פלסטיק, קראתי את ההודעה הזאת
מפורום דתיים, ואני מכיר את הבעיה הזאת מאנשים אחרים, שחוזרים בתשובה, ואומרים לעצמם בא ננסה את הקב"ה, אם הוא באמת יעזור לי, ואם הוא באמת אוהב את העם שלו, ועל כן דברים כאלו אסור לנסות את הקב"ה, כי הקב"ה אמר שאפשר לנסות אותו רק במעשרות, ובשאר הדברים לא... לגבי המצב הכלכלי שלה, אני יכול בהחלט להבין גם אותה וגם את בעלה, הוא מצד אחד עובד קשה מאוד בכדי לפרנס את משפחתו, ואין לו כל סיוע מצד אשתו, ואז הבעל מרגיש ממורמר בעצמו, ואז מתחילים הויכוחים, ומצד שני האישה גם רוצה לעבוד בכדי לסייע לבעלה בכסף, אך היא איננה מוצאת עבודה כפי שהיא כתבה שם, וכל המאמצים להשיג עבודה עלו בתוהו, ואז יש ויכוח בבית, האם האישה עושה מספיק בשביל למצוא עבודה, או לא?... אני בדעה שכל זמן שהם זוג צעיר, לא רואה סיבה להוציא את האישה גם לעבוד, כשהבעל עצמו עובד, האישה היא לא שיפחה, ולא סמרטוט של הבית, יש לה מספיק דאגות בבית, אם זה לבשל או לעשות כביסה, ובכלל לנקות את הבית, אישה לא יכולה ולא מסוגלת תאורטית לצאת לעבוד עד שעות אחה"צ, ולחזור הביתה הרוגה מהעבודה ולעמוד ולבשל לבעלה אוכל, ולעשות כביסות, ולטפל בצרכי הבית, אני מכיר זוג שהבעל הכריח את האישה לצאת לעבוד, והאישה היתה סחוטה מהעבודה, ולא היה לה כוח לטפל בילדים ובצרכי הבית, ומי מדבר בכלל על אוכל חם לבעל, ואז התחיל ויכוחים ומריבות בין הבעל לאישה, למה היא לא מבשלת ולא דואגת לבית?, וכשהיא לא הייתה עובדת היו ויכוחים ומריבות למה היא לא יוצאת לעבוד, ורק הוא צריך לדאוג לעול הפרנסה, על כן מסיבות אלו אני בדעה שאישה תהיה עקרת בית טובה, ותדאג לצרכי הבית ולילדים ולבעלה, ושהבעל יצא לעבוד, ויביא את משכורתו לבית... במקרה שלה שלטענתה בעלה מרויח רק 3000 שקל לחודש, כיום שהמצב הכלכלי קשה מאוד, הסכום לזוג צעיר 3000 שקל, הוא סכום יפה מאוד לכל הדעות, אם רוצים אפשר להסתדר בסכום כסף כזה... לגבי הטעות שהיא חושבת שהיא עשתה, היא לא כתבה באיזה גיל היא התחתנה, יתכן מאוד שהיא אכן התחתנה בגיל צעיר, והיא עדיין לא מבושלת מספיק בשביל להקים בית, ואז הוריה צודקים שהיא התחתנה בגיל צעיר, והיה עליה להמתין עוד קצת... לסיכום, אני חושב שכדאי ומומלץ להם מאוד ללכת למורה דרך, שהיא תשב יחד עם בעלה, אצל אדם מומחה שמבים בבעיות המשפחה בין בני זוג, וינסה לפתור את הבעיה שלהם, ולהגיע להסכמה ביניהם, כי בסך הכל רחמנות על זוג כזה שיתפרק אחרי 6 חודשים של נישואים, שכל החיים עוד לפניהם...