אוקיי, חברה, הינה דיון

Marinka78

New member
לדעתי, אנשים כאן מקצינים

אהלן! (שוב נכנסתי לבקר, וראיתי נושא מעניין). בנוגע לסיפור שלך, אני לא הייתי ממהרת לשפוט את הבחור ולחרוץ את דינו שהוא לא אוהב אותך מספיק. זכותך המלאה לשמור נגיעה כמו שאמרו פה. זכותו המלאה לא להיות מרוצה מהעניין. זה ממש לא אומר שאהבתו היא "אהבת גוף" בלבד, כפי שהגדיר המתנדב. אהבת גוף ואהבת נפש פעמים רבות שלובות אחת בשניה, ואין נוכחות האחת שוללת את האחרת. להרבה אנשים נגיעה זה דבר בסיסי. כמו המגע בין אם לילד (רגע! לא להתנפל עליי, תנו לסיים את חוט המחשבה
). אדם נולד לתוך עולם של מגע, שמתחיל כשהוא עוד תינוק. רצוי מגע אוהב. מגע לא חייב להיות מיני, הוא יכול להיות סתם אוהב, לתת חום והרגשה מוגנת. גם בין בעל לאישה, לא כל פעם שהם נוגעים אחד בשני, הם מתכוונים מיד לעשות "פרו ורבו". לדעתי, במקרים כמו שלכם, עם כל האהבה, אם אחד לא מוותר (כי כמו שאמרת - אין באמצע, או שנוגעים או שלא), כדאי באמת להיפרד. בקשר לאיסור נגיעה עצמו: אני לא חושבת שזה כל כך בריא. למה? כי אם אחרי החתונה מסתבר שהמגע של אחד מבני הזוג לא נעים לשני? ואם יחסי המין מתסכלים נורא? אני מניחה שאצל חרדים זה קיום מצווה בין כה וכה נעים או לא. אבל לדעתי, אדם שלא מסופק ביצרו הבסיסי (ותגידו מה שאתם רוצים), הוא אדם הרבה פחות מאושר. וכל פעילותו נפגעת מהעניין. יותר מזה. אני בדעה שאהבת נפש נפגעת אם אהבת גוף לא עובדת. ולא, לא רק אצל החילוניים. אצל בני אדם ככלל. שלא לדבר על זה, שאשה או גבר לא מרוצים מהקטע הפיסי בנישואיהם, יש יותר סיכוי שירצו לבגוד. אני לא אומרת שזה יקרה בוודאות, אבל תסכימו איתי שמי שטוב לו - למה שיחפש מהצד? מה שכן - אני חושבת שרעיון הנידה הוא רעיון יפה. לא כי זה קדוש או משהו. אלה כי זה נראה לי זמן טוב לחזק את הקשר הרוחני בין בני זוג. עכשיו תגידו, אז למה לא כל הזמן? כי לדעתי קשר רוחני נטו, סיכוי גדול שלא יחזיק מעמד מכל הסיבות שכבר ציינתי. זהו לבינתיים. נושא מעניין.

tamarhp

New member
כן ולא, לדעתי.

בחלק הראשון שלך ההודעה - הסכמתי. "בקשר לאיסור נגיעה עצמו: אני לא חושבת שזה כל כך בריא" וכו' "שלא לדבר על זה, שאשה או גבר לא מרוצים מהקטע הפיסי בנישואיהם, יש יותר סיכוי שירצו לבגוד" ולמה זה? למה אדם שאוהב את אשתו, ואין לו סיפוק שלם, צריך לעשות את זה עם אישה אחרת? זו אהבה? היצר המיני יותר חשוב לו מהאמון של אשתו? רגע, את אומרת שצריך לבדוק לפני הנישואין? אתן לך שתי סיבות למה לא: 1. לא הייתי רוצה לקבל בחור "יד שניה" כבעל. ההרגשה שלו תהיה אחרת. מי יודע אם הוא לא יתחיל להשוות במחשבה שלו ביני לבין שאר הבחורות שהוא היה איתן. זה מאד לא נעים. 2. זה נותן הרגשה שהנאת המין הוא ה-חלק ה-חשוב בנישואין, וזה לא נכון. במקום לבדוק מי מתאים לי מבחינת האופי, מי בוגר ואחראי מספיק לחיי נישואין והקמת משפחה, אנשים יבדקו מי מתאים להם מבחינת המגע. סליחה שלקח לי כ"כ הרבה זמן לענות, יש לי פה לקוחות וטלפונים באמצע

