אוי כמה עצוב

Unicorn98

New member
נשמע שעברת חוויה מאוד לא נעימה...

באנדרסטייטמנט.

גועל נפש של שרשור, תתביישו אחד אחד

אני כבר מעדיפה את השרשוריפלצת הדביליים על השתמטות ואוניברסיטאות סגורות לעומת פתוחות של פורום סטודנטים. לפחות הם לא מתיימרים להיות אינטליגנטיים ותרבותיים... מה זה?! אתם חושבים שאם אתם עולבים בשפה מעודנת אז זה נשמע יותר טוב? וזה לא שזה נושא שאי אפשר לדון בו כמו בני אדם, אבל משום מה החלטתם שזה נושא לפורום דוגמאת פמיניזם או זב"ח או שבהתאם צריך להתנהל בו. כן, יש בריחת מוחות. דהיינו, יש חוקרים איכותיים שעוזבים את הארץ. לא, לא צריך לפשוט את הכיס הממשלתי בשביל למגר את התופעה. יש איפה להרחיב ויש איפה להצר ולמקד, בלא תלות, ויש הרבה מקום לדיון על הדרך לקבוע זאת. למה זה הפך למלחמה בין "אני בטוח כבר לא אקבל משרה באקדמיה" לבין "אה-הא, אני ידעתי (על עצמי) לפניכם"? מאיפה הגיעו לפה המרקסיסטים נגד הקפיטליסטים? קישטא, זה לא הויכוח שלכם. בחיים, בטח באקדמיה, אין שחור ולבן. עד שאני באה לבקר אתם גורמים לי להרגיש כמו בפורום כלבים? איכס עליכם.

סליחה?

עם כל הכבוד נועה, למה זה לא הויכוח שלי? אין לי מושג מה זה זב"ח, אבל בפורום פמיניזם מתקיימים דיונים מרתקים לא פחות מהדיון שהתקיים כאן, וכן חלקם לפעמים מתלהטים כמו הדיון כאן. זה לא הופך אותם לפסולים בהגדרה הדיון כאן נוגע בבטן הרכה של כולנו, ובהיותנו האנשים הדעתניים שאנחנו (חוקרים או לא חוקרים
) יש לנו דעות ואנחנו מביעים אותן בלהט רב. לא ברור לי על מה הרעש והמהומה מצידך, ומעבר לכך, אם את טורחת להעיר לאנשים על האופן בו הם עולבים זה בזה, אולי כדאי לנסות לא להעליב את כולם באופן גורף?

the new L

New member
פורום פמיניזם

הוא הפורום החשוך ביותר שיש בתפוז. מחקו שם עשרות הודעות שלי כי הן לא מצאו חן בעיני המנהלת. למשל, אני מסביר שם פעמים רבות למה פמיניזם מחייב קפיטליזם, והיא מאוד לא אוהבת את קו המחשבה הזה, ולכן מוחקת הודעות כאלה כמעט מייד.

Aeroguy

New member
I don't know that forum...

but if you actually wrote something so deeply reactionary than it's good you were blocked.

the new L

New member
מה לעשות, זאת האמת

פמיניזם, לפחות כפי שהוא מוצג שם, תומך בפציפיזם. ופציפיזם שולל שימוש בכוח לגביית מיסים, מה שמחייב קפיטליזם קיצוני. זוהי לוגיקה, לא יותר.

avshalomat

New member
זוהי לוגיקה? אתה בוודאי צוחק?

ומה עם ההגדרה===> כל מערכת שאינה מדינה תגרור אלימות רבה ביותר ועל כן היא הפתרון המקסימום הפציפסיטי. הנה סתרתי אותך ואני אפילו לא לא דוקטראנט למתמתיקה.

the new L

New member
ובכל מקרה, לא מדובר רק בנושא הזה

מדובר בעשרות הודעות בהמון נושאים שונים שהיא מחקה, כי הם לא תאמו את דעתה. אני לתומי חשבתי שפורומים נועדו לדיונים, לשם שמיעה של דיעות אחרות.

