אז....אהבה יכולה לברוח???

אז....אהבה יכולה לברוח???

אביבה, הינה אני פותחת שרשור חדש, כפי שהצעת... אני שואלת, מהי לדעתכם אהבה, (לפני שנגיע לדיון אם היא יכולה לברוח..) האם אהבה היא באמת מה שאנשים בדר"כ מתייחסים אליה כאותו רגש בין שני אנשים, או.....? שבוע טוב

הרשי לי לענות בדרך

קצת שונה שיר מדריך לאהבה שאל צעיר אדם זקן: אמור נא לי איש טוב האם לימדו אותך חייך דרך לאהוב? הביט לו הזקן בעלם ושח ללא היסוס חכמה, נחישות, כבוד וידידות, הן הסוד הכמוס. שמח העלם והודה לאיש הנהדר וכבר פנה לו לדרכו למצוא את האוצר. זה לא פשוט, הוסיף האיש אשר המתיק הסוד כי להושיב אותם יחדיו קשה, קשה מאוד. הכבוד, מביט סביב, רוצה הוא לברר מי הראשון אותו יישא לפני כל איש אחר. "אני הוא החשוב מכל" אומר הקול בפנים, וכך נופל לו הכבוד לבור גאוותנים. הנחישות מיצרך נדיר ולא כל כך פשוט. ואנשים מתבלבלים בינה לבין עיקשות. שתיהן דוחפות במלוא עוצמה אך לכיוון אחר, הנחישות רוצה לצעוד - עיקשות להישאר. חכמה גדלה על סקרנות ולא על הכבוד. כבוד אינו שואל אחר, חכמה רוצה רק עוד. כי הכבוד אינו סובל חכם גדול יותר והחכם הוא זה אשר מקשיב ולא אומר. הידידות (חומת מגן) היא לפעמים שוכחת את הבדל בין מלפנים ובין אחור (טוב, תחת) הידידות אינה ליטוף עכוז של איש אחר כי ככה לא בונים חומה ולא עושים חבר. קשה מאוד לראות תמיד את כל ההבדלים כי כמה שלומדים יותר, יותר מתבלבלים זה לא כתוב בשום מקום אלא עמוק בלב של כל ידיד אמת נחוש אשר אותך אוהב. זהו ציטוט מוגש כחומר למחשבה... אפשר לדון דרכו גם על אהבה יום נעים

spectacular

New member
אהבה.../images/Emo23.gif

את שואלת מהי אהבה? הרבה שירים נכתבו,מילים נאמרו, על האהבה. יש אהבה לחפץ, אהבה למקום,אהבה לצליל ,לטעם,לריח, אהבה למגע,למראה,אהבה לאל,אהבה לעם, אהבה לבעל חיים, אהבה לאדם. המון סוגים של אהבה והכל -באמת. אי אפשר להחליט לאהוב , אהבה באה ולפעמים הולכת, ולא תמיד ברור למה ואיך. אבל זה קורה- באמת. שבוע מתוק ונהדר.

spectacular

New member
אהבה באמת.

מה זה שאדם אוהב את עצמו? האם אדם אוהב את עצמו כאשר הוא נכשל? כאשר הוא מכוער,חולה,טועה,פחדן,שמן,נמוך,טפש,חלש? אנחנו "לומדים" לאהוב את עצמנו ,גם עם הדברים הלא כל כך טובים, בעצם הלמידה הזאת היא השלמה עם החסרונות,כי אין מה לאהוב בחיסרון, וכך יש גם להשלים עם העובדה שלכל דבר ולכל אדם יש גם חסרונות. אוהבים למרות החיסרון,זאת אהבה באמת.

spectacular

New member
אהבה ממלאה את החסר בנו.

אז אולי כשמישהו אוהב אותך, יותר קל לך לאהוב את עצמך, אולי כשמישהו שאהב אותנו ,הולך מאיתנו, יותר קשה לנו עם עצמנו, וזה הכאב הגדול של אובדן האהבה.

