mana makes the world go round'
money
no ' wait, it's money , not mana
- מתוך: quest for glory 1 בטירה של ארנוס ופרנוס, הקוסם והעכבר קוסם
.
אח, הלוואי שהיו לי את התובנות שלך כשהייתי בגילך.
אני חושב שכסף, והוצאתו הנכונה, בעיקר על דירה ואוכל, (למרות שבגישה של אחד ממנהיגי המהפכה
, צריך בחיים האלו משהו יותר מרגש ממשכנתא ופנסיה),
צריך להיות עיניין של חינוך. אני חושב שכמו באמריקה, כך בישראל, צריך שלא תיהיה משיכת יתר, אוברדראפט,
וצריך לחנך חלק גדול מהציבור, לא להוציא יותר ממה שיש, וכך ישראל תצא מהמינוס. (היתה פעם סדרה כזאת?). מה גם שישראל בגרעון מאוד גדול, ויקח המון שנים לכסות אותו. (נדמה לי שלארצות הברית).
אני מסכים עם הגישה שלך, ומקנא בך שיש לך עבודה מסודרת עם הכנסה גדולה יחסית. (יחסית אלי),
כבר דובר בפורום על הנושא, ואני לא מסכים שצריך לקנות דירה כדי להשכיר אותה, ולשכור דירה אחרת.
אני הייתי כמה פעמים, בכמה תקופות בחיי באוברדראפט. פעם 1 בגללי, ו2 פעמים בגלל נשים. (הפעם האחרונה לא ממש נחשבת השנה, זה היה לתקופה יחסית קצרה. כחודש, וזה היה עיניין טכני, וסודי, השנה, בפברואר, עד ה 3.3.2012, או בעצם ה 4 או ה 5.3.2012. ).
אה, מה היתה השאלה? כבר נסחפתי.
בדיוק חשבתי על זה הלילה , שחזרתי מקניות, שיש לי כ-5 ואולי קצת יותר בשנים האחרונות, כ-5 קצבאות. (מחשיב את המשכורת הקטנה שלי גם כקצבה).
מצליח לחסוך לדירה משלי, ביותר מ4 שנים האחרונות, והתיכנון שלי, הוא לא לקנות דירה במשכנתא, אלא לפי הנקודות זכות שלי במשרד הבינוי והשיכון. ויכול להיות שעד סוף 2017, המהפכה של אהבה תפרוץ
.
וכסף רב לא ישחק תפקיד בכלל, יכול להיות שהמגורים והאוכל, והכל כמעט אולי הכל בכלל, יהיה חופשי, בלי תשלום. זה גם נקודה שצריך לקחת בחשבון
.
אבל לפי העולם הישן, עדיין צריך כסף, ויחסית עכשיו אני די מסודר. ורחוק מאוד מאוברדראפט.
לפי הזכויות שלי, כנכה נפש מביטוח לאומי, בת זוג יכולה לעזור בנקודות זכות על דירה, דיור ציבורי בעצם, כ 67% מערך הדירה תיהיה שייכת למדינה, ואני(אנחנו), נקנה את הדירה, חלק מהדירה מהמדינה או משהו כזה.
בתוך מהפכן של אהבה, הגישה שלי השתנתה,
והצעתי כבר לקבוצה בפורום. (בקבוצה הסודית בפייסבוק):
שלמי שיש (לא לחיילות ), כ-3 אלף ש"ח הכנסה, לפחות, ועובד, יכול יכולים לעשות קופה משותפת לפורום, ולחסוך כל חודש כאלף ש"ח לקופה משותפת, ותוך כמה שנים, כמו שאני חוסך. (לא בטוח שכיום יכול לחסוך גם לי, וגם לקבוצה, וגם לקיפום של המהפכה, אולי אפשר להוריד את הסכום). ובקיצור: לקנות דירת חברים, במרכז תל אביב, תוך כמה שנים, במחיר מלא של כמיליון ש"ח, בלי עזרה מההורים והמדינה, כפי שאני מתכוון בעתיד הרחוק (עוד כ-5 שנים, בזכות עבודה קשה). לקנות.
.
כמה נקודות למחשבה, על כסף, וקניית דירה.
א.א. (לא מילאן).
=] ...