אז....אהבה יכולה לברוח???

אם אראה לך את מה שאת כבר מכירה

ואספר לך כבר את מה ששמעת, ואוהב אותך כמו שאת רגילה... מבחינתי לא עשיתי כלום. לא אמרתי לרגע שמשהו רע, ממש לא. את תרצי ללכת איתי למקומות שאת לא מכירה אולי תראי שיש עוד אפשרויות... זה לא או אני או את... אם תפתחי עוד דלת בתוכך, היא לא תבטל את זאת שקיימת. ואם כבר מדברים על ידע שאחנו אוספים... אז ראי כמה קשה לרגע קטן אחד לוותר עליו...הרי מה שאני עושה זה קודם כל "להרעיד" את הידע. וכל מי שהולך כל כך חוצץ נגדו... הוא זה שמחזיק בו הכי חזק... אני מבינה שאת רוצה את האהבה שאת רוצה ומכירה ומאחלת לך בהצלחה במציאתה... הפורום הזה, הולדתו מקורה באהבה גדולה. במהרגע שהוצאתי את הרעיון לפועל היה לי ברור שבתור מטווה דרך כלשהי, לקחתי בחשבוןשכל מי שיגיע לכאן יראה לי בשלב ראשון כמה אני לא אוהבת/מבינה/יודעת/עושה או כל דבר אחר... מי שיעבור את השלב הזה, ילמד משהו מאוד חשוב על עצמו... ועוד משהו קטן, אני לא מתכוונת "לספק את הסחורה" כפי שנדמה. הפורום הזה אינו עוד פורום... מי שיבחין בכך יוכל גם להתמיד. מי שמחפש כאן את מה שהוא מכיר... נראה לי שיתאכזב... אבל... בואי נראה...

אוקיי, אביבה... "מרימה את הכפפה"!

ראשית, לא כ"כ אוהבת שמתרגמים אותי....... (ציטוט שלך: "אני מבינה שאת רוצה את האהבה שאת רוצה ומכירה".....) וואלה, קוראת שוב ושוב את דבריי ולא מוצאת שום רמז לאמירה כזו מצידי. נהפוך הוא, ניסיתי להעלות נושא לדיון לא מתוך כך שאני נעולה בדעותיי ובאה ללמד כאן מישהו משהו שאינו יודע, אלא לשתף, להשתתף, לשמוע דיעות אחרות/נוספות!! שנית, אני שמחה שאת לא מהטיפוסים שמנסים "לספק את הסחורה" כדברייך, זה כבר מוצא חן בעיני, אוהבת שיש מי שמגרה אותי לאתגרים חדשים!!! דלתותיי פתוחות לרווחה להקשיב, ללמוד, להבין גם ממי שעל פני השטח נראה כי אין מה ללמוד ממנו (מכאלו אגב, למדתי שיעורים לא מבוטלים!!!) אשמח לגלות כי אכן כדברייך הפורום הזה אינו עוד סתם פורום, וכי ניתן יהיה לי ללמוד דבר מה חשוב על עצמי.... ערב טוב ואוהב

Deerest

New member
תגובה מרעננת נוספת

"אבל אני אוהבת אותו" אמרה כשידה מחזיקה רטיה קרה על ה"פנס" החדש מאתמול בערב. (אלמונית). סיטואציה מוכרת בה אחד מבני הזוג סובל במודע בתוך מערכת היחסים, אבל ממשיך לומר את המשפט הנ"ל. מה הוא/היא יודע/ת על אהבה?

כן, השימוש במילה זו בלי קשר לכלום

שיבש את ההבנה שלה לגמרי כמו להרבה מילים אחרות... כמעט הייתי אומרת הזנייה של המילה... ביטוי יותר חמור הוא: "אני יודע/ת שהוא/יא אוהב/ת אותי

Deerest

New member
פה אני כבר מאבד את הצפון

למה שאני אוהב מישהו שאינו נותן/מספק לי מאומה? ואני לא מתכוון שהוא/היא יספקו לי אהבה. כשאני לומד לאהוב את עצמי אני אוהב אותי עם מה שחסר בי. הרי אני לא שלם. כאשר אני פוגש מישהו שמשלים את החסר בי הוא נכנס למעגל האהבה שלי. היש מצב אחר?

יש מצב!!!!!!!

כאשר יש בך אהבה טהורה בה אתה נותן שלא על מנת לקבל (חזרה מה שאתה נותן) אתה מחפש מישהו אחר שישלים בך את מה שחסר? כלומר, אתה מחפש חתיכות חסרות.... כאשר אדם הוא שלם על כל חלקיו ולא חי בתחושה שהוא חצי בן אדם, הוא יכול להיות במקום של אהבה טהורה כן, זו שאינה תלוייה בדבר

האהבה 100

New member
אוקינוסית,אני מעריצה אותך !

אני חושבת שאת צודקת,כי אדם צריך להרגיש שלם,ואז הוא חש בזרמי האהבה. את מרגישה את האהבה? אני כן !

אני אהבה! אוקיאנוס שלם של אהבה

ומתוך כך, כל מערכת יחסים עם אחרים יכולה רק להוסיף לאהבה הקיימת בתוכי, לא לגרוע ממנה... ממש כמו האוקיאנוס המלא אליו זורמים כל הנחלים.. וכאשר הנחלים יבשים....האוקיאנוס עדייןנשאר מלא ולא תלוי בנחלי האכזב שימלאו אותו, כי הוא עוצמתי וגדול ומלא באהבה אינסופית!

