אוכל אמריקאי

Fellowship

New member
לא הבנתי את הקטע של ה"תרומה המומלצת"

האתר עולה כסף? אין בעיה.
האתר חינם? אין בעיה.
רוצים להציב עמדת תרומות? אין בעיה.

אבל מה הקטע של לחייב אותh לעמוד בתור כדי לקבל כרטיס שעליו אני אשלם כראות עיני?
אם זה כדי לשדל אותי לשלם יותר, לא היה קל יותר פשוט לקבוע מחיר כניסה?
 

oleyashan

New member
זה לא הגוגנהיים בטח המטרופוליטן שמה היה מותר לתת כמה שרוצים

וגם זה עומד להשתנות לתיירים ולאלו שלא מניו יורק.

Met Changes 50-Year Admissions Policy: Non-New Yorkers Must Pay
https://www.nytimes.com/2018/01/04/arts/design/met-museum-admissions.html

וזה רק בגלל שהבניינים שלהם שייכים לניו יורק, המוזיאונים האחרים הם פרטיים וגובים מחיר מנהטני מובהק.
ובקשר לשירותים צריך לדעת לאיפה ללכת, למשל בחנויות הדגל של כול הרשתות מייסיס וכדומה וגם בחנות הצילום המפורסמת
B AND H
יש שירותים טובים
כמו"כ בתחנות המרכזיות כמו פן סטיישיין וגראנד סנטראל סטיישיין ופורט אאטוריטי וכמובן בסנטראל פרק ובריינט פרק וכדומה
 

איי ל

New member
מנהל
עיירות ציוריות כדוגמת דימונה נבנו ע"ב הצורך הנ"ל

כאילתי לשעבר הייתי מברך בכל פעם שהאוטובוס היה עוצר בדימונה.
אני עוד זוכר את האישה המבוגרת בעלת המבטא הרוסי דורשת שקל עבור ריבוע של נייר טואלט.
&nbsp
 

Gidi Shemer

New member


 

iris mom of two

New member
צודק

אני לא הולכת לסיזלר למשל אף פעם.
&nbsp
האמת שאני נמנעת ממסעדות רשת. לא בגלל סנוביות, פשוט כי יש אופציות מקומיות טעימות ובמחירים סבירים. למה ללכת לred robin כשיש את הFix? https://www.thefixburgerbar.com/
&nbsp
חוץ מזה שבעיירה שלנו אין מסעדות רשת. אבל יש מקסיקנית, שתי אמריקאיות (אחת היתה speak easy!) איטלקית. ומה שנחמד שלומדים שבעצם יש קשר עם הבעלים, מכירים מישהו שמכיר משהו...
 
נזיד סנאי (אם מכינים כמו נזיד ארנבת). לא לצמחונים!

נזיד סנאי - טעים, מזין, וכמעט חינם. אנשים לא ינחשו שזה לא ארנבת.
מתכון לדוגמא: http://www.geniuskitchen.com/recipe/squirrel-stew-like-grandma-made-76112
באופן כללי, ארצות הברית היא אחד המקומות הטובים לבשר ציד, כל עוד יודעים מה ואיך לצוד ובעיקר את ההבדלים בעיבוד של סוגי בשר שונים. זה מאפשר לאכול בשר גם למי שנרתע מההשלכות של גידול בעלי חיים באופן מתועש ואכזרי.
גם כמה תרנגולות בחצר זה פתרון לא רע לבשר זמין, מוסרי , זול וטרי-טרי, מהלול לברביקיו תוך כמה דקות, אם באים חברים ואין כוח ללכת לסופר במיוחד. בונוס - מקבלים ביצים, והתרנגולות אוכלות שאריות מזון שהולכות לקומפוסט בכל מקרה.

