אוי כמה עצוב

נדמה לי שזה לא רק זה

חלק מהאנשים בשרשור מוציאים את הדיון אל מחוץ לגבולות המדינה. ונכון שקיימות אפשרויות תעסוקה גם בחו"ל, אבל - 1. הן לא בהכרח רלוונטיות לכולם, כי לא כל אדם שגומר דוקטורט בארץ יכול להתקבל למשרה אקדמית בחו"ל 2. לא כל אדם רוצה לעזוב את המדינה לכן, הדיון בשאלת האקדמיה הצעירה - לאן? צריך להיות תחום. אם כולם מסכימים על הגבולות הפיזיים שלו, מצוין. אבל במקום שבו קיימות כמה דעות על מיקומו הגיאוגרפי העתידי של החוקר, יש בעיה, מאחר ואחד מבסיסי הדיון שונה מהותית. אני חושבת שזה גם משהו שאנשים מדסקסים באמירה כללית של "בריחת מוחות". אבל לא הולכים צעד קדימה - לאן? כמה כסף (שיכמתו, בתל"ג) עולה למדינה הכשרתו של חוקר, וכמה היא מפסידה מעזיבה, כמה יעלה לעשות שינוי מבני באוניברסיטאות שיאפשר השארות של חלק מהחוקרים (אין שום צורך להבטיח עבודה לכל אחד. יש צורך בהבטחת המשך קיומה של האקדמיה גם לטווח שמעבר לקצה האף), כמה צריך לשנות את שכה"ל כדי לממן שינויים מערכתיים כאלה, ובמה יכולה המדינה - להבדיל מאזרחיה - לעמוד. וכן, יש מצבים שהמדינה מסבסבדת תחום או פעילות שחשובים לה. אני חושבת שאקדמיה צריכה להיות אחד התחומים האלה, אבל אחרי שיעשו את התהליך המחשבתי האמור. אגב, אין כאן עניין של "מגיע לי"*. יש כאן "מגיע לנו". כחברה. לא כפרטים שבחרו להמשיך לימודים אקדמיים.

LastFlowers

New member
לא הייתי מנסחת זאת כ-"מגיע לנו"

אלא כ-"ראוי שכך יהיה", "הגיוני שכך יהיה". לימודים אקדמאיים נועדו בבסיסם להקנות יתרון (אינטלקטואלי, כלכלי, מקצועי וכו'), אך בפועל בארץ מדובר לרוב ביתרון על הנייר בלבד. כאמור, במצב הנוכחי לימודי תעודה וקורסים מקצועיים מקנים לאזרח הרבה יותר בשורה התחתונה מאשר האקדמיה, וזה פשוט מעוות. בעניין הסבסוד: מלבד ביטחון, שום דבר לא באמת חשוב למדינה הזאת 'טבע', החברה מספר 1 במדינה היא חברת תרופות גנריות (לרוב), כזאת שמסתמכת על כימאים, רוקחים וביולוגים. אחד מענפי היצוא המובילים במדינה הוא תחום פרחי הנוי ותוצרת חקלאית - כאלה שמושבחים ומפותחים ע"י חקלאים, כימאים וביולוגים. אז למה לעזאזל אין כמעט מלגות קיום בתחום (אלא אם כן אתה מצטיין ביותר)? למה תמיד כשמדברים בוועדה כזאת או אחרת על שכר לימוד דיפרנציאלי, מכלילים אותנו בחתך העליון שצריך לשלם הכי הרבה כי אנחנו עתידים להשתכר נפלא אחרי התואר? בעניין הטענות שהועלו בשרשור לגבי העבודה: בוודאי שאיש לא מחייב אותנו ללמוד, אבל זה לא כמו מתחם 'רמת החייל' בתל אביב שמספיק להיות בעל ניסיון וידע בתחום התקשורת כדי להתקבל לעבודה שם ולבנות קריירה. אם יש לך מטרה בחיים להיות ארכיאולוג או פסיכולוג אין לך ממש ברירה אלא ללמוד שני תארים לפחות באוניברסיטה, ולכן זה כל כך כואב שההשקעה ההכרחית הזאת נופלת לטמיון לא בגלל שאנחנו זלזלנו או לא הצלחנו בלימודים, אלא פשוט מפני שהמדינה שלך, הבית שלך, שמים לך רגליים.

