אוכל אמריקאי

Fellowship

New member
לצערי אני בטוח

placid1

New member
לא גיליתי שום דבר אמריקאי חדש כי

חייתי בארהב מילדות, אבל כל החסות ושאר העלים הירוקים הרבה יותר מגוונים זמינים מאשר בארץ, בעיקר חסת בוסטון וקייל לסוגיו שאני מאד אוהבת. גם כל מה שקשור למאכלי ים ובשר בקר (בעיקר סטייקים ורוסטביף) איכותי וזמין וזהו, מבחינתי אני מסודרת.

KallaGLP

New member
לא ממש.

לטעמי אוכל ישראלי טעים הרבה יותר. הייתי רגילה לחיות בעיקר על בשר רזה וסלטים ארץ ישראליים ולא ממש מוצאת פה משהו מלהיב מבחינת טעם, שלא לדבר על בריאות. בעיקר משתדלים לאכול במסעדות עם בופה עם הרבה ירקות, כמו סיזלר, אבל עדיין חסר הטעם של הסלט כמו שהיינו רגילים לאכול בארץ. בבית אני כל הזמן מכינה כזה, אך הילדים טוענים שאפילו לירקות יש טעם אחר. גם דגים ומאכלי ים שאני אוהבת, כמו סלמון ושרימפס, לא היה חסר בארץ. סושי לא סובלת בכל מקרה, אבל גם בארץ היה ולא סבלתי.
מאכלים כמו מק אנד צ'יז אני בכלל לא מבינה למה בני אדם אוכלים. אין דבר כזה פסטה בריאה. כן, פסטה עם גבינה או חמאה זה מאוד טעים (לי), אבל לא אגע בזה בחיים. הילדים, למזלי, פשוט לא מוכנים לאכול דברים כאלה, זה לא טעים להם. אם הם כבר אוכלים פסטה, אסור להוסיף לתוכה כלום, רק קצת מלח. פעם היו אוכלים פסטה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות, אך הם לא אוהבים איך שמכינים את זה פה במסעדות, רק איך שאני מכינה בבית. לאחרונה מבקשים את כדורי הבשר ללא הפסטה (חוץ מאחת הבנות שלא אוכלת גם את כדורי הבשר). לאחרונה הם לא רוצים לאכול פסטה בכלל, וזה ממש לא מפריע לי.
מצד שני, הילדים עושים לי את המוות עם האוכל מהרגע הראשון שנחתנו, שום דבר לא היה טעים להם. רצו רק שאמשיך להכין להם בדיוק אותם דברים שאכלו בארץ, ואז עוד התלוננו שזה פחות טעים כי לאותו סוג של מוצרים אין אותו טעם. עד היום יש לי בעיות איתם והתפריט שלהם מאוד לא מגוון.
הדבר הכי מזעזע שטעמתי היה root beer. הייתי מאוהבי הבירה השחורה וזה נראה דומה, אבל זה לא באמת...
בסך הכל אני לא סובלת, מסתדרת, ויש דברים שטעימים לי ויש דברים שבני משפחתי אומרים לי שזה לא אותו טעם שהיו רגילים אליו ואני לא ממש חשה בהבדל או שלמדתי לחיות איתו, אבל שום דבר לא יותר טעים לי מאשר בארץ. אני פשוט רוב הזמן לא חושבת על האוכל שחסר לי ומנסה ליהנות ממה שיש.
מה שבאמת טוב כאן זה הריפיל למשקאות. חוסך הרבה כסף במסעדות.

Fellowship

New member
מה בדיוק הקטע של ה Refill?

איך זה חוסך לך הרבה כסף במסעדות? מתי זה באמת שימושי?
&nbsp
לא נתקלתי במסעדה שבה יש Refill לשתייה (אם כן, עד היום המסעדה ההודית היתה בהפסדים משתיית לאסי מנגו
),
אם לא יושבים במסעדה אלא קונים לדרך (קפה, שתייה קלה וכו'), אז אי אפשר באמת לעשות Refill.
&nbsp
המקום הכמעט יחיד הוא מקומות של מזון מהיר, כמו לדוגמא פנרה או פנדה אקספרס,
שיושבים לאכול ואז אפשר למלא שוב את השתייה הקלה (עד שבמקרה הסתכלתי על הכוס וראיתי כמה קלוריות יש בשתייה הזו והפסקנו).
&nbsp
המקום היחיד כמעט שה Refill היה מעולה היה כשהיינו במשחק NBA,
ניגשתי לקנות 2 שקיות פופקורן, המוכר אמר לי "חבל, תקנה אחד ותעשה Refill כשתסיים"

