אז כדי להפיח
חיים...

night mistress

New member
ערימות ילדים..../images/Emo70.gif

מיסטרס מאמינה שהגבר צריך לשלם.. אבל היא רגילה להשאיר את הטיפ, בדרך כלל בשווי חצי מהיציאה.. ככה שאף צד לא מקופח..

שזיפוני

New member
שלום לכולם. ../images/Emo13.gif

נעמייה, העלת נושא של וויכוח שאני לא מעט פעמים התווכחתי עם נשים וגברים.. לדעתי, אין שום סיבה שהגבר ישלם אפילו בדייט ראשון, אלא אם הוא זה שהזמין (למרות שהיא יכלה גם לסרב..). כשאומרים שגבר צריך לשלם, אומרים בעצם שהגבר רוצה יותר ממה שהאשה רוצה. מי אמר שזה נכון? יותר מכך, כשאומרים שאם הוא לא משלם אז הוא יוצא קמצן, בעצם אומרים שהגבר צריך להשתדל והאשה היא המחליטה. זה טמטום שוביניסטי (בהתחלה גברי - כפטרונות, ואח"כ גם|סדגש" נשי - מסיבות ברורות למדי), שחלחל כנורמה חברתית שגברים מפחדים "להפר" אותה. גברים יודעים שאם הם לא מציעים לשלם אז הבחורה תחשוב שהם קמצנים. קשה להפר נורמה כזו, כלומר זה תלוי, כמעט, רק בנשים (כי בלעדיהן זה יקח הרבה הרבה יותר זמן). אם הן תתחלנה לחשוב יותר בשויוניות ותתעלמנה לרגע מהאגו הדורש שלהן, גברים לא יחששו ולאט לאט תראו שינוי ותיקון הנורמה הזו. בדיוק כמו שגברים עשו לא מעט כדי שכמה נורמות (לא כולן) שפוגעות בנשים תתוקננה, גם אם זה היה (אולי) כדי שאותם גברים ייחשבו "נאורים", ו"אביריים". פעם הנשים היו חפץ קדוש. חפץ, בלי זכויות להשפעה, אבל עם קדושה מסוימת בכל הקשור ליחסי בינו ובינה, דווקא בגלל החפצון הפסול. היום הן יוצאות מהדיכוי המחפצן אבל הקדושה שהצמידו להן לא נמוגה. בקיצור, לדעתי, זה לא שהגבר "צריך" להציע לשלם, אבל לטובתו, עדיף להציע, והאשה היא זו ש"צריכה" להתעקש על חלוקה שווה.

../images/Emo45.gif כל כך אהבתי את ההודעה שלך

שאני שוקלת לרשום את הניק בצד, למקרה שלבן זוגי יקרה משהו
אבל אני טיפוס ביקורתי ווכחני, ואפילו בהודעה מצוינת מצאתי שני דברים לחלוק עליהם: 1. הנורמה נשמרת לא רק בגלל שנשים מצפות לזה וגברים פוחדים להפר. בחוגים מסוימים, תמצא המון גברים שמתעקשים לשלם על הבחורה, שרואים באקט הסמלי הזה דבר חשוב שממחיש את מעמדם כ"חזקים" או "מפרנסים", והם לא רק ייעלבו מבחורה שתרצה לשלם על עצמה, אלא גם יביעו את מורת רוחם, ייכנסו לויכוח מביך, ירגישו רע בעצמם ויגרמו גם לה להרגיש רע. 2. לגבי הגברים ש"פוחדים" להפר נורמה. לא שופטת אותם ולא מבקרת אותם, אבל וואלה, אני הכי אוהבת גברים, שלא מהססים להפר נורמה מאוסה בגלל שאולי יושבת מולו בחורה שראתה יותר מדי טלנובלות ותזרוק אותו אם לא ישלוף כרטיס אשראי כדי לממן את הבילוי שלה. ויש גברים כאלה!

שזיפוני

New member
אז אין לנו ויכוח..

כי הדגשתי, או יותר נכון, ניסיתי להדגיש, את המילה "גם", כשהתייחסתי לסוג השוביניזם שבטמטום הזה, שכיום זה לא רק שוביניזם גברי אלא גם נשי, ולא, כמו שכנראה הבנת, רק נשי. אני בהחלט מודע להתנהגות זו של כמה גברים, כמו שהצגת, אבל אני מתמקד ברוב, או לפחות בהרבה מאד גברים שלא אוהבים את הנורמה הזו שגורמת להם להרגיש כאילו הם פחותי ערך בהשוואה לאשה. לגבי ההתייחסות השנייה שלך, גם כאן אין לי ויכוח איתך, כי אני יודע שיש גם גברים כאלה. את, לצערי ולצערם של הרבה גברים, לפחות לפי הנסיון שלי ושל חבריי, במיעוט אצל הנשים.

למעלה