את צודקת. ראוי שכך יהיה.

אבל אני חושבת שיותר מכך שראוי, אקדמיה והשכלה הם משאבים חיוניים למדינה. אני מנסה לבחון את זה מזוית רחבה, חברתית, אולי "לאומית", יותר מאשר הזוית האישית שלנו, כאקדמאים - שלפחות חלקם מעוניינים בעבודה באקדמיה. באספקט הזה המדינה יורה לעצמה ברגל, בלי קשר למשרה שתוצע לי או לך או למלגה שתוצע לנו. זה משהו הרבה יותר רחב והרבה יותר בעייתי.

LastFlowers

New member
מדינת ישראל תמיד יורה לעצמה ברגל

בכל תחום. זכור לי שבתחילת שנת הלימודים הזאת כששביתת המרצים היתה בשיאה, התראיין בטלוויזיה איזה בכיר באוצר ופלט את המשפט הבא: "זה בסדר, שיברחו. יש פה יותר מדי מוחות". אני חושבת שזה אומר ומסכם הכל.

Unicorn98

New member
גם אם מה שאמרת נכון, אני מתקשה להתייחס לכך

ברצינות, כל עוד המקום היחיד בו השתתפת בשרשור הזה הוא בביקורת על מהותו. הכי קל להעביר ביקורת על דברים שאחרים כותבים, מילא הטרולית שמנסה לעצבן בכל מחיר וממנה מתעלמים, אבל את? ממך ציפיתי ליותר. ברמה העניינית - אם תכתבי הודעה (לטעמך "עניינית"), אני מבטיח להתייחס.

סליחה??

אתה באמת חושב שראוי שהודעה שמסתכמת ב"ממך ציפיתי ליותר" ראויה למענה? כשהעירו לך שאתה עונה לגופו של אדם ולא לגופו של נושא, התחממת וכעסת. ושוב, אתה חוזר על אותה תבנית. זה מעקר מתוכן כל אפשרות לדיון, ו - בינינו - מוציא את החשק לענות לך. לא רוצה לעמוד בסטנדרטים שאתה קובע לי עבור תשובות. לא רוצה לעשות וי ליד X תגובות בשרשור כדי שאוכל להחשב עניינית (במיוחד כשהמדד נקבע חד צדדית על ידי כותב כזה או אחר). מותר לבקר, מותר להשתתף בחלק משרשור ענק ומותר גם לכתוב רק הודעה אחת, גם אם זה לא מוצא חן בעיני כותב זה או אחר. דעתי ידועה, היא הובעה כאן לא מעט פעמים, ולא רק בשרשור הזה. אני עדיין מחזיקה בה. ובמקביל חושבת שהשרשור הזה איבד כיוון וטעם לחלוטין. ואין צורך שתתאמץ ותתייחס.

22ק ו ס ם

New member
לגבי זה שהשירשור איבד כיוון וטעם

אני לא חושב שאפשר לתחום שירשורים באינטרנט. שכל אחד יגיב למה שבא לו ואיך שבא לו. אף אחד לא חייב להתייחס לכל נושא וזה בסדר שנוצרים תתי שירשורים שונים. זה לא הערה אישית אלייך אלא לכל מי שלא מבין למה מדברים על נושא X ולא Y.

צודק ולא צודק

נכון שאי אפשר לתחום דיונים באינטרנט. אפשר ומותר, לעומת זאת, להעיר, לנסות להעלות נושאים, כיוונים, רעיונות שכן ימשכו (בעיני הכותב, מן הסתם) את הדיון למקומות ה"נכונים", בראייתו. ולעניין ההערה הלא אישית, תרשה לי לא להסכים. משפט כמו "ממך ציפיתי ליותר" (שלאחרונה שמעתי מהמורה לערבית בכיתה ד', ומתאים בדיוק לרמת השיח בכיתה הזו, ולא מעבר אליה) מכוון בהחלט לאדם ולא לרעיון.

22ק ו ס ם

New member
להעלות נושאים בוודאי

אבל לחייב אחרים לדבר עליהם אי אפשר. בכל מקרה, הערות אישיות בהחלט מיותרות כאן. לצערנו, ישנם כאלו שבלעדיהן אין להם הרבה מה לומר.