אני דווקא זוכרת טיעון מקומם שלך

על כך שזונות בוחרות להיות זונות, ושזו זכותה המלאה של אשה להיות זונה. את זה למשל לא מחקו, למרות שאף אחת לא הסכימה איתך... ודרך אגב, אני לא פותחת כאן דיון, אני רק מנסה לאזן את הטענה שלך בנוגע לפורום המדובר שבו לא רק *משמיעים* דיעות אלא גם *שומעים* אותן רק טוב שיהיה

the new L

New member
את זוכרת לא נכון

לא טענתי שזונות בוחרות להיות זונות. לא הייתי טוען טענה כזאת, בעיקר כי זה פשוט לא נכון. מה שכן טענתי זה שאם במקרה מישהי או מישהו כן בוחרים לעסוק בזנות מרצונם החופשי, הרי זאת זכותם המלאה, ואין לאיש זכות להפעיל נגדם כוח בשביל למנוע מהם לעשות זאת. טענתי זאת, ואני טוען זאת שוב, כי אני מאמין בלב שלם שאין לאף אחד זכות להפעיל כוח נגד אדם שעושה מעשה שלא פוגע ישירות באחרים.

אהממ....

הערה פעוטה - זנות אינה אסורה בחוק. סרסרות (וכמוה עשיית רווח מעסקי זנות, לרבות פרסום ושידול) כן. יחי ההבדל הקטן.

אפשר שלא לדבר על פורומים אחרים

כאן? כלומר - אפשר לדבר על הפורומים האחרים, אבל - להגיד משהו על שיקול דעת של מנהל/ת אחר/ת... אני מעדיפה שלא כאן. בכל זאת - קצת אתיקה. יש לך מה לומר לה..... אתה יכול לעשות את זה שם או במסר . לא כאן. תודה.

אתיקה?

המנהלת המדוברת היא מקרה מאוד יחודי שנדון רבות בכל פורום אפשרי. תאמיני לי, גם את לא מספיק פמיניסטית בשבילה בשביל שהודעות שתכתבי לא ימחקו מפאת מחסור בפמיניזם. ממני אישית היא מנעה מלהגיב בשרשור *עלי* בו נטען שאני, איך לא, תומכת בתוקפים מיניים. אני עדיין תוהה אם לאור פסק דין תקדימי אני לא יכולה להוציא ממנה 100K על זה. תאמיני לי, לא על הגברת הזאת את רוצה לבחור לגונן, ותפוז יום אחד יחטפו וואחד תביעה בגללה משום שהם כן בוחרים מסיבות שלא ברורות לי (גם לא כמי שהייתה מנהלת במשך הרבה זמן) להחזיקה שם.

אני לא מגוננת. אפילו לא מכירה אותה

ובכל זאת - מבקשת לכבד את האתיקה הכללית של תפוז ובכלל. מבחינתי - אין מקום לדיונים באנשים שאינם יכולים להיות כאן כדי להגיב. ואם י שמשהו לבקר אותה עליו מבחינה מקצועית - רוב האנשים כאן, ואת בודאי - יודעים איך ולאן יש להפנות את זה. אז בבקשה, שוב, אנא כבדו את רוח הפורום.

מה מונע ממנה להגיב?

היא אפילו כותבת תזה... היא זו שמונעת מאחרים להגיב כאשר דנים בהם לגופם. אני מתעלמת מבקשתך זו.

רציתי דווקא להגיב

אבל אז חרגתי ממנהגי (כנראה בגלל כאב ראש) וקראתי קודם את התת שרשור שלך עם לירן, לפיו לדבריך בפורום פמיניזם פתוחים לשמוע דעות שאינן מתיישרות עם עמדת המנהלת, ופתאום יש לי תחושה שקצת חבל לי על הזמן.

helene

New member
אוי בחיית

תלמדי לקרוא. ובבקשה אבל בבקשה ממך אל תגידי לי מה הויכוח שלי ומה לא.

האמת?

