אוכל אמריקאי

KallaGLP

New member
כן, בעיקר ירקות טריים.

תפוח אדמה לא, גזר כמעט אף פעם לא.
 

Gidi Shemer

New member
אז את לא נמנעת מפחמימות


עכשיו אני מבין שכנראה התכוונת למה שמגדירים בחוגי דיאטנים לפעמים ״פחמימות״ או ״חלבונים״ מבחינת מנות עשירות בזה או בזה. אני התייחסתי לפחמימות. אם את אוכלת ירקות את אוכלת פחמימות מן הסתם.
למעט אנשים שאוכלים תזונה קטוגנית, וגם שם יש עד 30 פלוס מינוס גרם של פחמימות ביום, אז רוב האנשים צורכים פחמימות והרבה. יש יותר ויש פחות, אבל תמיד יש צריכה
 

KallaGLP

New member
ברור שאם אחד המרכיבים בירק הוא פחמימה

אז במובן הזה אני אוכלת פחמימות. התכוונתי שאני לא אוכלת את מה שמוגדר בטבלאות אבות המזון כפחמימות (כלומר קמחים למיניהם, פסטות, אורז, תפוחי אדמה, תירס וכו'). אבל אפילו מבחינת הרגשה פחמימות כאלה זה משהו אחר לגמרי לעומת ירקות טריים. ירקות טריים אף פעם לא עושים לי תחושה של כובד.
 

Gidi Shemer

New member
כן, כתבתי שזה מה ששיערתי

וכמו שהסברתי, אנחנו שונים ומשונים ולגמרי בסדר למצוא את הצירופים שיותר מתאימים לנו ופחות מתאימים לנו. הבעייות הן עם ההמלצות לכלל לא לערבב בין חלבונים לפחמימות או לאכול פירות רק על בטן ריקה או לא לשתות תוך כדי האכילה הן אלו שאליהן התייחסתי. הן נשמעות לא פעם בעתונים וב- social media אבל הן לא מבוססות
 

KallaGLP

New member
אני מסכימה עם זה שההמלצות הגורפות הן בעייתיות וסותרות,

אך הבעיה היא שהן לא מושמעות רק במקורות שציינת, אלא גם מטעם מומחים לרפואה ולתזונה. לכן, אובייקטיבית קשה יותר לדעת למה להאמין, כי גם ההמלצות של מומחים שונים הן סותרות. וזו גם הסיבה לכך שאני, מבחינתי, סומכת בעיקר על עצמי ועל ההרגשה שלי, עושה מה שנותן לי הרגשה טובה ומתעלמת ממה שלא.
 

Gidi Shemer

New member
אני עדיין חלוק עלייך בהקשר למומחים לתזונה

אני לא מדבר על מי שמגדיר את עצמו כמומחה, אלא על מי שמתבסס על המחקר המדעי
 

KallaGLP

New member
אני מדברת על אנשים שמבחינה מקצועית

הם רופאים או תזונאים, אני לא מתיימרת לדעת אם הם באמת יודעים על מה הם מדברים.
 

adi_2000

New member
בסטארבקס יש ריפיל למשקאות ה"פושטים"

בחמישים סנט למי שלא גולד לקפה חם פשוט (Brewed) או לתה חם, ואם יש לך גולד אז זה בחינם, כל עוד זה באותו הביקור (כלומר שלא עזבת את המסעדה). יש סטארבקסים שפשוט נותנים בחינם בלי בעיות, יש כאלה שמבקשים להעביר את הכרטיס סטארבקס (או לסרוק את האפליקציה) ואז זה עובר דרך הקופה אבל לא מחייב אותך.
אני אוהב לעשות ריפיל אחרי ששתיתי איזה משקה טעים ולרוב מבקש לעשות את הריפיל לאותה הכוס (או שלוקח כוס חדשה ומוזג בעצמי) - ואז יש, לפחות חלקית, את הטעם של המשקה הקודם :)
 

John the Savage

New member
הניסיון שלי שונה לחלוטין

הניסיון שלי הוא שרוב המסעדות שמציעות ריפיל אלו מסעדות רשת. באופן כללי אני בדרך כלל מעדיף ללכת למסעדות שהן לא מסעדות רשת, כך שבמסעדות שאני הולך אליהן זה ממש לא נפוץ. ומעולם לא נתקלתי במסעדת יוקרה שמציעה ריפיל, אלא אם במסעדות יוקרה הכוונה היא לאחת מרשתות של הסטייקיות ה"יוקרתיות".
 

Gidi Shemer

New member
יכול להיות שזה עניין של איזור?

אצלנו, אם תזמין תה קר (מאד דרומי, כן?) בכל מסעדה כלשהיא, כולל היוקרתיות ביותר, תקבל רפיל. אותו דבר לגבי מיצים למיניהם. לא יין כמובן
 

iris mom of two

New member
אני מדברת על המסעדות

המקומיות, לא רשת ולא יוקרה. במסצ'וסטס יש המון מסעדות שהן לא רשת. כמובן כשיוצאים לארוחת בוקר אז מקבלים המון קפה. ברוב המקומות פה הקפה דווקא טוב.
&nbsp
אני גם שותה תה קר, לא ממותק. כך שלא שותים קלוריות וכן יש טעם.
 

