אומץ!!!!

אומץ.......

לאומץ אין פחדים ולא איכפת לו מה האחרים חושבים , אין לו שום דעות קדומות אין בו מחסומים....

spectacular

New member
אומץ.

כשיש פחד צריך אומץ כדי להתגבר על הפחד. פחד גדול- צורך הרבה אומץ. אומץ זה לדעת שאולי נצליח ואולי נכשל, בפחד גדול ואומץ גדול-הצלחה גדולה או כשלון גדול. אם לא ננסה-לא נצליח המחשבה היא שאם לא ננסה אז גם לא נכשל. אבל אם לא ננסה ולא נצליח אז נכשלנו,בין כה וכה. אם ניסינו ונכשלנו-אז לפחות ניסינו.קל להגיד וקשה לעשות. היה לי אומץ גדול ולקחתי סיכון גדול. נכשלתי והתרסקתי,ואיבדתי את האומץ. לא העזתי יותר לקחת סיכונים.והרגשתי מתה. אני מרגישה שאני מוכנה שוב להשתמש באומץ. אני ממש פוחדת. אבל זה מרגיש לי נכון,כמו התעוררות לחיים. תודה לכם,שנתתם לי פה מקום להסביר לעצמי דברים. זאת העצמה אישית?

Deerest

New member
לא מספיק.

האומץ לבדו לא מספיק. זה רק הדלק. צריך גם את הנהג. אם נשתמש בדימוי מ... עולם הרכב למשל, אז נהג שלא יכול לשלוט במכוניתו החזקה סופו להתרסק. גם אם מדובר באומץ ללחוץ על דוושת הגז. אם האומץ משולב ב..נניח שיקול דעת, זה יכול להיות צרוף מצליח.

spectacular

New member
אומץ זה אומץ,

שיקול דעת זה שיקול דעת, למה לערבב? נהג שלא יכול לשלוט במכוניתו החזקה ,אל לא לנהוג בה, עדיף שילך ברגל. נהג שלא יכול לשלוט במכוניתו החזקה, אם יש לו גם שיקול דעת, כנראה באמת לא ינהג בה לעולם, היא תעמוד בחניה, כדי שהוא לא יתרסק. סתם השתעשתי בדבריך לכאן ולשם...

spectacular

New member
לחצתי "שלח"... ../images/Emo41.gif

התגובה שלי הופיעה פעמיים,אפילו שלחצתי"שלח" רק פעם אחת, לפעמים התפוז משתגע... נראה לי שאין כפילות,עשית סדר?

אההה, או קי...

יכול להיות שעשיתי סדר, יש לי עוד כמה פורומים והיתה, עדיין, יש בעיה בתפוז אז עשיתי אתמול סדר בכמה מקומות, יתכן שגם כאן... מה שלומך?

spectacular

New member
../images/Emo39.gifהכל יופי ../images/Emo39.gif

מרגישה אופטימיות, יש לי פרץ של יצירתיות ואני עובדת על דברים חדשים, מזג האויר קר ומושלג ואני הרבה בבית,אבל זה כיף, הסתדרו כמה דברים שהיו תקועים,וזאת הקלה, מחכה לתשובות בקשר לעבודה,וזאת תעלומה... וזהו, מה קורה איתך? עסוקה,ומתרוצצת?

כן, עסוקה וגם מתרוצצת

תרתי משמע... "פרץ של יצירתיות"... איזה כיף כשזה מגיע... ואיזה באסה כשהיא הולכת... מה את אומרת? אני לפעמים יושבת המון עד שהיא באה... עושה איתי סיבוב קצר וטראאאאחחח, נעלמת...

Deerest

New member
פתק קטן

שמעתי שלשלמה המלך היה פתק קטן שבו הוא הביט כשהיה עצוב לו. בפתק היה כתוב: זה בר חלוף. הוא הביט בו גם כשהיה שמח.

spectacular

New member
יצירתיות.

אם היצירתיות בורחת,לפעמים זה לא הזמן, יש טריקים להגברת היצירתיות,לפעמים זה עובד: להתחיל דבר חדש, לעבוד על כמה דברים במקביל ולפזז בינהם, אוירה נכונה במקום העבודה,מאוד אינדיודואלי- עם מוזיקה,בלי,שקט מוחלט,או לא,טלפון מנותק,וכדומה. התרעננות מחשבתית:ללכת לעשות משהו מהנה בלי להרגיש אשמה, לחשוב איזה כיף יהיה המוצר המוגמר ושדבר חדש מחכה לנו מיד כשנסיים, עוד משמעות לביטוי-עקרון הרצף, מה את יוצרת?

spectacular

New member
נשמע מעניין

איך ידעת שזה זה, שזה מה שאת רוצה לעשות, יש הרגשה וגם מחשבה, זה בא לך ביחד או למשל רק הרגשה קודם? אני שואלת כי אני לא מבינה למה עד היום אני מתבלבלת, ולא בטוחה מה אני רוצה לעשות, מה זה פתאום אני לא רוצה לעבוד במקצוע שלי? עבודה בטוחה ,מכובדת...בלה,בלה,בלה, נראה לי שבגילי הייתי צריכה כבר להיות בטוחה, אני מפחדת שאף פעם לא אהיה בטוחה, ואני פוחדת לחלום בקול כי אם אני אכשל הפעם, אז שזה יהיה בשקט, אבל אני הרי לא אכשל ,אצליח הצלחה מוצלחת ,וזהו.

לא ידעתי כלום...

זה קרה לגמרי במקרה, ידעתי רק דבר אחד... את מה שעשיתי לא רצית לעשות יותר. עבודה מכובדת בלה בלה בלה... (נשמע מוכר?...
) חלמתי בקול רם, אמרתי שנמאס לי...זה היגע לגמרי במקרה, הלכת ללמוד את זה ולא היה לי מושג מה זה... ותוך כדי לימודים התברר לי שזה משלב את כל מה שיש בי... הצלחה או כישלון, הן עניין של התיחסות... בד"כ יש מספר כשלונות כמספר ההצלחות, כמו שיש אותו מספר של עליות וירידות... יש הרבה "כשלונות" בחיי שניצחתי ובגדול!

למעלה