אוכל אמריקאי

placid1

New member
את מתכוונת לגרסה הצמחונית של פוטין? אני

לא אוהבת פוטין, אבל פוטין מסורתי עשוי עם גרייבי.
 
כן, רק פוטין צימחוני


במונטריאול וגם בברלינגטון בורמונט היה פוטין מעולה... אבל אני מכורה לציפס בכל מקרה אז זה מאכל שמראש מדבר לליבי
 

placid1

New member
גם אני מאד אוהבת צ'יפס מכל הסוגים

French fries as well as crisps למרות יחסי הציבור הלא ממש טובים שלהם. כשהם טובים הם מעולים.
 

Gidi Shemer

New member
במיה

אני אהבתי לאכול כמעט כל דבר. אחד הדברים הבודדים שלא אהבתי זה במיה, בעיקר בגלל המרקם הצמיגי-דיבקי. בארה״ב גיליתי את הגרסה המטוגנת (דרום מזרח ארה״ב). אני אמנם ממעט לאכול אותה כדי להשאיר קצת דם בעורקים, אבל מבחינת הטעם בהחלט היה שינוי הרגלים.
קשה לי להגדיר מעבר לזה כי מאז שעברתי לארה״ב גם הפכתי צמחוני/חצי טבעוני אז המטבח שלי השתנה באופן די תהומי ביחס למה שאכלתי בישראל. יש היום דברים שבישראל היו עולים לי על הצלחת רק כתוספת של תוספת והיום הם מרכז הצלחת שלי ואני מאד אוהב אותם. כאמור, זה לא העניין האמריקאי פה. זה פשוט שינוי תזונה מהותי
 

danakama10

New member
כיום - כלום

כילדה - כל דבר כמעט!
קורן דוג, קורנפלקסים למינהם (אז לא היה בארץ), מוצרלה צ'יז סטיקס, סוכריות סמארטיז, משקאות קלים טעימים (רוט ביר, קרים סודה, דר. פפר), האש בראונז, ממתקים כמו twix,kit kat וחברים, דוריטוס, דונאטס, מקדונלדס, שאו ביז פיצה (כיום צ'אקי צ'יז) שהיתה הפיצה הטעימה ביותר, ועוד ועוד. בקיצור, בזמנו להגיע לארה"ב כילדה היתה חוויה קולינארית משובחת.
כיום, כל הדברים האלו מגעילים אותי/מוקצים מחמת בריאות.

מה שכן גיליתי כבוגרת בארה"ב (ואין לי מושג, אולי זה גם קיים כבר בארץ) זה המבחר האדיר של עלים ירוקים שמגיעים שטופים בשקית.
מאכל אמריקאי מזעזע - לובסטרס, בגלל ששולקים אותם חיים. מזעזע לחלוטין.
 

Fellowship

New member
אנחנו בארה"ב פחות משנה, אבל בינתיים:

הספקנו לטעום מגוון של פנקייקים (החל מאכול כפי יכולת זול ועד לטעימים
),
דיינרים המגישים אומלט העשוי מ 50 ביצים עם תוספות בגובה של הילדים הקטנים,
בדקנו את כל סוגי המזון המהיר שראינו: מקדונלדס, וונדיס, טאקו בל, מגוון מקומות של עוף בציפוי פריך,
סאבווי, דומינוס, דנקן דונאטס, סטראבקס, צ'יז קייק פקטורי, Shake Shack ועוד מגוון מקומות.
הרוב היה כדי להכיר ולעשות וי, הרוב לא מלהיב, לא בריא ולא נחזור לשם,
מהרשימה הנ"ל החריגים לטובה היו הפרפוצ'ינו בסטארבקס, ההמבורגר ב Shake Shack,
ולמרבה הפתעתינו גם האוכל (יחסית) בצ'יז קייק פקטורי (אבל קשה להתאפק למראה העוגות),
אם רוצים משהו מהיר אז כריך בסאבווי הוא בסדר וחלק מהתפריט של פנרה.
לאחר שביצענו וי על הרשתות שעל רובם רק שמענו מישראל (יש עוד כמה שיש לנו כאן באיזור שטרם הספקנו),
כשאנחנו אוכלים בחוץ זה בעיקר במסעדות טובות דרך המלצות ולא בזבל השומני שמעלה.

אוהב
  • אנחנו מאוד אוהבים סושי, יש לנו באיזור כמה מסעדות סושי טובות, אבל כך היה גם בישראל.
  • אנחנו אוהבים חלק מפירות הים, לא מצאנו משהו מלהיב עדיין באיזור, אז בעיקר מקפיצים שרימפסים לבד בבית,
  • צורכים קייל ואספרגוס הרבה יותר מאשר בישראל, יותר זמין ויותר זול (מתקזז עם עלויות הפלפלים
    ),
  • בייקון הרבה יותר זמין כמובן, אבל ממעטים בשל תכונותיו ה"מופלאות"
  • גבינת פטה - התחליף שלנו לגבינה בולגרית, כעת הפטה היא גם המועדפת
  • אוכל מקסיקני (במסעדות, לא יצא לנו להכין לבד עדיין)
  • צ'אקי צ'יז מזכיר את שנות ה 80 בישראל, אבל אני חייב להודות שהפיצה שלהם טעימה.