Marinka78

New member
איזה כיף שענית לי! ../images/Emo13.gif בואי ונמשיך

בדיון. או קיי. 1. ממש לא נראה לי בעיה לקבל מישהו "יד שנייה" וגם לא שלישית ורביעית לצורך העניין. אם כבר אז להפך. ראשית, הוא ניסה כמה בנות ובחר בי. זה אומר משהו על הקשר שלנו, לא? אם כבר, אז זה מחמיא, לא מעורר חשש. לא הייתי רוצה להיות נשואה לאדם, שנמצא איתי רק כי הוא לא מכיר משהו אחר (אולי יותר טוב?). גם לא הייתי רוצה להיות במקמומו. מסכימה, שאם את חוששת מהשוואות עם מישהו מהעבר, עדיף לוותר מראש. לי אישית אין את החשש הזה. 2. ממש לא! כמו שמים הם לא ארוחה בפני עצמם, אבל הם חלק מכל דבר ואי אפשר בלעדיהם. מה שנקרא, תנאי הכרחי אך לא מספיק. אני מסכימה שה-חלק ה-חשוב והמהותי זה אופי והתאמה ברמה רוחנית. זוגות שלא מתאימים במישור הרוחני יהיו אומללים עוד יותר מזוגות שלא מתאימים במישור הפיסי. אי אפשר לבנות מערכת יחסים כשאחד צמהמרכיבים האלה חסר. ולא הבנתי למה הכוונה במשפט "אנשים יבדקו מי מתאים להם מבחינת המגע"

tamarhp

New member
כיף להתווכח עם בנאדם תרבותי והגיוני

(ונחמד
לא היה לי מקום בנושא) 1. לי זה כן מפריע.. גם ובעיקר בגלל ההשוואות. דבר נוסף - את יודעת שאין כמו הפעם הראשונה, בכל דבר. מהנשיקה הראשונה עד ה... המשך הידוע. אז למה שהרגע הנפלא הזה לא יחרט לו במחשבה כמשהו שהוא עשה איתי? "הוא ניסה כמה בנות ובחר בי" - ואם הוא היה ממשיך לחפש, הוא היה יכול למצוא מישהי יותר טובה. זה לא אומר כלום. ואני לא מעוניינת שמישהו יבחר בי רק כי הוא מסתדר איתי מבחינה מינית. 2. זה חלק חשוב, אבל לא יותר מהתאמה רוחנית. זה גם מה שאת אמרת. אבל אני לא חושבת שאפשר למצוא את הבנאדם המושלם שיהיה ב-ד-י-ו-ק האביר על הוס הלבן שיתאים לכל הדברים שחיפשת וימל כל משאלה שלך. זה לא קיים, ולכן אם כבר מתפרשים - עדיף שזה יהיה על הבחינה הזו (לקחת סיכון ולא לבדוק את זה לפני החתונה), ולא על ההתאמה באופי ובאישיות (שאת מסכימה איתי שזה החלק החשוב).

Marinka78

New member
תודה. לא נראה לי שנסכים, אבל.. ../images/Emo8.gif

1. נושא החיפוש. אם הוא היה רוצה היה ממשיך לחפש. הוא עצר. כנראה שהגיע אל הנחלה. ועל כך אני יכולה להעיד מנסיון. (פרטים פיקנטיים במסר
. סתאאם) נשיקה ראשונה כמו גם הפעם הראשונה יכולה להיות דבר נפלא, ויכולה להיות גם דבר איום וטראומטי. גם עם בן זוג הכי אוהב ונהדר בעולם. קורה. מכירה מחברות ומנסיוני האישי. חוץ מזה, די קל לזהות אם מישהו מעוניין בך רק מבחינה מינית או לא. בשביל זה אנחנו אינטיליגנטיות, לא?
. ואם כן, אז שימשיך לחפש. 2. ברור שלא תמצאי את מי שבדיוק מתאים מכל בחינה אפשרית. אבל יש קירוב טוב. וחוץ מזה למה לוותר מראש על האפשרות של Mister Right? מי אמר להתפשר על אופי ואישיות?! חלילה! מה פתאם! ודרך אגב - עוד נקודה. אישיות מתגלה הי טוב ברמת היום יום. בנוסף לשיחות נפש כמובן. ולכן לדעתי, לפני הנישואין כדאי גם לגור ביחד. אבל את כמובן לא חייבת להסכים. לגבי לקחת סיכון. למה לקחת סיכון בכלל?! ועוד בדבר כל כך חשוב. הרי הולכים להיות נשואים כל החיים. לפחות זה התכנון, לא?

