אול יר: סיכום הצעות נכון ל 01.08.21

• פותח הנושא yel5
  • פורסם בתאריך

בורסה 2008

Well-known member
תודה. את האג"ח אתה מחשב בהנחה שייסחר בפארי?
בקיצור, אני רואה כאן החזר שלא מכסה את השווי הסחיר שנסגר אפילו. השקעה כושלת מאד מבחינתי.

yel5

Well-known member
1. מעריך שהאגח החדש יסחר בפארי. בסיבה - קרן האגח החדש+הון מועדף שווים 90, ושווים פחות משווי הנכסים - מעל 100.
2. למה אתה קורא שווי סחיר? למחיר האגח הלא מובטח האחרון בבורסה? מחיר האחרון היה 18.56 אג. סך התמורות הוא 51.7 אג'. החזר כמעט פי 3.
השקעה כושלת אם קנית האגח מעל 50 אג'. אני רואה כאן השקעה מוצלחת.

בורסה 2008

Well-known member
עזוב אותך, תנקה ריבית נצברת, תנקה שווי תביעות, ואני לא רואה שום סיכוי שהאג"ח של החברה הזאת נסחר בפארי(עדיין אף אחד לא באמת מבין מה קורה עם הנכסים שם ואילו עוד התחייבויות יצוצו)+איך חישבת את שווי המניות והאם הן חוזרות להיסחר?
קניתי ב-ממוצע של 25-30 בערך. לא רואה אותנו מקבלים את השווי הזה בזמן הקרוב.

top102

Active member
אין פה לא 50 ולא 40. החישוב מניח החזר מלא לסידרות עם בטחונות כאשר אנחנו יודעים שאנחנו לא נקבל אותם. בנוסף לאגח החדש אין בטחונות ו הון מועדף נכנס בריבית גבוהה.

yel5

Well-known member
הכל בסדר. מותר לך להיות פסימי ולי אופטימי (או להיפך).
חושב שנקבל קופונים, נזכה בתביעה בגדול ולא מודאג אם האגח לא יסחר בפארי ובלבד שלנכסים שווי מעל 100. אשמח גם להחזיק 40% ממניות החברה.

בורסה 2008

Well-known member
אני אשמח להוציא את הראש הבריא שלי מהמיטה החולה הזאת במחיר סביר ובמהרה, ולכן אני מקווה שההחזר המיידי יהיה כזה. אאחל המון בהצלחה כמובן למי שמעוניין להמשיך את הרומן הזה.

top102

Active member
אני מסכים בזה איתך. יש בהצעה מסלול מזומן. צריך לשפר את זה ולהתמקד בתביעות. המסלולים עם הון מועדף יכולים להשאיר לנו אפס אם השווי של הנכסים ירד ו הבעל בית יחליט לפרק את החברה.

Tazz

Active member
פשוט לא יאומן.... אין מילים אחרות. ההצעה הגרועה ביותר.
איך זה יתכן שכולם הצביעו בעדה? מה אף אחד לא רואה את המספרים והתנאים המשפטיים?
המוסדיים עד כדי כך עיוורים (לא רוצה להשתמש במילה קשה יותר)?

המניות לא שוות כלום. וגם האג"ח לא.

top102

Active member
יש שם מסלול מזומן. זה עדיין לא סופי ויכול לגרום לאחרים לשפר את ההצעות. אני חושב שאנחנו לא רואים את כל התמונה ומוסדיים כן.

בורסה 2008

Well-known member
זה אכן רק אישור אינדקטיבי לפי מה שראיתי. יש עוד מקום לשיפור, אך לפי הסיבובים האחרונים, לא הייתי תולה בזה יותר מדי תקוות.

top102

Active member
אם יצליחו להגיע ל 30 אג מזומן ופארי ב ג יהיה טוב. לפי דעתי זה אפשרי. אני חושב שצריך להגיד לכל המציעים שלא רוצים אגחים. רוצים רק מזומן.

Tazz

Active member
מה יש לעשות עם המזומן? עד שאג״ח ג לא יסדרו את ענייני המלון כנראה שלא תהיה חלוקה של המזומן כי זה יבוא עתידית על חשבון הנשיה הלא מובטחת שלהם.

כרגיל בתזמון המקרי של החברה והנאמנים, בדיוק לאחר פרסום תוצאות ההצבעה, נזכרו לפרסם שאין פארי מלא באג״ח ה׳ ותשאר שם נשיה לא מובטחת בסכום לא זניח של כ-20 מ׳ דולר. כנראה יותר עד שתתבצע החלוקה בפועל. לא ידעו את זה עד עכשיו?