לגבי מה שמגישים באופן רשמי במסעדות:
מאכל אמריקאי מזעזע - אליגטור בסגנון לואיזיאנה. או שזה בגלל שהחיה עצמה מגעילה וחיה בביצה, או שזה בגלל שצריך לדעת איך לבשל אותו.
אבל למי אכפת? סנאים יש כמעט לכולם בחצר, אליגטורים לא כל כך. לתפוס סנאי ולבשל אותו זה עניין של כמה דקות, בלי סכנה של ממש ובלי צורך לרוקן חצי פריזר בשביל מה שלא מבשלים מיד.
ועוד מאכל נוראי - כל מה שיש בו חמאת בוטנים זה גועל נפש אמיתי.
לא שניסיתי את זה.
 

debby12

New member
מנהל
זה מנסיון אישי?

רק מהסקרנות שלי - איך אפשר לתפוס סנאי ולבשל אותו תוך כמה דקות? אני מניחה שלהשתמש ברובה ציד בחצר האחורית קצת מסכן את השכנים - לא?
 
אחד הקינוחים הטעימים ביותר שאכלתי בחיי

היה גלידת חמאת בוטנים + בננות מקורמלות במסעדת יוקרה ותיקה בפריז (Le Grand Vefour). חבל לא לנסות אפילו...
 

debby12

New member
מנהל
במטעמים סלמון טרי (= לא מהקפאה)

שקשה או בלתי אפשרי למצוא בישראל. וגם butternut squash (בעיקר כזה שמגיע כבר מקולף ובקוביות)

פעם גם מאוד אהבתי clam chowder אבל קשה למצוא את זה נטול גלוטן...

במגעילים: אכן רוט ביר. אבל גם סילנטרו (נדמה לי שזה כוסברה/גד בעברית) שאוהבים לדחוף בכל דבר.

אני גם לא כל כך אוהבת שרימפים וסרטנים למיניהם - אבל זה עניין של טעם אישי

והירקות באמת פחות מוצלחים פה בממוצע. אבל הם ודאי לא מגעילים.
 

KallaGLP

New member
לא זכורה לי בעיה עם סלמון טרי (באזור חיפה).

על כוסברה אני מתה ובארץ דווקא יש בכל מקום. בארה"ב צריך לדעת איפה יש ואיפה אין.
 
את גרה בקליפורניה?

כי רק שם נתקלתי בכך שדוחפים כוסברה בכל דבר, ואני פשוט מבקשת בלי כוסברה.

סלמון טרי מגיע אצלנו לסופר (בישראל) בימי שלישי, אבל באמת נגמר די מהר.
 

debby12

New member
מנהל
לא. דווקא אזור וושינגטון די סי

וכוסברה יש חופשי בכל סלט או ירק שיונייטד מגישים בטיסות שלהם.

אבל כנראה שזה עונש מאלהים למי שאוכל אוכל מפלסטיק של מטוסים
 
טוב, אז כשנגיע לוושינגטון די סי

אדע להיזהר מכוסברה גם שם. תודה!
ואני מתה על אוכל של מטוסים - לא נתקלתי בכוסברה, ועכשיו אדע להיזהר גם מטיסות של יונייטד
.
 
עונה

clam chowder אוהבת מאוד (אם כי "גיליתי" אותו - כמו את כל מה שמופיע ברשימה שלי - כבר כשגרתי בארה"ב כילדה), וגם ה-grits שמופיע ברשימה (אבל אני אוהבת כמעט כל סוג של דייסה), ולחם תירס, ובייקון, ואוכל מקסיקני, וצלעות, ובאפלו ווינגס, וקאפקייקס, והייתה תקופה שאהבתי טווינקיס אבל נגמלתי, וכו'.

מאכל אמריקאי מזעזע - נשיקות של הרשיז. גם root beer (אבל מתה על בירה שחורה!), וסוסג'ים למיניהם, וגבינות מעובדות, וכרוב ניצנים (שטעמתי רק פעם אחת), ועוגות cream pie ודונאטס של דאנקין דונאטס, וגרייווי.

אגב, עד היום אוכלים אצלנו מק אנד צ'יז (חזרנו לישראל לפני מספר שנים), וזה המאכל האהוב על הבכורה - פשוט יש איזה שניים-שלושה סוגים שהגיעו לישראל ונמצאים בסופרים.
 
למעלה