tamarhp

New member
אני נהנית לדבר איתך ../images/Emo8.gif

1. אז אם ככה, את פוסלת כמעט מראש אפשרות שמישהו יתחתן עם האדם הראשון שהוא מכיר, גם אם הוא בול בשבילו, כי הוא צריך עוד "לחפש".. "די קל לזהות אם מישהו מעוניין בך רק מבחינה מינית או לא" - לצערנו, כשמאוהבים כל כך מסנוורים מהאהבה, שלא תמיד שמים לב.. 2. שוב, זה נושא לויכוח, אבל אני בכל מקרה אנהג עפ"י ההלכה.. "אבל את כמובן לא חייבת להסכים" - לא צריך להסכים, מספיק שנבין את את השניה, ונדע לפחות מול מה אנחנו עומדים. תמשיכי לשרוץ בפורום, אנחנו צריכים אותך!!!

לא, תמרי

זה קל לזהות אם מישהו מעוניין בך רק מינית לפי ההתנהגות שלו, התגובות שלו ומה שהוא אומר. גם אם אתה לחלוטין עיוור. אלא אם כן אתה עושה "אידיאליזציה" - כשמאוהבים בדר"כ לוקחים תכונות שליליות של בן הזוג והופכים אותן לבסדר - "זה לא כזה נורא", "נו, כולם ככה", "הוא בטח לא באמת כזה"... וזה מה שהופך אותנו לעיוורים. לא האהבה...

זה לא רק השוואה

זה עצם העניין... תחשבי, שהבחור הזה הוא רק שלך, כל כולו, בלי מחשבות על אף אחת אחרת, רק את ואת ואת. את מה שהוא מכיר וזהו. וגם את. (לי אישית מגעיל לחשוב שמי שאני אתחתן איתו שכב עם מישהי אחרת...אני אגואיסטית, רוצה אותו רק לעצמי
) מים הם לא ארוחה בפני עצמה? האמנם? ידעת ששני המרכזים של הצמא והרעב נמצאים אחד ליד השני במוח ולפעמים אנחנו מפרשים צמא בתור רעב ואוכלים במקום לשתות? מים, אגב, סותמים את הרעב ולכן יש כאלו שאומרים שהם סוג של ארוחה. לענייננו - כמה עצוב זה, אבל 40% ממי שמתחתן מתגרש. עשו סקר בין אלו שלא מגרשים, ושאלו אותם למה הם לא מתגרשים. הם אמרו שהם מפחדים ליפול מהפח אל הפחת או שזה בגלל הילדים. עצוב, נכון? לפעמים אנשים נקשרים פיזית. זה יכול לקרות. ברור שאי אפשר לבנות ככה מערכת יחסים בריאה אבל זה ככה. אני חושבת שכדי להתחתן עם בן אדם את לא צריכה לבדוק קודם את כישוריו במיטה. זה לא כמו שתגידי שאם מישהו בא להיבחן בתור שף יבחנו את כישורי הטבחות שלו, כי מי שאת מתחתנת איתו הוא לא מכונת מין או משהו... יש כל כך הרבה מעבר לזה. זה רק מראה סוג אחד של אהבה, הכרחי בנישואין ולא הכרחי ברווקות. חוץ מזה אם את גרה איתו ושוכבת איתו אז למה להתחתן? בשביל מה המחויבות הזו? לא עדיף להישאר רווקים עם הידיעה שבכל זמן נתון את יכולה לקום וללכת?... זה לא הגיוני לכבול את עצמך למישהו אחד, לא?...

Marinka78

New member
מלאכית, נראה לי שלא הבנת את כוונתי.

בחור כן מנוסה או לא מנוסה - זכותך לרצות מה שבא לך. עכשיו בקשר לנגיעה. לא טענתי, ולא אתען שזו המהות העיקרית של הקשר הזוגי. לפחות לא כזה שאני רוצה בתור נישואים. וברור שבן זוג הוא לא מכונת מין ולא מכונה לשום תיפקוד אחר. וברור, שכישורי המיטה של מישהו זה לא הדבר הראשון, שכדאי להסתכל עליו. עד כאן אנחנו מסכימות. (איזה כיף!) יותר מזה. לקשור את עצמך למישהו על סמך משיכה מינית בלבד, נראה לי שיא הטמטום. אבל!!!!! מה יקרה אם זה לא מסתדר ביניכם? ומאוחר מדי לפרק את החבילה? מה אז? הולכים לטיפול? חושבים על הצבע של התקרה? לא נראה לי מרנין במיוחד. שווה לנסות למנוע את זה. עכשיו בקשר לנקודה השנייה שהעלית. למה באמת להתחתן? כי כשסתם גרים ביחד, אפשר כל יום לקום וללכת, בלי שזה יהיה כרוך בפרוצדורה משפטית כואבת. מרגישים עדיין ב"תקופת ניסיון". נישואים זה הדבר האמיתי. התחייבות לכל החיים. הצהרת אהבה עמוקה ביותר. (שוב זה מה שזה מבחינתי. יש כאלה שיחלקו עליי) וזה דווקא כן הגיוני לקשור את גורלך בגורל מישהו אחד. אחרי שאת יודעת שזה האחד האולטימטיבי.

