אור אדום, מהבהב במהירות

אם הערבים ילמדו את ילדיהם על הפשעים שלהם

אין לי בעייה ללמד את הילדים שלנו על הפשעים שלנו. כיוון שהם התחילו במעשי טבח המוניים נגד היהוד הרבה לפנינו, אז מן ההגינות הוא שהם יתחילו בתהליך. אבל אני עוד לא שמעתי על 'יוצר' ערבי שהתחיל להתקרב בכלל לפשעים ללא סוף של הצד שלו בסכסוך. הביקורת העצמית היא רק נחלת הצד שלנו. אנחנו העמדנו את רוצחי כפר קאסם לדין ואילו אצלם טובחי קהילת חברון והרוצחים שלהם היום הם שוהדא וגיבורים לאומיים. אבל כל זה חסר כל ערך במצב שבו הם מלמדים את ילדיהם מגיל רך לרצוח יהודים ואילו אצלנו משתדלים לחנך את הילדים לשלום ולדו-קיום.

אתה ממשיך לשקר

בשטחים לא מלמדים אודות פשעי הערבים נגד היהודים, ובינתיים יש להם כמה סיבות שלא ללמד את ילדיהם דבר כזה אך במערכת החינוך של מדינת ישראל שבה למדתי לא לימדו אותי כלום אודות פשעי ערבים או יהודים, הכל היה נפלא שם עד שהכרתי אותך ולימדת אותי אודות פשעי אבותיי החאג' אמינים.

אתה חושב שאיכפת לי מה אתה לומד?

מצידי תלמד מהבוקר עד הערב בע"פ את אמנת החמאס או את דרשות ראאד סלאח. רק אל תבוא אלי ואל המדינה שלי בדרישות כי לא נראה אותך ממטר.

אולי לא איכפת לך

אך חשוב לי שלא תשקר כשאתה מנהל איתי דיון, מה שלומדים ערביי ישראל זה לא מה שלומדים הערבים בשטחים, אך מאחר וכל הערבים הם אויב בעיניך אתה לא מבחין, את מה שמגיע לי אני לא אחכה לקחת אותו עד שהמדינה תתן לי, זכויות לא נותנים זכויות לוקחים.

אני רואה שלא מיסגרת את הציטטות שהבאתי ../images/Emo67.gif

ראית איך הגיבו תושבי כפר קאסם לאחר הטבח. עזר להם? ממש לא. גם אז לא "ראית" אותם ממטר. אתה ממילא משתין לכיוון שלהם רק כשהם "מאיימים" עליך בדגל פלסטין
(שאותו כינית חתיכת סמרטוט עם צבעים.. ובכל זאת מבחינתך זו ה-סיבה לקונפליקט...)

תושבי כפר קאסם קיבלו פיצויים ועוד הרבה דברים

מאז הטבח והשלטונות עוצמים עין מהרבה מאוד הפרות חוק המתבצעות שם. אתה מתבכיין בשבילם אפילו יותר מאשר הם עצמם.
יהודי חברון נאלצו לקבור את יקיריהם שנטבחו בחייתיות ואח"כ להימלט מהעיר כדי שלא יישחטו שוב. פיצויים מהפלסטינים? הצחקת אותי. האמת? טבוחי חברון קרובים לליבי יותר מכל נפגעי פלסטין במלחמות. ולגבי הדגל הפלסטיני: אני לא שורף אותו כמו שהם עושים לדגל שלנו ולא שונא אותו כי אני לא שונא אותם בתור עם, רק רוצה לראות אותו מחוץ למדינתי או לחילופין רק בטקסים רשמיים שמחייבים את הנפתו כמו ביקור רשמי של אישיות פלסטינית. אבל אני רואה במי שמניף אותו בהפגנות בתוך המדינה היהודית שלי אוייב המדינה, כי הוא משדר מסר שהוא רוצה לחסל את המדינה שלי ולהקים במקומה את המדינה שלו. ואז אני אומר: על גופתי, או יותר נכון על גופתו המתה.

../images/Emo6.gif ועוד הרבה דברים

ואיזה פיצויים, הם קיבלו פיצוי סמלי פאתטי... ואני רואה שאתה ממשיך עם הגופות הא? תליין נשאר תליין...

