אוקיי, חברה, הינה דיון

גוססי

New member
מה טוב בשמירת נגיעה?

מדוע צריך לפרש כל מגע בין בני זוג דוקא בקונטקסט מיני (יעני "כניעה ליצר")? האם התכרבלות משותפת מתחת לשמיכה מול התנור בליל חורף קר פוגעת בצניעות? לא נראה לי, הענין הזה. אגב, כל מי שגידל חתולים (או כלב וחתול ביחד) יודע שהם נוהגים לעיתים קרובות לנמנם חבוקים זה בזרועות זה. קרבה גופנית שאין בה סממנים מיניים היא תופעה טבעית אצל כל היונקים, ואין שום סיבה שנמנע מעצמנו את העונג התמים הזה. לא צריך לחפש את היצר בכל מקום רק כדי שאפשר יהיה להתגבר עליו.

פלסטיק

New member
זוהי מערכת יחסים זוגית

אף פעם זוג לא רוצה אותו הדבר בדיוק היא בצורה (אגואיסטית?) רוצה שלא יגע בה הוא בצורה (אגואיסטית) כן רוצה כל אחד מביע את דעתו ומנסה להשיג את רצונו, היא לא צריכה להתבטל אוטומטית בפניו והוא לא בפניה. בשביל לעקר את נושא הדת בואי ניקח נושא שהוא לא טאבו דתי. נניח שהם יוצאים לסרטים, הוא אוהב סרטי פעולה והיא לא מרגישה טוב עם האלימות, היא אוהבת סרטים רומנטים ואותו משעממת הנמרחות הזו. האם היא צריכה להתבטל מלפניו? האם הוא צריך להתבטל בפניה? האם למישהו מהם אסור להביע מורת רוח מהטעם האומנותי של השני כי זה יגיד שהוא אגואיסט ולא מכבד את רצון השני? <וסליחה מלאכית שגררתי את הדיון שלך למשהו אחר לגמרי>

זה שונה, יקירי../images/Emo13.gif

כי אם אני אלך לסרט פעולה זה לא ממש יפגע בי, אולי אני לא ממש אוהב את הרעיון ואשרוף שעתיים, אבל זה לא יפגע בי ישירות. כנ"ל לגביו. אבל כשזה בא לרכושך הפרטי - הגוף שלך - העניין שונה לחלוטין. חוץ מזה בסרטים אפשר ללכת לבד כל אחד למה שהוא אוהב, בנגיעה אין פשרה - זה או שכן או שלא. אין חצי נוגע וחצי לא
זו לא אגואיסטיות לרצות להיות כזו. זו הרגשה. והוא לא כיבד את זה כי זה היה לו קשה מאד. תקן אותי אם אני טועה

פלסטיק

New member
נדבר על עישון במקום על סרט?

היא (למה תמיד שהגבר לא יהיה מתחשב) מתעקשת לעשן ליד בן זוגה זה גם מסריח לו וגם פוגע בבריאותו (עישון פאסיבי). גם מאוד קשה להגמל מזה (קשה לה). כמה כל אחד ילך לקראת השני? היא צריכה להפסיק לעשן תמיד? רק כשהם יוצאים יחד? הוא צריך להסכים שהיא תצא לעשן גם כשהם יוצאים ולהתאפק טיפה?

tamarhp

New member
אבא שלי

הפסיק לעשן בגלל ההורים של אמא שלי! וכמו בין כל בני זוג - הם צריכים להגיע לפשרה! יש כאלו שמסכמים שבן הזוג יעשן רק מחוץ לבית, למשל (בחיי נישואין). אישית, לא הייתי רוצה לצאת עם מישהו שמעשן
ושוב לא נתת דוגמה טובה - כי העישון פוגע בה גם פיזית (עישון פסיבי), יש לא את מלוא הזכות להתנגד לזה (ראית את הפרסומת על הביישנים?)

פלסטיק

New member
אז אתן לך להרים את הכפפה

קחי כל נושא שיכול להביא לניגוד אינטרסים בין בני זוג ושאי אפשר להתפשר עליו (אי אפשר חצי, או יש או אין) ושאין לגביו איזשהו איסור דתי ואז אני שואל את כל השאלות ששאלתי קודם. האם ויכוח מראה על זלזול בצד השני? האם לאחד מהם אסור לנקוט עמדה?

tamarhp

New member
../images/Emo4.gif

אמרתי לך, כששמגיעים לדוגמאות אני נתקעת...
תראה - חלק חשוב מחיי הנישואין זה לדעת לוותר. כשיש נושא שבאמת קריטי, צריך לבדוק עד כמה כל אחד מוכן להתפשר, ועד כמה הוא צודק. אם באמת אוהבים ואכפת אחד מהשני, תמיייייד אפשר להגיע לפשרה או ויתור. ויכוח לא מראה על זלזול, ומותר לנקוט עמדה, אבל צריך לדעת שבקשר כזה לא תמיד אתה תהיה המנצח, וצריך לדעת להתגמש.

lala897

New member
תן דוגמא לנושא.