אם זה לא ילך בינינו מבחינה מינית

אמממ... אני בכלל לא אהיה מודעת לזה... כי אין לי נסיון בזה ואני לא יודעת איך זה כן אמור להיות... Think about it!

lala897

New member
בדיוק עמדתי לאמר את זה../images/Emo13.gif

אני אהיה מרוצה עם מה שיש. נקודה למחשבה.

תודה../images/Emo13.gif

על ההבנה... סוף סוף מישהו שלא ישר מתנפל על אלרואי... ואת צודקת - יש כמה סוגי מגע, ומגע הוא לאו דווקא מיני. זה נכון מאד. לשאר אני אגיב מאוחר יותר. אני אולי אביא גם כמה פסקאות מעניינות מהספרון חובה "מגע הקסם".

lala897

New member
היי

אני רוצה להתייחס לענין שאמרת שאיסור נגיעה זה לא בריא. מה זאת אומרת המגע לא נעים? התיאוריה שלי על אהבה זה שעובדים על זה. אני חושבת שכל ה'אהבה ממבט ראשון' זה שטויות. כדי לאהוב בנאדם צריך להכיר אותו, ללמוד להכיר אותו ולעבוד על האבהב ביחד. לא נראה לי שכשאוהבים אחד את השני לא אוהבים את המגע. יחסי המין מתסכלים? (לא שיש לי נסיון בענין) אבל בעז"ה לי אהיה בנאדם אחד איתו אני יחלוק את הגוף שלי והחיים שלי וזהו. אחד יחיד ומיוחד ולא עם כל בנאדם שני שהאף שלו מוצא חן בעיני. למה אני אומרת את זה? כי כשזה חשוב והבנאדם חשוב והחיים איתו ביחד חשובים וזה העיקר אז היחסים לא מתסכלים. הכל תלוי בנקודת המבט. מה א ת רואה כחשוב במערכת יחסים, במה משקיעים? כיון שאצלינו יחסי מין הולכים יחד עם חתונה ומשפחה אז פעם מישהו אמר לי שכשאת מתחתנת עם מישהו זה- אהבה, חיים משותפים, תא משפחתי ו- מין. מין זה חלק מהענין ולא הכל. ואת זה צריך לדעת טוב מאד.זהו לבינתיים. באמת נושא מענין

lala897

New member
אני בעד שמירת נגיעה - כמובן!!

אבל.. אני יודעת לזה ואי אפשר להתכחש שזה נורא קשה לשמור על נגיעה- לבנים במיוחד יותר מאשר לבנות. אין מה לעשות הטבע מנצח הרבה פעמים..

lala897

New member
בקשר לנגיעה..

יש לי הרגשה שכששומרים על נגיעה אפשר לבחון את האהבה של האחד לשני אם זו אהבה אמיתי ולא סתם משיכה גופנית או בעיקר משיכה גופנית.

אז מה??

נכון שזה נורא קשה... זה לא הופך את זה למותר או מפחית מחומרת האיסור! נמאס.

lala897

New member
ברור שלא!!!

זה אחד הסיבות (אחת מהן) שאני בעד הפרד בין בנים לבנות כדי שדברים כאלה לא יקרו. כי לדעתי זאת תמימות לחשוב שאפשר להיות ביחד ולהתגבר כדי לא להכניס את עצמך לניסיון אני בעד הפרדה. ובגלל שתמר הפנתה לפורום של בני עקיבא אז הסתכלתי לשם וזה חיזק את העמדה שלי כי המון שם מתחבטים בבעיה הזאת והרבה פעמים לא מתגברים ועוברים על האיסור.

lala897

New member
ואני יגיד עוד אחת מהסיבות(סתם כי בא

לי :)) כי אז קשה מאד לבנים להתרכז בלימוד כשיש להם בנות בתוך הראש כי כמו שאתה יודע זה צריך המון התרכזות כדי ללמוד תורה.אז זה עוד סיבה..

למעלה