&nbsp

iris mom of two

New member
כל מסעדה לידינו

יש בה רפיל. ואני מדברת על מסעדות כגון legal seafood שאוכלים שם איטי. כמובן לא כשמזמינים אלכוהול או מנגו לאסי. אבל כן לשתיות קלות כגון קולה, או תה קר (הgoto שלי אם אני לא שותה מים).
&nbsp
עם משפחה של ארבע, שכשיוצאים יוצאים למסעדות ישיבה, זה בהחלט חוסך.
&nbsp
&nbsp

danakama10

New member
אבל לפעמים אתה שותה יותר מכוס אחת בזמן הארוחה

ולכן נוח שיש refill.
למען האמת, זה אחד הדברים שמבאסים בביקורים בארץ. מקבלים כוס קטנטנה, בלי קרח כמובן, ולידה פחית לא באמת קרה של המשקה. וזה במקרים הטובים. לפעמים הכוס הקטנטנה מגיעה כבר עם המשקה בפנים, וזהו, אין refill.

Fellowship

New member
Refill לשתייה נתקלתי רק במקומות של אוכל מהיר

אבל הבנתי מאיריס שזה לא המצב.

danakama10

New member
אני לא חושבת שאי פעם נתקלתי

בארה"ב במקום בו אין refill לשתיה (מדובר על תה קר ומשקאות קלים). גם במסעדות יוקרה, גם במסעדות עממיות וגם בפאסט פוד, לא מצליחה לחשוב על מקום בו זה לא היה.

KallaGLP

New member
ב-99% מהמסעדות שאכלתי בהן עד כה, בכל אחד מהסטייטים

שגרתי או ביקרתי בהם, יש ריפיל, החל ממסעדות זולות ועממיות וכלה במסעדות יוקרה. מה, אצלכם לא?

Fellowship

New member
כנראה שטעיתי.

אנחנו לא שותים שתייה מוגזת כלל, גם כמעט ולא אלכוהול, מקסימום כוס יין (שזה בכל מקרה ללא ריפיל),
משתדלים להמנע לחלוטין משתייה ממותקת, אם הילדים שותים, אז נמנעים משתייה ממותקת נוספת באותה הארוחה.
אחרי שתייה חמה אחת לא יצא לנו לבקש עוד אחת, אז בעצם חרצתי את דין המסעדות בלי בכלל שניסיתי לבקש

כן ביצענו ריפיל בפנרה (התה הקר שלהם טעים, עד שגיליתי שרוב הטעמים כוללים לא מעט סוכר) ואני חושב שראינו שבפנדה אקספרס ובסאבווי גם אפשר.
במסעדות הודיות לא היה ריפיל ללאסי, אז משום מה הסקתי שזה רלוונטי בעיקר לאוכל מהיר.
בסטארבקס תמיד לוקחים והולכים, פעם אחת יצא לנו לשבת שם,
לא היינו בטוחים שאפשר לבקש ריפיל לכן לא היה נעים לי לבקש, גיגלתי וראיתי שמישהו כתב שבעקרון אפשר ל Gold Members,
אבל ענו לו שזה לא בכל מקום ובלא מעט מקומות הבריסטה מסרב ומישהו גם תיאר סצינה מבישה שעשו לו, למרות שאמור להיות ריפיל לכולם (לא רק לגולד) אז ויתרנו.

מה שכן, אנו מבצעים הרבה ריפיל למים, הכי בריא

יש בסטארבקס ריפיל? רק לשתייה חמה או גם לפראפוצ'ינו?
(אני מקווה שלא, אחרת שאני יכול לשבת שם כל היום, וזה לא משהו דל קלוריות, בלשון המעטה
)

הופתענו לגלות ריפיל לפופקורן במשחק ה NBA, יש עוד מוצרים שנהוג לבצע ריפיל שכדאי לדעת?

KallaGLP

New member
אנחנו גם לא שותים משקאות הממותקים בסוכר.

כלומר, המבוגרים בכלל לא והילדים כמעט שלא. אבל כן שותים מים מוגזים ושתייה דיאטטית כמו קולה זירו (כן, זה לא בריא, אבל אנחנו לא מרשים לעצמנו שום אוכל מתוק או פחמימתי, וזה הפינוק היחיד שאנחנו לא מוכנים לוותר עליו). ואנחנו אוהבים לשתות לא מעט עם הארוחה, ככה שהריפילים האלה מבחינתנו הם ממש מתנה.
לגבי סטארבאקס לא יודעת, כמעט ולא שותה קפה, ואם כן - אז לא את שלהם כי לדעתי הוא לא משהו בכלל.
אין לי מושג מה זה פראפוצ'ינו, מעולם לא טעמתי ולא ידעתי שקיים עד שקראתי פה. כנראה שלא משהו שהייתי מרשה לעצמי בכל מקרה. לכן גם לא יודעת לגבי האפשרות לריפיל של הדברים האלה. מה גם, שקפה זה לא משהו שלרוב ארצה בכלל ריפיל שלו, גם ספל אחד אני בקושי מסיימת, אם בכלל.
לגבי משחקי NBA צריך לשאול את הבן שלי, אישית מעולם לא הלכתי לאחד כזה. ובכל מקרה, לא אוכלת פופקורן.

