אוטוטו מגיעה השפית ציונה מילמן

יש הרבה צמחי מרפא

שאני מכירה, אך לצערי אין אפשרות להמליץ על צמחי מרפא ללא איבחון, מטפלים בצמחי מרפא (מסטר הרבליסט כמוני, או הרבליסט קליני) עושים זאת בקליניקה לאחר תשאול ארוך ובדיקות רפואיות. מיכוון שלא מדובר בחליטה עדינה אלא במיצוי (tinctora) או אקסטרק יבש, נדרשת מקצועיות רצינית כדי להרכיב פורמולה, וזה בד"כ יותר מצמח בודד אחד. אני גם לא ממליצה לקנות צמחי מרפא בסופר פארם או חנות טבע, מיכוון שגם שם, אין באפשרות הממליץ לבצע איבחון ולשאול אותך את כל השאלות הרלוונטיות, גם אין לו שום קשר איתך לאחר שעזבת את החנות, לפיקוח, למעקב, לשינויי מינון וכו'... צמחי מרפא, זהו תחום מרתק , עתיק יומין אך עם אחיזה חזקה במדע ובמחקר, הוא נלמד בין שנתיים לשלש (כחלק או לא כחלק מלימודי נטורופתיה), הצמחים עובדים באופן נפלא על הגוף ולעיתים קרובטת מאוד מצליחים לעשות פעולה אפילו יותר מתרופה. נדיר שלוקחים תרופות אצלנו, אבל אם כן, אלו יהיו ככל הנראה צמחי מרפא.
רק בריאות שירי
 
סוגיית מוצרי חלב

הנושא השנוי במחלוקת...ואני מתייחסת רק להיבט הבריאותי (ולא למוסרי). אני לא סובלת מאלרגיה או ממחסור בלקטוז ומוצרי חלב אינם גורמים לי בעיות מיוחדות. האם עדיין אני צריכה להמנע ממוצרי חלב ? יש כל כך הרבה דעות סותרות לכאן ולכאן...
 
מוצרי חלב

בוא נתחיל מהנקודה שרוב רופאים והאנשים שאני למדתי מהם מאוד נגד כל סוג של דברי חלב. יש אחוז מאוד גבוה של אנשים במערב שכן אלרגים לזה ואפילו לא יודעים את זה. הרופאים האלטרנטיבים שאני מכירה שכן אוכלים חלב או משתמשים בחלב משתמשים רק בחלב אורגני מפרות שחיות על מרעה טבעי ושהמוצרים לא מפוסטרים, וזה הסוג החלב היחידי שמומלץ. אחד מהמרכיבים הגדולים בחלב זה חלבון בשם קאזאין שהוא המרכיב העיקרי שדבק הכי חזק שיש לנו בעולם. 80% מהחלב זה חלבון הקאזאין. אני מאוד ממליצה לקרוא את הספר שוטי החלב. חלב מפוסטר אפילו אם זה אורגני ובגלל התנאים שיש בארץ מכל מה שאני קראתי והבנתי זה כמו לשתות משהו מאוד מזיק לגוף. אני שייכת לקבוצת YAHOO שמתנהל באגלית, כולם גרים בארץ ושם יש מידע על איך להשיג חלב כזה, במיוחד חלב עיזים. הקבוצה נקראת Israel_wholistic_forum . בסדנאות שלי אני מלמדת על איך לשעות תחליפים קלים וטעימים לדברי חלב, אתמול בסנא עשינו שייק על בסיס חלב שקדים ובנוות שהיה להיט גדול.
 
רגישות

יכולה להתבטא כל מיני אופנים. לעיתים דברים שלא לקוחים בחשבון... אני יכולה לתת המלצה גורפת, לא להפריז בשום דבר, ולא להימנע מבלי להתיעץ עם איש מקצוע.
 
שייק ירוק

(יש לי הרבה שאלות...) אני מנסה כל פעם להכניס שייק ירוק לתפריט שלי. הוא בדרך כלל כולל בננה אחת, תפוח/אגס, וכמה חופנים של ירק (עלי בייבי וחסות למינהן). שמתי לב שזה עושה לי בלאגן בבטן (כאבים וגאזים). אני רגילה לתפריט עשיר בסיבים תזונתיים כבר הרבה שנים כך שזה לא חדש לי. מה ניתן לעשות ?
 
שייקים ירוקים

אני מאוד ממליצה לאנשים לשתות בעיקר את השייקים הלא מתוקים ולהשיאר את המתוקים לפינוק מידי פעם. אני אעלה מתכון של השייק הכי אהוב שלי, באתר שלי בשבוע הבא, אני ממליצה לך להתחיל במעט ולהגדיל את זה כל כמה ימים, ולהגביר את כמות העלים הירוקים נסי להשתמש בעלים ירוקים שהם לא חסה. הקיץ הזה, קשה מאוד לגבי הירקויים העליים האורגניים בארץ, מאוד חשוב כאן לעשות תחלופה של הירוקים שאת משתמשת ולא להתשמשמ באותם הדברים כל יום. כן ניתן, להתמש בכוסברה, פטרוזליה שמיר כל יום בלי בעיה. אבל חושב, לעשות תחלופה בין הדברים כגון עלי ביבי, מנגלוד, תרד, בגלל חומר שנקרא חומצה אוקסלית. אני שמה בערך רבע עד חצי אבוקדו בתוך השייקים שלי שזה גם נותן לזה מרקם יותר קרמי וטעם נפלא. ניתן גם להוסיף מידי פעם כפית של זרעי צ'יה או אגוזים שונים. לא כתבת באיזה גיל את, אבל, האנזימי עיכול עם הגיל מופחתים ויכול להיות שמומלץ לך לקחת אנזימי עיכול שזה מאוד יעזור לך.
 

