לטענה הזאת? אני לא מאמינה שמתוך אלפי זנים ומינים שחיים על פי הצורה הדי בסיסית שלהם,ונהנים מלברוח מאויב נהנים? הם נלחמים על החיים שלהם, על כל סיבת קיומם, על עוד אפשרות להתרבות. הם לא נהנים. ,או להשיג אחלה ארוחה ... או לרעוב ימים שלמים, לראות את הצאצאים מתים מרעב או נקראים לגזרים על ידי טורפים, להזדנב כל החיים עם פציעה בידיעה שכל טורף משועמם יכול להרוג. את עושה אידאליזציה מוגזמת של עולם הטבע. כדוגמא...כבן אדם, את גם בעל חיים. תדמייני שאת בטבע ויש בצורת ותנסי לא לאכול יומיים שלוש ואז תחשבי מה באמת יותר חשוב לך, החיים שלך או החיים של איזשהו ארנב שאת יכולה לאכול. רק אחד מכם יזכה להעמיד צאצאים. דווקא האדם עלה על ה"אושר העילאי". אף אחד לא טען שדרך החיים שלנו מובילה לאושר עילאי, אבל האושר הרבה יותר גדול מהאושר אם היינו חיים בטבע. אני נהנת מטיול ביער עצום, ולהרגיש את הלחות שלו על העור כמו קרם הלחות הכי יקר. מצוין. ולדעתי אנחנו צריכים לשמר יערות כאלה ולדאוג להגדיל את מספרם. אין לי מטרה לפגוע בטבע, ולא נולדתי עם תחושה של סיפוק כשאני רואה גור חתולים נשרף. וכן- יש אנשים כאלה, והמון. זאת השוואה לא נכונה. אפילו התעשיינים הגדולים ביותר והמזיקים ביותר לא הורסים את הסביבה מתוך יצר סדיסטי, אלא מתוך אינטרסים נטו. וגם אם יש המון אנשים כאלה, אז הם נהנים מזה כי הם מטומטמים ובאותה מידה הם יהנו לראות דברים מתפוצצים, לא בגלל שהם רוצים להרוס את הטבע. יש לי מין קטע מוזר, שאם אני רואה כלב על הכביש, ולידו בן אדם, יכאב לי פי כמה על הכלב. ובדיוק לגישה כזאת אני מתנגד. אנחנו צריכים לשמור על הטבע כי אנחנו תלויים בו, כי יש הרבה מה ללמוד ממנו וכו' וכו'. לא בגלל שאנשים חושבים, באופן מוטעה, שהטבע הוא איזה גן עדן או אוטופיה וצריך לשמור עליו בגלל איזה ערך פנימי שיש לו. מוות לא טבעי זה משהו שהאדם יצר. שיסבול ממנו. תגדירי מוות לא טבעי. אם זה מוות לא מזקנה, אז את טועה לחלוטין. אם זה מוות על ידי בני אדם, אז אין ערך לטענה שלך כי לאדם יש אותה זכות להרוג בשביל אוכל כמו לאריה או לזאב.

למה???

New member
איך את יודעת?

הטבע הוא עליון? עליון ממי? איך את יכולה להגיד שהוא לא יישות אם את עושה ממנו יישות נפרדת? הרי ברגע שאת מפרידה את הקיום שלו לבין הקיום של המין האנושי כולו וכל מה שהמין האנושים ייצר ז"א שקיימות פה שני מערכות- הטבע והמין האנושי. המין האנושי כמובן תלוי בטבע אך הטבע לא תלוי במין האנושי(?)- מאיפה את יודעת? מאיפה את יודעת מה "מזיק" ומה "משפר"? מאיפה את יודעת מה את "אמורה" לעשות ומה לא? מי קבע את החוקים? הרי ברור שאת/ החברה קבעה את החוקים ומאיפה את/החברה יודעת? מה נולדת עם הוראות יצרן? לא נראה לי... את פשוט החלטת שזה לא "טוב" ללכלך! הטבע לא ביקש ממך לעשות את זה... ואם הוא כ"כ עליון ומורכב ועצום וכיו"ב מי את בכלל שתדעי מה טוב בשבילו?! הדת היא רק תירוץ, את הסכמת איתי. נכון, אז הדת היא תירוץ טוב... אז? מה אין תירוצים טובים אחרים? תשמידי אחד מיד יעלה חדש... תירוצים הם הכרחיים לנו כי יש לנו צורך להלחם!!! את לא שמה לב? יש מלחמות כל הזמן בין כל דבר... נו אז מה הוא טבעי?

MetalRulez15

New member
בקשר ל"מה טבעי"-מסכים איתך../images/Emo45.gif

זה מה שאני מנסה להעביר פה מהתחלה, לא הולך לי

preacher

New member
catfight!!!

יאללה תוציאו את זירת ההאבקות ותמלאו אותה בג'לי, אני רץ לקנות כרטיסים.

למעלה