אז מה אתם עושים עם הכסף שלכם?

אז מה אתם עושים עם הכסף שלכם?

לאחרונה כבר עולה לי כמה פעמים הרעיון של לקנות דירה להשקעה.
כמובן שאני לא כזו מיליונרית וזה כרוך בלקיחת משכנתא ולהתחייב שזה בפני עצמו, צעד מלחיץ.

היום שוב חשבתי על זה ושוב אני תוהה אם זה מה שאני צריכה לעשות...
מצד אחד, אני לא בזבזנית גדולה וחבל לי שהכסף יושב בעו"ש ולא צובר תשואה. ניסיתי להשקיע במניות וניירות ערך וכו' אבל זה לא כזה השתלם לי עד כה.
מצד שני, לקנות דירה ולקחת משכנתא זה משהו שהוא מאד מחייב ומאד מלחיץ. אבא שלי אומר שכשעושים את זה בגיל גדול יותר, כזוג נשוי למשל, זה יותר קל. הגיוני. אבל השאלה אם אני באמת צריכה לחכות ל"בעל" בשביל זה? ואם אני אתחתן רק בגיל מאוחר?

נכון, אני אמנם רק בת 23 אבל אני כן רוצה לחשוב על העתיד וכן רוצה שיהיה לי מקור הכנסה שלא תלוי בעבודה בשלב מסוים (שלא יבוא במקום עבודה, כמובן, אלא בנוסף).

לפעמים אני מרגישה שזה לא צריך לקרות עכשיו, ויש ימים שאני חושבת לעצמי שככל שאני דוחה את זה יותר, אני מבזבזת את הזמן.

yairsvet

New member
מחשבה מאוד נכונה לגבי השקעה

את צודקת, באמת צריך לתת לכסף לעבוד בשבילך
יש הרבה מאוד אפשרויות השקעה היום
ומי שרוצה להשקיע בוודאות ימצא לעצמו כמה דברים שמתאימים לו.
אני יכולה להגיד לך שאצלי יש חלוקה ברורה ויש כסף בנפרד לכל מטרה
למקרה חירום שבו לא נוגעים, לבילויים, להשקעות, ללימודים, וכו'

Optimistic Girl

New member
?

האמת ראיתי דז'ווה !

חשבתי שאני זאת שכתבתי את ההודעה הזאת!!!!
כי אלו בדיוק המחשבות שלי !!!

זה ממש מגניב שיש אנשים כמוך!

מאיפה כל הידע הזה על ההשקעות?

ידע?

לא חושבת שהפגנתי פה כל כך הרבה "ידע". בתכלס, אני לא יודעת הרבה... ולרוב מתייעצת עם אבא (שיש לו המון ידע בנושא!).

Purple Mushroom

New member
בקשר להשקעות
.

לא כתבתי תגובה בנושא.
בקשר להשקעות, אני לא משקיע. רק סוגר את החיסכון כל חודש בערך. ה1.1. ה2.2, כעת סגרתי ל8.8. )
בפק"מ. סגרתי פעם בפר"מ, שיעצו לי, כשהריבית עלתה. כיום הריבית יורדת. (וחבל). ויש לי קצת פחות מ 0.20% ריבית חודשית, מבנק הפועלים
.

TheSecretWithin

New member
זו ריבית נמוכה, אבל לפחות משהו...

אם יש לך 100,000 בבפק"מ כל חודש תקבל 200 שקל, הכסף כן עובד כאן, אבל מזה לא מתעשרים.

Purple Mushroom

New member
200 ש"ח ריבית זה המון כסף-אני חושב שיש טעות

היעד שלי הוא 100,000 ש"ח, בתקווה שתוך פחות מ-10 שנים או 10 שנים, מאז נניח תחילת 2008. אז עד תחילת שנת 2018, מקווה שלפני.
החסכונות שלי מקווה שיתבהרו במהלך השנה הבאה. אבל בינתיים יש לי בטוח כפולה חד ספרתית של 10,000 ש"ח. 1% של 10,000 ש"ח זה 10 ש"ח. (בכיתה ה' לא הייתי טוב באחוזים, היה לי ציון נמוך, לחצי שנה של למידה של אחוזים, או שזה היה בכיתה ו', לא זוכר ).
אז 0.20% זה חמישית, זה 2 ש"ח ל10,000 ש"ח. כשיהיה לי 100,000 ש"ח (מקווה שהריבית תעלה עד אז), ב 0.20% יהיה לי 20 ש"ח, התבלבלת כאן ב-0 אחד. בקיץ שעבר, הריבית היתה מאוד גדולה יחסית, והגעתי בסכומים קצת יותר גדולים, של סגירת פר"מ (הריבית עלתה אז), לסכום כזה, של איזה 27 ש"ח בריבית גבוהה של חודש. לא מתעשרים מזה, אבל זה מגדיל קצת את ההכנסות, וזה עוזר לחסוך.

