אוקיי...

ובכן.

אני אשתדל. נראה לי שבעיקר אני אשתדל לדבוק במה שטוב לי באותו רגע. ומה שמביא אותי לעניין ה- pronouns, כל הלשון נקבה/זכר הזה. באנגלית יש הטיות קוויריות לזה- s/he הופכת ל- ze his/her הופך ל- hir זה אמנם קצת מסורבל ולא נוח, אבל קיים ומשתמשים בזה. עכשיו צריך לעברת את השיטה. על אף שאני כן מחבב את החיבורים הפלסטיים של ה"מישהוי";"טרנסימות" וכאלה. אנא זרקו רעיונות.

ליטל ו

New member
אני מציעה שתעביר לראש שרשור,

קשה לי להאמין שהרבה אנשים יראו את זה כאן. ותודה על הקומיקסים! :)

ליטל ו

New member
יו, גם את זה לא ידעתי! :)

(כלומר, חשבתי שאת מעדיף לשון זכר) וגם את ההגדרה שלך אהבתי :) <מקפצת>

שוב, זה נורא תלוי בסיטואציה

ובאנשים שמרכיבים אותה. <מקפצת גם>

ניבי נ

New member
ושוב אני מציצה

אז בעצם אין פה אף אחד/ת שמתייחס/ת לעצמו/ה לא כ-f2m ולא כ-m2f? מסקירה מהירה של התגובות עד עכשיו נראה שכל אחד/ת כאן בחר/ה לעצמו/ה איזשהו קיצור משלו/ה (ולא, אני לא טוענת שיש בזה משהו רע, זה פשוט מעלה תהיות לגבי השאלה המקורית)

ליטל ו

New member
כן...

בסדר, אנשים שלא מכירים את הפורום לגמרי יוצאים לפעמים מנקודת ההנחה הזו. לא נורא :)

palsox

New member
עדיין בתהליכים של בירור עצמי

למרות שלא נראה לי שאיזשהיא הגדרה "מגרתית" (מלשון מגירה - אנשים מאד אוהבים להגדיר הכל , להכניס אנשים אחרים ל"מגירות" בכל נושא) אי פעם תתאים לי. ואם מטרת השרשור היא כדי שתדע איך לפנות אלינו , אז גם אצלי הכל הולך , באינטרנט אני אמנם יותר כותב בזכר , אבל בחיים עדיין מדבר כנקבה.

שאלה לכל ה"לא-מוגדרים"

זה לא נורא קשה ומבלבל לחיות ככה? הנטייה האנושית להכניס הכל למגירות ותבניות היא לא סתם, זה מתוך פחד ורצון לארגן דברים ולהרגיש ביטחון מסויים עם עצמם או איך שתבחרו לתאר את זה. אני לא רואה את עצמי חיה בשלום ובנחת עם עצמי מבלי לדעת אם אני גבר או אשה או לפחות איפה על הסקאלה אני בדיוק ממוקמת. אין פה ביקורת אלא סתם מתוך סקרנות. אני כותבת פה כבר די הרבה זמן ומרגישה קצת ריחוק מהסיבה הזאת. אשמח אם תוכלו לפשט את זה בשבילי, בשפה שלי.

DarlingAdam

New member
"אם אני גבר או אישה"

זו השפה שלך. והשפה שלי אומרת, יש יותר משני אלה. הרבה יותר. אני לא "מבולבל", כי אני יודע מי אני. אם אין לזה מילה מדויקת, זו בעיה, אבל באמת לא נוראית. העיקר שאני יודע איפה אני עומד ומה נעים לי בחיים. ...זה אני באופן אישי. אני משער שאלה שבאמת מבולבלים, ימצאו את עצמם במוקדם או במאוחר - אם גברים, או נשים, או אחת ממיליון האופציות האחרות :)

../images/Emo13.gifאוקיי

כנראה שאני אצטרך לקבל את זה פשוט כמו שאתה אומר. רק תהייה קטנה: לדעתכם אנשים שמגדירים את עצמם כגברים או כנשים בצורה קוטבית "מוחלטת" מפספסים משהו? לא מודעים למשהו? עיוורים לאמת מסויימת?

DarlingAdam

New member
לדעתי האישית (שוב),

לא. זה מי שהם, ואם הם חשבו על זה וככה הם, יופי ושמחה וששון, אין לי שום דבר נגד זה :) הבעיה שלי מתחילה כשהם יוצאים מנקודת הנחה שכולם זהים להם, ומי שלא, הוא "חריג" או חולה או כל מילה אחרת שבאה להגיד, "אם אתה לא כמונו, אתה רע". יש לי עוד בעיה קטנה עם אלה ש"לא חשבו על זה אף פעם", אבל לי באופן אישי יש תמיד בעיה עם אלה שלא חושבים, כך שזה לא ייחודי למגדר.

palsox

New member
הממ...

קשה ומבלבל... כן... אבל נראה לי שזה כך רק בשלבים הראשונים , בדיוק כמו בתקופה בה התלבטתי לגבי היציאה מהדת , כל הזמן חיפשתי לאיזו "מגירה" להכניס את עצמי - דתי? חילוני? מאמין? לא מאמין? מאד העסיק אותי אז גם לאיזו "מגירה" יכניסו אותי אחרים. עם הזמן התרגלתי לרעיון שלא חייבים להגדיר שום דבר. אני זה אני זה אני , בלי קשר להגדרות החברתיות. כנ"ל לגבי התקופה בה הייתי בתהליכי יציאה מהארון לגבי מערכת היחסים שלי עם אשתי (לעתיד... בעתיד הקרוב - ארבעה שבועות פחות יום. סתם כי רציתי להשוויץ
) אז התעסקתי בשאלה האם אני לסבית? (לא חשבתי עוד לכיוון המגדרי) בי? וגם אז הגעתי למסקנה שזה כל כך לא חשוב מה ההגדרה המילונית , העיקר שהאהבה שלנו אמיתית. כך שכיום למדתי מנסיון העבר וכבר מההתחלה לא חיפשתי יותר מדי הגדרה , אני אשקר אם אגיד שזה פשוט וקל , אבל זה בטוח פשוט יותר כשלא מנסים להתאים את עצמך להגדרות בנויות מראש.

ליאתו

New member
הי, ככה, בסוגריים?

מזל טוב, ומגיע לך להשוויץ! מזל טוב, מזל טוב, והמון שנים מאושרות יחד! ותודה על ההגדרה הלא-הגדרתית.

אורי 0

New member
סימנטובומזלוטובוסימטובומזלטובוסימנט

סתם מתוך סקרנות - מי משיא/ה אתכנם

palsox

New member
יש ארגון שנקרא

"מכון הטקסים החילוני" , ישבנו איתם ובנינו יחד טקס משלנו. האדם שישבנו איתו יגיע לערוך את הטקס.

למעלה