Fellowship

New member
אגב, בריאותית, עדיף לא להרבות בשתייה עם אוכל (ועדיף להפריד)

אנחנו גם לא שותים משקאות מוגזים משום סוג, אנחנו פשוט לא אוהבים וזה עבר לילדים, למעט סודה, שכולם במשפחה אוהבים חוץ ממני.
אבל הבנתי כיצד הריפילים הם מתנה לפי תאורך, תודה על ההסבר.

בנוגע לסטארבקס, אישית אני לא שותה קפה חם כלל ובאופן כללי לא אוהב כמעט שום סוג של שתייה למעט מים,
מה שאני כן אוהב זה מתוק, אבל מבחינת בריאותית מנסה להמנע,
פראפוצ'ינו זה סוג של קפה קר עם סוכר, קרמל, קצפת ותוספות כיד הדמיון הטובה,
כאמור, אני מקווה שאין לו ריפיל

KallaGLP

New member
כן, ידוע לי ולא אכפת לי.

על מתוק ופחמימות לא מפריע לי לוותר כי הם לא חסרים לי (לא שאני לא אוהבת חלק מהם, אבל אני לא מרגישה בחסרונם כשאני לא אוכלת אותם, לפחות לא במידה שגורמת לי להישבר), אך מבחינתי לאכול בלי לשתות הורס לי את כל הארוחה. אני לא פנאטית, אני מקפידה איפה שזה הגיוני לי ולא כרוך במאמץ גדול מדי. במקרה הזה זה לא המצב.
וכן, עכשיו ברור לי למה מעולם לא טעמתי פראפוצ'ינו והתעלמתי באלגנטיות מעצם קיומו. דברים כאלה אינם בתפריט שלי מלכתחילה.

Gidi Shemer

New member
זה בסדר. אין באמת בעיה בלשתות ולאכול ביחד

אני מבין שגם אם היתה, היתה לך הזכאות המלאה להתעלם מזה, אבל האמת היא שאין באמת צורך להפריד.
ובאותה הזדמנות- לא חייבים לאכול פירות על בטן ריקה ואין בעיה לאכול חלבונים עם עמילנים. יש עוד אלפי מיתוסים אחרים, אבל נסתפק היום רק בשלשה

KallaGLP

New member
אלה בדיוק המקרים שבהם יש דעות מנוגדות של מומחים

וקשה לדעת למי להאמין. מבחינה הגיונית, לא רואה שום סיבה שתהיה בעיה לשתות ולאכול ביחד. באשר לפירות לא יודעת, אני טיפוס של ירקות ולא של פירות וכמעט לא אוכלת פירות בכלל. לעומת זאת, לגבי אכילת חלבונים ופחמימות יחד, זה לא עניין של בריא או לא, לפחות מבחינתי, אלא של גורם לרגיש טוב או לא, דיאטטי או לא. יש אנשים שפחמימות, אפילו בכמויות קטנות, אינן עושות להם טוב מבחינת הרגשה או יכולת לשמור על משקל. מבחינתי, שילוב של חלבונים ופחמימות גורם לתחושת כובד נוראית וכאבי בטן. אם אני אוכלת כל אחד בנפרד זה יותר טוב, אך גם אז אני חשה בהבדל: לאכול בשר או מאכל חלבוני אחר לא מכביד עליי כלל, פחמימות טהורות, או אפילו מאכלים שבאופן טבעי מכילים גם חלבונים וגם פחמימות, עושים לי הרגשה פחות נעימה בבטן, יותר כובד. ואם אני רוצה לשמור על משקל, אני יודעת מניסיון רב שנים שהדרך היחידה לעשות זאת היא לא לצרוך פחמימות.

Gidi Shemer

New member
מסכים וחולק

מסכים לגמרי שאם משהו ספציפי (צירוף כזה או אחר או מאכל מסויים או מקרונוטריינט) לא עושה לך טוב, ברור לגמרי שלא צריך שאותו אדם יאכל אותו.
חולק על זה שיש דעות מנוגדות. אין ממש בסיס מדעי להימנעות מצירוף כזה כאקסיומה שלא טובה לאנשים באופן כללי.
אני משער, אגב שאת צורכת פחמימות, לא? גם כשאת רוצה לשמור על משקל. פחות פחמימות, אבל עדיין צורכת, נכון?

KallaGLP

New member
לא, לפחות לא במודע.

אני מניחה שיש מעט פחמימות שאני צורכת באופן עקיף, בגלל אופן הכנת המזון במסעדות, למשל (טיפה רוטב כזה או אחר וכד), אך לא באופן יזום.

למעלה