אוקיי, חברה, הינה דיון

אוקיי, חברה, הינה דיון

מלאכית החליטה להזרים מים ליובש של הפורום
אז ככה - הנושא הוא שמירת נגיעה. א-ב-ל! לא רק מהצד ההלכתי שלה. אני אתחיל בנקודה אישית קטנה - היה לי חבר שנתיים, נפרדנו אתמול. מה שהכי הפריע לי זה שמאד מאד מאד רציתי לשמור נגיעה והילדון לא הסכים. להיפך - הוא דווקא היה בא ונוגע בי. ממש מכריח אותי להפסיק עם זה. היו לנו כמה שיחות על זה שבסופן החלטתי שאני שומרת נגיעה ו-ז-ה-ו, אבל בפועל מה שקרה זה שבמפגש הוא היה עושה לי פרצופים עצובים מאד ונהיה מדוכא מאד. או שהוא פשוט לא היה שם על ההחלטה שלי ועושה כל שביכולתו כדי שאני אגע בו. זה הרגיז אותי. איפה קצת כבוד להחלטות של בן אדם? אני מבינה שקשה לך (נו, מי יכול לעמוד בפני?
) אבל תשתלט. קצת. בשבילי... אני הרגשתי מגעיל עם עצמי. והקטע זה שלא היה לי קשה להיות שומרת נגיעה. הוא פשוט סיכל את כל מה שרציתי. נכון לא פייר? תודו! זהו. עד כאן סיפור אישי
בכל-אופן - להיות (שומר נגיעה) או לא להיות? למה אתם חושבים שזה טוב? למה אתם חושבים שזה לא טוב? (ודיברתי עם המון בחורים חילונים שאמרו שזה דווקא טוב מאד <נו, בטח, אתה תיגע בכל העולם אבל כשזה בא לחברה שלך אתה רוצה שהיא תהיה "נקייה"..>). מה עושים כשצד אחד רוצה והשני לא מסכים? אם מגיעים למסקנה שזה טוב - איך עושים את זה קל יותר?... אני יוצאת מנקודת הנחה שהרבה יותר קל לשמור נגיעה עם מישהו שמעולם לא נגעת בו, מאשר להתחיל לשמור נגיעה עם מישהו שכן נגעת בו. טוב, מחשבות לכאן
(ושוב - לא רק מהצד ההלכתי של העניין, כי את הצד ההלכתי כולנו מכירים). יום מקסים

tamarhp

New member
ווואיי

תגידי, צירוף מקרים או שיתוף פעולה?? בפורום השני שאני נמצאת בו, בני עקיבא, הועלה דיון כזה רק אתמול-שלשום!! בדיון הזה אמרתי שהייתי עושה כמוך - הייתי נפרדת ממנו. אם המשיכה היא כל כך חזקה והוא לא יכול להשתלט על עצמו, אני לא בטוחה שהאהבה היא כל כך "טהורה". הוא ריך לדעת לכבד את הרצונות שלך, יותר מכל דבר אחר. זה דבר הכרחי בחיי נישואין. אני ממש מעריכה אותך על הצעד שעשית.

התולעת 1

New member
יש אדם שאוהב את עצמו

אם באמת היה לו אכפת אלייך ,לא היה נוגע בך. מכיוון שהוא אוהב את עצמו לכן הוא לא הצליח להשתלט אל יצרו אין היום אהבה בחוץ החליפו אות ת..ב שזה נקא תאווה. הוא אוהב עצמו ולא אותך מאנשים כאלה צריך להיזהר. אלה אם כן הוא יחלית ללכת לשעורי תורה רק זה יכול לעזור.

וואי, וואי, תירגעו../images/Emo13.gif

קודם כל בל נשכח שהבחור לומד בישיבת הסדר. אז ככה ששיעורים לא ממש חסרים לו. ואני לא מסכימה עם מה שאמרת. היה לי פעם חבר חילוני שממש ממש כיבד אותי בקטע הזה. לא תאווה ולא כלום. עניין של כבוד לזולת. אבל זה היה רק קטע קטנטן מהשאלה שלי...

התולעת 1

New member
קודם כל ,תורה לומדים עלמנת לקיים

לא לימדו אותו על איסורי נגיעה לםני חתונה? אם לא, תמליצי לו על כך. ואם בכל זאת לא יוכל לשלוט על יצרו,תמליצי לו על ישיבה חרדי.

../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gifנמאס מכעס!!

בגלל שהבחור דפוק את מרשה לעצמך להוציא לעז על כל ישיבות ההסדר???? כאילו שבישיבות חרדיות הכל טהור! נמאס.

