אז מה אתם עושים עם הכסף שלכם?

גם אם זה נכון (וברוב המקרים זה לא יהיה המצב)

מה שהיא משלמת בהחזר החודשי זה רק 60% או פחות מערך הדירה. כלומר אם הבית עלה מליון ש"ח (דירה צנועה באיזור לא מבוקש במיוחד) אז מלכתחילה היא שילמה לפחות 400000 ש"ח לבנק (או יותר) ורק את ה600000 הנוספים פרסו לה לתשלומים.

Purple Mushroom

New member
mana makes the world go round'
money

no ' wait, it's money , not mana
- מתוך: quest for glory 1 בטירה של ארנוס ופרנוס, הקוסם והעכבר קוסם
.

אח, הלוואי שהיו לי את התובנות שלך כשהייתי בגילך.

אני חושב שכסף, והוצאתו הנכונה, בעיקר על דירה ואוכל, (למרות שבגישה של אחד ממנהיגי המהפכה
, צריך בחיים האלו משהו יותר מרגש ממשכנתא ופנסיה),
צריך להיות עיניין של חינוך. אני חושב שכמו באמריקה, כך בישראל, צריך שלא תיהיה משיכת יתר, אוברדראפט,
וצריך לחנך חלק גדול מהציבור, לא להוציא יותר ממה שיש, וכך ישראל תצא מהמינוס. (היתה פעם סדרה כזאת?). מה גם שישראל בגרעון מאוד גדול, ויקח המון שנים לכסות אותו. (נדמה לי שלארצות הברית).

אני מסכים עם הגישה שלך, ומקנא בך שיש לך עבודה מסודרת עם הכנסה גדולה יחסית. (יחסית אלי),
כבר דובר בפורום על הנושא, ואני לא מסכים שצריך לקנות דירה כדי להשכיר אותה, ולשכור דירה אחרת.
אני הייתי כמה פעמים, בכמה תקופות בחיי באוברדראפט. פעם 1 בגללי, ו2 פעמים בגלל נשים. (הפעם האחרונה לא ממש נחשבת השנה, זה היה לתקופה יחסית קצרה. כחודש, וזה היה עיניין טכני, וסודי, השנה, בפברואר, עד ה 3.3.2012, או בעצם ה 4 או ה 5.3.2012. ).

אה, מה היתה השאלה? כבר נסחפתי.
בדיוק חשבתי על זה הלילה , שחזרתי מקניות, שיש לי כ-5 ואולי קצת יותר בשנים האחרונות, כ-5 קצבאות. (מחשיב את המשכורת הקטנה שלי גם כקצבה).
מצליח לחסוך לדירה משלי, ביותר מ4 שנים האחרונות, והתיכנון שלי, הוא לא לקנות דירה במשכנתא, אלא לפי הנקודות זכות שלי במשרד הבינוי והשיכון. ויכול להיות שעד סוף 2017, המהפכה של אהבה תפרוץ
.
וכסף רב לא ישחק תפקיד בכלל, יכול להיות שהמגורים והאוכל, והכל כמעט אולי הכל בכלל, יהיה חופשי, בלי תשלום. זה גם נקודה שצריך לקחת בחשבון
.
אבל לפי העולם הישן, עדיין צריך כסף, ויחסית עכשיו אני די מסודר. ורחוק מאוד מאוברדראפט.

לפי הזכויות שלי, כנכה נפש מביטוח לאומי, בת זוג יכולה לעזור בנקודות זכות על דירה, דיור ציבורי בעצם, כ 67% מערך הדירה תיהיה שייכת למדינה, ואני(אנחנו), נקנה את הדירה, חלק מהדירה מהמדינה או משהו כזה.

בתוך מהפכן של אהבה, הגישה שלי השתנתה,
והצעתי כבר לקבוצה בפורום. (בקבוצה הסודית בפייסבוק):
שלמי שיש (לא לחיילות ), כ-3 אלף ש"ח הכנסה, לפחות, ועובד, יכול יכולים לעשות קופה משותפת לפורום, ולחסוך כל חודש כאלף ש"ח לקופה משותפת, ותוך כמה שנים, כמו שאני חוסך. (לא בטוח שכיום יכול לחסוך גם לי, וגם לקבוצה, וגם לקיפום של המהפכה, אולי אפשר להוריד את הסכום). ובקיצור: לקנות דירת חברים, במרכז תל אביב, תוך כמה שנים, במחיר מלא של כמיליון ש"ח, בלי עזרה מההורים והמדינה, כפי שאני מתכוון בעתיד הרחוק (עוד כ-5 שנים, בזכות עבודה קשה). לקנות.
.

כמה נקודות למחשבה, על כסף, וקניית דירה.
א.א. (לא מילאן).
=] ...