אני לא אוהב את המשוואה שאתה טוען שנוצרה

"התעלמות מהפרות חוק" במגזר הערבי או ספציפית בכפר קאסם, כתחליף לטיפול שורש בגזענות, בבערות ובעוולות שנעשות כלפי אותו מגזר. הטבח בכפר קאסם, אכזרי ככל שהיה, לא מעניק פטור לתושבי המקום מלקיים את החוק - ולהיפך, המדינה חייבת לאכוף גם שם את החוק, בד בבד עם לקיחת אחריות וכיבוד זכרם של הנרצחים בטבח.

בטח שיש להם סיבות שלא ללמד את ילדיהם דבר כזה

הם צריכים להכשיר את לבבותיהם של ילדיהם לרצוח המונים פה, לא חס וחלילה לדעת את האמת שלא בכל המקרים מחמיאה להם...
מילא, שלא ילמדו על פשעי ערבים כנגד יהודים.... אבל גם על שואת היהודים באירופה לא מלמדים שם! מה הם יודעים (וזה בדוק)? הכל היה טוב ויפה, עד שיום אחד באו היהוד עם טנקים ומטוסים, גירשו את הערבים ואמרו "זה שלנו"....

קשה מאוד

מצד שני למה שילמדו על השואה, מה להם ולשואה? האם בכל בתי הספר בעולם נוהגים ללמוד על השואה? ואיך מורה יכול לכנס לכיתה וללמד על השואה כשבחוץ מתנהלת מלחמה בחוץ? ולפי מה שאומרים חלק מהציונים בפורום, בכלל אין קשר בין השואה והקמת המדינה, אולי זירזה השואה את הקמת המדינה, אך התוכנית של לחזור לארץ האבות קיימת מלפני השואה והיטלר, הפלסטינים מלמדים שהרעיון קיים אצל היהודים מאז הצעת נפוליאון וכו'.

בלי קשר לישראל ולציונות..

בארה"ב למשל מלמדים על השואה די בהרחבה. גם במדינות אירופה. בגרמניה אפילו עורכים ביקורים במחנות הריכוז כחלק מתוכנית הלימודים. אני לא יודע לגבי מדינות במזרח הרחוק כמו סין ויפן, אך אני משער שגם אצלם מלמדים את הנושא. מה להם ולשואה? זה כמו לשאול "מה לנו ולשואת הארמנים"? או "מה לנו ולמהפכה הצרפתית"? אבל עובדה שלמדנו את הנושא. חוץ מזה, העובדה שרבים מהיהודים שהגיעו לכאן מאירופה היו ניצולי שואה והנראטיב שהם סיפקו היה כל כך מפלצתי, יכולה להסביר הרבה דברים מבחינת הפלסטינים. אתה שואל איך אפשר ללמד כאשר יש מלחמה בחוץ? ברור שזה קשה, וברור שזה נראה תלוש מהמציאות - אבל זהו מבחנה של חברה נאורה. לדעת להפריד בין דברים ברזולוציה גבוהה ככל האפשר. וכאן, אגב, אני מאוכזב מאד מהחברה הישראלית, שלא יודעת להפריד בין הטבח בכפר קאסם, בו הערבים היו קורבנות וזיכרם צריך להיות מכובד, לבין פיגועי התאבדות שבהם הערבים היו התוקפנים והיהודים קורבנות.

שילמדו על הפשעים שלהם, גם בשואה

שילמדו על שיתוף הפעולה של ההנהגה שלהם עם הנאצים, על יחידות ה-SS האיסלאמיות-ערביות שטבחו יהודים בבלקן, על ההכנות שהם עשו להשמיד פה את היהוד בעזרת הצבא הגרמני שיפלוש לא"י, על פרעות תר"פ-תרפ"א, על פרעות תרפ"ט וטבח חברון, על הטרור והרצח של שנות ה-30, על מעשי הטבח הנוראים שלהם בתש"ח, על הנכבה שהם עשו ליהודי ערב על לא עוול בכפם. יש להם הרבה מה ללמוד, אבל במקום זה הם צופים בסדרות האנטישמיות של אל-מנאר ומקשיבים לאיסלאמו-פאשיסט ראאד סלאח.

שמי ילמדו? הרשות הפלסטינית? מה זה קשור בדיוק?