האהבה 100

New member
אז אני חושבת שגם את,כשאת רוקדת

לא צריכה להרגיש את הריצפה עקומה. רק עכשיו שאלת אותי וקיבלת תשובה. אני שמחה.

האהבה 100

New member
אוקינוסית,תקני אותי אם אני טועה

אני חושבת לי שאין מצב שאת סבורה אחרת בנוגע לאהבה. אני חושבת שאת עושה כמעט הכל מאהבה,ולכן את לא תרגישי את הריצפה. אני מקבלת את העובדה שזה היה סתם ככה,עם הריצפה העקומה. האהבה היא שקופה.רואים אותה בקלי קלות כשהיא נמצאת. גם את השנאה. תודה.

spectacular

New member
אהבה ללא תנאים?

גם כאשר אנחנו אוהבים את עצמנו, אובדן של מישהו שאוהב אותנו, משאיר אחריו חלל ריק, כאשר אני נמצאת עם מישהו שאוהב אותי , אני כמו צמח שמפנה את עצמו למקור אור, נפתח ומלבלב ונהנה מן האור, אהבה מפרה אותי ומוציאה ממני תכונות יפות שבי, רוך ועדינות,חיוכים ,סבלנות,אכפתיות,יופי. יש בי יכולת לחיות ולממש את כל התכונות הטובות גם ללא האהבה הזאת, אבל האהבה מדגישה את הצדדים האלה שבי, והן יוצאות החוצה במינונים גדולים. כמה שאני אחבק ואקבל את עצמי, זאת תמיד הנאה גדולה להיות מחובקת מקובלת ואהובה על ידי מישהו אחר. האהבה שלו אלי שונה מהאהבה שלי לעצמי, את האהבה הזאת אני יכולה לקבל רק מחוץ לעצמי, ממישהו אחר, אפשר לחיות בלעדיה,אבל יותר כיף לחיות איתה. ברצוני לתקוף את המשפט אהבה ללא תנאים: אם אני אוהבת מישהו ,אהבה גדולה, אבל הוא לא אוהב אותי ,פוגע בי ,מעליב אותי,מתאכזר אלי, האם אמשיך לאהוב אותו? כנראה שלא, אז לאהבה הזאת היה תנאי ,מסתבר, אני אוהב אותך,אבל רק אם לא תפגע בי,תכאיב לי,תתאכזר אלי. מה זאת אהבה ללא תנאים? כולם אומרים את זה כל הזמן, אבל מי מבין מה זה ? אני אוהבת מישהו אהבת נפש, אם הוא יפגע בי מאוד, או אם למשל הוא יבצע פשע נתעב,כמו רצח למשל, האם אוכל להמשיך לאהוב אותו?

spectacular

New member
היי אביבה.../images/Emo39.gifחמודה../images/Emo39.gif

אצלך כבר צהריים,אז צהריים טובים לך. שיהיה לך המשך יום נפלא .

מה שתארת, אינו אהבה לדעתי.....

אנשים מתעללים, רוצחים ובוגדים בשם האהבה.... לא הייתה שם אהבה מלכתחילה!!!!!

spectacular

New member
עוד על אהבה ללא תנאים.

לא דיברתי על אלה שמתעללים ורוצחים בשם האהבה, העלתי תמונת מצב של אהבה בין שני אנשים, אהבה "אמיתית" אהבה "ללא תנאים" ואז צד אחד פוגע בשני, לא מתחשב,לא איכפתי, לא רגיש, מזלזל,לא נאמן, במידה זו או אחרת, האם הצד השני ימשיך לאהוב "ללא תנאים" מצב שני- צד אחד נקלע למצב שבו הוא מבצע רצח, אני לא מכירה ובטח גם לא אכיר אדם כזה, אבל זה מצב דמיוני. נגיד שבן הזוג שלי נהג שיכור ודרס ילד, איך אני אמשיך לחיות עם זה, האם אני אוכל להמשיך לאהוב אותו, אשמח לשוחח על כל נושא,יש לי הרבה מה להגיד, ואני מאוד רוצה לשמוע דעות אחרות משלי, גם אם אני לא מרגישה וחושבת אותו הדבר, אנחנו לא חייבים להסכים על הכל, אבל מעניין לשמוע מה כל אחד חושב, אם תקראי שוב את מה שכתבתי, תראי שלא דברתי על אנשים שמתעללים בשם האהבה, ואם לא הייתי ברורה אז אני מתנצלת.

טל חביבה...בוקר טוב../images/Emo42.gif

אם את אוהבת מישהו...אף על פי ולמרות מעשיו שאינם מקובלים עלייך, אדם שפוגע , חסר רגישות כלפייך, זה בגלל שאת בוחרת לאהוב אותו- לא בגלל שמישהו מאלץ אותך לאהוב! ושוב, אני אומרת כי בידייך זכות הבחירה לאהוב מישהו ללא קשר למה ואיך שהוא מתנהג- מה שבמקרים מסויימים עוזר לשנות את התנהגותו, מרפא את פצעי הילדות שלו, שגורמים לו להתנהג כך. אהבה ללא תנאים פירושה לאהוב אדם כפי שהוא על כל מה שיש ואין בו וזאת מתוך בחירה!

למעלה