אז מה אתם עושים עם הכסף שלכם?

SupermanZW

Well-known member
תיק השקעות 30/70 בשווי מיליון ש"ח יתן בקירוב

תשואה של 6500 ש"ח לחודש בממוצע, הרבה יותר מדירה בשווי מיליון ש"ח, פיקדונות ודירות הם לא הדרכים היחידות להשקיע.

אם מדברים על תיק השקעות כזה בשווי 1.6 מיליון ש"ח אז התשואה החודשית הממוצעת תהיה מעל 10000 ש"ח שזה יותר מה9000 ש"ח לחודש שהיית חוסכת אם היית גרה עם ההורים.

TheSecretWithin

New member
האמת שחשבתי על תיק שכזה.

אבל אנשים מחפשים בטחון. אני לא יודעת אם ה 30 או 70 זה האחוז סיכון, אבל גם 30 זה סיכון גדול.
לי עדיין אין1.6 מליון, נגיד ויש לי 100,000 כמה אתה חושב שאני ארוויח מתיק השקעות?
הצעתי לה, לא לקנות דירה בינתיים עד שהיא תגיע לסכום שבאמת יהווה חלק נכבד מעלות השירה ובינתיים אם אין עם זה בעיה לגור עם ההורים.
האנשים האני משכירה מהם דירה למשל הם מבוגרים, לא יודעת אם יש להם תיק השקעות או אם הם בכלל רוצים להתעסק עם זה, אבל בן אדם מבוגר שמקבל 3000 שקל בחודש בצורה יחסית קבועה ובטוחה, נראה לי שהוא יעדיף.
וקבל משהו בכלל מדהים, לבעל הדירה הקודמת שלי, היה כנראה בית גדול, חילק אותו ל 4, 1 לו ו 3 להשכרה, ככה שבחודש יש לו הכנסה של יותר מעשר אלף, וזה בלי לעבוד. לא יודעת אם מה שהוא עושה חוקי, אבל זה דיון אחר וכבר ראיתי מליון דירות מחולקות.

xcalibur

New member
לפי מה שאת מתארת כאן

היית עוזבת את הבית של ההורים בגיל 33.
למה יש לי תחושה שהם לא בדיוק היו עפים על הרעיון הזה...

TheSecretWithin

New member
זה תלוי מה ההון ההתחלתי שלה

אני כבר עזרתי את הבית ועדיין מנסה לחסוך מה שנשאר אחרי הבזבוזי דירה. אם לא ההייתי עוזבת את הבית הייתי מצליחה לחסוך עוד 5 שנים איזה 700,000 ואם הייתי משקיעה תוך כדי אז יותר.

xcalibur

New member
בהנחה שהיא לא גדלה עם כפית של כסף בפה

ההון עצמי שלה צריך להיות לא פחות ולא יותר מ-0.

בנימה קצת יותר אישית, לעניות דעתי היציאה לחיי עצמאות הרבה יותר חשובה מהמירוץ לדירה. כולם פה מדברים על להישאר בבית עד גיל 30 ולחסוך כסף כאילו זה דבר כל כך טרוויאלי וברור מאליו. המצחיק הוא שאני בספק רב מאוד כמה אנשים כאן באמת משלים את עצמם שנדמה להם שהם חושבים שאולי יוכלו להסתדר עם ההורים שלהם בתקופה הזו ולהיפך. מה גם שהחיים שלהם לא יהיו נטולי חברה והשכלה ולא יהיו מחזוריים להחריד כמו עבודה-בית-עבודה-בית כאילו הם בני 40....

TheSecretWithin

New member
מסכימה, בגלל זה עזבתי את הבית בגיל 20

שזה לא גיל טריוויאלי לעזוב את הבית.זו הייתה החלטה משותפת שלי והחבר להשכיר דירה ביחד, והיה גם שיקול של קרבה למקום עבודה, אבל בוא נגיד ש"לסחוב" מגורים עם ההורים עד גיל 25, זה נראה לי דיי הנורמה לפי אנשים שאני מכירה, ובוא נגיד שאם הייתי עושה את זה אז זה 5 שנים של חסכון. למרות שאני לא הייתי מסוגלת הייתי מרגישה פרזיטית(בלי לפגוע בכל מי שכן עושה את זה)

xcalibur

New member
אני לא יודע איזו נורמה את מכירה

אבל הנורמה שאני מכיר היא שאנשים למדו, סיימו תואר, מצאו עבודה ועפו מהבית בגיל כזה.
א-ף א-ח-ד מהם לא החזיק בעבודה קבועה במשך שנים מבלי שההורים שלו לא בעטו לו בתחת. זה לא הגיוני.

TheSecretWithin

New member
רוב האנשים שאני מכירה:

עד גיל 20-21 צבא,עוד שנה טיול או עבודות זמניות, עוד 4-3 שנים תואר.
לא יודעת באיזה שלב הבחורה בחיים כרגע.כנראה שאינטואיטיבית השלכתי עליה עבודה כמו שלי וחשבתי, וואי אם לא הייתי מבזבזת כסף על דירה שכורה בעוד שנתיים כבר הייתי מצליחה לחסוך XXX במקום XX.

SupermanZW

Well-known member
כנראה אתה מכיר רק אנשים חסרי אחריות

כי אנשים אחראים לא צריכים שההורים שלהם "יבעטו להם בתחת" כדי להחזיק בעבודה קבועה.

אני יכול להסכים איתך שהרוב באמת חסרי אחריות, אבל לא כולם.

xcalibur

New member
לא הבנתי מה הקשר בין השניים?

לשבת בבית עד גיל 30 בין אם יש לך עבודה קבועה או לא - זה זה חסר אחריות.

xcalibur

New member
מישהו פה כנראה שכח את המקדמה שצריך לשים

על דירה לפני הקניה...

אם יש לך 400-600 אלף שקל בגיל 23 יהיה הרבה יותר חכם לשים את הכסף הזה בחסכון כלשהו ולפרוע אותו כשתמצאי בן זוג. הרי בלאו הכי את המשכנתא שתקחי עכשיו תשלמי עד גיל 40 (בהנחה ואת לא מתכוונת לקנות משהו בקרית שמונה או איזה חור כזה או אחר). אז אם כבר, שעוד מישהו ישא בנטל. להכניס את עצמך לחובות בגיל 23 לדעתי שווה ערך ללהיכנס להריון בגיל 16.

Purple Mushroom

New member
יש משהו בזה.

עדיף לחסוך את כל הסכום על הדירה, (ועדיף ב-2) ולא לשלם משכנתא.

קטע.. זה בדיוק מה שמעסיק אותי

בתקופה האחרונה.
גם אני חשבתי על לקנות דירה. חסכתי סכום כסף יפה אבל עדיין לא מספיק.. חשבתי אולי לקנות ביחד עם ההורים כי הם עצמם גם חשבו לקנות דירה נוספת ... אבל אני גם לא מבינה גדולה בעניינים האלה אז זה עוצר אותי.
אין לי עצה.. אבל טוב שפתחת את השרשור הזה כדי שאוכל לראות את התגובות של כולם

למעלה