לא אוהב
  • ניסיתי אוכל הודי מספר פעמים (מכיוון שהריח מעולה), לא אוהב, בעיקר מכיוון שאני פשוט לא אוהב חריף.
  • מק אנד צ'יז - טעמתי את של הילדים, מזעזע, זה לא יכנס יותר הביתה, ננסה לחפש את האיכותיים יותר.

נראה מזעזע וטרם הספקתי לאשר ע"י טעימה
  • כל מיני סוגים של בשר מיובש/משומר שראיתי בסופר.
  • תערובות מוזרות של ממרחים מתוקים שנראים דוחה.

ובאופן כללי כמויות הסוכר והאוכל הלא בריא שיש כאן הוא בלתי נתפס,
שלא לדבר על השימוש המאסיבי (בחלק מהרשתות) בצבעי מאכל לא טבעיים שחלקם נאסרו לשימוש בחלק ממדינות אירופה.
בימי ההולדת המתקיימים בבית הספר, חלק מהשיר Happy birthday to you כולל את השורה המאחלת: Eat more sugar!
היינו בשוק
 

iris mom of two

New member
רק בקשר להודי

יש לי סבולת נמוכה לחריף . מצד שני אני אוהבת הודי, זה בעייתי. אבל אוכל צפון הודי פחות חריף. מצאנו לידינו מסעדה עם אוכל טעים הודי ולא חריף מדי
 

placid1

New member
הבעיה העיקרית מבחינתי עם אוכל הודי זה

ה BO שממשיך כמה ימים אחרי שסיימת לבלוע :)
 

John the Savage

New member
תכין מק אנד צ'יז ביתי

זה אחד המאכלים ההכי פשוטים להכנה:
מבשלים פסטה (Elbow macaroni זה הקלאסי, אבל אפשר גם סוגים אחרים). אני מבשל בערך כוס (או 150 גרם פסטה לפני בישול).

לוקחים חצי כוס חלב ומערבבים פנימה כף גדושה של קמח לבן (אפשר גם טיפה יותר). מוסיפים חצי כפית מלח, קצת פלפל, ותבלינים אחרים לפי הטעם (שום, גרגירי חרדל וכו'). שמים את הפסטה במחבת עם החלב ומחממים. כשהחלב מתחמם וכמעט רותח, מכניסים פנימה כל מיני גבינות. אפשר להשתמש כמעט בכל סוג של גבינה קשה, אבל אני בדרך כלל אוהב חצי כמות מוצרלה וחצי כמות גבינה עם טעם יותר אסרטיבי (לדוגמה צ'דר וכו'). כשהגבינה נמסה זה מוכן.

לגיוון אני לפעמים מוסיף דברים אחרים כגון חתיכות Ham, ברוקולי, אפונה וכן הלאה.
 

Midriff

New member
ואם הילדים רוצים את הצבע "הנכון"

מוסיפים לזה קצת צדר אמריקאי...
 

lamah

New member
תודה רבה

עד עכשיו הייתי בטוחה שצריך לעשות בשמל כהלכתו וכל זה. כמות הסירים כבר הורידה אותי מהרעיון. אצלך זה פשוט: לשפוך חלב וקמח, להוסיף גבינות. נשמע גאוני.
 

Midriff

New member
השיטה שאני מכירה

היא קודם להמיס כף או שתיים של חמאה, ולהוסיף לזה את הקמח ואז להוסיף את החלב ולהרתיח ואז זה מסמיך ומוסיפים את הגבינה. אין לי מושג אם עם או בלי החמאה משמעותי
 

John the Savage

New member
כן, זה היה המתכון המקורי ממנו התחלתי בזמנו

מה שאת מתארת זה בדיוק רוטב בשמל, ובפעמים הראשונות בהן הכנתי את המנה, זה מה שעשיתי. אבל אז גיליתי שאני יכול לוותר על החמאה ולקצר תהליכים וזה עדיין יוצא לא פחות טעים. במיוחד אם משתמשים בגבינות איכותיות.
 
גם האוכל בצ'יז קייק פקטורי

משמין ולא בריא לא פחות מהעוגות - לפחות המנה שאני נהגתי להזמין - chicken madeira

לגבי אוכל הודי - לא הכל חריף. לרוב הבאטר צ'יקן לא חריף, למשל (ומאוד טעים - אם כי יש לא מעט מקומות שבהן נוהגים לקמץ בעוף בבאטר צ'יקן, משום מה).
 
למעלה