מה להם ולתוכנית הלימודים בישראל? אתה סתם מתחמק! ואוקיי, בתוכנית הלימודים בישראל הייתי בהחלט מסכים ללמד את כוווווולם, יהודים וערבים, את מה שקרה כאן. גם את מה שנוח לך להזכיר - עלילות חאג' אמין ופלוגות המתאבדים - וגם את מה שמאד לא נוח לך לחשוב עליו - הברבריות שבמעשה תליית הסרג'נטים ופיצוץ מלון המלך דוד, האכזריות שבטבח כפר קאסם, היחס הלא צודק כלפי האוכלוסייה הערבית במיוחד עד סוף שנות ה- 60........

בעיני עצמם וגם בעיני הם עם אחד

והמופתי הנאצי היה המנהיג של כו-לם, המייסד והאבא של 'התנועה הלאומית' שלהם. היום הם מנסים להסתיר אותו מהתודעה הציבורית מפני עינא בישא כי לא לכל עם היו מנהיגים שהיו משת"פים כ"כ נאמנים של היטלר, אבל כמו שלקומוניסטים היה את לנין כך היה לפלסטינים את המופתי והוא יצוץ להם כל פעם מחדש, ובפרט שיש להם כ"כ הרבה ממשיכים שלו. אני לא התכוונתי במיוחד למערכת החינוך במדינת ישראל, כי הילדים לומדים לא רק בביה"ס, אלא גם הרבה בבית, בסביבה שלהם וכו', אבל אם אתה שואל אז אני בעד ללמד הכל, גם את האורות וגם את הצללים ואי-אפשר ללמד רק על כפר קאסם מבלי ללמד על חברון וייתר הזוועות שהם ביצעו בכל אותן השנים. ברור שאני תומך בלימוד פרשת הסרז'נטים כדי שכל ילד יידע שלא נרשה לכובש זר להשפיל את העם שלנו ולהתעלל בו מבלי שהכובש הזר ישלם מחיר ראוי. גם על ליל המלקות צריך ללמד את התלמידים כדי שידעו שלוחמי החירות שלנו הלקו בשוטים קצינים בריטיים והשפילו אותם עד עפר בתגובה לעונשי המלקות שהקלגס הזר הטיל על לוחמינו השבויים. כשבריטניה ראתה את המייג'ור הבריטי חוזר למאורתו בתחתונים ועם תחת שותת דם היא הזדעזעה ואז הם הפסיקו להלקות את הנערים של האצ"ל מתחת לגיל 18 כפי שהם עשו עד אז. הנוער צריך לדעת שאת המדינה היהודית היחידה לא קיבלנו על מגש של כסף כמו כוכב נולד בטלוויזיה, אלא זכינו בה בהרבה דם ויסורים.

מה תענה בתגובה לילד שירשום במבחן מסכם..

בתשובה לשאלה "איזה ארגון לקח אחריות על רצח הסרג'נטים" חמאס? אני יודע, תענה לו שכאן אלה היו לוחמי חופש, בעוד חמאס ואל קאעידה סתם רוצחים חסרי מצפון.........

הינה תוכן מסר שקיבלתי:

מגולש שהשתתף בפורום עד לא מזמן ונחסם: "תבהיר לתבוסתן עופר שכן מלמדים במערכת החינוך על האצ''ל, הלח''י, הפעולות של התנועות, כולל תליית הסרז'נטים ופיצוץ מלון המלך דוד, אני את הבגרות שלי עשיתי! והחומר הזה היה. אודה לך אם תעשה כן, מאחר והתבוסתנות בה חולה התבוסתן עופר היא מהנוראות שראיתי. בכל פעם שאני קורא אותו אני כבר חושב לעצמי מה הוא יגיד לעצמו בעוד כמה שנים, כשהוא יתפכח ויגיד כמו אברי גלעד "הייתי שמאלני מפגר, התפכחתי".

עוד אחד שעדיין חושב ברזולוציה נמוכה ../images/Emo31.gif

אני לא זוכר שהיה בכיתה דיון האם יש דמיון בין תליית הסרג'נטים לפעולות בסגנון דומה שביצע החמאס. אבל האינטליגנטים שבינינו יצרו דיון כזה בעצמם. אני גם לא זוכר שהוזכר אפילו שם אחד של הרוג מבין 90! ההרוגים בפיגוע במלון המלך דוד. לא כותרות של עיתונים, לא צילומי הלוויות - בקיצור, יחס שונה לגמרי מזה שמקבלים פיגועים שהאידאולוגיה מאחוריהם לא תואמת את מה שהיינו רוצים לחשוב.

למעלה