TheSecretWithin

New member
וואוו... מה לקחת תביא לי גם!... איזה

אופטמיות "ויכול להיות שעד סוף 2017, המהפכה של אהבה תפרוץ .
וכסף רב לא ישחק תפקיד בכלל, יכול להיות שהמגורים והאוכל, והכל כמעט אולי הכל בכלל, יהיה חופשי, בלי תשלום. זה גם נקודה שצריך לקחת בחשבון . " זה דבר שאולי יכול לקרוב בשוויץ, ואפילו שם עדיין לא הגיעו לכזה מצב, אמנם המחייה שם יותר זולה אבל לא להגזים.

מצטערת אבל אני מעניקה לך מקלחת של מציאות:
ישראל לא נראת- לא בעתיד הקרוב וגם לא בעתיד הרחוק, כמדינה שהמחייה בה תהיה סבירה למעמד הביניים ומטה. אתה חי במזרח התיכון, במדינה שמוציאה תקציבים אסטרונומים על צבא, על פרזיטים(דוסים, אנשים מובטלים, פלסטינים שמקבלים תשתיות אבל לא משלמים עליהם כמו אחד האדם, שרי ממשלה שחיים רכב ב 200,000 שקל מינימום וכמובן להחליף אותו מדי פעם ואם אפשר גם באחד יותר יקר).

קיצר, במקרה הטוב, אני יכולה להגיד לך שב 2017 תהיה מדינת ישראל (עם בערך אותם תנאי מחיה שיש היום) במקרה הרע היא כבר תהיה שאריות של זבל גרעיני.

וגם אם נישאר פה

(לא צופה שלעוד יותר מדי זמן) סביר להניח שהמצב הכלכלי רק ילך ויחריף, המיסים יעלו והזכויות הסוציאליות שהמדינה מעניקה יצטמצמו.

Puskas

New member
גם ככה הסוציאליזם פה מוגזם

גם ככה הוא מפוזר בצורה גרועה שמפנקת את החארות ודופקת את מי שצריך את זה.
אם כבר המדינה שורפת כסף על עזרה סוציאלית אז לפחות שתעשה את זה בשכל,
כך גם מי שצריך את זה, יקבל ובגדול ועל הדרך נחסוך לא מעט על אלו שלא ראויים לזה.

Purple Mushroom

New member
:) כן, אני אופטימי.

מה לקחתי? אני חבר במסגרת מהפכה של אהבה,
, מוזמנת להיכנס ללינק. ואני כותב על זה בבלוג שלי גם.

חוץ מזה, עוד קודם, למרות שבבסיס אני אדם אופטימי, מאושר ואוהב
,
אני גם נפגעתי נפשית בצבא, ומשרד הבטחון לא הכיר בי, ואני מוגדר כנכה של ביטוח לאומי, שואף לעבוד, ולקחת אחריות, ולא להתקרבן.
אני לוקח לפני השינה בין 5 ל10 מיליגרם של אולנזפין odt, נמס בפה של חברת התרופות טבע.
מצליח להתמודד עם אתגרים בחיים, ומצליח להסתדר כלכלית, בסיוע של אמא שלי, אוכל וכסף.

אני אופטימי, למרות כל הביקורת ששומע מבחוץ, על מהפכה של אהבה, שאולי אנחנו חיים בבועה.

תתכונני לאוגוסט ולספטמבר, תשריינו את התאריך ה 21.9 .
יש נבואות על סוף העולם ב 21.12.2012, זה נבואות על סוף העולם הישן, המהפכה תפרוץ עד סוף השנה. החל מאוגוסט, וספטמבר 2012.

אלון, מהפכן של אהבה, ובלוגר בתפוז,
ועוד כמה דברים טובים

=]

GeJuFan

New member
ממליצה לחכות עם זה עוד קצת

אני בת 26 ובעלת דירה למזלי לא הייתי צריכה לקחת משכנתא כי הכסף הגיע מכספי ירושה שקיבלתי (והתנאי לקבלת הכסף היה קניית דירה), ומה אני אגיד לך... אוי המיגרנה החוזרת ונשנת.
אז נכון זה מאד נחמד שיש כסף קבוע שנכנס כל חודש מהשכ"ד, וזה בהחלט עוזר לי כיום כי אני סטודנטית בחו"ל והשכ"ד בארץ משלם לי שכ"ד פה. אבל מנגד צריך גם להתעסק עם המון חרא: מוכרים שלא בהכרח מספרים לך הכל במעמד הקנייה, אנשי מקצוע שתפקידם לעזור לך אבל לא מבינים שיט מהחיים שלהם, בעיות בלאי (אם קנית דירה ישנה), עלויות שיפוץ ותיקון (אם את רוצה למקסם את ההכנסה מהדירה), דיירים מעצבנים, בעלי דירות על יד מעצבנים, החזרת המשכנתא כל חודש, ועוד ועוד ועוד.
למשל עלה לי בחורף 20 אלף ש"ח להחליף את המסגרת והחלונות אצלי בדירה כי נכנס מים וגרם לעובש. באמבטיה יש בעיה של רטיבות מהשכן למעלה ועד היום זה לא תוקן בגלל שבעל הדירה לא גר בארץ ומי שאחראי מטעמו מסרב לאפשר לנו להתקשר אליו כי הבעל דירה לא מאשר ליצור איתו קשר

אני בגיל 26 משתגעת מזה.

