אז....אהבה יכולה לברוח???

spectacular

New member
בוקר טוב ונהדר,אוקיאנוסית.../images/Emo39.gif

אשאל שאלה אישית ואת כמובן לא חייבת לענות, האם חווית בחייך התנסות כזאת? האם בחרת לאהוב מישהו שמעשיו אינם מקובלים עליך? וגם, האם נוכחת שאכן האהבה מרפאה פצעי ילדות, האם את חושבת שאהבה מאחר ולא מעצמנו יכולה לרפא פצעי ילדות ותסכולים? לדעתי התנהגות משתנה מתוך חויות והבנות אישיות , ולא מאהבה שאדם מקבל מבחוץ,

אמנם קלישאה, אך נכון לדעתי

אנשים הנקרים בדרכנו אינם נקרים כך סתם, הם באים ונכנסים לחיינו על מנת לשקף לנו בעצמנו את החלקים הדחויים לא פחות מאשר את החלקים שאנו אוהבים בעצמנו, כמו מראה שמראה לנו את הצדדים היפים והפחות יפים שלנו. וזה היפי שיש לנו בחיבור כאשר אנו מצויים במערכות יחסים. אמנם אנו יכולים לעשות את התהליך הזה לבד עם עצמנו, אך כשמישהו אחר משקף לך- התהליך מתקצר. אהבה אמיתית אכן מרפאה פצעי ילדות, אומרת זאת מנסיון אישי.....אך זה שוב ארוך מידי ויש מקום לדון בכך בשרשור אחר, אולי בהמשך. האם בחרתי לאהוב מישהו שמעשיו אינם מקובלים עלי? ובכן, הייתה לי אהבה גדולה למישהו שבתחילה לא עשה מעשים שהיו לא מקובלים עלי..... כאשר הקשר הלך והעמיק, פתאום היו מעשים שנעשו על ידיו שלא נראו לי......וכן, התעמתתי איתו על זה פעמים רבות, עד שלמדתי שמה שהוא עושה ואומר זה ממש שלו וכי אין לי אחריות על כך אז מה הטעם לנסות לשלוט בו?..... אבל, זה היה תהליך ארוך להפנים את זה, זה לא בא ביום אחד.

spectacular

New member
תודה על ששיתפת אותי.

וזה בדיוק מה שניסיתי להגיד, אהבה שמקבלים מבחוץ אינה מרפאה. אהבה שאנחנו נותנים לעצמנו מבפנים מרפאה ועוד איך. אהבה מבחוץ יכולה ללמד אותנו לאהוב את עצמנו, אם אנחנו פתוחים לקבל. האם אנחנו פתוחים לקבל מה ששונה לנו, מה ששונה מאיתנו (לכאורה) מה שמשונה לנו ומפחיד אותנו, ומראה לנו את מה שאנחנו לא רוצים להודות שקיים בנו?

אמנם קלישאה, אך נכון לדעתי

אנשים הנקרים בדרכנו אינם נקרים כך סתם, הם באים ונכנסים לחיינו על מנת לשקף לנו בעצמנו את החלקים הדחויים לא פחות מאשר את החלקים שאנו אוהבים בעצמנו, כמו מראה שמראה לנו את הצדדים היפים והפחות יפים שלנו. וזה היפי שיש לנו בחיבור כאשר אנו מצויים במערכות יחסים. אמנם אנו יכולים לעשות את התהליך הזה לבד עם עצמנו, אך כשמישהו אחר משקף לך- התהליך מתקצר. אהבה אמיתית אכן מרפאה פצעי ילדות, אומרת זאת מנסיון אישי.....אך זה שוב ארוך מידי ויש מקום לדון בכך בשרשור אחר, אולי בהמשך. האם בחרתי לאהוב מישהו שמעשיו אינם מקובלים עלי? ובכן, הייתה לי אהבה גדולה למישהו שבתחילה לא עשה מעשים שהיו לא מקובלים עלי..... כאשר הקשר הלך והעמיק, פתאום היו מעשים שנעשו על ידיו שלא נראו לי......וכן, התעמתתי איתו על זה פעמים רבות, עד שלמדתי שמה שהוא עושה ואומר זה ממש שלו וכי אין לי אחריות על כך אז מה הטעם לנסות לשלוט בו?..... אבל, זה היה תהליך ארוך להפנים את זה, זה לא בא ביום אחד.

האהבה 100

New member
טל !

אהבה ללא תנאי היא אהבה שלא תלויה בדבר. אם יל לך ילדים את אוהבת אותם בלי רצון לקבל. אם יש לך תנאים לאהבה שלך אליהם,אז זו אהבה שתלויה בדבר וזה מאד מדאיג לדעתי. גם לאהוב מישהו שמרביץ לך זו אהבה שלא תלויה בדבר ואל תתווכחי עם המיקרים האלה כי הם קורים כל הזמן וזו עובדה. ברגע שאותה אישה מוכה מחליטה להוקיע אותו אז הוא מפסיק להיות בהדרגה האהוב שלה. כל שאר האהבות תלויות בהרבה דברים. בתים מכוניות כסף תכשיטים וגם השפלות. יש נשים שאוהבות שמשפילים אותן. תודות.

spectacular

New member
אהבה שאינה תלויה בדבר.../images/Emo39.gif

האם חוית בחייך את מה שאת מתארת? אהבה שאינה תלויה בדבר?(לא לילדים,) פשוט מעניין אותי לדעת אם את מדברת על משהו תיאורטי או מהחיים.(שלך) סליחה אם אני אישית מידי,לא חייבת לענות ,כמובן.

