אולי אתם יודעים

ל' גם מזכיר את זה לא אחת

והוא גם מכיר בפירושים השונים מעמדתו. אני זוכר שהוא דיבר על הסוגיה בברכות ל"ה ד"ה ולקחתי דגני
אבל עכפ בניגוד אליך אינני חושב שזה העיקר אצל ל'. זה כמובן עיקר בדת, אבל תרומתו הגדולה של ל' היא לביסוס הפילוסופי או יותר מדויק המיסטי (במובן הרמבמיסטי) של הדת. חובה לסדר ביסוס זה, לפני שנכנסים לדיון בדת עצמה.

תיקון

אם בכוזרי כתוב שאדם פשוט (בניגוד לנביא) יכול להסתכל במציאות ולהבין ממנה חשבונות שמיים - אז אני לא חושב שירמיהו היה מסכים לזה. הצדק עם ל' שמגנה זאת.

היכן ראית

ש"בכוזרי כתוב שאדם פשוט (בניגוד לנביא) יכול להסתכל במציאות ולהבין ממנה חשבונות שמיים"?
ודווקא ירמיהו בקטע שהבאת, דורש מ"הגבר" שלא יפנה לאדם כדי להיעזר בו אלא יבטח בה' .
וגם הסוגיא בברכות לא תעזור כי ליבוביץ לא טוען שאם תהיה צדיק אז אלוהים כן יושיע אותך.

תורת המשחקים

לא עוסקת בהסתברויות אלא בניתוח מצבים. הסתברות עוסקת בשאלה מה יקרה בפועל.

MORGINSTERN

New member
אנטי-מונותאיסטי, אבל לא רק.

ויש בו משום פתרון (לדעת מיעוט של אנשים בשלב הזה)
תנסה לעבור על הפרקים:4, 5, 10 11, 12, 22, 25, 27, 34, 35,
36, 37, 57, 70, 72, 73, 74, 79, 81, 82, 118, 119, 120, 128.
זה אומנם הרבה, וידרוש להקדיש לכך כעשרים דקות מהחיים.
אבל זה יתן תמונה טובה לגבי משהו שצריך להקדיש לקריאתו כמה שעות טובות. במאמר הזה יש הרבה ישראל אומן והרבה ישעיהו לייבוביץ. הוא חומר מאוד מושקע, ויש בו חידושים. באחריות.

MORGINSTERN

New member
אני העורך, יש מספר מחברים.

אין לי תארים אקדמיים. אני יודע דברים בזכות שיטות לימוד
אלטרנטיביות. השבת אשב על בניית מפתח וחלוקה לנושאים.
המאמר הזה הביא סטיבן הוקינג בסוף שנת 2006 לישראל.

אולי תפרט יותר על הקשר בין המאמר להגעת הוקינג

אגב: קצת מוזר לי שהמאמר קיבל השראה מליבוביץ ומאומן: הרי שניהם מונותאיסטים, ולכן בטח לא יחתמו על חלקים רחבים מהמאמר, ובמיוחד לא על הסיכום שבסוף המאמר (אם כי כמובן זה לא אמור להפריע לעצם ההשראה ששודרה מהם לטובת המאמר). מכל מקום, הרי אומן עדין חי, אז למה שלא תשלח לו את זה, אחרי שגם תספר לו על הגעת הוקינג לישראל בעקבות המאמר, שקיבל את השראתו מאומן. ספר לו את זה, ואולי זה ידרבן את אומן לטרוח לקרוא את המאמר, ואז אולי גם ישלח לך את הערותיו, שתאפשרנה לך לשכלל את המאמר עוד יותר, לא?

MORGINSTERN

New member
בהתחלה 2005-2006 המאמר כלל הערה שהוקינג מת

ולא מפרסמים זאת כדי לא לעורר דיון על הנסיבות שבהם נכתב
ספרו המפורסם "קיצור תולדות הזמן", ודרך כך לא לפתוח את
הסברה שהספר הושתל לתוך התודעה הציבורית כדי לחזק
את רעיון האבולוציה הרעוע. כלומר שבטבע יש התפתחות בלבד.
מספרו "התפתות ותורשה-פרקי יסוד" של ליבוביץ' אני לומד
שכלל לא ניתן לקבוע בהסתמך על המדע שאין
בריאה בטבע. ל' אומר שאומנם אין אנו רואים בריאה בטבע, אך
מאידך גיסא מדע-הגנטיקה לא מסביר את מוצא המינים זה מזה. או במילים של ל':
הוא לא מסביר את ההתפתחות, את הסיבתיות שלה. אם לא ברמת האונטוגנזה,
כל שכן לא ברמת הפילוגנזה. ומכאן הקשר בין הוקינג לליבוביץ'.
פרופ' אומן נכנס לתמונה בגלל רעיון שנקרא "שיווי משקל נאש" מתורת המשחקים.
המאמר מסביר את הקשר בין כל הגורמים הללו.
תושיב את עצמך ותקרא אותו.

Eitan2766

New member
חמאס הוא שלוחה

של איראן והאיסלאם הקיצוני העולה במצרים. המשחק הוא מולם. הנסיון לנפח את ממדיו של האיום האיראני והאיסלאמי הוא הכלי העיקרי בו ישראל משתמשת כדי ליצור דלגיטימציה של משטר חמאס, ולאפשר בעקיפין פעולה יותר אגרסיבית בעזה. מעבר לזה אין לישראל מה לעשות. המשחק מול איראן הוא במגרש של הגדולים. גם ביבי וברק יודעים את זה.

למרות הכל, את ה"משחק" הזה עם הפלסטינים ניצחנו בגדול בפרספקטיבה של 130 שנות התיישבות חילונית בשטחי מדינת ישראל. יגיע מישהו מהחלל החיצון ותספר לו את העובדות היבשות והוא ודאי יגיד לך: "שיחקתם אותה".

למעלה