כמו שאמרתי, ממליצה לחכות עוד כמה שנים, שימי את הכסף בקופת חיסכון תלמדי בינתיים את השוק ואיפה כדאי להשקיע, כמה את רוצה להשקיע, וכמה שכירות תקבלי.

GeJuFan

New member
מילה אחת: חפציבה

עם דירה חדשה יש לך סיכון מאד גדול שהקבלן יפשוט רגל מסיבה כזו או אחרת.
שהדירה לא תהייה בדיוק כמו שהבטיחו, ואם המון בעיות שאולי תראי רק אחרי שתיכנסי לדירה ותגורי בה כמה חודשים טובים. או ראי ערך האחים גנדי והדירות שלהם..

דירה בנויה וקיימת זה הדרך הכי בטוחה. לדירה קיימת אפשר לעשות ביקורת (ברוב המקרים זה יוצא טוב אצלי נדפקתי) ולקחת כמה חברות ואנשים שיעשו את הבדיקה כדאי להיות שקטים עם התוצאות. אפשר לבקש מבעל הדירה הנוכחי לעשות ולשלם גם על בדיקה לפני שאת עושה את שלך כדאי אח"כ להשוות תוצאות.

בקיצר היום כבר לא כזה בטוח ועדיף לקנות דירה מהנייר.
האמת שלא תמיד עדיף היום לקנות דירה. אבל זה כבר משהו אחר.

TheSecretWithin

New member
כמובן שצריך לבחור קבלן עם מוניטין טוב

שהוציא לפועל כמה וכמה פרוייקטים. דירה כזאת היא הוצאה והתחקיר צריך להיות בהתאם.
אם קונים דירה ישנה, יכולים להיות הרבה חתולים בשק, עדיף להביא כל מיני בעלי מקצוע שיבחנו את הדירה מבחינת אינסטלציה, תשתיות וכל הבדיקות שאפשר, אבל גם זו הוצאה, ובמידה ותגלי משהו שלא נראה לך טוב, את תצטרכי לעשות את אותן בדיקות לעוד דירה ועוד דירה וכ'ו.

GeJuFan

New member
שאלה... האם אי פעם רכשת דירה?

תאמיני לי שבמקרה הזה אני יודעת מה אני מדברת.
דירות מקבלן זה חתול בשק, חפציבה היה קבלן מוכר. גנדי זה חברה מוכרת. דנקנר (שההורים שלי גרים בדירה שלו) זה קבלן מוכר.
הבעיה עם הדירות החדשות היום זה שכל חדר זה כוך ורבע במקרה הטוב, וחצי כוך במקרה הרע.
יש לי דעה על מי שמוציא מיליון (במקרה הטוב) על דירות חדשות אבל זה לא המקום, ואין לי זמן יש לי מצגת להכין למחר בבוקר ויש לי פחות מ-12 שעות לסיים אותה.

TheSecretWithin

New member
בעצמי מכספי לא, אבל הייתי מעורבת ברכישת דירה

על הנייר של זוג חברים. הם מרוצים, וחושבים על לקנות עוד דירה בצורה הזאת כיוון שהמחיר היה נמוך יחסית לדירה חדשה-זה היה פרוייקט באשקלון.
עוד מכר כרגע ברכישה, הבניה עוד לא נסתיימה, אבל בינתיים הוא במגעים איתם בנושא שידרוגים בדירה של מטבח וריצוף. מקווה שגם לו הכל יעבור בשלום.
מעבר לכך, הדירה הראשונה שהשכרתי היא ישנה, במבטים ראשונים היא הייתה נראית סבבה, אחרי שגרתי שם חודש גיליתי כל מיני פאקים שהבעל בית הסתיר ממני. סבלתי בשירה הישנה הזאת שנה שלמה.

GeJuFan

New member
באמת שאין לי איך לענות

להודעה שלך. לא כי אין לי מה להגיב, אלא פשוט עדיף שאני לא אגיב.

רק אומר: בואי נדבר אחרי שתקני מהכסף שלך דירה. אז תגלי כמה דברים שאני בטוחה שהחברים שלך לא רצים לספר לך.

