אז מה אתם עושים עם הכסף שלכם?

h a j b i

New member
דברים השתנו מאז

תקראי למשל על "ערבות חוק מכר".
אבל את צודקת, זה עדיין חתול בשק, הרבה פעמים לא עומדים במועד הסיום, הבנין והדירות לא נראים כפי שהבטיחו ועוד.
אבל, אם הקבלן פושט רגל יש הגנה מלאה לקונים.

אגב, את זה אין לקבוצות הרכישה למינהן שהיו נפוצות עד לא מזמן (הקונים הם הקבלנים והיזם לא בחוייב להם באמת) ויש לי זוג חברים ששילמו המון כסף וממשיכים לשלם על דירה שכלל לא התחילו לבנות בגלל חילוקי דעות בין החברים בקבוצת הרכישה (או יותר נכון, קבוצת בניה אבל מעדיפים לא להגיד את האמת לקונים).

erol erol1

New member
גם לי יש את המחשבה הזו

ואני בן 24
אבל צריך סכום מאוד נכבד כדי לקבל משכנתא וערבויות
אבל נקודה למחשבה, מעניין:]

המחבט

New member
להשקיע זה חכם, אבל בנדל"ן ??

מחירי הנדל"ן בשיא כל הזמנים, כבר מזמן אין "אוויר" לעליות נוספות (מגבלות משכנתא של בנק ישראל על זוגות צעירים), רק לא מזמן פורסם ב"גלובס" שאנחנו בתקופת שיא של דירות בבנייה פעילה, ככה שעד 2014 השוק יוצף בדירות.
התשואה מדירה באיזור המרכז היא פחות מ4%... תשואה עלובה לכל הדיעות.... אג"ח ממשלתי נותן כמעט אותו דבר (לפני מס... ותודה לטרכטנברג), וכמו שאמר שלמה מעוז ב"לילה כלכלי": "אג"ח ממשלתי אף פעם לא העירה אותי באמצע הלילה שהדוד התפוצץ".

noga ke

New member
תחשוב אחרת

עוד כמה שנים תהיה לה מכונת מזומנים ביד, כל עוד יש שוכר יהיה כסף. מה זה משנה תשואה, כשיודעים שיש כסף בטוח כל חודש?

ועל כל "פיק" כזה של עליות מחירים אומרים שהנדל"ן בשיא של כל הזמנים. עשר שנים מהיום ומליון שקל כבר לא יקנו חדר בדרום תל אביב..

אה והגעתי מהראשי.

GeJuFan

New member
אני מסכימה שהמחירים גבוהים

מאד. הדירה שלי למשל נמצאת בבת-ים, עלתה לי 760 אלף פלוס 120 אלף שיפוץ שהפך את הדירה לבונבוניירה. אני מקבלת עליה 3500.
תשואה נאה לכל הדעות.
אם קונים דירה במקום כמו קרית בן גוריון בחולון, או במרכז חולון אפשר לקבל 3500 ואף יותר על דירת 3 חדרים בגודל של 70 מ"ר (עם מעלית וחנייה), והמחיר עולה או יורד קצת בהתאם, אבל לא יורד מתחת ל-3200.

noga ke

New member
במצב של היום

אם יש לך עבודה קבועה ומסודרת ואת יכולה לגור עוד כמה שנים אצל ההורים, חבל על כל שניה.

כל עוד את יודעת שאת יכולה להחזיר אותה, אין מה לפחד מהלוואות. לכי על זה. כשתתחתני תהיה לך מכונת מזומנים ביד, רק אל תשכחי לעשות הסכם ממון..
הכי גרוע, את לא מוצאת שוכר? תעברי לגור בה בעצמך ותחסכי את השכר דירה. בסכומים האלו של השכר דירה, באמת חבל לא לקנות.

ואגב, אם את רוצה מקור הכנסה שלא תלוי בעבודה- אינטרנט זה מילת המפתח בשבילך. רק תזהרי מכל השרלטנים.

בהצלחה!

lev27

New member
עדיף לקנות דירה

אבל אני לא חושב שהבנק יסכים לתת משכנתא לנערה רווקה בת 23. הם לא ידברו איתך בלי ערבויות רציניות. (מאוד רציניות)

לא יודעת לייעץ לגבי השקעות

אבל דבר אחד אני מציעה לך: לא לחכות לבן זוג בשביל לחיות את החיים שלך. אני רואה את זה על כל כך הרבה נשים צעירות בסביבתי שלא רוצות לעשות שום צעד לפני שאין להן בעל. בינתיים החיים עוברים והלחץ הזה של לחיות בהמתנה נותן את אותותיו והן מוצאות את עצמם בלי חיים (כי הן רק מחכות) ובלי בעל (כי לחץ לא עוזר).

offir11

New member
הסיפור שלי

ביום אחד, הפלא ופלא, כשהייתי קצת לפני גיל 23 חשבתי את אותה המחשבה. האם לקנות דירה להשקעה? דירה? זה לא של גדולים?
לשמחתי, עבדתי באותו הזמן בבנק למשכנתאות בתפקיד סטודנט כך שנוצר אצלי הביטחון בכל הנוגע למשכנתא והמידע לגביה.
גרתי בראשל"צ ויום שישי אחד נסעתי לבאר שבע להתחיל לחפש. בסופו של דבר מצאתי את עצמי מגיע 5 פעמים לבאר שבע תוך חודש וחתמתי על זכרון דברים מול זוג מוכרים אחרי מו"מ יעיל שהביא אותי למחיר שרציתי.
זה היה לפני 9.5 שנים. היום אני חצי שנה בדיוק לפני סיום המשכנתא. למה אני אומר את זה? בניגוד להרבה עצות כאן ("תתייעצי עם יועץ ההשקעות בבנק" - לחלקם אין מושג בטח לא בנדל"ן. יועץ השקעות בבנק הוא טיפוס שמרני ולא ממנו תקבלי את החיזוקים. "מה יש לך להתעסק עם משכנתא בגיל 23?" וכו' וכו' וכו').
עוד 10 או 15 או 20 שנה, אחרי שהשכירות תשלם לך את המשכנתא (ואולי אף יותר), תמצאי את עצמך עם תזרים מזומנים יפה של כמה אלפי שקלים כל חודש. למה? כי קיבלת החלטה בגיל צעיר.
לא, את לא צריכה לחכות לבעל בשביל זה (בשביל החלטה כזו צריך "ביצים", גם אשה יכולה
).
שיהיה לך בהצלחה!