התולעת 1

New member
חלילה לא

יש לי נסיון אישי אם החברה של הסדר לא כאן המקום לפירוט, אם אני יגיד לך שהיתי חניך בבני עקיבע..זה יעזור לך?

ממש לא!

אולי בגלל שאני מדריך בבני עקיבא! וגם שני האחים שלי היו בהסדר אז אני לא יודע איזה "נסיון אישי" יש לך הוא כנראה קטן משלי... נמאס.

התולעת 1

New member
כל ישיבות ההסדר

כל ישיבות ההסדר נוצרו ונוסדו לאלה שחששו שהם עלולים לעזוב בכלל את אורחות התורה, וכדי לשמור עליהם במסגרת בדיעבד, נאלצו להסתפק במה שאתה אומר, אבל זה בדיעבד, למה להיות יהודי בדיעבד, אם אפשר להיות מלכתחילה? אתה נולדת לאם יהודיה, לכתחילה ולא בדיעבד, אז למה ללכת על בדיעבד אם אתה יכול להיות לכתחילה

איזה קישקוש!

ה' ישמור.. מאיפה אתה מוציא ת'שטויות האלה? מתוך ההכללה הבזויה שלך אני מבין שאין מה לדבר. אתה כנראה לא מבין דבר וחצי דבר בישיבות הסדר או בציבור הדתי-לאומי כאחד. דיעבד??? נפלת על הראש?? לכתחילה!! אנחנו רואים בזה אידיאל!!! נכון שבביאת גואל לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה, ונוכל לשבת וללמוד כל היום, אבל לא בזמננו! להזיכרך, אלה שהלכו לפי שיטת רשב"י שצריך לשבת וללמוד כל היום ולא לעבוד בשדה "לא עלה בידם"! נראה לך שאנחנו יכול לנטוש את הכל וללכת ללמוד? כמובן שזה השאיפה, אבל מה לדעתך יקרה אם כונו ננטוש הכל עכשיו! עמוד אש ילחם לנו? לא! מלאכתינו תעשה עח ידי אחרים?? גם לא! חובה עלינו להלחם בעד הארץ! לכבוש אותה ולהתנחל בה! נראה לך שזה בדיעבד??? זה קיום אחת המצוות החשובות בתורה! נראה לך בדיעבד??? לכתחילה שבדלכתחילה!!! כל התלמידי חכמים שיצאו מהסדר יצאו ממסגרת של דיעבד??? ממסגרת שתשמור עליהם מעזיבת אורחות התורה???? אם נשאר לך קצת הגיון בקודקודך, חזור מדברך. בוקר טוב, נמאס.

התולעת 1

New member
חמודי..ההלכה אומרת

אבא שרוצה לשלוח את בנו לישיבת הסדר והבן רוצה ללכת לישיבה חרדית אין הבן מצווה לשמע לאביו. כל הדברים שאני כותב בפורומים..יש להם בסיס איני כותב מראשי שום דבר..לכל דברי יש מקורות. ת'שאל כל רב בין ציוני בין חרדי ..לאיזו ישיבה ללכת כולם בלי יוצה מהכלל ימליצו לך ללכת לישיבה חרדית

lala897

New member
לא נראה לי שזה נכון.

לא כל רב יגיד ללכת לישיבה חרדית. וחוץ מזה ההלכה בטוח לא אומרת אם ללכת לישיבה חרדית או להסדר כי אין כאלה מושגים בהלכה. תביא את ההלכה לפי לשונה טוב?

lala897

New member
אתה מדבר אלי?

א. אני בת!!!
ב. הרב שלי זה אבא שלי אבל זה לא רלוונטי. אמרתי שלא כל הרבנים חושבים שעדיף ללכת לישיבות חרדיות. זה לא נשמע לי הגיוני.

lala897

New member
מה אני ישאל אותו?

לאיזה ישיבה הוא ממליץ לי ללכת?
אבא שלי חרדי אבל אני בטוחה שהרבנים של המזרחי בעד ישיבות ההסדר.אין לי ספק בזה.

אבא שלי הוא רב קהילה וראש ישיבה

שלמד בישיבת הסדר.. מה אתה חושב שהוא יגיד הא? ותתחיל לצטט מקורות כי בלי המקורות ורק דברים מהראש שלך לא שווים כלום בעיני.. נמאס.

אחי, שטפו לך ת'מח...

"תשאל כל רב בין ציוני בין חרדי" "ההלכה אומרת"... מאיפה אתה מקריץ ת'שטיות האלה? נמאס.

למעלה