אוכל אמריקאי

ilanvag

New member
אוקיי, אני אתחיל:

אוהב:
שרימפס ומאכלי ים. לא היה לי גישה לזה בישראל, ומאוד אוהב פה.
גם מגוון הדגים העצום והאיכותי שיש פה - בישראל בקושי אכלתי דגים (גפילטע פיש נחשב?)
אבל מעבר לזה, "גיליתי" מחדש מטבחים מדהימים שגם טעמתי ואכלתי בישראל, אבל המבחר, המחירים והאיכות פה בארה"ב הם ליגה אחרת -- סיני, הודי, תאילנדי, ועוד.
&nbsp
מזעזע:
מאק אנד צ'יז. לא מסוגל להסתכל על זה, שלא לדבר על לטעום (וכן, אני יודע שיש פה אנשים בפורום שאוהבים את זה, כבר דיסקסנו על זה בעבר).
&nbsp
&nbsp
 

ranshe

New member
לגבי מק אנד צ'יז

יש את של הילדים שהוא אכן מזעזע מכל בחינה אפשרית, אבל יש גרסאות למבוגרים עם גבינה איכותית, תיבול טוב וכו' - אל תפסול על הסף
 

iris mom of two

New member
האמת היא

שאני מכירה את האיכותיים. אפילו עם לובסטר. הבן תמי מזמין מק אנד צ'יז, ולפעמים זה נראה די טוב.
&nbsp
אבל...
&nbsp
עדיין אף פעם אני לא מצליחה להביא את עצמי לנסות.
 

John the Savage

New member
מאק אנד צ'יז זה מעולה

לא אלו של קראפט בצבע רדיואקטיבי. אלו תועבה. אבל אני מכין הרבה מאק אנד צ'יז בבית (לא מקופסה חלילה). זה מאד טעים, בייחוד אם משתמשים בגבינות איכותיות. ואני מכין את זה גם מופחת שומן ועם ירקות כך שזה גם יחסית בריא. ויש גם את הגירסה האפויה, שזה לא שונה בהרבה מפשטידת גבינות ופסטה.
 

lamah

New member
פוסט כזה על מק'נצ'יז

מחייב מתכון, הגרסה המופחתת בבקשה.
 

danakama10

New member
הפוך ממה שביקשת

הנה דוגמה למתכון משוכלל שמראה איך אפשר להעלות מנה אחת של מק & צ'יז מבערך 1500 קלוריות ל- 5,000 קלוריות בערך (אקסטרה גבינות, שמן, שמנת, ביצה, סוכר). למעשה זה מתקשר לחינוך לבריאות אצל עניים, שקשור כנראה לשרשור אחר.
https://www.youtube.com/watch?v=RDlhpgiTYl4
 
אתה יכול לחנך למשהו שאתה בעצמך יודע

הבעיה עם העוני זה שהוא "מורש" בין הדורות וההורים בעצמם לא מודעים ולא מחונכים לבריאות, ולכן קשה להם לחנך את ילדהם. מעבר לזה יש בעיה רצינית של נגישות למזון טרי בשכונות המצוקה, לסופרים לא משתלם לפתוח שם סניפים, והיחידים שכן פותחים שם סניפים זה מאקדונאלד, דאנקן דונאטס ודומיהם. בגלל שלחלק גדול מהאנשים בשכונות האלה אין רכב, אז הם אוכלים את מה שמוכרים בשכונה... מעבר לזה, וכבר דיברנו על זה כמה פעמים בפורום, יוצא לפעמים יותר זול לקנות ארוחת מאק דונאלד מאשר לבשל את אותה ארוחה, ביחוד אם מדובר על ילדים שהוריהם עובדים או לא מתפקדים... ולכן גם אם ילד כזה ירצה למשל תפוח, זה לא יהיה נגיש עבורו אלא אם זה נימכר יחד עם הארוחה במאק דונאלד. חינוך לבריאות זה פריווילגיה של עשירים. עניים אוכלים ראמן נודלס שעולה 25 סנט לארוחה - וכן, לא אכפת להם שזה לא בריא כי זה עדיף מללכת לישון רעב.
 