טיגרס1

New member
שאלתי רואה חשבון את השאלה הזאת .....

התשובה הייתה פשוטה ומובנת והיא : באי ונגיד יש לך כרגע מליון וחצי שקל מה לעשות להכניס לחיסכון או נדל"ן ?
התשובה הייתה כך : אם תכניס את הכסף לבנק תקבל 15.000 ש"ח ריבית בשנה לא יותר כי המדינה לוקחת .
כלומר הכנסה חודשית של 1250 ש"ח ! זה ההכנסה החודשית אם תקנה דירה ותשכיר אותה תקבל 3000 עד 4000 ש"ח לחודש
עכשיו ניתן לך לחשוב מה כדי לעשות !

h a j b i

New member
מציע לך לפטר את הרואה חשבון

המס על פקדונות \ ניירות ערך נע בין 10 אחוז ל - 20 אחוז.
על מליון וחצי שקל ניתן לקבל 4 אחוז ריבית בשנה. אחרי מס זה לכל הפחות 4,000 בחודש. בלי לחפש שוכרים וכו.

ואגב, אתה בטח מבין שהכסף מהשכירות זה לא נטו, כן? יש הוצאות תחזוקה של הדירה וכו.
אז כן, דירה להשקעה זה יכול להיות עסק מאוד משתלם אבל כדאי לדעת חשבון קודם

יש לך עבודה קבועה

את מתכננת לימודים בקרוב
האם יש לך מספיק הון עצמי כדי לקבל משכנתא

אני לא הייתי רוכש דירה עד שלפחות אחד משני התנאים הבאים יקרו:
1) תהיה לי עבודה שאני יודע שבה אני רוצה לעבוד למשך ה-15 שנה הקרובים.
2) אמצא לי אישה.

אני ממליץ לך לסגור 90%-95% מהכסף שלך בפיקדון שנתי ומפריש כל חודש כ-80% מהמשכורת לפק"מ חודשי או משהו בסגנון (לפי הצרכים שלך).

xcalibur

New member
כלומר אתה מתכוון לגור אצל ההורים עד גיל 45?

איך אחרת תפריש 80 אחוז מהמשכורת?

xcalibur

New member
זה לא עונה לי על השאלה

איך תחסוך 80 אחוז משכורת למקדמה אם אתה לא גר אצל ההורים?

ודבר נוסף,
בתחיל גיל 20 אין מה לעשות עם כסף?
ARE YOU KIDDING ME???????

lev27

New member
היום מקובל לגור עם ההורים עד גיל +30

אני מכיר זוגות נשואים שגרו אצל ההורים של אחד מבני הזוג כדי לחסוך מקדמה לרכישת דירה. האפשרות השנייה היא לגור לבד, להוציא את כל המשכורת על מחייה ולהישאר בלי כלום.

h a j b i

New member
מקובל? אצל מי?

אני מכיר מעט מאוד אנשים כאלה.
ואפשר לגור לבד ולא להישאר בלי כלום, עניין של התנהלות כלכלית נכונה.

lev27

New member
תלוי כמה אתה מרוויח

אם בני הזוג עובדים בהייטק אתה צודק. אם בני הזוג מביאים יחד 10-11 נטו בחודש יהיה להם קשה מאוד לחסוך הון משמעותי לרכישת דירה בפרק זמן סביר. (4-5 שנים)

TheSecretWithin

New member
קראתי כתבה מעניינת בנושא

הכתבה הסבירה שקניית דירה לא הברכח משתלם ובהחלט לא כשההון העצמי שלך הוא נמוך. אני לא יודעת מה ההון העצמי שלך או כמה את מצליחה לחסוך כל חודש אבל אני אספר לך על עצמי.
אני בת 23. משכירה דירה בהרצליה עם חבר שלי, שרק השכר דירה הוא 3000 לא כולל כלום. הוצאות נוספות נעות בין 2500-3500 שח. כמובן שאנחנו מתחלים בהוצאות. עם זאת אני מצליחה לחסוך כל חודש 6000 שקל בערך. אני לא יודעת אם אני אמשיך לעבוד או אתחיל ללמוד ולכן אני בטוח לא יכולה לתכנן קניית דירה עכשיו.
אם הייתה לי אפשרות להמשיך לגור בבית של ההורים... הייתי גרה אצלם עוד כמה שנים, חוסכת 9000 בערך בחודש... ההון העצמי שלי היה נערם מהר, ואז כשאני קרובה למליון הייתי קונה דירה חדשה כל הנייר, שעולה בערך 1.6 מליון. את זה הייתי עושה בלי קשר לבעל או לא בעל, נטו חשיבה כלכלית שלי.
בקיצור תמשיכי לחסוך עוד תוך כדי שאת גרה אצל ההורים.
על משכנתא גבוהה, משלמים כמה שנים לבנק גם אחרי שכבר שילמת את עלות הדירה וזה באמת מרגיש חרא וזריקת כסף.

למעלה