אומץ!!!!

לב מלבלב כשהוא אוהב...

חשיבה זהירה? מזהירה? חשיבה מונעת פגיעה? יכול להיות שהיא טועה? מה זו חשיבה בעצם? למה נדמה שהיא מגנה?

spectacular

New member
חשיבה.

החשיבה משפיעה על הצורה בה פועלים, חשיבה יכולה להגן-מנגנוני הגנה. אני באמת לא יודעת מה זה בדיוק חשיבה, דמיון,תוכניות,אמונות,שכנוע עצמי, הבנה, יכול להיות חשיבה טועה, לפעמים קשה להוכיח,או אי אפשר.

חמודה...אנחנו כולנו מטיילים ביחד

ראי/ו את השיחות האלה כטיול משותף שבו אנחנו פוגשים נופים לא מוכרים, מסתכלים, מתבוננים, (שזה לא אותו הדבר..), מתקרבים, לפעמים אולי נבהלים, מתרגזים, שמחים וממשיכים... חשיבה אינה מנגנון הגנה. חשיבה היא הדבר הכי חופשי שיש בתנאי שלא הפך למנגנון... מנגנון אינו חושב. ------- אני רוצה לבקש ממך לנסות ולמצא דוגמא לכך שחשיבה יכולה להגן. ז"א, מיקוד נקודתי על מצב שבו עצם החשיבה הגנה באופן פיסי...

spectacular

New member
אוהבת לטייל,../images/Emo140.gif

אני אלך רחוק-הליכה על גחלים לוחשות בלי לקבל כויות,בכח המחשבה, אני לא יודעת לעשות את זה, ואין לי דוגמא על עצמי. אחזור ברשותך למנגנון הגנה- לדעתי זאת חשיבה שעשויה להקל את ההתמודדות עם חויות קשות, ואני מבינה למה את מתנגדת לקרוא לזה חשיבה, אבל כל עוד אין כוחות נפש להתמודדות, החשיבה הזאת מגנה בפני התמוטטות. אני מסכימה שזאת לא מחשבה של בניה, אלא של עצירה. בענין חשיבה שיוצרת מציאות, אני מבינה שאפשרי, האם ניתן להוכיח את קיומה?

1234ab

New member
מסכימה מאוד אביבה

בתקופה האחרונה כפי שאמרתי כבר אני מרגישה "מבולבלת" והאמת אני מרגישה יותר "קלה" יותר "זורמת" לפעמים הבילבול גורם לדברים נפלאים להתרחש....

deerest !, אם אומץ זה מה שאתה אומר

ואני מסכים איתך....אז האומץ משמש לא פעם לרועץ ! אני,באומץ,או איך שלא תקרא לזה,שאלתי לא פעם שאלות לא ממש אינטימיות, וקיבלתי תשובות בצורה של 4 עד 6 שאלות ! אז אולי,אני תוהה,לפחות במערכות יחסים שבינו לבינה,ובינו לבינו,ובמ'ע יחסים אינטרנטיות,צריך לעיתים לוותר על חלק נכבד מהאומץ שאתה מדבר עליו,רק על מנת שהשיחה תמשיך לזרום,ולא תעצר..... מה אתה אומר ? יום נעים לכולנו.

אתה לא שואל באומץ...

השאלות שלך לא נובעות מאומץ... הן נובעות ממקום אחר לגמרי, ואני לא אומר לך אותו. אתה תצטרך למצא אותו אצלך.... יום נעים

אביבה ! גם הדעה שלך היא דעה שיש

להתייחס אליה בכובד ראש...... אני את עצמי מכיר טוב יותר מכל אחד אחר-כולל זה שעשה אותי. (הכוונה לאבא שלי) ואני בכלל לא טורח לחפש שום "מקור אחר",מכיוון שאני לא מסכים איתך, חוסר הסכמה ידידותית ולגיטימית,שבאה ממקום חיובי ! כל התשובות שלי נובעות ממקור ספונטאני לחלוטין,עם כל השלילי שבחפזה.. ספונטאניות היא אומץ..... חומר למחשבה....אביבה !

וחוץ מזה אביבה ,למה "חידות" ?

יש אתר מיוחד לזה באינטרנט. אם מנהלים דיון,אפשר לנהל אותו באופן מעט יותר פתוח,ולא סגור לגמרי. אנחנו לא משחקים כאן "פוקר קאריבי".