כמו שאמא שלי הקמצנית אומרת:" כל אגורה שאתה מוציא, לא חוזרת אליך". אז צריך להמציא משפט הפוך: כל אגורה של תוספת להכנסה, מגדילה את חסכונותיך. כן חוזרת אליך.
אני לא קמצן, אני חסכן :).

al19

New member
רוב הפורום לא יזדהה אני חושב.. כולל אני...

פשוט אנכנו לא במצב של לקחת הלוואה ולקנות דירה..
כולנו במצב של לעוף מהבית ?!?! להשכיר דירה ?!?!?
או בקושי לחיות עם המעט כסף שאנכנו מרוויחים.
אני לא חושב שיש פה מישהו בפורום שהבנק יאשר לו הלוואה מינימאלית לדירה אפילו.
זה פשוט לא המצב שלי שאני יוכל להזדהות.
וטוב שככה כי אם היה לי כסף כנראה הייתי מבזבז אותו בטיול מסביב לעולם או משהו כזה.
אבל בואו ננסה להזדהות (למרות שבאמת קשה לי ...אני יותר מדי מקנא במישהי שהיא בת 23, ויש לה אפשרות לקנות בית)
לקס לוטור אמר בסופרמן הראשון שאנשים ימותו ואנשים יוולדו, ונפט יגמר ויערות יגמרו ואנשים תמיד ימצאו תחליף אבל משהו שלא מייצרים ממנו עוד בעולם זה מקום. זה המצרך הכי יקר והכי טוב שאפשר להשקיע בו כי בטוח יעלה הערך שלו עם הזמן.
אז כן להשקיע בדירה זה השקעה נכונה.
אבל שוב,
עם משכורת של 30 שקלים לשעה נגיד אני קונה את הדירה באמצע במקום הכי זול בארץ ומצליח לגרד דירה שעולה 600,000 שקלים באמצע הנגב דירת חדר וחצי. אז הבנק יבקש ממני 200,000 לתת מראש (שליש,זה המינימום) אני יצטרך לעבוד בדיוק 6,666 שעות ובמשמרות כפולות של 9 שעות זה אומר שאני יצטרך לעשות 740 משמרות, ואם אני עושה 5 משמרות בשבוע, זה אומר 148 שבועות או במילים אחרות, 3 שנים שאני לא אוכל לא שותה לא יוצא לא חי ורק חוסך לתשלום ראשוני למשכנתא לבית. ואז כאילו גם נשאר את ה400,000 האחרים שעל זה אני לא מדבר.
אז שוב
אני מאוד לא יכול להזדהות עם לקנות בית.. סורי...
מצטער שאני לא יכול לעזור יותר
חוץ מלהגיד שלקנות בית זה בהחלט הדרך הנכונה לצאת ממרוץ העכברים .

ScorpioID

New member
שבי עם יועץ השקעות בבנק שלך.

שבו קצת על המספרים, כמה יש היום, כמה פוטנציאל לרווח מול כל מסלול ומסלול.

אל תעשי דבר שתצטערי עליו. יש לי חבר שממחזר כל 5 שנים משכנתא שהוא לקח בגיל 22 לבד כי הוא חשב שהוא מספיק אמיץ לעשות את זה. הוא יסיים את המשכנתא ב2032. כן, עוד 20 שנה.

h a j b i

New member
יש לך מספיק הון עצמי לדירה?

אם כן, הבתחשב בגילך אז באמת מגיע לך כל הכבוד.
קחי בחשבון שדירה להשכרה זו גם התעסקות, עם שוכרים, בעיות וכו.
את לא באמת צריכה לחכות לבעל אבל כן הייתי מוודא שההורים שלך יתנו לך גיבוי ויעזרו לך להתנהל מול הבנק בנושא המשכנתא, למצוא שוכרים, להתנהל מולם וכו.

להשאיר את הכסף בעו"ש זה כמובן לא רעיון טוב, אפשר לשים בפיקדון בינתיים עד שתחליטי, לא חייב בבנק שלך, בנק ירושלים למשל נותן 2 אחוז בערך לפיקדון חודשי, את יכולה לשים שם בינתיים עד שתחליטי מה לעשות איתו.

TheSecretWithin

New member
את בטוחה ש 2%?

אם יש לי 100,000 אז אני מקבלת כל חודש 2000 שקל? נשמע לא רווחי בעליל לבנק.. את בטח מתכוונת 0.2% שזה מה שיש לרוב הבנקים להציע.