איך יגיעו לפארי ב-ג׳? באיזה תרחיש בדיוני פתאום יקבלו הצעות של 100 מ׳ דולר יותר מההצעות הנוכחיות? גם האמנו שישאר עודף באג״ח ה׳...

top102

Active member
מה יש לעשות עם המזומן?
מה האלטרנטיבה אם החברה לא רוצה להתחיל בתהליך של מכירת נכסים. יש לי עדיין שאריות של אמפל מלפני 10 שנים. נכון קיבלנו תמורה אבל זה עוד לא נגמר. אני לא רוצה את זה פה. צריך לסגור את הסיפור הזה.

Tazz

Active member
מה יש לעשות עם המזומן?
מה האלטרנטיבה אם החברה לא רוצה להתחיל בתהליך של מכירת נכסים. יש לי עדיין שאריות של אמפל מלפני 10 שנים. נכון קיבלנו תמורה אבל זה עוד לא נגמר. אני לא רוצה את זה פה. צריך לסגור את הסיפור הזה.
האלטרנטיבה זה אג״ח עם קובננטים נורמלים ומח״מ סביר של 4-5 שנים שיאפשר להתקדם בשאר החזיתות במקביל (תביעות נגזרות, מלון דניזן, נושים נוספים) ולסיים את הסאגה פחות או יותר באותו זמן ולחלק את התמורות. אם יהיה סחיר עוד יותר טוב.

top102

Active member
אף אחד לא הציע את זה. וגם מה ההבדל בין אגח הזה לאגח חדש? זה אותם נכסים שאף אחד לא יודע כמה הם שווים. לא ברור אם האגח הזה יהיה סחיר ואז בכלל זה בעיה. אני חושב שנשמע יותר פרטים בהמשך. לא ברור לי למה ההצעה התקבלה על ידי כולם.

yel5

Well-known member
אני שמח לגלות שתחשיב היועץ הכלכלי במצגת שפירסם היום במאיה תומך בהנחה שלי. אגח ה יפרע קרוב לפארי. יקבל 96.4 אג'.

1629388272269.png

משמעות: אם גם ג יפרעו קרוב לפארי, כל התמורות מהצעת ספרוס יועברו אלינו, נושי הלא מובטחות.

נערך לאחרונה ב:

Tazz

Active member
אני שמח לגלות שתחשיב היועץ הכלכלי במצגת שפירסם היום במאיה תומך בהנחה שלי. אגח ה יפרע קרוב לפארי. יקבל 96.4 אג'.

צפה בקובץ המצורף 31095

משמעות: אם גם ג יפרעו קרוב לפארי, כל התמורות מהצעת ספרוס יועברו אלינו, נושי הלא מובטחות.
אתה יודע רק שהפארי של אג״ח ה׳ הוא כרגע 104 אג׳ לפני ריבית פיגורים. עד החלוקה יעלה עוד וצריך לראות מה הדרישות שלהם. מתנצל, אבל לא חושב שאתה צריך לטפוח לעצמך על השכם. כי הפער יהיה מעל 20 מ׳ דולר, וזה ממש לא יהיה מהמקרים שאני אשמח להגיד ״אמרתי לך״.

yel5

Well-known member
אתה יודע רק שהפארי של אג״ח ה׳ הוא כרגע 104 אג׳ לפני ריבית פיגורים. עד החלוקה יעלה עוד וצריך לראות מה הדרישות שלהם. מתנצל, אבל לא חושב שאתה צריך לטפוח לעצמך על השכם. כי הפער יהיה מעל 20 מ׳ דולר, וזה ממש לא יהיה מהמקרים שאני אשמח להגיד ״אמרתי לך״.
טיפה סדר. הפארי רלבנטי בערבון מוגבל. אם ל ה משועבד דניזן 1 ובגינו יקבלו 96.4 אג אז הפער של 7.6 אג (104 מינוס 96.4) דינו כדין האגח הלא מובטח. בנוסף, המובטחות יצטרכו לשאת בנטל ההסדר והנציגות. אני כן טופח על השכם כי נזרקו פערים של עשרות מיליוני דולר (וראיתי גם הערכה של מעל 100M$) בין התמורה מהשעבודים למובטחות לחוב הפארי כלפיהם. בינתיים ההר הוליד עכבר או באופן יותר מדויק בא נראה מה הפער בין שווי המלון לפארי ג, אם קיים בכלל.

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
אהי מסכים עם טאז פה. הנכס של ה' מלכתחילה היה צפוי לתת כיסוי גדול יותר משל ג', כך ש לצערנו כנראה צפוי פער לא קטן שיישאר מסדרה ג'.
אני מעריך את הנסיון שלך להישאר אופטימי חסר תקנה, אבל האמת היא שלאורך כל הדרך בקושי היו התפתחויות חיוביות. רק חדשות רעות על חדשות רעות, והכסף נראה שיגיע אלינו לאט ובמנות קטנות מאד.
אשמח להתבדות.

למעלה