תגובה
אחת הבעיות העיקריות של השרשור הזה היא הניסוח הגרוע של ההודעה הראשונה שנכתבה על ידי עבדך הנאמן. ברור שאונס הוא אקט של דיכוי וניצול. כוונתי היתה שלא מדובר בהכרח באקט של דיכוי וניצול מעמדי-קולקטיבי כלפי הנשים, אלא בהתנהגות (פסולה לחלוטין) של פרטים מסוימים, תוך כדי ניצול ודיכוי של קורבנות תמימים. המקבילה שלך לא מתאימה, מכיוון שיש כאן עבירה על אחד התנאים שהצבתי, שתהיה משיכה בין הקורבן לתוקף. אם אישה פוגשת גבר בסופרמרקט, ומוצאת אותו מאוד מושך, זה עדין לא אומר שהיא תיאות לקיים עימו יחסי מין למחרת כשיפגשו בסימטה, ואם מדובר באנס חלאת אדם, אז סביר מאוד שמעשה אונס יותיר בנפשה צלקת מאוד גדולה. לעומת זאת, הרבה פחות סביר שגבר שפוגש בסופרמרקט אישה מאוד מושכת, יתנגד למחרת, לכשיפגוש אותה בסמטה חשוכה, לקיים עימה יחסי מין, ולכן סביר פחות ש"תאלץ" לאנוס אותו ובכך לפגוע בו. הדוגמא ניסתה להסביר מדוע אונס הוא חוויה כה קשה עבור נשים. מן המפורסמות הוא שאונס הוא כמעט כמו רצח (ויש שיאמרו שהוא חמור כמו רצח ואף חמור יותר, אני לא יודע כמה אני מקבל את ההחמרות האלו). והשאלה היא - למה? הרי בסה"כ מדובר ביחסי מין, שהם אקט חיובי, בכפייה, שהם אקט שלילי. כלומר, למה ברוב המקרים יחסי מין כפויים עבור הקורבן גרועים בהרבה אפילו משוד מזוין? אני טוען שהסיבה היא בעיקרה אבולוציונית, והיא נובעת מחשיבות הסלקציה בבחירת בן הזוג של הנקבה, ומהעובדה שיש לה המון להפסיד מיחסי מין כפויים. אנשים אחרים חושבים שהכאב הרב נובע מההשפלה, הדיכוי, הניצול והפחד. אני מקבל את ההסבר הזה, אבל טוען שזה לא מספיק על מנת להסביר את הייחודיות של האונס, במיוחד כשזה עולה בקנה אחד עם דברים שאנו יודעים על אסטרטגיות רבייה. יש החושבים שדבר זה עושה אותי שוביניסט. בנוגע לגיל הנאנס - כן, בוודאי שזה שונה. מיניות בפרט ותפיסת עולם בכלל של ילד היא עולם שונה לחלוטין, שאני לא מבין בו דבר וחצי דבר. לצורך העניין, גבר, אישה וילד הם שלוש ישויות שונות לגמרי. אנחנו עוסקים כרגע בבוגרים. אקט בו גבר פוצע בכפייה איבר מין בריא של גבר אחר הוא מעשה אלימות קשה, אני לא בטוח שאני יודע איך לתייג אותו. אני לא חושב שזה ממש קשור, בכל מקרה.