מה פירוש "הבנות"? האם תוך כדי השפלת הצד השני?
אני מסכים איתך שלכובש יש בעיה טכנית לעשות הסכם עם אלו שבצדק לא מוכנים להכיר בכובש. אבל הכובש יכול גם לנסות פעם אחת לצאת מהקופסה: למשל לנסות להגיע להבנות עם הצד השני, נניח ע"י מתווכים אירופאיים או מצריים, זאת גם מבלי להשפילו! למשל אפשר לנצל את ביקור ראש הממשלה המצרי מחר (יום ו) ברצועה, כדי להגיע להבנה כזו שבמסגרתה אנו מצידנו נשחרר אסירי חמאס (וכידוע יש לנו לא מעט כאלה) תמורת הסכמת החמאס להודנה ארוכת טווח, ככה ששני הצדדים ייצאו מורווחים, אז למה לא? ולמה להשפיל? חיסולים ממוקדים של בכירי הצד השני ללא משפט (אתמול הגנרל אחמד ג'עברי, והערב שלושה בכירים נוספים במחנה בית חנון), תוך השפלת הצד השני, לא יובילו לשום פיתרון, להפך. מעגל הדמים רק ימשך. מה קיבלנו מהחיסול של הגנרל ג'עברי? אני רוצה להזכיר שהגנרל ג'עברי היה זה שהסכים לעיסקת שליט, שעליה כולנו ברכנו. לולי הסכמת הגנרל ג'עברי, שליט היה עדין בעזה! אתמול הרגנו את הגנרל ג'עברי, אבל הוא הוחלף ע"י סגנו, שכעת ממשיך לנהל את הלוחמה נגד הכובש כאילו הגנרל ג'עברי עדין חי וקיים! זה בעצם שידור חוזר ומטופש של מה שקרה כשחיסלנו בלבנון את מוסאוי, וקיבלנו בתמורה את נאסראלה! המסקנה היא, שצריך לפעול גם עם הראש, לא רק עם הבטן. אבל אנחנו מתנהגים כאילו אנחנו השריף של השכונה, והתוצאות לא מאחרות לבוא, עם שלושה הרוגים בקרית מלאכי, טיל בתל אביב, ועשרות הרוגים בצד הפלסטיני. רוצים עוד דוח גולדסטון? אני חושש מהידרדרות, והכל בגלל העדר אופייני של תבונה ישראלית. הרי כבר היינו בסרט הזה, במלחמת לבנון השניה, אבל מאז לא למדנו כלום. הלואי שאתבדה, אבל לצערי זה לא ממש נראה שהפעם אנו עומדים ללמוד את לקחי העבר הלא רחוק. כל כך חבל.