אורנג´ קרסה!!!

אלכס נ

New member
ברור שהם ישתמשו במירס

כאילו שיש רשת אחרת שיש לה כיסוי מלא ושאפשר לדבר בכל התנאים. אני מתכוון לרעש, כמות אנשים שיוכולים להתקשר בו זמנית. תתארו לעצמיכם שוטר, מנסה להעביר באורנג´ לדוג´ את מה שהוא צריך. הוא יצטרך לחזור המון פעמים על המשפט, אם זה יעזור בכלל, ואתם מבינים - כל שנייה זה יכול להיות חיים של בן -אדם.

yosimatza-c4u

New member
במקרה של פיגוע

הרשתות סוגרות אוטומטית את ה"קווים" האזרחיים אשר שיכים לאותו מתג באזור הפיגוע בכדי שכוחות הביטחון יוכלו לבצע את עבודתם הסגירה נעשת ע"י מתג החברה (הורדת עומס) זה מנסיון שעברתי כמה פיגועים ביחד עם אנשי החברות הסלולאריות (ולא אנשי שרות לקוחות = אריאלה1)

Big N

New member
מה זה קווים אזרחיים?יש קוים צבאיים?

ומה הקשר לכך שכוחות הבטחון יוכלו לבצע את עבודתם. מה זאת אומרת עברת פיגועים עם אנשי חברות סלולריות?

הבהרות

מצטער שאניע מגיב מאוחר ( אחרי 24 שעות ). בתור אחד שמשרת עדיין אצל כוחותינו, אני מציע לעשות סדר עם הדברים ולהזים שמועות שונות ואי דיוקים ואולי "המצאות" של כל מיני ידענים. 1. בעת פיגוע המערכת שקורסת זו מערכת של בזק והיא גוררת אחריה את רשתות הסלולר. 2. רשת אמיגו לא קורסת ממספר סיבות. הסיבה העיקרית, הגודל של מירס. למירס יכולת תפעול של עד מליון מכשירי סלולר טלפון וקשר. היום יש רק כ- 25% מהניצולת ( כ - 250,000 מינויים במירס ), לכן אין שום סיבה לנפילת הרשת בפיגוע - גם אם כל המינויים ידברו בו זמנית. אומנם התשתית עדיין אינה מסוגלת "לסחוב" את כל הפוטנציאל, אבל התשתית הקיימת, נותנת מענה מצוין לכמות המינויים הפועלים היום ברשת. בעניין המכשירים בצבא: יש בצה"ל שתי רשתות שנקראות vpn - אחת של מירס והשנייה של פלאפון. צה"ל מחזיק את פלאפון, בגלל מכרז החשכ"ל ( חשב כללי לאוצר ). חברת פלאפון, חשבה שתעשה מזה כסף טוב והיום היא מפסידה ומחפשת דרכים לצאת מצה"ל. מירס - נכנסה כרשת vpn - אבל מכרז החשכ"ל הותיר את פלאפון בצה"ל. בצה"ל מבינים היום שמירס היא יעילה ובעלת כיסוי מצויין ולכן נושא הקשר מתרחב בצה"ל ויותר מפקדים מתחילים לקחת מירס. אגב מי שצופה בטלויזיה, ודאי מבחין שכל הכוחות הלוחמים משתמשים במירס. נכון שיש מכשירי קשר צבאיים, אבל הם גדולים, כבדים ומסורבלים וודאי אין להם את הכיסוי של מירס בכל הארץ. בחיל אויר, יש אלפי מכשירי מירס שחולקו לכל המפקדים עד דרגת סרן. היום הרבה קודקודים בחיל אויר מבקשים לעבור למירס. ה- 4x4 נתן דחיפה לנושא. אגב, גורמים נוספים במדינת ישראל מחזיקים מירס כמו המשטרה, מגן דוד אדום מכבי אש ועוד. אני עברתי למירס ואת כל הקשר הפנים משפחתי אני מנהל בקשר שלהם. זה יעיל, מהיר, ענייני ( לא מבזבזים זמן על מה נשמע ומה העניינים ומה קורה ) - אלה רק מדברים תכלס. מאחר שאני מנהל שיחות ע ם כולם מכל הרשתות ואני בחבילת יעדים ואני משלם זמן אויר נמוך, אז מאז חודש יולי החסכון שלי בקשר עם המשפחה ( של ההורים שלי בעיקר ) הוא אדיר. אף חברה לא מורידה את המערכות שלה בפיגועים באופן יזום. ההיפך הוא הנכון. זה הזמן לעשות כסף טוב, כי כולם מתקשרים לעדכן את כל העולם ואשתו שהם בסדר ולוודא ששאר בני המשפחה גם הם בסדר וחלק גם מוסיפים חוויות. אז, אף חברה סלולרית לא תוותר על הכסף הזה ( הכסף שלנו שהוא טוב בשבילם. גם אם זה כסף שנגבה בפיגוע ). אני מקווה שהזמתי מספר שמועות. שלא יהיו פיגועים ונמשיך לשלם לחברות הסלולריות. אגב - מישהוא יכול להסביר לי איך כל החברות מציגות מאזנים שליליים ( חוץ מסלקום, ומירס ששומרת על שתיקה ) ???