דווקא לא ממש כיוונתי אליך. הדיון בינך לבין עמית דווקא היה ענייני ורלוונטי לסוגיה, בניגוד לכל היתר שעליהם נאמר אשר נאמר. את לא חושבת שעצוב שדיון שיכול להיות סיעור מוחות בנושא (למרות ואף בגלל שהתחיל מהוצאות קיטור) הופך ל"דארוויניזם חברתי" לעומת "הנגשה היא החולה הרעה"? זה "טוב" לפורום סטודנטים, כאן צריך להיות הפורום של הילדים הגדולים יותר.

אוקיי, החמור הלבן בפתח

אני חייבת להודות שברמה העקרונית אני מסכימה לגמרי עם נועה (מאידך, כרגיל
, לא עם הדרך). הדיון הזה היה יכול להיות ענייני וליסוב סביב שאלה אחת פשוטה - מה טעם מצאה המדינה בסבסוד לימודים גבוהים, לרבות מסלולי הדוקטורט (ובעיקר מתן מלגות קיום), אם היא לא מתווה דרך לשימור האקדמיה באופן שיקלטו בה חוקרים צעירים ויקדמו אותה? הרי יבוא יום - לא מאד רחוק - שבו חלק מאנשי הסגל הבכיר יפרשו. ומה אז? ולא פחות מזה - איך זה מתיישב עם הרציונל של שימור ההון האנושי (בהעדר משאבים אחרים), כשהמדינה מסבסדת חוקרים שיעשירו (בכל מובן של המילה) את מוסדות המחקר של מדינות אחרות? הרי בזה היא חותרת תחת עצמה. אבל להסב כל דיון לשאלת הסוציאליזם מול הקפיטליזם (הקיצוני מאד מאד כפי שהוא מוצג כאן, בעיקר על ידי תומכיו) מעקר אותו מיסודו. לומר "לכו תחפשו מקום אחר לחיות ולעבוד בו במסגרת אקדמית" מתעלם מהבעיה העקרונית של אקדמיה בישראל. וזה הפספוס הכי גדול של השרשור הזה.

avshalomat

New member
אני מסכים

הבעיה אני חושב הענינית פה היא פער שיש במקצעוות אקדמיים רבים בין הלימודים שהיא ברמה המקצועית לבין מציאות תעסוקתית (גם באקדמיה) שלא רק שאין משרות בתחום אלא גם אין משרות משיקות בתחום. אבל אני גם חשוב שהבעיה היא גם פוליטית וגם בנוייה מכמה שכבות. יש את השכבה של הנגשת השכלה, האם זה חייב לבוא בפורמט אקדמי? (בעבודה שאני עובד היום אני חושב שלצערי יכולתי לעבוד גם בתיכון, מה לעשות מצב זמני שאני מקווה שישתנה עוד כמה שנים אבל זה המצב, בבת אחת זה גם מצב שאני חולק עם הרבה מאוד ישראלים). נלך שנייה לנושא הצפת האקדמיים, האם הייתה הצפה של אקדמאים אם ישראל היייתה חלק משוק גדול יותר? שאלה קשה, חלקית לא, אבל יש להניח שבכל זאת שהייתה הוזלה של השוק, חל' מזה הוא גם בעיה מבנית צריך הרבה מאוד מהנדסי תוכנה כדי לייצר מוצר לא צריך כל כך הרבה מבקרי תרבות. אז מה עושים . יש כאלו שגורסים כמו יוניקורן שאם המערכת הייתה יעילה ומסננת יותר היה יותר כסף לדוקטורנטים הטובים באמת, יכול להיות, אבל אני לא חושב ככה. האקדמיה בישראל בעיתית כי היא פועלת על מעט כסף זה הכל לא פחות ולא יותר. כל תרגיל שלא יעשה לא יפתור את הבעיה הזאת. אגב כל זה לא פוטר מאחריות אישית (הנה אני מתחיל מאפס כמעט במדעים המדוויקים כי הבנתי שגם זה הכי מתאים לי וגם כי אלו הנסיבות)

למעלה