SupermanZW

Well-known member
הריבית המצוינת בכל תוכנית היא שנתית

הפקדון חודשי אבל הריבית שנתית, אם את רוצה לדעת מהי הריבית החודשית חשבי את השורש ה12. כאשר הריבית השנתית היא 2% הריבית החודשית היא 0.165%.

TheSecretWithin

New member
אם היה לי עשרה מליון הייתי קונה לכולכם דירות

חחח
חסכתי 100,000 מאה אלף.
0.165% בחודש זה בעצם 0.00165
100,000 כפול 0.00165 יתן לי 165 שקל בחודש. זה כסף, אני לא מזלזלת, אבל אף אחד לא מתעשר מהפק"ם של הבנק. אולי מולטי מליונרים יעשו כסף טוב מהפק"ם של הבנק אבל אני לא בטוחה שהבנק יתן להם לעשות פקם, ולא בטוחה שיש להם צורך בזה בכלל.

ebi83

New member
האמת, לא הייתי קונה דירה כרגע..

אלא אם יש לך צורך בבאמת משכנתא נמוכה.

הסיבות נובעות הן מהעובדה שבגילאי 20+ לרוב יש תנודות בגובה המשכורת (לא יודע מה בדיוק המצב אצלך, אבל בהנחה שאולי תרצי לטוב לתקופה ארוכה יחסית או לשנות תחום עיסוק\ללמוד) וכן כי תנאי המשכנתא תלויים בהכנסה ובמצב המשפחתי.
לזוג נשוי ללא נכסים יש הטבות רציניות במשכנתא ראשונה שאי אפשר לקבל כרווקים.

אם את מחפשת תשואה יחסית קבועה את יכולה לפגוש יועצי השקעות ולראות מה הם מציעים לך (משהו סולידי או מסוכן יותר עם תשואה גבוהה יותר).
בכל מקרה, שיהיה ממש בהצלחה

דעתי בנושא...

לקנות בית משלך זה תמיד טוב, והאמת שיותר משתלם מאשר לשלם שכירות..ואני אתן לך דוגמא.

חברה שלי שנשואה+תינוק מקסים בין שלושה חודשים הם לקחו משכנתא ורכשו דירה משלהם ברמת גן...דירה מתוקה ממש וגדולה!

שאלתי אותה כמה משכנתא היא לקחה ולכמה זמן ואחרי בירור מעמיק שרק אני יודעת לעשות :p מסתבר, שהיא משלמת בחודש כמעט אותו הסכום שהיא הייתה משלמת לבעל דירה במקרה והדירה הייתה מושכרת! ההבדל היחיד שזה יותר תשלומים (המון תשלומים) והסכום עובר לבנק...

זה משתלם! יש להם דירה!!! מה זה משנה אם הם משלמים את אותו הסכום לבעל דירה או לבנק?!?!?!? ההבדל זה רק בכמות התשלומים....

אני הייתי עושה את זה אבל עדיף לעשות את זה רק עם בעל או מערכת יחסים רצינית..לבד זה לא קל!

h a j b i

New member
זה לא תמיד נכון, צריך לבדוק כל מקרה לגופו

כמה הון עצמי יש, מה את עושה עם הכסף, האם מתוכננים מעברי דירה נוספים בהמשך (עלות מכירה וקניה של דירה גבוהה בהרבה ממעבר בין דירות שכורות), מחירי הדירות הנוכחיים ועוד.

בגדול במשכנתא ל - 25 שנים מחזירים בסופו של דבר סכום פחות או יותר כפול משווי הדירה. בהנחה והיה לך את ההון העצמי הדרוש (כיום 40 אחוז). אם תסגרי את הכסף בבנק, ייתכן ואת אותה דירה תוכלי לקנות תוך פחות מ - 20 שנים בכסף מלא ובלי משכתנא. בכסף זה הבדל של כמה מאות אלפי שקלים.

כמובן שזו הדוגמא הקיצונית ביותר וגם למגורים בשכירות של 20 שנים (במיוחד עם ילדים) יש מחיר משלו (לא הבכרח כספי) ולא תמיד זה מתאים.

אם חברה שלך קנתה דירה זה אומר שהיו לה כמה מאות אלפי שקלים פנויים (או שקיבלה מההורים, זה לא משנה) ועכשיו אין לה כלום חוץ מדירה שתהיה שלה בעוד כ- 20 שנים.... בגדול את יכולה להסתכל על זה כבחירה בין להיות בעלת דירה לבין להיות מליונרית

בכל מקרה, גם לקניה וגם להשכרה יש יתרונות וחסרונות וצריך לבחור מה שמתאים לך באותה נקודת זמן. מצד אחד ביטחון ויציבות ומצד שני גמישות וכסף נזיל.

למעלה