peretzy

New member
תודה רבה לך !!מי שלא תהייה!!!!!

עשית לי את היום!!! סוף סוף מישהו שבצד שלי !

m e i r

New member
מעניין...

עם רוב הדברים שאמרת אני מסכים, חלק מידיעה. כך, למשל אני יודע שפלאפון מצטערת על ה"זכיה" שלהם במכרז. אכן נתת תיאור ממצה ויפה, אבל קצת חרגת כשנתת דעה אישית בסוף שלא מסתדרת עם הנתונים- כי אם אתה מדבר עם רשתות אחרות- בכל מקרה תשלם את האינטרקונקט, אלא אם החברה או צה"ל מסבסד אותך. אמרת "לא מבזבזים זמן על מה נשמע ומה העניינים ומה קורה"- אני חושב שזה לא בזבוז זמן, זה חלק מחיים אנושיים, ואתה יכול לוותר על הגינונים גם בקו רגיל ואתה יכול להכניס אותם גם באמיגו... למה מאזנים שליליים? פרטנר הוקמה בסוף 98 והחלה מצרפת לקוחת בצורה מסחרית ב1 ינואר 99. על כן, החברה טרם כיסתה את העלויות הראשוניות שלה, ולכן נחשבת לחברה בהפסדים. עם זאת, החברה עברה מהר מן המצופה לרווח תפעולי, שמשמעו הוא שהיא מכניסה ברבעון יותר ממה שהיא מוציאה. כאמור, עדיין לא כוסתה כל ההוצאה הראשונית ולכן היא "בהפסדים" אך לחלוטין אין לה מאזנים שליליים (בכפוף למה שאמרתי לעיל). בקשר לפלאפון- מדובר בחברה שכבר ב86 היתה בשוק ובתקופה ממושכת גם ראתה רוחים. עם זאת, מאז שהחברה שידרגה את הרשת שלה לדיגיטלית, היא מתקשה להציג רווחים, ונכון לכרגע, גם רווח תפעולי אין לה. עם זאת, נראה שההנהלה החדשה מובילה אותה לכיוון הנכון, אך בסופו של דבר (איך אומרת אריאלה? "ימים יגידו") סלקום מראה רווחים. למה? בסוף 94 החברה נכנסה למערכת של מונופול סלולארי- חברת פלאפון, כאשר חברת פלאפון ראתה את עצמה כחברה יוקרתית ומחפשת לקוחות יוקרתיים שישלמו, והרבה. המדינה עשתה מכרז, כשלמעשה ויתרה על הכנסות, וכל דרישותיה היו מחיר נמוך לדקת שיחה. סלקום הציעה 9 אג´ לדקת שיחה (לשנתיים הראשונות בלבד, יש לומר) וזכתה בקופה. כך, כבר ב96 החברה יכלה להציג רווחים משום שהעם נהר אל סלקום בסיסמא "פלאפון לכל פועל"(הכוונה למכשיר סלקום) ופלאפון התעוררה מאוחר מדי להבין שחשוב לה שיהיה לה בסיס רחב של לקוחות, וההתעשתות המאוחרת עלתה לה ביוקר. כאשר היה המכרז על החברה השלישית המדינה חיפשה להכניס לעצמה כסף, וכך פרטנר שזכתה- שילמה למדינה כ-400 מיליון דולר, וזה מסביר, בין השאר למה היא עדיין בהפסדים- בכיסוי ההוצאות הראשוניות. (יצויין שממירס המדינה דרשה סכום פעוט הרבה יותר, והעניין כמעט והגיע לדיון בבג"ץ אך בהמלצת שופטי ביהמ"ש העליון נמחקה העתירה בנושא.)

Big N

New member
מעניין..

תשובה כהלכה ללא המצאות על הורדת רשת יזומה ופעילויות חשאיות של כל מיני אנשים פה (C4U ) בזמן פיגועים

למעלה