Unicorn98

New member
"ציפיתי ממך ליותר " -

אפשר לקחת את זה לכיוון המורה לערבית מכיתה ד', ואפשר גם לקחת את זה לכיוון "יוניקורן מכיר את הודעותיה האופייניות של פלפל אנגלי, ובשונה מהודעות של הטרולית של הפורום, היא כותבת הודעות טעם, וזה לא היה המקרה". הבחירה היא שלך, ואני לא יכול לקחת אחריות עליה, לצערי.

../images/Emo6.gif

אל תרגישי מיוחדת מדי, גם ממני הוא ציפה ליותר פעם
(ערבית בכיתה ד'?...)

Unicorn98

New member
לא יודע למה התעצבנת, ואני בהחלט אתייחס... ../images/Emo13.gif

העברת ביקורת עליי, ובהחלט מותר לי להשיב. אמרתי שאם יש לך ביקורת על הודעות שכתבתי (והביקורת לא היתה עניינית אלא ביקורת של "למה אלו כתבו על הנושאים הללו"), את מוזמנת להשפיע על אופיו של השרשור באמצעות כתיבה של הדילמות שמעסיקות אותך. מבחינתי, אם בחרת להחרות להחזיק אחרי הטרולית של הפורום, זה לא לעניין מבחינתי, ועל כך הגבתי לך. מצטער שלא מוצא חן בעינייך, אני עומד מאחורי הדברים. כשמישהו כותב לי "אתה כותב לא לעניין", אבל לא מתייחס עניינית בעצמו, בהחלט אעביר עליו ביקורת. לא תרמת בכלום בדברייך, פשוט מאוד, וחבל. שיהיה לך יום טוב ורגוע
.

אתה מערבב בין סגנון לבין תוכן

ולא במובן הטוב של הרעיון. במקום להתייחס לתוכן הדברים אתה מתייחס למיקום שלהם או למי הכתובים הגיבו. אגב, אם זכור לי כלל לא הגבתי אליך, כך שאני לא ממש מבינה את הכיוונון האישי של דבריך. אבל מילא. מאידך, גם טרולים אומרים לפעמים דברי טעם, אפילו אם הסגנון שלהם לא ראוי. אגב, אתה באמת חושב שהסגנון בו אתה כתבת, וממשיך לכתוב, ראוי? הרשה לי לחלוק עליך. מאחר ולשיטתך לא תרמתי דבר לדיון, אתה מוזמן - שוב - שלא להתייחס, וגם לא לתרום משלך (כי באמת שלא מצאתי פה תרומה מהותית שלך לדיון, אלא אם הוצאת אגרסיות עושה לך טוב...).

Unicorn98

New member
אני מתעקש להמשיך לכבד אותך,

ורק להתגונן; את לא הגבת אליי אבל כאחד מאותם אנשים שהתייחסת לדיון שלא נעם לאוזנייך, אמרתי (ואני עדיין אומר) שאשמח אם תצרפי הודעות "ענייניות לרוחך", ואני מבטיח להגיב עניינית. הטעמתי, ואני עומד מאחורי הדברים, שלא ראוי בעיניי שהעברת ביקורת על תוכן לא הולם, במקום לצרף תוכן הולם משלך. ראיתי בכך טעם לפגם. ואפרופו אגרסיות - אני לא חש שהוצאתי אגרסיות, אם כי ההודעה שלך היתה קצת אלימה... בקשר לביטוי "ממך ציפיתי ליותר", אני רואה פירגון ותו לא, אבל השתכנעתי שבאינטונציה מסוימת הוא עלול להשתמע כפוגעני, ולכן מבלי שביקשת, אני מושך אותו וחוזר בי.

זהירות

עוד 3 שניות את נכנסת לרשימה השחורה שלו
(ואם כבר, מבוא לתורת הטרולים וחסרי החיים) אני מסכימה לחלוטין עם תוכן הדברים שאת כתבת בפירוט. אני מכבדת (גם אם לא רואה מודל לחיקוי
) אנשים שיש להם את הסבלנות שאין לי (למען האמת, בתחילת הדרך האינטרנטית הייתה, אבל הזדקנתי). השרשור הזה ירד כ"כ נמוך במקביל לדיבורים גבוהה גבוהה, שילוב מחליא ביותר שמסלק כל סבלנות אפשרית מצדי.

למעלה