John the Savage

New member
צירפתי מתכון למטה

תחת הכותרת "תכין מאק אנד צ'יז ביתי", בתגובה לפלאושיפ.

לגבי דל קלוריות, שלושה דברים:
א. רוב המתכונים הקלאסיים מוסיפים חמאה. אני מוותר על החמאה.
ב. במתכון שלי אין כמויות של גבינה משום שאני מוסיף גבינה "לפי הרגש". פחות גבינה = פחות קלוריות.
ג. משתמשים בגבינות מופחתות שומן. הצירוף החביב עלי, אם יש לכם טריידר ג'ו, זה ה-lite sharp celtic chadder, ומקלוני מוצרלה טריה (שניהם אצל יוסף הסוחר).

לגירסה אפויה, עושים בדיוק אותו דבר, אבל אחרי זה מעבירים לתבנית קטנה ומכניסים לתנור לכ-40 דקות או עד שמשחים למעלה. אופציונאלי: מפזרים קצת פירורי פאנקו למעלה. עוד אופציונאלי בגירסה האפויה: מוסיפים ביצה או שתיים.
 

luckydude

Active member
ל Ruby Tuesday יש את הגרסה האפוייה וזה מאוד טעים

אם כי לא דל קלוריות.
 

Midriff

New member
אני

גיליתי - כרוב ניצנים - תמיד היה דוחה בארץ ופה אנחנו מאוד נהנים ממנו. ואספרגוס שסתם לא הייתה לנו גישה לזה בארץ
שונאת - root beer soda הטעם של הסירופ נגד דלקת ריאות מהילדות גומר אותי
 

iris mom of two

New member
על השאלה הראשונה

אני לא יכולה לענות.
&nbsp
פשוט כי אני גרה פה כל כך הרבה שנים, שרוב הטעם הבוגר שלי השתרש פה, ויש מאכלים שגיליתי פה כמו סושי, שלא היה קיים בישראל, ועכשיו השתרש גם בישראל.
&nbsp
על השאלה השניה, גם קשה לענות. בעיקר כי אנ מוכנה לאכול כמעט הכל. אבל רוט ביר, וקרים סודה (יש את שניהם בבית) ממש מגעילים.
 

נחמנית

New member
חלק זה שינויים מקנדה (אבל נכליל את זה בצפון אמריקה)

כרוב ניצנים דבר שגיליתי בקנדה - בעיקר את הבייבי. טופו - בקנדה היה סוג שאהבתי מאוד, לא מצאתי אלטרנטיבה טובה בארה"ב. וקייל, כנראה בגלל שלא היה זמין בישראל. לקוסטקו יש סלט קייל בשקית, עם רוטב והכל שהפך להיות הפתרון האהוב עליי לפוטלוק

מזעזע - ביף ג'רקי - רק הריח ובא לי למות. הקרקר דגים מצופה גבינה (הילדים שלי אוכלים את זה וגם בזה רק הריח מסוגל לחסל אותי) ו...מיונז. לא שלא היה מיונז בישראל, אבל מזעזע אותי כל פעם מחדש איך הדבר הזה מוצא את דרכו לכל מנה וכל סלט. זה משאיר בעיני טעם לוואי גרוע משל אבקת מרק.
 

John the Savage

New member
בוא נראה

דבר ראשון, יש המון מאכלים שגיליתי באמריקה ... קשה למצוא מאיפה להתחיל, אז דוגמאות:

קודם כל, סרטנים. האמת, שהפעם הראשונה בה אכלתי סרטנים היתה בישראל בג'אקו בעיר התחתית לפני המון שנים. אבל פרט לסרטנים הכחולים הקטנים, לא ממש מוצאים סרטנים בארץ. וכאן בארה"ב יש סנואו קראב וקינג קראב ודנג'נס קראב וכו'.

מאק אנד צ'יז, Poke bowl, קראפים מלוחים.

