אז הפרק האחרון בספרים של

בית סטארק היה בית מלוכה.

מאז הכיבוש של אאיגון, הם כבר לא מלכים. בית טאלי מעולם לא מלך, אם כי שניים מהווסלים שלו מלכו בעבר - הבתים בראקן ובלאקווד.

לגבי שתי הנקודות שציינת:
אם קשר משפחתי לבית טארגאריין מציג זכות למלוכה, זה אומר שהזכות למלוכה נובעת מבית טארגאריין. מה שאומר שלטארגאריין אמיתי יש יותר זכות לכס מאשר לקרוב רחוק כלשהו.

וזה הפרדוקס האבסורדי.
להתנגד לזכות של משפחת המלוכה "האמיתית", ואז למלוך בשם הזכות שלהם.
ולכן זה תירוץ קלוש של מלומדים. אם לטארגאריין יש זכות כזו שהקרבה המשפחתית של רוברט מקנה לו זכות ראשונים, הרי שאין זכות לרוברט למרוד בהם, לקטול את ראיגר, ולמלוך כשויסרייז - בן טארגאריין אמיתי - עודנו קיים.

וזה באמת נכון. המלוכה היא תפוח אדמה לוהט. ולכן החכמים נוהגים בה בכובד ראש. לא חושב שיש ספק בכלל שרוברט היה הכי פחות מבריק ומחושב מבין חמשת הלורדים המורדים.
אין ספק בכלל שארבעת האחרים היו כבדי ראש, מחושבים ממנו בהרבה ולוקחים את חובתם ברצינות.
אנשים כאלה נזהרים במלוכה.
גם אצבעון שהצבתי אותו בקבוצה של אלה שמשחקים בכוח וממשלה, יודע את זה. הוא חכם עשרת מונים מחברותיו לקבוצה, ולכן הוא לא רוצה למלוך בעצמו.

,תעשה לי טובה - פתח את זה כשירשור חדש?

בבקשה ?

pretty please with flowers ion the top ? or lions, or wolves, or whatever you want ?

Macphista

New member
נו, זהו,

אני חושבת שביצוע דיון שכזה מהווה טקס חניכה לכניסה לפורום.
עכשיו באמת אפשר להגיד ברוכה הבאה.

זהו, זה מספיק?

לא צריך להעיר דרקונים/ לדרוש משפט בדו קרב/ להשבע על העץ שמחוץ לחומה בשביל זה ?

Macphista

New member
גם קראתי את התיאוריה הזו (
ריקוד)

באחד מאתרי ששאו"ק

יש כמה אפשרויות ש"השמש והכוכבים שלה" יחזור אליה-
1. יהיה לה שמש וכוכבים אחר- אהבה אחרת (מעין אמצעי מניעה שהיא תוכל להרות רק לאדם שהיא אוהבת)
2. יהיה לה בן והיא תקרא לו דרוגו
3. כבר יש לה בן שקוראים לו דרוגו(ן) ולכן החלק הזה של הנבואה כבר התגשם
4. ואולי... השמש והכוכבים שלה, האהבה שלה, מתייחסת לגילוי שיש לה משפחה? שיש מישהו שהיא יכולה לחלוק איתו את העול של החזרת כס הברזל למשפחה? השמש והכוכבים/העולם שלה/החיים/אהבה/משפחה יחזרו אליה כשהיא תגלה שלאחיה האהוב יש בן/נים.

את יודעת, זה די מעניין איך שהיא פירשה את זה

ספיילרים, למי שהבין את זה אחרת.

יש ארבעה תנאים, (שמש, ים,הרים, ילד) בכדי שהדבר החמישי יתממש ( דרוגו יחזור אליה), אבל היא הניחה שזה אומר שזה יקרה לפי הסדר - ז"א, ששלושת התנאים הראשונים יתגשמו לפני שהיא תצליח להכנס להריון.

לגבי 3 - את שמה לב שאם זו הפרשנות, זה קרה בסדר הפוך, נכון?

Macphista

New member
אני מנסה להיזכר

אנחנו יודעים מבארסיטאן על הדרקונים שהורסים את הפירמידות, נכון?
אני מנסה להיזכר אם קראנו את זה לפני שקראנו על דיאנריז בים הדות'ראקי המתייבש.
כי אם זה כך אז יש לנו סימן שהסדר הכרונולוגי לא משנה לנבואה כך שלידת הבן/חזרתו של דרוגו יכלה להתממש עם "הלידה" של דרוגון עצמו.

אני לא חושבת.

בעיקר בגלל שהיא מדברת על ילד אמיתי ( אפילו לא בן, אגב) כך שהדרקונים אינם באמת ילדיה בכדי להשלים את הנבואה.