TheSecretWithin

New member
אמ.. טוב קצת מוזר... לי אין מה לענות לך,אם כל

פרוייקט בניה היה תרמית את חושבת שעדיין אנשים היו קונים על הנייר?
מה יש להם לא לספר לי?שהדירה שהם קיבלו לא עמדה בציפיות שלהם?
למה להם לא להיות כנים איתי? למה להם לרצות לחסוך כסף בשביל דירה שנייה?
לי אין בעיה אם האמינות של חברים שלי, אם לך יש אז זה בהחלט מוזר כי את לא מכירה אותם.
אם הייתה לך חויה לא נעימה עם קניה על הנייר אז כדאי שתטפלי בזה, עם עורכי דין, עם להרחיק אנשים מהקבלן שרימה אותך, אבל להכליל שאף פעם כשקונים דירה על הנייר לא מקבלים את מה שמצפים, זו טעות.
בן אדם שקונה דורה קונה נתונים: גודל דירה, עיצוב מסויים, קומה, בקיצור נתונים שמגיעים לו, אין כזה דבר בערך. ואם הוא לא קיבל את מה שהוא שילם עליו הוא צריך לפעול.

GeJuFan

New member
רצוי שתקחי צעד אחורה

ובדרך תקראי את שאר ההודעות שלי.
כתבתי שהדירה שקניתי הייתה דירה ישנה ולא מהנייר, דירה מהנייר שווה לתחת. אם הקבלן מחר מתמוטט ונשאר בלי גרוש על התחת אכלתי אותה. אישית מעולם לא הבנתי את המרוץ של הישראלים אחרי דירה חדשה. באמת שזה לא כזה שוס. יש המון דירות ישנות מעשר השנים האחרונות שכבר עומדות מוכנות. החדרי שינה גדולים ומרווחים (יחסית כן).
ראיתי לפני שנתיים דירות חדשות בנות בקושי חמש שנים, ובניינים באמצע בנייה, הזדעזעתי מהגודל חדרים. אפילו בדירה הישנה שלי בבניין בן 60 שנה החדרים יותר גדולים.

ולא, זה שאת חושבת שחברים שלך לא רצו לספר לך על תקלות שהן נתקלו לא אומר כלום, זה רק אומר שהם לא סיפרו לך. אין להם גם שום סיבה לספר לך, זה לא מעניינך גם אם את זו שעזרת בתהליך הקנייה.. אין שום דירה חדשה בישראל שלא מגיעה עם פאק אחד כזה או אחר.
אני לא צריכה להכיר את חברים שלך בשביל להכיר את שוק הנדל"ן בישראל, כאמור אני לא רק חייתי ונשמתי את השוק הזה לפני שנתיים כשקניתי דירה, אני עדיין חיה אותו כבעלת דירה בישראל.
עכשיו יחי ההבדל הקטן.

TheSecretWithin

New member
אני ראיתי את ההודעות והבנתי שקנית דירה ישנה

בגלל זה את לא יודעת מה זה לקנות דירה חדשה, אם מישהו קונה דירה עם חדרים שקטנים לדעתו, זה כי זה מה שהוא שילם עליו, אם מישהו יחתום על חדר בגודל 3 מטר מרובע, ואחר כך יופתע שהוא קיבל חדר קטן זו אשמתו.
הרבה אנשים מעדיפים לקנות חדש מכל מיני סיבות, גם ערך הדירות הישנות עלה, ואם כבר קונים ביוקר אז עדיף חדש.
את לא קנית על הנייר ונחבלת, את פשוט שמעת בחדשות על כמה פרוייקטים שהשתבשו וישר שללת את כל הסיפור.
אני הייתי קונה דירה ישנה רק עם משמעותית כלכלית זה היה יותר משתלם-אחרי כל השיפוצים ותיקונים.

GeJuFan

New member
אבל זה העניין

שעל הנייר הדירה יכולה להישמע נהדר, הגודל נשמע מעולה, במיוחד לקונים בפעם הראשונה שלא מבינים בשיט.
בתוכנית החדרים יכולים להיראות ולהישמע כמו ארמון מפואר. מה קורה בפועל יודעים רק אחרי שסיימו לבנות. ולא פעם! הקבלנים משנים גדלי חדרים ברגע האחרון.

במילים אחרות, אפשר לקנות דירה ישנה במחיר נורמלי, לשפץ אותה ולקבל תשואה לא רעה בכלל. אני מקבלת 3500, עכשיו אם רק הדולר ירד זה יעשה לי חיים קלים...

lev27

New member
אם קבלן פושט רגל היא לא איבדה כלום

כי הבנק נותן ביטוח משכנתא. הדיירים המטומטמים בפרוייקטים של חפציבה ויתרו על ביטוח תמורת הנחה ועכשיו ישלמו כל החיים על דירה שלא תהיה להם.

למעלה