אוכל אמריקאי

John the Savage

New member
במסעדות רשת, מילת המפתח היא סטנדרטיזציה

המטרה שלהם היא להגיש בדיוק את אותו התפריט בכל מקום. וכשיש רשת גדולה עם עשרות, מאות או אולי אפילו אלפי מסעדות, הצורך לשמור על סטנדרטיזציה גובה מחיר מבחינת האיכות של המזון.

אז כן, כניראה שיש לנו טעם מאד מאד שונה באוכל. אבל אפילו במנות בסיסיות ההקפדה על איכות המוצרים והדיוק בהכנה היא הרבה פחות גבוהה במסעדת שעובדות בשיטת פס ייצור.

כמובן שהעובדה שמסעדה היא לא מסעדת רשת לא אומרת שהיא בהכרח טובה. יש גם דיינרים שמגישים אוכל איום ונורא. אבל אם הולכים לטובות יותר, אין מקום להשוואה בכלל.
 

KallaGLP

New member
אכן, לא מסכימה. אני כעקרון לא מכלילה.

יש כאלה ויש כאלה, ואני לא מסכימה, למשל, שאיכות הירקות בסלט במסעדת רשת בהכרח ירודה ביחס למסעדות שאינן רשת. יש מסעדות רשת שהן יותר היי אנד, ולא מצאתי שום בעיה עם איכות המזון שלהן.
אני כמובן לא מדברת על רשתות כמו וונדיס או Jack in the Box או המקדונאלדסים והדניס למיניהן, כי אלה כולן רשתות ג'אנק פוד מבחינתי.
לעומת זאת, במסעדות שאינן רשתות לא חסר אוכל זבל או סתם אוכל לא טעים או מגוון מצומצם מאוד של מאכלים שיכולים בכלל לעניין.
אבל כמובן שזה עניין של טעם.
 

John the Savage

New member
אכן, אם איכות החסה בסלט

זה הקריטריון שלך לטיב המסעדה, זה מסביר למה נקודת המבט שלך שונה.
 

KallaGLP

New member
ברור שלא רק, אך מגוון וטיב הסלטים, כפי שהסברתי קודם,

זה בהחלט אחד הקריטריונים החשובים לבחירת מסעדה מבחינתי.
ושוב - אני גם אוכלת בהרבה מסעדות שאינן רשת, ובפרט במסעדות המקומיות הטובות אצלנו בעיר, ואני פשוט לא רואה שעצם העובדה שבמסעדה היא ברשת או לא היא קריטריון. מה שחשוב הוא באיזו מסעדה מדובר בכל מקרה לגופו, ולא האם היא ברשת או לא.
ולגבי זה שהטעם שלנו שונה - בהחלט ייתכן, אך האם זה אומר שלעולם לא נוכל להיפגש לארוחת ערב משותפת? אם כן, חבל.
 

John the Savage

New member
לא אוהב את יילפ

האמינות של ההמלצות שלהם היא לא גבוהה, ויש יותר מידי הטיות שמשפיעות על דירוג הכוכבים של המסעדה. אני אמנם גם מסתכל על הדירוג ביילפ וטריפ אדוויזר (ואפילו בגוגל, שהוא עוד פחות אמין), אבל אם אפשר, ההעדפה שלי היא קודם כל למצוא איזשהו דיון על האזור בפורומים של "פודיז" כגון Chowhound.
 

luckydude

Active member
אגב, ביילפ וגם באמזון רצוי להעביר את התגובות קודם

דרך fakespot.com
&nbsp
זה עוזר לנטרל המלצות לא אמינות.
 

lamah

New member
מיין לובסטר

מאכל אלוהי.
מאידך, לא אוהבת בייקון, לא את הטעם, לא את המרקם, ובעיקר לא את הריח כשקובעים לארוחת בוקר באיזה דיינר.
 

GeJuFan

New member
אמממ

pb&J ו-PB&C לפני המעבר לארה״ב לא נגעתי בחמאת בוטנים, אבל אחרי זה למדתי ממש לאהוב את זה.
גם בייבי תרד וארוגלה אלו דברים שלמדתי לאהוב רק אחרי המעבר, פטריות משהו שלמדתי לאהוב בשנה שנתיים האחרונות.
עוף או המבורגר בתוך וופל
יאמ!!
אויסטרס!!! מאד יקר ולא כזה איכותי בארץ, בארה״ב כל הזמן הייתי אוכלת בכלום כסף.
טורקי בייקון! (אין בארץ לצערי
)
יין איכותי ואפילו סביר בכלום כסף ובאותה נשימה, סיידר תפוחים אלכוהולי

בשר עוף, בשר ארנבת, בשר ברווז (שבלתי אפשרי כמעט להשיג בארץ).