oyael

New member
בישול קטניות

האם לאחר כל התהליך שעוברות קטניות על-מנת להקל על העיכול שלהן, כלומר: השרייה של יום - סינון המים - הקפאה (לפעמים) - בישול בנפרד - סינון המים, נשאר בכלל איזשהו ערך תזונתי? תודה
 
גם לי יש מס' שאלות ../images/Emo13.gif

1. תחליף לאבקת אפיה\ סודה לשתיה.. ובכלל מה פחות נורא האבקה או הסודה לשתיה? 2. אני עושה הרבה סלטי קינואה, שמתי לב שכשאני עושב רוטב הקינואה בולעת אותו, והוא נדחק הדיצדה, יש לך טיפ לאיזה שהוא רוטב שטעמו ממש יורגש בסלט? 3. אני נורא רוצה לאפות בעזרת שמן זית, וחוץ ממתכון אחד אני משתמשת בקנולה, האם יש לך איזה שהוא רעיון למאפה שאפשר להתשתמש בשמן זית? תודה!!!
 

p e b b l e

New member
כמה תשובות ושאלה/הצעה

1. אבקת אפיה מכילה (לרוב) סודה לשתיה ואיזשהו עמילן (תירס, תפו"א לרוב), כך שהבסיס להתפחה בשניהם זה הסודה. 2. לא מבינה גדולה בסלטי קינואה. 3. לפי ד"ר זהר כרם, שהוא מהנדס מזון, אפשר לאפות עם שמן זית תמיד, גם במאפים מתוקים. הוא גם אומר שנקודת העישון של שמן זית היא בין 170-200 מעלות כך שאפיה בחום הזה לא תפרק את השמן ולא תזיק. נראה לי שאני הולכת לנסות מאפים מתוקים עם שמן זית בקרוב, לכשאנסה אדווח. ואם כבר העלתי את ד"ר זהר כרם (במקרה הכינותי מראש...), מדובר בדוקטור בפקולטה לביוכימיה, מדעי המזון ותזונה והוא עצמו צמחוני. את חושבת שאפשר יהיה להביא אותו לאירוח בפורום? הוא בטח יוכל להשלים את החורים המדעיים לגבי שאלות שונות שנשאלו כאן. בכל מקרה תודה על כל האירוחים שארגנת לאחרונה, הם בהחלט מוסיפים המון לפורום.
 
תודה זה עשה לי סדר

אבקת אפיה סודה לשתיה אני אף פעם לא יודעת מה עדיף... לגבי האירוחים בפורום, שמחה שאת מוצאת כי מוסיף לפורום. מכולם אפשר ללמוד קצת, לראות גישות ולשמוע זרמים בתחום התזונה הבריאה והצמחית. ומכל אחד לקחת משהו (אני אכין את המתכון של הגלידה, והפנקיק ואולי אתחיל לשתות שייקים ירוקים) האדם שדיברת עליו, אשמח מאוד לארח אותו.. אפנה אליו בקרוב (עוד איזה חודש ככה)... תודה
 

oyael

New member
מה אפשר לאכול מחוץ לבית

שאלה לגבי אוכל בלימודים למשל - אני מתחילה את היום בפירות, הבעיה היא שבשלב מסוים בין הבוקר לצהרים יש את הצורך בפחמימות בצורת סנדוויץ', וכמות סבירה מרדימה אותי וזה כמובן לא רצוי... גם אם אני מנסה למלא את החסר בפירות נוספים או אגוזים זה לא אותו דבר. מה אפשר לאכול בתור ארוחת בוקר מאוחרת, שישביע בצורה דומה אבל יהיה קל לעיכול ושאפשר לנייד אותו מחוץ לבית? (הדבר היחיד שעולה לי זה אולי לנסות שייק ירוק אבל זו בעיה לקחת כמות לכל מקום) אני אשמח לרעיונות, תודה :)
 

p e b b l e

New member
היו כבר כמה שרשורי רעיונות לארוחות בוקר

כדאי להריץ חיפוש בפורום ולבטח תמצאי הרבה רעיונות.
 
סייטן - איפה משיגים ואיך מבשלים?

ברחוב בן יהודה בת"א יש מסעדה טבעונית של הכושים העבריים, ומדי פעם יש להם שם תבשיל סייטן מ-ע-ל-ף ברוטב קרמי עסיסי. ניסיתי פעם לברר את המתכון, אבל הם לא הבינו אותי (או העמידו פנים שלא מבינים כדי לא לחשוף את הסוד המקצועי
). מה זה סייטן בדיוק? מה ההבדל בינו לבין טופו? איפה אפשר להשיג? ורעיונות לתבשילים טעימים? תודה!
אפרת.
 
קניתי סייטן בעדן טבע מרקט

ברמת השרון. זה נראה כמו סוליות ............... אבל תודה על האינפו. חשוב!!
 

p e b b l e

New member
במה אפשר להחליף מרגרינה בבצק לקיש

אני מאוד אוהבת להכין מאפים עם בצק פריך, אבל זה מצריך שימוש במרגרינה וזה לא הדבר הכי בריא העולם. יש לך מתכון לבצק לקיש ללא מרגרינה?
 
למעלה