אוקיי, חברה, הינה דיון

lala897

New member
אז קודם כל:

החילונים לא לומדים גמרא מהבוקר עד הערב. אם תנסה פעם תראה למה אני מתכוונת. וגם כן גם אם החילונים לא מצליחים להתרכז לא קרה שום דבר כי הם לא לומדים משהו חשוב כמו התורה. לפי האמונה שלנו.

tamarhp

New member
../images/Emo10.gif

דרך אגב, מחקו לנו את השירשור, שהיה כנראה השני בגודלו מאז תחילת הפורום
פשוט היו בו כמה הודעות ממש בוטות שלא היו צריכות להיכתב, וגם קצת התלהבנו וההודעות היו נראות מתלהמות מדי.. מ שלא מתאים ליחסים המצויינים שיש בפורום שלנו.. אז מחקו לנו

tamarhp

New member
הקטע

שהקטעים הבוטים נכתבו ע"י מישהי שכמעט ולא נכנסת לפורום (עד שהיא נכנסת היא נזכרת לכתוב קטעים כאלו...) ועוד מישהו אחד ויחיד. ומחקו לנו!!

tamarhp

New member
זהו...

ביקשו, ושמו שוב את ההודעה הראשונה, כדי שנמשיך מאיפה שהפסקנו..

הפרדה זה לא פתרון...

אי אפשר לברוח מזה... לא משנה כמה תפרידי הבן תמיד ינסה להגיע לזה.. התשובה היא חינוך טוב... אם הבן יודע את מגבלותיו, גם בחברה מעורבת תיהיה לו פחות בעיה... נמאס.

lala897

New member
לא נכון.

הפרדה זה כון פיתרון.עובדה. השיטה הוכיחה את עצמה והמזרחי נכשלו. ברור שעם חינוך טוב יהיה לאדם קל יותר בחברה מעורבת אבל אין סיבה להכניס אותו לתוך נסיון אם אפשר לא לעשות את זה.

הפרדה זה לא פיתרון.

אני בעד שנחזור לגבולות '67.
(היי, מה אני בכלל מתערב בדיון, אני חדש פה.
)

lala897

New member
היי ../images/Emo13.gif ברוך הבא!

אם תחזור לגבולות 67 לא ישאר מהמדינה הזאת כלום. ואתה וכל היהודים איתך נהיה בים.אז לא כדאי לך

lala897

New member
אבל..

זאת סטיה מהנושא ומתנדב עוד שניה ימחוק את זה..

המזרחי נכשלו?

את מתכוונת אלי כנראה.. אני לא יודע על מה את מבססת את האימרה האומללה הזו... את מכירה אותי או את חברי? מסופקני.. אני חושב שאת ותולעת1 צריכים לעשות חשבון נפש רציני וקצת חקירה לפני שאתם מפזרים הצהרות שיקריות על ציבור, שמסתבר, אתם לא יודעים כלום עליו.. נמאס.

lala897

New member
הי אל תתעצבן עלי ../images/Emo13.gif

לא מכירה אותך ואת חבריך. אבל אני מכירה הרבה מזרחי וכן, נכשלו. עובדה שהרבה מאד עוברים על איסור נגיעה..