טאקו מכל מיני סוגים. ובעיקר בגירסאות הפיוז'ן (טאקו תאילנדי וכו'). ובאופן כללי אוכל מקסיקני נכנס אלי לשתי הקטגוריות: גם של דברים טעימים שאני אוהב, וגם של דברים מזעזעים. ואפשר להמשיך במאכלים האתניים שאפשר למצוא כאן: תאילנדי וויאטנאמי וקוריאני והודי וכן הלאה ...

לגבי דברים מזעזעים שעולים על דעתי כרגע:
קורן-דוג, צ'יז פאפס, אוריאו פיצה, רוט ביר, אמריקן צ'יז.
 
קורן-דוג


זו הייתה אחת המנות המובחרות בקפיטריה בבית הספר באוסטין...
 
לאחרונה גיליתי דווקא מאכל קנדי שעפתי עליו - את הפוטין

אני אוהבת מק אנד צ'יז איכותי. כשרק הגענו התלהבתי מפנקייק אבל עבר לי.

לא סובלת ריבה עם חמאת בוטנים, כל אחד בנפרד הוא נהדר, ביחוד חמאת בוטנים, אבל ביחד לא עובד לי. גם רוטביר זה מגעיל - מזכיר לי את הטעם של סירופ נגד שיעול ישראלי.
 

John the Savage

New member
לא מתחבר לפוטין

לא להוא מרוסיה, ולא למאכל הקנדי. לפחות לא אלו שטעמתי עד היום.

פנקייק למדתי להכין עוד בתור ילד מהספר "ילדים מבשלים". כיום אני מכין פנקייקים בגירסה בריאה יותר לקטנה שלנו, עם בננות, גזר ואגוזים שאני מרסק בבלנדר בתוספת ביצים, חלב וקמח.
 

iris mom of two

New member
מזל שפעם ראשונה

שאכלתי פוטין זה היה בקוויבק סיטי.
&nbsp
ניסיתי במקום אחרים, זה לא היה טעים. פוטין אוכלים רק בקוויבק.
&nbsp
ופנקייק, יש לי ספור. כשהייתי בתיכון חברה באה אלי ללמוד לבחינות. במקום ללמוד ישבנו ופיטפטנו. אז אבא שלי בא לחדר, חשבתי שהוא בא לצעוק עלינו שלא למדנו. במקום, הזמין אותנו לארוחת ערב. על השולחן היה פנקייק ושוקו חם.
&nbsp
כמובן שאחר כך למדנו, אבל זה ספור אחר.
 

John the Savage

New member
הפעם הראשונה בה אכלתי פוטין

היתה לפני מעל 20 שנה, בסניף מקדונלד בחלק הצרפתי של מחוז ניו בראוזוויק בקנדה. היה לי אז רומן אינטרנטי עם נערה קנדית שגרה באזור ההוא, וכשהגעתי לבקר אותה היא לקחה אותי בין השאר לטעום את המאכל הלאומי שלהם, שמוגש שם גם במקדונלד ...

מאד אכלתי גם גירסאות מפונפנות יותר, אבל זה כבר היה באזור סן פרנסיסקו. מי יודע, אולי לא יצא לי עדיין לאכול פוטין טוב באמת.
 

iris mom of two

New member
זה מסביר הכל

פוטין אמיתי, זה צ'יפס טובים, גרייבי כזה שאפשר ללקק. והמפתח הוא הcheese curds. השלוב של הטעמים והמרקמים זה מה שעושה את זה. כמובן שצריך להתעלם מהמראה.
&nbsp
חשוב שהצ'יפס יהיה מטוגן היטב, פריך אבל גם קצת לא. הרוטב יהיה סמיך וטעים, והצ'יז קורדס שם יותר בשביל המרקם. אבל צריך שגם להם יהיה טעם. אסור שיהיה מלוח מדי, אבל מטבע המאכל הוא מלוח.
&nbsp
דווקא מסוג הדברים שיש לי הרגשה שאם תכין בבית ייצא טעים.
 
למעלה