אהבה לעולם לא באה

ממקום של חוסר...... כשאנו לומדים לקבל ולחבק את עצמנו עם כל מה שהיננו כעת, עם כל החלקים שבנו ללא שום תנאים, זו אהבה אמיתית. אהבה שאינה תלוייה בדבר! כאשר אנו תלויים במישהו אחר שיספק לנו את אותו רגש הקרוי אהבה, זה תמיד בא ממקום של חוסר אהבה עצמית..... ןביננו, אם איננו אוהבים את עצמנו, מה הסיכוי שיאהבו אותנו באמת??? לכן, כאשר מי שאנו אוהבים נוטש אותנו אנו מתמלאים בחלל ענק אובדן וריקנות

אוקינוס, מה זו אהבה?

נסי להגדיר מה היא כן, לא מה היא לא... וגם... השתדלי לא להשתמש במשפטים ידועים, ומוכרים. תני את האהבה שלך...לא מה שאומרים/מלמדים בכל מקום... הצמדי רק למילה אהבה... לא- אהבה עצמית, אהבה אמיתית, אהבה שאינה תלויה בדבר... בלי מילים נוספות, רק אהבה. זה לא קל, מוכנה לקחת את האתגר?

מה זאת אהבה?

ראשית, על מנת להגיד מה היא כן, דרכי היא להדגיש מה היא לא!!!!!! שנית, אהבה אינה הצמדות.... שלישית, את קוראת לי לקחת אתגר ולהגדיר מהי אהבה שלא כדרך שכבר הגדירו זאת אחרים, ובכן, מה רע בזה? לגבי אהבה עצמה, אכתוב ביתר אריכות יותר מאוחר כאשר אתפנה בתקווה שעד אז תהיינה תגובות מרעננות נוספות... ובקריצה אלייך, אין שום אהבה בדברייך....

האהבה 100

New member
אוקינוס שלום

יכול להיות שאהבה זה גם לציית למישהי אחרת שרוצה שתנסחי אהבה כמו שהיא רוצה לשמוע.. תחשבי על זה.תודות.

האהבה 100

New member
לא כולן חזקות כמוך אביבה

ולא לכל אחת יש את הכח לפטפט כמוך כי צריך הרבה כח בשביל לשוחח ודבר שני זוהי שפתי ואת לא מקבלת את השפה שלי ואת הדרך שלי להבעה אישית אז לאן נעלמה כל האהבה שלך. לאהוב זה לאהוב גם שאלות מכל זווית.ואת כל הזמן לא מקבלת.חבל לי. מקווה שלא תזרקי אותי מכאן בשלב הזה קשה לי לדבר על עצמי.ואני רק חשבתי לאמר לה את דעתי כי היא קרצה לך שאת לא מביאה שום אהבה סליחה אם העלבתי כאן מישהי תודות.

האהבה 100

New member
אביבה ! את אדם מאד מאד חזק

כי צריך הרבה כח בכדי לנסות להכניס לי מילים לפה דבר שני איך אני אענה לך אם את לא אוהבת שקובעים עליך עובדות. אבל נניח שאני צריכה לענות כי שאלת,אז אני חוזרת בי. מתנצלת טעיתי.את אדם חלש. כי אנשים חזקים הם אנשים שיודעים לקבל ביקורת. אבל אני פה בשביל להתחזק ואני בטוחה שאת גם כן. אחרת למה את כאן בכלל? מה את אומרת? תודה.

אני אומרת שמה שאת אומרת עלי

אינו נכון ובכל זאת את יכולה להמשיך ולחשוב עלי מה שאת רוצה. אני מציעה שנפסיק כאן, לא בא לי להתנצח.

האהבה 100

New member
מצד אחד את שואלת אם את חזקה

ומצד שני את מצפה לשמוע מה שאת רוצה? אני לא מכירה אותך ואין לי שום מחויבות אליך. מה את? ליצן?

Deerest

New member
ספירת מלאי

אחד עפיפון. אחד ליצן. וכמה שלא מבינים מהות הפורום בו הם מתכתבים.

האהבה 100

New member
ולי היה נדמה שזה שיעשע אותך

אתה טענת שאתה "מת מצחוק" או משהו דומה לא? דרך אגב,מה דעתך על זה שאדם שואל שאלה,מקבל תשובה שלא מוצאת חן בעיניו,ונעלב? דבר על המהות בלי לעשות ספירת מלאי. הבע את דעתך אם זה מתאפשר ויש לך את הכח להביע. אם לא,זה גם בסדר. תודה.

למעלה