אולי אתם יודעים

לא במאה אחוז

נשמע כאילו ב90 אחוז או 80 או 70 מה שלא יהיה. אני אומר שאתה לא יכול להעריך את זה. אין בזה שום הגיון. זה לא על שום סקלה של הסתברות. האנשים האלה (עם התאוריות הכלכליות הכבדות) טועים ומטעים. אם היה הגיון העולם לא היה נראה כמו שהוא נראה. אבל העובדה היא שאנשים מתנהגים עם מלא סתירות עצמיות בלי להפעיל את מוחם כמעט כלל. כך נראה לי ואבהיר שאינני מצוי בתאוריות כלכליות אלא רק אומר זאת בהסתמך על ההתנהגות הכלכלית בפועל.

מה רע ב90 או 80 ואפילו ב70 אחוז?

אף אחד לא מציע לוותר על כיפת ברזל למרות שהיו כמה פגיעות ישירות באשקלון ובאשדוד.
ואף אחד לא מציע לגנוז את ספריו של ליבוביץ למרות שהוא נכשל ברוב, אם לא בכל תחזיותיו.

אין שום רע

רק שזה לא מה שאמרתי. אמרתי שאני לא רואה שום חוקיות בענין הזה. אנשים עושים מה שהם רוצים. אתה לא רואה אל מול עיניך איך אנשים מתנהגים ?
באשר לתחזיותיו של ל' - על איזה רוב תחזיות אתה מדבר שהוא נכשל בהם ? דווקא זה מרשים כמה שהוא קורא את המציאות.

אכן אין חוקיות

וזאת הגדולה של תורת המשחקים לתת כלים לחיזוי למרות שאין חוקיות.
גם בפרסום אנשים משקיעים מיליונים למרות שזה לא מדע מדויק, ואין חוקיות. ולא בהכרח גורם לאנשים לקנות את המוצר. אבל ממשיכים להשקיע בפרסום, כי זה עובד. אמנם לא על כל האנשים במידה שווה אבל זה עובד. איך אומרים? מי שלא שם הוא לא קיים.

באשר לתחזיותיו של ל'
לדוגמא התחזית הדמוגרפית שלו.
או התחזית שגוש אמונים יהיו הראשונים לעזוב את הארץ וילכו להתנצר.. עכשיו כולנו רואים מי עוזב את הארץ ומי לעולם לא יעזוב את הארץ.
הוא אמר שכשהימין יעלה לשלטון הוא יכלא את השמאלנים במכלאות כמו כלבים מצורעים...
וגם אמר שהמתנחלים ישתמשו בנשק נגד אחיהם...
הוא הטיף למסירת השטחים באופן חד צדדי, ותראה מה קרה אחרי ההתנתקות.
וכן אמירותיו הפרובוקטיביות שנאמרו בתקוה שיעשו רושם, ויגרמו לשינוי בתודעת הקהל וכדומה, והוא השיג תוצאה הפוכה. אנשים פשוט חדלו להקשיב לו ואף גרוע יותר.
עכשיו תאמר לי היכן הוא צדק באופן מרשים בתחזיותיו?

ראשון ראשון אחרון אחרון

1) אתה בטוח שהתחזית הדמוגרפית שלו לא התממשה ? אני לא. לדעתי באיזור שנות השמונים הערבים היו כאן רוב או כמעט רוב. הוא לקח נתונים ועשה חשבון פשוט וזה מה שיצא. אח"כ היו נתונים חדשים.
1.3) (פשוט כי אין לי כוח לערוך), העיקרון הוא שמי ששם יהבו על אתחלתא דגאולתא - בהחלט עשוי לעזוב את הארץ בעת משבר. לא יודע אם משבר כזה יגיע בסופו של דבר.
2) הוא לא אמר שזה (מכלאות וכו') יקרה בעתיד הקרוב, ולא מן הנמנע שזה עוד יקרה.
3) אני צריך לראות את דבריו המדויקים. אבל שוב אתה מדבר כאילו המשחק נגמר. המשבר עם הערבים רחוק מלהסתיים ואנו נצטרך להגיע להכרעה כואבת. אין כמעט ספק שיעשו כאן מעשים מכוערים.
מעולם לא פירשתי את ל' כפרובקטור. אני חושב שהוא דיבר מהלב. מה לעשות שדבריו לרוב היו נוקבים (אינני מסכים איתו בכל).
לצערי אין לי הכוח והפנאי לעשות רשימה של תחזיותיו של ל'. אני מקוה שאתה סולח לי. אבל הדברים די ידועים. אני חושב של' זה אדם שצריך להקשיב למה שהוא אומר - לא משנה אם התחזיות התממשו או לא - הוא אומר דברים חכמים, וגם אם לא מסכימים לכל - זה אתגר להתעמת איתם. אבל נמשיך ביום אחר ברשותך.