KallaGLP

New member
מניסיוני, ממש לא רק רשת.

לא שיש לי העדפה למסעדות שאינן רשת (נהפוך הוא, אם אני לא מכירה מסעדות במקום מסוים, אעדיף להיכנס למסעדת רשת בדוקה מאשר למסעדה שאני לא שמעתי עליה מעולם ולא בטוחה לגבי איכותה), אבל אין לי בעיה עם מסעדות בדוקות שאינן רשת. בשום מקום מעולם לא נתקלתי בבעיות עם ריפיל.
כעקרון, ההעדפה שלי היא ברורה: מסעדות עם בופה או לפחות כאלה שיש להן מבחר סלטים מוצלחים פחות או יותר ומנות בשריות טובות. לא משנה לי אם הן רשת או לא. למשל, בעיר שלנו יש קזינו ענק עם המון מסעדות, ובפרט מסעדת בופה - משלמים פעם אחת בכניסה וזה כולל את כל הארוחה, כולל בופה סלטים עשיר ומבחר עצום של בשרים, דגים ועוד. זו לא מסעדת רשת, אך בהחלט מסעדה לא זולה שנחשבת די יוקרתית, ויש בה ריפיל כמה שרוצים. ככה גם במסעדות המקומיות האחרות, יקרות יותר או פחות. יכול להיות שבמסעדות סופר יוקרתיות ויקרות, לפחות בחלקן, אין ריפיל, אך למען האמת, אדם ממוצע שאינו מיליונר בכל מקרה לא סועד בכאלה לעתים קרובות מדי, אם בכלל. זה ה-1% שהשארתי, כשלדעתי באמת ב-99% מהמסעדות שאכלתי כן היה ריפיל, וביניהן גם כאלה שנחשבו ליחסית יוקרתיות.
 

Fellowship

New member
לנו דווקא יש העדפה למסעדות שאינן רשת

כאשר יש אופציה לבחור בין מסעדת רשת ומסעדה לא מוכרת באותו האיזור,
שולפים את Yelp ומקווים להכיר מסעדה חדשה.
 

KallaGLP

New member
אם יש מסעדה מומלצת באזור, גם לי אין שום דבר נגד.

אבל שמתי לב שלא בהכרח טעם הממליצים דומה לשלנו. אני תמיד בודקת את התפריט עצמו, כי רוב הדברים שמגישים במסעדות הילדים שלי, למשל, לא יכניסו לפה. אני צריכה לוודא שבמסעדה יש דברים מאוד מסויימים כדי שהיא תענה על הצרכים הקולינריים של כל המשפחה. אם הילדים לא איתנו, אנחנו כמובן יותר גמישים, אבל גם אז - אם, למשל, אין בתפריט של מסעדה כלשהי מבחר סביר של סלטים, או שהדגש הוא על מתוקים/פחמימות, לא נבחר בה.
 

KallaGLP

New member
אבל באופן עקרוני, אני לא מבינה למה זה חשוב

אם המסעדה היא ברשת או לא. כל עוד המסעדה טובה ויש בה את המנות שאנחנו אוהבים, ממש לא אכפת לי אם היא ברשת או לא.
מה שאני אוהבת בסיזלר, למשל, הוא שאפשר פשוט לקחת מנת בופה, לאכול מגוון גדול של סלטים, ירקות ותוספות שונים ולשבוע לחלוטין - ממש לא חובה להזמין עוד משהו. אנחנו אוכלים לא מעט בחוץ ולכן איפה שאפשר לאכול יותר בזול - אנחנו מעדיפים זאת על פני להוציא הון על אוכל. מניסיוני, גם פה וגם בישראל, אני נהנית יותר ממנות בסיסיות ולא מורכבות או מתוחכמות, והאוכל במסעדות גורמה לרוב לא יותר טעים לי מאשר אוכל במסעדות עממיות בדוקות. לרוב, למען האמת, הוא פחות טעים לי.
 

iris mom of two

New member
במקרה שלי

אני מעדיפה לתמוך בעסקים מקומיים.
&nbsp
אחת המסעדות הכי אהובה עלינו היא קוריאנית שנמצאת בטריילר. יותר עממי מזה אין. הסבתא היא הטבחית. אבל טעים, וזול ולא רשת. אבל... אני גם גרה באזור שבו אין סיזלרס, ורוב המסעדות הן לא רשת. בעיירה שלי יש לפחות 6 מסעדות אף אחת לא רשת. אני לא כוללת דאנקין לא כמסעדה בכל אופן. דאנקין יש לפחות אחד, נדמה לי שניים
 

KallaGLP

New member
בסביבה אצלנו גם הרוב זה מקומי,

אבל ברגע שנוסעים קצת ומגיעים לאזורים מרכזיים יותר מתחילות להופיע הרשתות.
 
למעלה