CallMeCavanaugh

New member
עוד משהו

נראה שעוד משהו שקורה באותו פרק הוא שהמחזור שלה חוזר ולכן יתאפשר לה להוליד ילד ולקיים גם את החלק הזה בנבואה. נשמע סביר שהוא יחזור אליה בדמות הילד שתלד, אחרת עלולה להיות בעיה קלה (מדמיין את דרוגו מתפרץ לתוך חדר לידה באיכילוב ושוחט את האב הנרגש עם האראח שלו).

אם אני זוכר נכון. ספוילר לריקוד.

דאינריז נזכרת שהמחזור הקודם שלה היה במירין.
אני מסיק מזה שהמחזור מעולם לא הפסיק ולא זו הייתה הבעיה שהייתה אמורה למנוע ממנה להתעבר.

CallMeCavanaugh

New member
לא בדיוק

היא מנסה להיזכר מתי היה המחזור הקודם שלה ולא מצליחה. מה שהיא כן מצליחה לזכור זה שהוא תמיד מגיע בירח המלא אבל עכשיו הירח דק ובנוסף הדימום מאוד מאסיבי. יכול להיות שזה לא מחזור אלא הפלה ושהיא כן יכולה להיכנס להריון שוב.

CallMeCavanaugh

New member
משהו אחר שמעניין אותי בפרק הזה

קראתי אותו מחדש בגלל הדיון ושמתי לב למשהו אחר לגמרי - כשדאני נזכרת בניסיון להרוג את דרוגון במירין היא נזכרת שעשן עלה מהפצעים שלו, שאחד החצים שירו בו התחיל לבעור.

כשהמשמר הורג את ג'ון עולה עשן מהפצעים שלו. זו המילה שבה מרטין השתמש. עשן, לא אדים. עד עכשיו חשבתי שזה עשן מטאפורי ואלו באמת אדים בגלל חום הדם והקור ששורר בחומה, במיוחד כשכבר חורף, אבל מה אם זה באמת עשן? אולי זה עוד רמז לכך שג'ון הוא טרגאריין ומעבר לזה - הגשמה מוצלחת יותר של נבואת שובו של אזור אהאי (כי בסצינת הרצח היו גם מלח וכוכב אדום מדמם)?

CallMeCavanaugh

New member
תקרא שוב בספר או את מה שכתבתי

כל הפצעים העלו עשן, באחד מהם החץ נשרף.

כששאלתי... ספוילר לריקוד.

שאלתי על ג'ון שלג. הרי בו לא ירו חיצים. דקרו אותו בסכינים ופגיונות.
ואם כן, ממה נבע העשן מן הפצעים האחרים?

יצא עשן מהפצעים ולא מהפגיון...

לדעתי זה מעיד על איזשהו כישוף של מליסנדרה. הרי כבר ראינו את ג'ון נפצע בעבר והפצעים שלו לא העלו עשן.

מה שתהיתי זה

ממה נובע העשן. כישוף של מליסנדרה? לא יודע. אבל אם בעבר האמנתי שדאינריז צריכה להיות הנבחרת, היום אני חושב שהיא לגמרי לא מתאימה לתפקיד, למרות שעדיין אני חושב שהנבואה מתאימה לה הרבה יותר.
ובכל אופן אני מתחיל לשקול את התיאוריה הזו לגבי ג'ון שלג.

CallMeCavanaugh

New member
עד היום

עד היום חשבתי שמדובר באדים. הדם חם, הסביבה בחומה קרה מאוד. כמו אדים שנוצרים כתוצאה מנשימה בקור, אני מאמין שגם דימום מאסיבי אמור לגרום לכמות מסויימת של אדים, למרות שאין לי מושג אם הם מספיק סמיכים בשביל להיראות כמו עשן.

השורה הזאת על הפצעים של דרוגון שמעלים עשן (ושוב - הפצעים עצמם מעלים עשן, לא החצים הבוערים) גרמו לי לתהות בעניין הזה מחדש.

הפירוש לפיו דאני היא אזור אהאי שנולד מחדש היא פרשנות מאוד קלאסית לנבואה. הכוכב האדום המדמם הוא השביט שבשמיים, העשן מהמדורה והמלח מהמדבר. אבל מרטין לא כותב פנטזיה קלאסית, ולכן הפירוש שבו ג'ון הוא אזור אהאי, עם הכוכב האדום המדמם מגלימתו של האביר שנהרג רגע לפני, המלח מדמעות אנשי המשמר שהורגים אותו למרות שהם אוהבים אותו והעשן שעולה מהפצעים נראה מתאים יותר לסגנון הכתיבה שלו.

למעלה