מאכל אמריקאי מזעזע? הרשי, צריך להוציא את הדבר הזה מחוץ לחוק!
דאנקין דונטס.
high fructose corn syrup - nuff said


אם כל הבעיות שיש עם המזון שם, האוכל בארה״ב היה לי הרבה יותר טעים. אני שלושה חודשים מהחזרה לישראל ואני ממש מתקשה למצוא מה לאכול, מעט מאד טעים לי (במיוחד הבשר לא טעים לי, כמות הבשר שאני אוכלת ירדה משמעותית).
 

danakama10

New member
אני ממש מופתעת לשמוע את זה

לטעמי, ונדמה לי שזה גם הקונצנזוס, האוכל בארץ הרבה יותר טעים ומגוון.
 

iris mom of two

New member
מה שאותי מפתיע

זה שיש אנשים שטוענים השאוכל הישראלי הוא הכי טעים או האוכל האמריקאי הכי טעים. יש לי הרגשה שזו העדפה שיותר תלויה בהעדפת מקום.
&nbsp
יש אוכל מעולה בישראל. אחת המסעדת האהובות עלי היא מנטה ריי. אבל יש עוד. לפחות נגמלתי מהצורך לאכול מילקי כל פעם שאני בישראל.
&nbsp
יש אוכל מעולה בארה"ב. רק לא במקדונאלדס. אם כי אני מודה ומתוודה, כשמצב הרוח מדוכדך, איכשהו ביג מק עושה לי את זה. הבן לעומת שאר המשפחה סנוב ולא יכנס למקדונאלדס.
 

John the Savage

New member
המקרים היחידים בהם אני נכנס למקדונלדס

זה כשאין באמת שום אפשרות אחרת. לדוגמה בנסיעה ארוכה בכביש מהיר, כשהאופציה היחידה לאכול משהו בדרך זו אחת ממסעדות המזון המהיר.

לגבי אוכל בארץ לעומת ארה"ב, כבר כתבתי את זה המון פעמים באינסוף שרשורים. מסכים לחלוטין. יש אוכל מעולה בישראל, ויש אוכל מעולה בארה"ב. זה תלוי מקום וטעם אישי. מה שכן, הרבה אנשים עושים את ההשוואה בין מסעדות הרשת האמריקאיות בחור שהם גרים בו לבין מסעדות בתל-אביב. זו השוואה קצת מצחיקה.

ומה שכן 2: למרות שאני גר עכשיו בחור, רחוק מכל מטרופולין, כשבשתי הערים הגדולות ביחד גרים אולי 40 אלף איש, אני ממש מופתע לטובה מאיכות ומגוון המסעדות כאן. לא מאמין שבישוב בסדר גודל כזה בישראל אפשר למצוא משהו שאפילו מתקרב לזה.
 

Gidi Shemer

New member
לשמחתי, העיירונת הקטנה שלנו היא ידידותית למשתינים

ורוב המסעדות הפשוטות או בתי הקפה מאפשרים השתנה ללא לקוחות אבל כבר נתקלתי במקומות שבהם הייתי מחפש נואשות את ה- M הצהוב להציל את עצמי.

אני חושב שאכלתי היום בין פעם לפעמיים בחיים במקדונלד. לא הותיר בי רושם עז
 

eladts

New member
לעומת זאת, בוסטון ממש עוינת למשתינים

בהרבה מקומות יש שלטים שמיעדים את השרותים ללקוחות בלבד ובמרכז העיר הרבה מקומות מגדילים לעשות ושמים על השרותים מנעול עם קוד. מה הם חושבים, שכולנו חאפז אל-אסד?
 

John the Savage

New member
במנהטן זה זוועה

ובמיוחד לנוכח העובדה שכשאני מטייל בעיר גדולה אני אוהב ללכת הרבה מאד ברגל. וכשאין שירותים ציבוריים כמעט בשום מקום ... זו בעיה. אני מאמין שבשלב מסויים כבר הכרתי את כל השירותים הציבוריים בעיר.

באחת הפעמים בזמן חיפוש שירותים, הגעתי לאחד המוזיאונים (נדמה לי גוגנהיים). אלא שבכניסה אמרו לי שאני צריך כרטיס בשביל להכנס לשירותים. ומכיוון שאילצו אותי לעמוד בתור לכרטיס כשאני צריך דחוף לשירותים, ומכיוון שלא היתה לי כל כוונה לבקר במוזיאון, השארתי להם 10 סנט במקום ה"תרומה המומלצת".
 
למעלה