Deerest

New member
הזנה הדדית

אם תקח מקרופון ותקרב אותו לרמקול של אותו מגבר אליו המקרופון מחובר, מה שיקרה הוא זה: אותות היוצאים מהרמקול (בתחילה הם מאד חלשים ורק המקרופון מסוגל לקלוט אותם) יועברו באמצעות המקרופון, יוגברו ויצאו חזקים יותר דרך הרמקול, יקלטו שוב במקרופון... עד שרכיב מסויים במערכת יקרוס. מותר האדם מן המערכות האלקטרוניות הללו שבידינו האפשרות לבחור אם לקרוס או להתעצם.

DEEREST,תודה,מדהים..תודה על שאתה

עוזר לי להבהיר את דבריי. קוראים לתופעה "פידבק",וזה ממש כמו לחבר מצלמת וידאו לטלויזיה,ולצלם את הטלויזיה. אם אני שואל שאלה,ואחר עונה לי ב,4 שאלות במקום לענות לי,זה ממש זה ! תודה לך,מדהימה הדוגמה שהבאת.

Deerest

New member
עכשיו

אחרי שקראנו וכתבנו על אומץ, מישהו מוכן לכתוב על עצמו בהקשר לתכונה זו? האם יש/היה בי אומץ ואיך זה ה/מתבטא? לדוגמא: אני חושב שהשינוי שחל בי ב 3 שנים האחרונות מעיד שהייתי מאד אמיץ להחליף את תכונותי המעיקות והיום אני מרגיש ש... השמיים זה הגבול.

אפשר להתחיל במשהו הרבה יותר פשוט...

שימוש בשם ולא בכינוי... מעבר מכינוי לשם מצריך אומץ... הוא עושה משהו... דירסט... עדיין לא התחלנו לדבר ולכתוב על אומץ... אין מה למהר, זה לא קורה כל כך מהר.... אין צורך לכתוב על אף אחד. כשאתה מרגיש אומץ אתה מרגיש אומץ... כשאתה מרגיש פחד אתה יודע שזה פחד... וכשיש לך יד יש לך יד.אין צורך להגיד כל הזמן יש לי יד... כשיש צורך לדבר על זה... זה עדיין לא כאן...

Deerest

New member
ראיתי את זה מגיע.

אבל אני יודע שעדיין אין לי את האומץ להשתמש בשם. אגב, המרחק ביניהם מאד קטן. (הנה... קצת מאמץ מצדי)

DEEREST,אתה "איש המיסתורין" בשבילי

ולא ישנה לי מה שמך האמיתי. אצלי איש המיסתורין,מתקשר לבחור שאני מעריץ,ומאד מחבב. תמיד הסתכלתי פנימה,כל השאר היה בגדר "התגרות". ערב טוב לכולנו !

האומץ שלי...

אני גרוע בלתת דוגמאות וגרוע בלהסביר אך יכולה בהחלט לתת דוגמא מעצמי אחרי מלאן תלפים שנים של זוגיות גרוע הפחד לסיים את הזוגיות הזו היתה גדולה שלושה ילדים, חובות, והפחד בכלל להתחיל להזיז דברים, לחיות בבועה היה לי הכי נוח שנתיים עברתי שינויים עם עצמי ויום אחד קיבלתי "אומץ", להתמודד עם הפחדים להתמודד עם כולם ובמיוחד ההתמודדות עם עצמי ביום שקיבלתי את ה"האומץ" עם כל הקשיים וכל הכאב יצאתי מהזוגיות הזו ה"אומץ" עדיין קיים אצלי להמשיך לשנות, להמשיך לבנות את עצמי להמשיך להיות - אני עצמי

Deerest

New member
אני יכול לתקן משהו?

במקום: ביום שקיבלתי את ה"האומץ" היה מתאים יותר: ביום ש"קיבלתי" את האומץ.

אומץ

אומץ / ר. קיפלינג אם תחשוב כי תיפול, כבר נפלת אם תחשוב בלי היסוס, וניצלת אם תרצה לנצח ותאמר "לא אוכל" הן ברור שבחרת בקל שבקל. אם תאמר כי אבד, הן תאבד בוודאי כי כל איש בעולם התוסס והחי הרוצה להגיע לתרועת ניצחון לא יגיע אליה בלי תרועת הרצון. זהו חוק עולמים לנמשל ומושל ופשוט הוא החוק, ואיתן מברזל החלט כי תוכל – רצונך אז מושל עליך יגן חוק איתן מברזל. מלחמות העולם לא תמיד מבקשות את האיש החזק וכתפיו הנוקשות אם תמיד, אז תמיד ינצח בכל רק אותו האדם החושב כי יכול. שיהיה לכולם יום נפלא

למעלה