אבל אישית נראה לי שכשזה נושא שאין לגביו איסור דתי. אפשר להגיע לפשרה. אבל אי אפשר לדבר על דברים כאלה בכלליות כי כל מקרה לגופו. בקשר לשאלות שלך: ויכוח בכלל לא מראה על זלזול בצד השני, לדעתי זה בדיוק ההיפך כמתחילים להתווכח על דברים זה אומר שכל אחד כבר מרגיש מספיק נוח עם השני כדי לעמוד על עקרונותיו וזה מראה על איכפתיות.לדעתי. ובטח שמותר לנקוט עמדה. למה לא?

tamarhp

New member
תראה

בענין נגיעה, זו זכותה המלאה לבקש - כי מדובר פה בגוף שלה. לא עוד סרט או מקום בילוי. ובקשר לנושא השני - לדעתי שפשוט לא ילכו לסרטים, או שיעשו פעם לזה ופעם לזה. למה דווקא להיגרר למריבות?? וכל אחד צריך לוותר לשני. פעם היא תוותר לו, כשהולכים לסרט, ופעם הוא יוותר לה, כשהוא רוצה לגעת בה. ובחיי נישואין - ויתור הדדי זה מצרך חיוני.

מתנדב

New member
מלאכית, אני יגיב גם לעצם הסיפור

וגם לשאלתך... יש הרבה מה לכתוב ולדון בנושא זה, אך אכתוב לך כרגע בתמציות, אני מקווה מאוד שבזמני הפנוי אני אכתוב מאמר על זה... לפי הסיפור שאת כתבת שאת שומרת נגיעה, ואותו חבר שהיה לך לא היה מוכן לקבל את זה, ובכל זאת הוא הכריח אותך בעקיפין ולא במישרין, שכן תגעו אחד בשני, אני קורא לזה אהבת הגוף, שזה אומר יש שני סוגי אהבה לאדם, יש אהבה, שאדם אוהב אותך אהבת נפש, ויהיה מוכן לעשות למענך הכל, ויכבד את רצונייך, וגם אם האף שלך עקום, או כל בעיה אחרת חיצונית שיש לבחורה, אותו בחור ימשיך לאהוב אותה, אהבת נפש, כי באמת איכפת לו ממנה, ויש אהבת הגוף, שאדם לא אוהב ומסמפט את הבחורה ממש, אלא אוהב את הגוף שלה, פשוטו כמשמעו, ואותו אחד גם יעשה הכל ויהפוך עולמות למען הבחורה, רק בכדי לקבל את גופה, ולא מתוך אהבה אמיתית, אהבת נפש בין בחור לבחורה, לכן משתמע מסיפור זה שהצגת בפנינו, שאהבתו אלייך הייתה אהבת גוף, גם אם לא שמת לב לזה, אבל שורה תחתונה, הוא ציפה ממך שמכל אהבתו (השקרית), למעשה הייתה רק בשביל לנגוע בך, ובשביל גופך נטו... ועכשיו לשאלתך, אני אישית בדעה שכל זמן שלא התחתנו, אין לחיות יחד, ולגור תחת קורת גג אחת, ולחיות כבני זוג כאחרי נישואין, יש בזה הרבה חסרונות, יותר ממעלות, כי זה הוכח מעשרות זוגות שחיו יחד לפני החתונה תחת קורת גג, ולאחר הנישואין הם החזיקו מעמד עד שנה יחד, ולאחר מכן התחילו תהליך הגירושין, ופעמים יש גם ילדים לפני החתונה (שזה מוכר יותר בציבור החילוני)...

מתנדבי, לא הכל שחור או לבן

הוא לא אהב רק את הגוף שלי, מה פתאום. זה לא נכון. הוא באמת באמת אהב (בעצם, אוהב) אותי. זה היה לו קשה, ובתור גבר אתה אמור להבין, לא?... הוא היה ילדותי וחשב על עצמו ולכן נפרדנו, אבל הוא באמת אהב אותי. בחיים שלי לא אהבו אותי ככה. הוא ממש העריץ אותי. אבל הקטע הזה היה קשה לו...

מתנדב

New member
מלאכית, אני אשאל אותך שאלה קטנה

אם הוא אהב אותך באמת, כפי שאת מציגה, אז למה הוא לא כיבד את רצונך?, סימן שמעבר לאהבה הזאת, היה משהו שהסתתר מאחורי הגב, וזה התפרץ רק עכשיו ואז הכל התנפץ...

בגלל שהוא כל כך אהב אותי

הוא רצה לבטא את זה גם עי"כ שהוא מחבק אותי. אתה מבין? הוא לא רצה הרבה יותר מזה, אבל בשבילי גם זה היה יותר מדי. זה הכל. זה לא התפרץ רק עכשיו, זה היה תמיד. וזה התנפץ מעוד הרבה סיבות. לא הייתי עוזבת אותו רק כי זה קשה לו... אני לא לחלוטין מגעילה...

התולעת 1

New member
מלאכית..שוב אני אומר לך

הוא אהב את עצמו. לדוגמא...אדם שאוהב דגים...האם זה נכון לאכול את הדג? תשובה...לא. כי אם הוא היה אוהב דג אז כל בוקר לפני שהיה הולך לעבודה היה מנשק את הדג(במקום לאכול את הדג) את אומרת שהוא רצה לבטא את אהבתו,בדרך של חיבוק?לא נכון הוא רצה לבטה את אהבתו לעצמו(כי זה מה שהיה מספק אותו להרגע")הבנת? אדם אוהב ..נקרא, אדם שמבין את השני.

למעלה