האהבה 100

New member
מה זה משנה לך מה אני חוויתי?

מה זה יתן לך בחיים? תרוויחי מזה משהו? מה שחשוב זה שהבנת למה התכוונתי. נמשיך מכאן אם את מעונינית כמובן.

spectacular

New member
חוויות-התיאוריות הטובות ביותר.../images/Emo39.gif

שאלתי כדי לדעת אם את מדברת על תיאוריה , או שחוית ואת מדברת מנסיון, יש פתגם חביב- אין חכם כבעל נסיון, אני לא מעונינת לשמוע סיפור אישי של אף אחד, אבל אם את מדברת בבטחון רב על אהבה ללא תנאי,ואהבה שאינה תלויה, אני שמקשיבה לך מעונינת לדעת, אם אכן התיאוריות שאת מעלה נבדקו במציאות, ואת מי אשאל אם לא אותך, הרי את מתארת את המצבים הנ"ל בבטחון רב. אנחנו משוחחים,וזה כבר נותן לי בחיים,ואני מרויחה, זה מעשיר אותי לשוחח עם כל אדם, ולי חשוב האם את מבינה את מה שאת אומרת, אני הבנתי. נמשיך או נפסיק איך שתרצי.

האהבה 100

New member
לא התנסחת באופן מדוייק ולכן גם

עניתי לך באופן שבו עניתי. את חיפשת לשמוע מעט יותר,חיזרי לעיין מעט אחורה. לשאלתך,כן. אני מדברת מנסיון.ואין חכם כבעל נסיון.

spectacular

New member
אין חכם כבעל נסיון.

הבנתי את דבריך, אני בדרך כלל קוראת בתשומת לב לפני שאני מגיבה, אני לא שואלת כי אני לא מסכימה, אני רוצה להבין יותר לעומק, מה מאחורי המילים. לכל דבר יש המון צדדים, לדעתי שום דבר איננו מוחלט. וקשה לי עם קביעות החלטיות. זה לא מתימטיקה,יש הרבה תשובות לכל שאלה, כל כך הרבה דרכים אפשריות שאפשר ללכת בהן, ושום דבר אינו טעות ואינו נכון אלא פשוט קים.....או שלא.

spectacular

New member
אהבה מעצמנו,אהבה מאחר.

יש אהבה שאותה אנחנו נותנים לעצמנו, והיא שונה מהאהבה שמישהו מחוץ לנו מעניק לנו, ממתי זה נהיה לא בסדר לרצות שמישהו יאהב אותנו, למה זה בהכרח מתקשר לחוסר אהבה עצמית? אלה שני דברים שונים, ולדעתי זה בסדר גמור,וגם טבעי לרצות לקבל אהבה, זה כיף שמישהו אוהב אותי, ובלי שום קשר אני אוהבת את עצמי.

האהבה 100

New member
אם לא תאהבי את עצמך

לא תאהבי את מי שאוהב אותך.כי זה יהיה נוגד את מה שאת מרגישה לעצמך.

אין שום פסול בלרצות

לקבל אהבה ממישהו אחר, נהפוך הוא- זה לגיטימי, זה צורך אנושי בסיסי.. מה שאני אומרת הוא שלא להיות תלויים באהבתו של מישהו אחר על מנת להרגיש שלמים ולא חצאי בני אדם. כשאדם בא למערכת יחסים עם המאה אחוז שלו ולא עם 50 אחוז במטרה שמישהו אחר ישלים אותו, יש סיכוי לאהבה בוגרת, אהבה שלא באה מתוך מקום חסר, היא אהבה אמיתית!

האהבה 100

New member
האהבה האמיתית.

היא כזו שלא תלויה בדבר. אהבה של אב לילד ממקום של כבוד ומרחב. ואם יש את זה בזוגיות אז לדעתי זה אותו הדבר. תודות.

1234ab

New member
אהבה ../images/Emo23.gif

ערב טוב לכולם שברתי שיגרה
- נסעתי לסופ"ש... היה נפלאאאאאא
לענין האהבה.. בדיוק שאלתי את עצמי לפני שבועיים את השאלה הזאת מה זאת אהבה?? לא ממש הגעתי לתשובה... לא הצלחתי להגדיר אהבה.....בעצם אי אפשר להגדיר אהבה.... אז מה כן...
?? אהבה אמיתית קיימת בן אם לילדיה. - היא תמיד נמצאת שם. אהבה היא אוסף של תחושות, רגשות. אהבה כמו שהיא מגיעה... כך היא יכולה להיעלם/לדעוך....- בן בני זוג/בן חברים וכו'.

למעלה