זה שאתה מרחיק את תחזיותיו...

הם לא הופכים לאמת. ואם עשה חשבון וזה מה שיצא לו זה לא תירוץ.
למה את הכמעטים שלו אתה מקבל למרות שהתבדו, ואילו את תורת המשחקים שדי מוכיחה את עצמה אתה שולל?

חס וחלילה אינני רוצה לגזול מזמנך או מכוחך כדי לעשות רשימה מפורטת של כל תחזיותיו שהתממשו.. אסתפק בשלוש ארבע תחזיות מה כבר ביקשתי?
גם אני חושב כמוך שצריך להקשיב לליבוביץ לכן אני נמצא כאן, למרות שאני לא מזוכיסט...

אני ממש לא שולל את תורת המשחקים

אני לא מרחיק את התחזיות שלו, כיון שהוא לא נתן להן את המועד הנוכחי. הוא עשה חשבון ויצא לו נכון לדעתי. בשנות ה80 סביר להניח. וגם אם היה יהודי אחד או שניים יותר - זה קצת לפספס את העיקר להתמקד בזה.
תשמע 3-4 תחזיות ולהגן עליהן זה אומר שהלך לי כל היום ואיך שאני מכיר את עצמי גם כל השבוע. אני אתן לך אחד כדי שתירגע - יגאל עמיר. כמה חודשים לפני הרצח הוא חזה זאת.
יפה מאוד שאתה מקשיב לל', אפילו שאינך מסכים לכל (בלי ציניות).

אז קבל נבואה שלי

אני לא יודע אם ציינתי שאני מפרחי הנבואה. וזו הנבואה:
עם ישראל הולך לחטוף ביממה הקרובה. על שום מה ? על שום שמהללים הם את כיפת הברזל ולא את כיפת איש האמונה.
והלוואי שנזכה למצוות וישתנה הדין בכל אתרא ואתרא.
למען הסר ספק - אינני מדבר אלא מהרהורי ליבי (לא שמישהו חשב אחרת, אבל בכ"ז שלא לבזות שם שמיים אני מוסיף הבהרה זאת).

u r i el

New member
או כמו שאמר נתן זהבי

כיפת ברזל היא הכיפה היחידה שעוזרת .....

כרגע הודיעו בחדשות

שתי רקטות נורו על באר שבע אחת יורטה, ואחת נפלה בשטח הפתוח.
כלומר אחת בזכות כיפת הברזל, ואחת בזכות הכיפה שהיא סמל ליראת שמים.
ונא לא לוותר לא על זו ולא על זו.

פגיעה ישירה באשדוד

ועם כל הצער שבדבר "נבואתי" נתגשמה (במידה כזו או אחרת), ועוד קטון היום.
כֹּה אָמַר יְהוָה, אָרוּר הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בָּאָדָם, וְשָׂם בָּשָׂר, זְרֹעוֹ; וּמִן-יְהוָה, יָסוּר לִבּוֹ. ו וְהָיָה כְּעַרְעָר בָּעֲרָבָה, וְלֹא יִרְאֶה כִּי-יָבוֹא טוֹב; וְשָׁכַן חֲרֵרִים בַּמִּדְבָּר, אֶרֶץ מְלֵחָה וְלֹא תֵשֵׁב. {ס} ז בָּרוּךְ הַגֶּבֶר, אֲשֶׁר יִבְטַח בַּיהוָה; וְהָיָה יְהוָה, מִבְטַחוֹ. ח וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל-מַיִם, וְעַל-יוּבַל יְשַׁלַּח שָׁרָשָׁיו, וְלֹא ירא (יִרְאֶה) כִּי-יָבֹא חֹם, וְהָיָה עָלֵהוּ רַעֲנָן; וּבִשְׁנַת בַּצֹּרֶת לֹא יִדְאָג, וְלֹא יָמִישׁ מֵעֲשׂוֹת פֶּרִי. (ירמיהו יז)

ואתה וטרינר ?

בחייכם רדו מזה כבר. אני אמרתי שאחליף את השם כשאמצא. חוץ מזה כשרשמתי את השם היו לי דעות אחרות, קרובות יותר לל', אבל גם לא 100%. באמת לא שיערתי שהשם יעשה כזה רעש.
בכל מקרה נראה לי שלא קרה שום דבר רציני באשדוד היום. סתם היו שמועות.

אין לי בעיה עם שמות

(אפילו הגנתי עליך אתה לא זוכר?) הפליאה שלי שאתה לא מסכים אתו בדבר כ"כ מהותי כמעט הדגל שלו.

אני לא חושב שזה הדגל שלו

ואני לא חושב שזה ענין מאוד מהותי. אני לא טוען טענה על המציאות אלא על היהדות. היהדות מצווה אותך להאמין בכל מיני דברים, גם אם אין להם הוכחה במציאות שלנו.

למעלה