פלסטיק

New member
מצאתי משהו שאולי יעזור לך

תנסי לקרא את זה ואולי תוכלי גם לשאול אותה שאלות במסרים

מתנדב

New member
פלסטיק, קראתי את ההודעה הזאת

מפורום דתיים, ואני מכיר את הבעיה הזאת מאנשים אחרים, שחוזרים בתשובה, ואומרים לעצמם בא ננסה את הקב"ה, אם הוא באמת יעזור לי, ואם הוא באמת אוהב את העם שלו, ועל כן דברים כאלו אסור לנסות את הקב"ה, כי הקב"ה אמר שאפשר לנסות אותו רק במעשרות, ובשאר הדברים לא... לגבי המצב הכלכלי שלה, אני יכול בהחלט להבין גם אותה וגם את בעלה, הוא מצד אחד עובד קשה מאוד בכדי לפרנס את משפחתו, ואין לו כל סיוע מצד אשתו, ואז הבעל מרגיש ממורמר בעצמו, ואז מתחילים הויכוחים, ומצד שני האישה גם רוצה לעבוד בכדי לסייע לבעלה בכסף, אך היא איננה מוצאת עבודה כפי שהיא כתבה שם, וכל המאמצים להשיג עבודה עלו בתוהו, ואז יש ויכוח בבית, האם האישה עושה מספיק בשביל למצוא עבודה, או לא?... אני בדעה שכל זמן שהם זוג צעיר, לא רואה סיבה להוציא את האישה גם לעבוד, כשהבעל עצמו עובד, האישה היא לא שיפחה, ולא סמרטוט של הבית, יש לה מספיק דאגות בבית, אם זה לבשל או לעשות כביסה, ובכלל לנקות את הבית, אישה לא יכולה ולא מסוגלת תאורטית לצאת לעבוד עד שעות אחה"צ, ולחזור הביתה הרוגה מהעבודה ולעמוד ולבשל לבעלה אוכל, ולעשות כביסות, ולטפל בצרכי הבית, אני מכיר זוג שהבעל הכריח את האישה לצאת לעבוד, והאישה היתה סחוטה מהעבודה, ולא היה לה כוח לטפל בילדים ובצרכי הבית, ומי מדבר בכלל על אוכל חם לבעל, ואז התחיל ויכוחים ומריבות בין הבעל לאישה, למה היא לא מבשלת ולא דואגת לבית?, וכשהיא לא הייתה עובדת היו ויכוחים ומריבות למה היא לא יוצאת לעבוד, ורק הוא צריך לדאוג לעול הפרנסה, על כן מסיבות אלו אני בדעה שאישה תהיה עקרת בית טובה, ותדאג לצרכי הבית ולילדים ולבעלה, ושהבעל יצא לעבוד, ויביא את משכורתו לבית... במקרה שלה שלטענתה בעלה מרויח רק 3000 שקל לחודש, כיום שהמצב הכלכלי קשה מאוד, הסכום לזוג צעיר 3000 שקל, הוא סכום יפה מאוד לכל הדעות, אם רוצים אפשר להסתדר בסכום כסף כזה... לגבי הטעות שהיא חושבת שהיא עשתה, היא לא כתבה באיזה גיל היא התחתנה, יתכן מאוד שהיא אכן התחתנה בגיל צעיר, והיא עדיין לא מבושלת מספיק בשביל להקים בית, ואז הוריה צודקים שהיא התחתנה בגיל צעיר, והיה עליה להמתין עוד קצת... לסיכום, אני חושב שכדאי ומומלץ להם מאוד ללכת למורה דרך, שהיא תשב יחד עם בעלה, אצל אדם מומחה שמבים בבעיות המשפחה בין בני זוג, וינסה לפתור את הבעיה שלהם, ולהגיע להסכמה ביניהם, כי בסך הכל רחמנות על זוג כזה שיתפרק אחרי 6 חודשים של נישואים, שכל החיים עוד לפניהם...

פלסטיק

New member
ערבבת כאן כמה דברים

אני לא חושב שהיא חיפשה שכר ועונש אלא רק דרך חכמה לעשות דברים שהיא לא בטוחה שהדרך שהציעו לה ושהיא נהגה בה היא הדרך החכמה ביותר היא תולה את האשמה בקשיים בה, לא כועסת על ה' שלא אירגן את כל הדברים לנוחותה. היא אומרת שיכול להיות שאם הם היו מכירים אחד את השני טוב יותר יכול להיות שחלק מהבעיות היו נמנעות. לי זה נשמע הגיוני דרך אגב יש לי בעיה עם הגישה הזו: הבעל שולח את האישה לעבוד האישה סחוטה מכביסה האישה לא הכינה ארוחה חמה הבעל לא אמור לשלוח את האישה לעבוד יותר מאשר היא שולחת אותו הבעל יכול לכבס בעצמו (תאמין לי זה לא מסובך, ניסיתי ומסתבר שאפילו גברים מסוגלים לזה) ארוחה חמה כנ"ל, אפילו נחמד להכין גם אם אתה גבר ותאמין לי גם אם לנקות את הבית זו מטלה לא נחמדה אם עושים אותה בזוג זה קל הרבה יותר להגיד האישה היא לא שיפחה אבל לא להשתתף איתה במטלות זה כמעט להגיד דבר והיפוכו

למעלה